O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Zážitky

PŘÍBĚHY VODNÍ, VELMI NEBEZPEČNÉ 2. PDF Tisk E-mail
Úterý, 04 červenec 2023
Náš potápěčský tým v počtu dva plus řidič člunu, asistoval 14 dní při hlubokém brodění tanků po dně řeky Labe v Nučničkách u Litoměřic. Šířka brodu asi 100 m, hloubka 5 m. První den všichni členové posádky tanků stáli na břehu a probíhala ukázka záchrany tanku. Tank zastavil uprostřed řeky, z vody trčel jen jakýsi úzký komín, který zajištoval posádce přísun vzduchu. Pak začala naše akce...
 
PŘÍBĚHY VODNÍ, VELMI NEBEZPEČNÉ 1. PDF Tisk E-mail
Pátek, 30 červen 2023

Na vojně jsem byl ženijní potápěč. Při plavání pod vodou na 50 m na jeden nádech, jsme byli instruktorem upozorněni, že se doporučuje maximálně 7-10 hlubokých nádechů a výdechů. Jinak může dojít pod vodou k bezvědomí. Bezvědomí (fakt ne alkoholické) mě potkalo v Mělníku, při výcviku v bočním rameni Vltavy, kde zrovna vykládali šífaři zboží dovezené z Hamburku. Byl jsem ve vodě, na sobě skafandr, boty s olověnou podrážkou, těžký olověný opasek a na zádech láhev se stlačeným vzduchem. S břehem jsem byl spojen provazem a telefonním kabelem.

 
JAK ŠLI S HELIGONY NA VANDR PDF Tisk E-mail
Středa, 28 červen 2023

Šel jsem v roce 2017 s asi padesátičlenou partou milovníků hry na heligonku na Rozsutec. Mnoho lidí tvrdí, že Velký Rozsutec je nejhezčí vrchol Slovenska. Když k tomu přidáte úchvatnou výstupovou cestu po lávkách a žebřících úzkými kaňony Jánošíkových dier, dostanete překrásnou túru, kterou by byla velká škoda opominout. Cestou nahoru nás jeden šohaj hrou a zpěvem doprovázel.  Kamarád mi z té tůry udělal krátké video. Culím se, protože onen šohaj zpíval dost košilatou písničku. 

 

 
DIES EGYPTIACI – ČILI DNY MIZERNÉ PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 červen 2023
Hor – WikipedieTak – zase mám pro vás jednu „lahůdku“; doufám, že tohle, co vám píšu, jste ještě nevěděli. Rok starých Egypťanů se dělil na tři roční období po čtyřech měsících, které získaly své názvy podle náboženských svátků typických pro ten či onen měsíc a z nichž každý čítal třicet dní, zbylých pět kalendářních dnů bylo věnováno svátkům rozličných božstev. Ve starších středověkých kalendářích můžeme někdy najít u některého dne zkratku D, Dies či Di.Eg., což znamená, že jde o takzvané Dies egyptiaci, egyptiacus, aeger, mali.
 
STATEČNÁ SMOKY A VETERÁN PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 22 červen 2023
Následující příběh se započal v roce 1944, ve druhé světové válce. Ale nebojte, není to nic smutného, nic ošklivě válečného, ale naopak. Tehdy našel jeden americký voják malinké štěně, drobnou jorkšírku, v liščí noře v džungli na Nové Guinei. V táboře ji pak prodal za dvě australské libry desátníku Billovi Wynnemu. Dvoukilová psí holčička následující dva roky „svého“ vojáka ani na chvilku neopustila. Krmil ji, spala s ním, neopustila ho ani při dvanácti leteckých či námořních záchranných či foto-průzkumných misí.
 
LOUPEŽ ZA POLICEJNÍ ASISTENCE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 červen 2023
„Honzo, proboha, mám průšvih, neumíš náhodou otvírat zámky? Já jsem si zabouchnul, v troubě mám kuře a za chvíli čekám Lenku.“ Přiřítil se k nám s očima navrch hlavy onoho sobotního dopoledne sousedovic syn Lukáš. Je to asi tak deset let zpátky, Lukáš studoval, byl akorát na prahu plnoletosti a se svými rodiči obýval malý domek s podkrovím kousek vedle nás. Znal jsem ho už pěkných pár let, a ačkoli byl mezi námi značný věkový rozdíl, nějak jsme si padli do noty a on se mi občas svěřoval se svými klučičími starostmi.
 
TEN ČASOVÝ POSUN, TO VEDRO ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 16 červen 2023
Ach jo, zas jsem to nezvládla včas... Včera, jako teď už třetí den, byla nádherná bouřka. Vitr láme stromky a kosí kytky, voda se z nebe lije v proudech a je 95 % vlhkost. Jo, jako když pod ručníkem inhalujete. Celý den. V domě je klimatizace - takže vstup ven je "na vlastní nebezpečí". Je tu báječně, ale přizpůsobit se je dost náročné, zvláště je-li člověk navíc ortodoxní sůva jako já ... mj. teď jsou tu čtyři ráno. Taky tu pomalu začíná období hurikánů. Takže kudla dnes vyjde až zdejší ráno.   :-)
 
FALEŠNÁ ZUBISKA PDF Tisk E-mail
Středa, 14 červen 2023
Většina lidí časem dospěje (nebo snad doroste?) do doby, kdy vzdá snahu udržet si původní chrup, a vymění ošoupané tesáky za krásné a úhledné zoubky od stomatologa. Není to vždy jednoduchý proces a ne vždy se to povede na poprvé. Ale když už pak "tam vlezou a tam si dobře sedí", jakoby člověk dostal pár krásných let navíc. Minimálně je to super na úsměvy. Teď je situace díky pokroku o hodně lepší, ale vzpomínám na zážitky mého táty...
 
O ŘEMESLNÍCÍCH - VÝMĚNKÁŘÍCH PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 červen 2023
Před drahnými a drahnými léty, kdy jsem ještě postával (a pak moderněji posedával) u zubařského křesla, docházel do mé ordinace dle potřeby opravář, který vždy v krátkém čase odhalil příčinu poruchy, vyměnil pojistku, těsnění, hadičku či nějaký ten vnitřní čudl a záhy jsem se opět mohl věnovat svým pacientům. Pak povýšil a jezdil jen na pravidelné revize, kdežto k akutním haváriím započal jezdit jeho mladší kolega, tehdy nový, neokoukaný, neotřelý typ: opravář - výměnkář.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 79 - 91 z 1689
[CNW:Counter]