O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEVYVEDENÉ DÁRKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 prosinec 2021

Tak jsem si právě četla postesknutí Dáši - která si vzpomněla na zážitky z minulých Vánoc. Na dárky, které se zrovna "netrefily". Jo, to se tak někdy stane. Někdy je to z neznalosti věci, někdy - a to je podstatně horší - z nezájmu, či dokonce schválnosti. Jednoduše je nutno něco dát a tak člověk koupí a zabalí "něco". Ale - abyste byli všichni v obraze - zkopíruju vám sem jak to posmutnění, tak i odpověď, kterou na můj popud napsala Paula. Ostatně, jak možná víte, taky si prošla svým  peklíčkem...

 

 

 

 

 "Kudlanky a kudlankové,

 

poraďte mi, jak se radovat ze dvou knížek, o kterých je vám už podle záložky jasné, že je nedočtete. Jak projevit radost nad rukavicemi, které jsou sice krásné, ale mají prsty viditelně menší než vy. Nemluvě o tom, že mám ráda rukavice od Vietnamců, ty natahovací, které mi sedí a tyhle stály 4 x tolik.

 

A vrchol všeho byl deštník, který sice potřebuji, ale určitě ne pánský černý. Prosím, poraďte mi, jak to překousnout a tvářit se radostně aspoň do doby, než strčím rukavice navždy do skříně a dojdu si do tržnice pro jiné; a přitom si koupím ten potřebný deštník."

DÁŠA

 

 

 

Milá Dášo,

napíšu ti jeden můj konkrétní ježíškový zážitek. Si představ, že pod vaším vánočním stromečkem leží veliká kupa dárků. Ty, jako samozvaný Ježíšek, jasně nečekáš, že by tam leželo nějaké veliké překvapení. Protože jak dobře víš, všechny ty veliké i trochu menší zabalené škatule si rozeberou tvoje robátka, však jsi to kupovala i balila. A taky je tam balík, co jsi tam připravila pro toho svého milovaného.

Ale ouha, přece jen ti přistane k nohám jedna velká krabice, a pak ještě jedna menší a ještě jedna, docela malá úzká a podlouhlá; že by se tam nějaké pěkné hodinky klidně vešly? A tak čekáš trpělivě a s úsměvem, až si ti menší rozbalí všechny svoje dárky a pak přijde řada na tebe.

Začneš tím prostředním menším a tam –  lyžařské ponožky,  no, ty se vždycky hodí. Pěkně poděkuješ Ježíškovi a pak váháš, jestli ten nejmenší, nebo ten největší dárek. Já si ráda nechávám to velké nakonec, takže to vyhrál ten menší a tam - óóó můj bože, žádné hodinky, žádný pěkný náramek, šála, nebo třeba právě ty rukavice, ale tolik potřebný nový ovladač na televizi.

Celá rodina se raduje, ten rozbitý už téměř nefungoval, tak maminka dostala nový, budeme si moct "ovládat"....  

No a nakonec se tvé ruce blíží k tomu poslednímu většímu, dokonce docela velikému dárku. Netrpělivě rozvazuješ mašličku, trháš izolepu a potom rozděláváš balící papír a čekáš, copak to tam asi bude, to napětí je stejně nejhezčí.

A najedou je to tady: krásná, dřevěná, fungl nová (ještě že tak) hajzlová deska.


    

Ještě máš pocit,

že jsou tvé dárky tak nemožné?

 

Paula

 


 

 

Komentáře (5)add feed
... : andrea
lepší nějaký, než žádný...
prosinec 20, 2021 19:34
... : mamča
Kdyby byly na světě jen takové drobné vánoční karamboly, bylo by v podstatě veselo.
prosinec 20, 2021 19:49
... : mamča
Já letos dostanu od Ježíška nový startér a oba kulové čepy na "Rendlíka"... smilies/cheesy.gif
prosinec 21, 2021 06:44
... : Inka
Holky, já myslím, že chce Ježíškovi dát najevo, že se fakt netrefil jak s výběrem darku, tak s velikostmi... Já dárečky moc neřeším, u nás Ježíšek není o darcích, ale o tom setkání lidi u stromecku a lásce. Vzhledem k tomu jaký byl náročný rok, 3 členové rodiny na tom nebyli nejlíp, tak člověk pod stromečkem děkoval, ze už je dobre. Já dala všem mekouse a u toho jsme se rehtali, když náš Martin vzpomenul na rok loňský, kdy nám někdo donesl dárky a nenapsal na ně jména, ty zůstali pod stromečkem a rozbalovali se nakonec a rozdělovali se intuitivně
prosinec 27, 2021 03:56
... : Inka
Já to tak moc neprozivam, od potencionální tchyně jsem také dostala velký měkký balík noční košile s dekou. Košile je vzorem evidentně při starou paní a deka se barevné velmi hodi do jejího obýváku, k bohužel nikam. Asi to také dostala kdysi a v hodnotila, ze tonl nepotřebuje a pustila znovu do oběhu. Nějak si z toho žíly netrham, hezký jsem poděkovala a nechám si to k užití na pritelove chalupě i když se to tam barevné nehodí
prosinec 27, 2021 04:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]