O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BESKYDE BESKYDE, KDO PO TOBE IDE... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červenec 2009

Všude dobře, doma nejlépe, tak co si nestřihnout domácí dovolenou? Začátkem léta jsme si s kamarádkou řekly, že léto zde nebývá moc letní, a našly si beskydský hotel větší velikosti, s bazénem s mořskou vodou a dalšími rozličnými vymoženostmi. A dobře jsme udělaly!

 

 

 

 

 

     Hory jsou nádherné, ale když prší a je mlžno, těžko je chudáku turistovi... No, a jako bychom to věděly. První tři dny nám ne že propršely, ale téměř prolily. Jenže s dobrou kámoškou to není žádné neštěstí. Vyzkoušely jsem všechny hotelové atrakce, vymáčely se dvakrát denně  v bazénu, přečetly každá knihu a podrbaly jsme si.  Chlap by zřejmě  vymrzoval, že jsem špatně vybrala termín, že má hlad, že nic nenafotí, že má žízeň a nemůže pít pivo... protože když prší, tak holt pojedeme autem na nějaký zámek nebo do muzea.... Jo, muzea tedy zvlášť miluju, a teď se pomalu dostávám do věku, že když jej opouštím, spustí se občas alarm. :-))) Ale fakt, staré věci mám moc ráda. 

 

 

 

 

     Ale pak se vyčasilo a my vyrazily do terénu. V horách bývá dobrým zvykem, že cesty vedou buď nahoru nebo dolů, ale to, co se předvádělo tady, to tedy byl vrchol; než jsme se vyškrábaly na vrchol, zažily jsme věci...  V druhé půlce cesty na Lysou jsme se z varovné cedule dozvěděly, že můžeme potkat nejen plachou srnu (tu jsem skutečně potkala, ale místo, abych pomalu připravila foťák, dobu jsme na sebe jen civěly, já v němém úžasu nad její krásou, ona zřejmě přemítala, co tady to divné zvíře  s červeným pruhy na hlavě  dělá), anóbrž i rysa, vlka či medvídka. Super.  

 

 

 

 

 

     Pod vrcholkem Lysé jsem natočila pěkné záběry - jak vysílačka mizí a zase se objevuje v krátkých časových intervalech za sebou - tak ji zakrývaly a zase propuštěly mraky, bylo to jak v pohádce.  Cestou zpět  jsme požíraly borůvky a tímpádem s úspěchem minuly nenápadnou odbočku, vedoucí k cestě do hotelu - a statečně došly až do jakési chatové osady. Domorodci nás poté otočili zpátky na správný směr jízdy. -Takže ani letos jsem nezklamala a i na této dovolené se "tak trochu" ztratila...

 

 

 

     Zbytek dovolené proběhl rovněž v klidu, byly jsme si i zašopovat ve Frýdlantu, absolvovaly vlastivědnou vycházku po okolí, vyrazily po značkách na druhou stranu od Lysé. Tam vám je na kopci miniosada, bývalé podnikové chatky, jeden chalupář, hospůdka, veřejné  WC a podium pro produkce. Vyšplhají tam vozmo jen teréňáky nebo staré škodovky. A kolem  klid - lesy  motýli ... a medvědi. Paráda. A pak byla najednou sobota  a přijel pro nás Pepa z depa.

 

     Tak, tento způsob léta nezdá se mi nešťastný...

 

 

WENDY

 

 

Komentáře (13)add feed
a Wendy? : alena bodka
a co vám tam ti medvědi na tom pódiu předvedli? Sborový zpěv - nebo snad taneček?
červenec 16, 2009 23:53
Ó nikoliv, na podiu jsem zazářila jen já, : wendy
abych znavenou kamarádku trochu pobavila...medvědi se naštěstí zdržovali v jiných lokalitách. Máme holt štěstí.
smilies/wink.gif
červenec 17, 2009 06:16
dovolená s kamarádkou : mia
není vůbec marná. Patřím do party pěti holek, které se párkrát za rok sejdou a pořádají minisraz. Letos budeme na chatě mého příbuzného. Je nám spolu vždycky moc fajn. smilies/smiley.gifWen takovou muchomůrku už jsem neviděla dávno. A hezký kontrast přírody na fotce - jedna z největších dobrot a vedle zrádná jedovatice.
červenec 17, 2009 07:34
tedy Wendy : kordulinka
tak to je tedy úplně nádherný! Měla jsem babičku v Trojanovicích u Frenštátu pod RADHOŠTĚM, pohladila jsi mi dušičku, moc děkuji, fotky jsou nádherný a i s tím vymrzováním chlapa máš naprostou pravdu! Prostě jsi mě moc po ránu potěšila! jé borůvky, na ty jsme chodily s babičkou, bylo jich tam opravdu požehnaně....hm,..hm....nemůžu se vynakoukat, jú moje milované kopečky a ten vzdoušek, panebože Radegast,...i ta socha i to pivo! Ráztoka,..jé jé, tam pracovala babička, je to hotel pod Pustevnama, nosila domů zbytky pro slepičky! Optimitka, taky hotelík v kopcích. No a v noci, těch světlušek co tam bývávalo, sbírali jsme je do krabičky od sirek! A Špera, malý velký potůček, a těch pstruhů,..pod kamenama rukama jsme je chytali! nádherná chvilka, vzpomínky,..jé těch je! díky Wendy!
červenec 17, 2009 08:22
Wendy, : Míša šíša
příjemné počteníčko a krásný fotky. Věřím, že jste si to musely náramně užít.
červenec 17, 2009 09:37
Zddavím spřízněné duše... : wendy
ano, takto si lze představit ideální dovolenou.
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
červenec 17, 2009 12:15
Ahoj Wendy : Bara
"damska jizda" se vydarila. V Beskydech jsem byla pouze v zime, jeste tam mam u znamych uz roky zapomenute (tedy jaksi uschovane)lyze. Takze bych tam mela pro ne zajet v lete, dobry napad.
červenec 17, 2009 14:05
Děvčátka, zdravím Vás... : Eny Eny
jsem moc ráda, že se Vám v Beskydech líbí...já jsem jima málem odkojena. Jsou to nádherné jemné(jak jinak to říct) hory, oproti Jeseníkům, ty mám taky blizoučko. Beskydy ale blíž.
Teď sedím v recepci v penzionku Alf v Krkonoších. Můžu říct, jsem tady od úterka minulého týdne a děkuju Krakonošovi za probouřenou noc a ochlazení. Dnes mám v nohách jen 10km. Ale jinak po 20.km.
Boží úplně všechno, ale tak nádherně. Penzionek je nádherný a pan majitel jakbysmet. Krásné, nově opravené ubytování, bus na Harrachov za rohem, pod penzionkem říčka vtékající do velké Jizery, takže pesanka se vyřádí.
Děvčátka...opéká se tady nádherná kýta, voní dřevo a šumí voda. Čepují tady fantastickou dvanáctku. Příjemná obsluha. Udělejte si výlet. projedete z Dolní Rokytnice do Horní a odtamtud na Hušké vodopády, Dvoračky a Růženčinu zahrádku a pak, to nejkrásnější místo které znám, byla jsem tam včera...Zlaté návrší". Nádhera. Ten Krakonoš si ale vybral místo k životu.
Tak dám si obídek a vyrážím na kopce, ikdyž tam leží opar jako čepice.
Je tady skvěle.
červenec 18, 2009 12:48
Huťské vodopády, oprava, chi : Eny Eny
....
červenec 18, 2009 12:49
Zdravím všechny : Hani
Tak si vás tady čtu jak básníte o Krkonoších..a já tu žiju, tedy je to spíš Podkrkonoší.Na Sněžce jsem byla v životě asi 3x, v jejím okolí jakbysmet. Jsem tu naplavenina, muž nemá čas ani chuť a mně se samotné nechce.Nejspíš si podám inzerát typu-hledám kámošku do pohody i nepohody... smilies/grin.gif a pak se vrhnu i na ty Beskydy, Jizerky a i mé milované rodné jižní Čechy. Trekingové hole už mám smilies/wink.gif smilies/grin.gif
červenec 18, 2009 23:00
taky by mě zajímalo Wendy, : alena puntíkovaná
jestli jsi tam potkala tu Kybaču - ovečku, co o ní psala, tuším, Bíbí smilies/grin.gif
červenec 19, 2009 07:06
... : Bara
Hani, tak ja v nedeli odjizdim do Jiznich Cech, do Tabora. Uz se taky moc tesim. Doufam, ze vyjde pocasi.
červenec 19, 2009 20:57
Kybaču ne, ani baču : wendy
jen srnu, jezevčíka a pár turistů...a zaplaťbůh ani toho medvěda !
smilies/wink.gif
červenec 19, 2009 21:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]