O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

RALLYE CUP 2009 PDF Tisk E-mail
Středa, 17 červen 2009
Přejít na obsah
RALLYE CUP 2009
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7
Strana 8

 

 

 

 

 

 

 

 

neděle, 14. června 2009

 

 

     A je to. Máme to za sebou a užil jsem si to. Skvělí byli také fanoušci kolem trati, kterých se podél devítikilometrové rychlostní vložky tísnilo opravdu velké množství. Nebo mi to alespoň z toho malého vozu tak přišlo... Pro moji osobu začal sobotní soutěžní den již v 5 hodin ráno. Tréma a nervozita se sice projevovat nezačala, ale nespavost se o své slovo ráda přihlásila. Brouzdal jsem nezvykle tichou servisní zónou a čekal, až se začnou budit první nedočkavci. Před startem do rychlostní zkoušky 1 kluci připravili správný setup vozu (dolití benzínu s olejem, kontrola tlaku v pneu, vysušení vozu od ranní rosy). Vyrazili jsme a před startem jsme zjistili zastavení RZ. Nezbývalo než čekat. A - po půlhodinovém čekání bylo jasné, že mé první kilometry na uzavřené trati budou bez helem. Havárie posádek Brázda - Brázda a Suda - Pech byly velmi ošklivé, nutno ale zdůraznit, že závodníci z aut vylezli bez zranění. Třetí rychlostní zkouška byla z důvodu časového presu zrušena, a tak dopoledne nás čekal jediný měřený úsek.

 

     15-5-4-3-2-1-start! Nervozita se nestihla dostavit, a pak už prostor pro ni nebyl. Občas zjišťuji, že jsem v několika zatáčkách se čtením spíše pozadu, tak rychle se soustředit ... jo, a diváky vnímám minimálně. V cíli Krtek není moc spokojený se svým výkonem, já jsem ale já byl nadšený.  Po zjištění, že jsme na 4. místě v H1 s šestivteřinovou ztrátou na třetího, ohlašuji Krtkovi útok na bednu. Pousmál se a nechal mě snít.

 

     Odpolední směr je více do kopce a tam jsme se sériovým motorem ztráceli šíleně moc vteřin. Naše nasazení na motory konkurence nestačí a ve třídě se propadáme za červený vůz stejného výrobce jako máme my. V páté rychlostní zkoušce, která je naše nejpovedenější RZ ze soutěže, si dovolím směrem ke Krtkovi luxus v podobě nahlášení "levá sedm", přičemž má být "levá dva". Na tuhle moji chybku je Michal už zvyklý z tréninku, kdy jsem provedl podobnou kulišárnu, a tak jí nevěnuje větší pozornost. :-) V posledním průjezdu měřeným úsekem soutěže dělám ještě dvě drobné chybky, které ale stejně na stavu pořadí "há jedniček" nic nemění.

 

 

 

 

 

     Pochválit rozhodně musím diváky. V diváckých místech byla jejich podpora až neskutečná! Ze sedadla navigátora jsem měl největší potíže s časovými kontrolami a se svými stopkami. Ty jsem například zapomněl zmáčknout jak při RZ2, tak i při první zkoušce v opačném směru. V obou případech jsem to zjistil až v servisu. :-))) Na poslední dva testy jsem si udělal (díky radě spolujezdce od RFK) poznámku přímo do rozpisu, což mi zázračně pomohlo. (To je taková případná drobná rada pro kolegy - začínající spolujezdce.)

 

 

 

 

 

     Musím poděkovat celému KRT - Krtek Racing Teamu za možnost posadit se do horkého sedadla spolujezdce, především za trpělivost s mojí panickou nezkušeností a za zkušenosti, které jsem během pátka a soboty získal. Vyzdvihnout bych chtěl Michala "Krtka", pilota vozu, šéfa týmu a kluka se stále dobrou náladou, pak také "mekánika" Jiříčka, Michalova bratra Tomáše a ostatně celou trabantí rodinu. Jmenovat nemusím, děkuju opravdu všem lidem z kategorie historických vozů do 750 ccm. 

 

     "Ahoj a třeba zase někdy!"

 

 

Přemek "maevad"

 

 

 

 

Komentáře (29)add feed
... : alena
Konečně zas nějaké čtení pro mužskou část osazenstva.Zaujala mě věta o montérkách,asi Přemek myslel,že je bude nutno vyprat z důvodu,že se při jízdě strachy p..e smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 18, 2009 08:36
... : mia
Příspěvek je můj,dala jsem tam blbě jméno.
červen 18, 2009 08:38
.. : kolemjdoucí
jeden z mužské části osazenstva si dovoluje podotknout, že zná i mnoho dalších způsobů, jak si rozbít hubu. Velice mi vadí, že ze svého zdravotního pojištění doplácím na podobné frajírky. Protože těch 540Kč, co zaplatil za pojistku, mu na zbytek života na vozejku stačit nebudou....
červen 18, 2009 09:28
jinak to berou kamarádi, jinak to berou maminky : ivanka
tak to bylo a bude vždycky.
Stejně se bude závodit i dál... No, ale rozhodně to vypadá, že to zatím klukům jde...
Ale asi bych strachy byla dost vedle...
červen 18, 2009 09:45
kolemjdoucí : mamča
Hele, Ty jsi snad nebyl nikdy mladej blázen ? Já jo. Jezdila jsem "veteránskou rallye" když mi bylo mezi 18ti a 25ti, a tehdy mi to přišlo naprosto normální a při zachování pravidel, i bezpečný.
Dneska se v duchu omlouvám svým rodičům, protože už chápu jejich strach. (Jo, ten "Krtek" je můj syn, a takový mám ještě dva).
smilies/cheesy.gif
...a "rozbít si hubu", můžeš i na kole, cestou do práce. smilies/grin.gif
červen 18, 2009 09:45
a co táta - jak to bere on? : Pepíček
Jo, adrenalin to asi je, jen nevím, na které straně větší smilies/grin.gif
červen 18, 2009 11:47
mamčo : kolemjdoucí
představ si, že nebyl. Motorky mě nelákaly nikdy a na kole jsem seděl naposledy před 40lety.
červen 18, 2009 12:03
kolemjdoucí : mamča
víš, ona to byla původně recese. Duraplastový Trabant, co má sílu 26 unavených koní a aerodynamický tvar jako lžíce od bagru. K tomu ty samolepky alá Subaru. Až časem se z toho vyklubalo opravdové závodění. "Profil jezdce" byl slepen z krátkých videí, kdy Michalovi točili bráchové převážně špatně projeté zatáčky. Proto je víc v pangejtu, než na silnici.
Ale pořád je z hlediska bezpečnosti jezdit v kvalitně vyrámované "krabici od bot", než v originál Subárku, co lítá přes 200 km/hod.
My to blbnutí máme v rodině, tak nám to přijde zábavné.
červen 18, 2009 12:44
kolemjdoucí : bb2
to aby všichni seděli doma na zadku v křesle. Při opuštění křesla hrozí úraz čímkoli kdekoli a často není dotyčný ani připojištěný. Cestovní pojištění dělá pár stovek, léčení úrazu v zahraničí a převoz domů milióny. Zakažme cestování. Klidný kůň se lekne a splaší, noha pochroumaná, a ejhle, platila to VZP. Zakázat jízdu koňmo! Jediný povolený bezpečný pohyb je sex s antikoncepcí a kondomem!
červen 18, 2009 12:59
mamčo : kolemjdoucí
Já mám prostě takovou životní filozofii. Nelezu do auta, pokud opravdu nemusím.
červen 18, 2009 13:01
Kolemjdoucí, : Vodoměrka
a to nejspíš ani nevycházíš ven na ulici, ne? Víš, kolikrát se stalo, že nějaké auto najelo na chodník nebo na tramvajový ostrůvek? Nebo tě v supermarketu může přejet rozjetá důchodkyně nákupním vozíkem, když uvidí něco z letáku se slevou a bude tam toho v regále už jen málo... ale co, každý jsme nějaký... i s tím se dá žít... že jo? smilies/wink.gif
červen 18, 2009 13:18
Mamčo, : Vodoměrka
to je paráda... autíčko hezky polepené, popsané, a ty barvy... myslím, že na podobné aktivity máme stejný názor... my tomu taky fandíme... ale vidět to moje babička, ta by to snad nepřežila smilies/wink.gif
červen 18, 2009 13:20
kolemjdoucí : mamča
Jo, beru i Tvojí filozofii. Já už taky dneska jezdím jen když musím, ale připadám si proto jako stará bába. Žádná radost z dovádění.
červen 18, 2009 13:23
Vodoměrka : mamča
"důchodkyně s nákupním vozíkem" smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červen 18, 2009 13:23
bb2 : mamča
Jó, bezpečný pohyb ? smilies/cheesy.gif A kolik už bylo sexuálních úrazů ? Např. jedna erosenka od nás z domu, má čtyři pracovní úrazy, ve věku od 14ti do dvou let. smilies/grin.gif
A co "pády z koně" a následné rozseknutí čela o noční stolek ?
... a žádná VZP nemá pro tyto úrazy zvláštní pojištění. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červen 18, 2009 13:28
Vodoměrka : mamča
Děkuji za pochvalu autíčka. Původně bylo jen v barvách Subaru, to bylo hezčí.
Postupem času se přihlásilo několik sponzorů, tak přibyly reklamy. Ale pořád je to hlavně o té recesi a atraktivním způsobu jízdy "pro diváky".
Každá trať se nechá jet dvěma způsoby : Buď efektivně - ideální stopou, to pokud máš dost silný motor, nebo efektně po dvou kolech, pokud máš sice motor o síle šesti veverek, ale máš radost z blbnutí.
červen 18, 2009 13:39
Mamčo, : Vodoměrka
a hlavně ty fotky jsou dobrý... hlavně ta momentka s tou "kočkou" a "šetřením pneumatik"... paráda... a je o čem mluvit a na co vzpomínat... smilies/wink.gif
No a nemusí se jezdit jen rallye... pro ty, co se chtějí projet autem a jediný adrenalin je ve čtení itineráře, tak se můžou přihlásit na nějaký orienťák a je to... asi budu muset napsat o tom našem, je to sice už dva roky, mám ho nanečisto v počítači, jen jsem se nějak nedokopala k tomu ho dodělat, protože s Gabčulíkem jaksi ubylo času... hahaha...
červen 18, 2009 13:50
Vodoměrka : mamča
Orienťáky, s mým talentem pro bloudění, bývaly taky príma. Za nás se jezdily BOAS (branně orientační automobilové soutěže). To bylo fajn i pro ty, co neměli moc koní pod kapotou. Krom klasického orienťáku to bylo šmrncnuté nějakými vědomostními úkoly, střelbou z malorážky, hodem gumovým granátem...krátkou jízdou pravidelnosti a dalšími disciplínami. Pak ještě trestná kolečka za nesplněné úkoly a body.
Jenže to byly doby dřevní, kalkulačky měli akorát Japonci smilies/cheesy.gif, my jsme si vystačili s papírem, tužkou, buzolou, slepou mapou a itinerářem.
Ale máš pravdu, je na co vzpomínat.
S Gabčulíkem zatím moc soutěží nenajezdíš, ale to netrvá věčně. Za chvíli bude jezdit s vámi. smilies/wink.gif
červen 18, 2009 14:19
Mamčo, špatně jsi mě pochopila... : Vodoměrka
s Gabčulíkem by to šlo, jen nezbývá času dokopat se a dodělat ten článek, co mám už druhý rok nedodělaný...
Jo a přemýšleli jsme, jak jsme jednou byli na orienťáku na kolech, jestli by pro nás vytvořili speciální kategorii rodiče s vozíkem... když můžou být dvojice mužské, ženské a smíšené... ale to nehrozí, i když ten náš super odpružený vozíček se v terénu vznáší, zatímco my na kolech natřásáme zadinky...
červen 18, 2009 14:51
Vodoměrka : mamča
Já jsem měla dojem, že chceš závodit s off-roadem, tam by to pro Gabčulku ještě moc nebylo.
Dětský vozík za kolem mi připadá vhodný tak na hlaďounkou cyklistickou stezku. Do terénu nebo na silnici bych se s tím bála.
...a nedodělaných věcí máme každý kopec, hlavně zdraví. smilies/cheesy.gif
červen 18, 2009 15:05
Mamčo, : Vodoměrka
na orienťák jsme jeli s Focusem, je to po silnicích, takže pohoda... s offroadem si jen hrajeme, a máš pravdu, pro Gabčulku to ještě není, ale s vozíkem projedeme po všech lesních cestách... takových těch slušnějších, ne těch pro offroady... Tom na něj dodělal odpružení, takže je pohodlnější než kočárek... a jezdí se s ním pomaleji, takže v pohodě... samozřejmě, jak jsi psala, vozíky bez odpružení jsou jen tak na ty hladké cyklostezky...
Ten orienťák na kolech na Horní Bečvě by nebyl pro vozíky, byla to samá stezka pro kamzíky nebo hopcukskok přes kameny a kořeny... teda některé ty kontroly... k některým se dalo dojet přímo po silnici... ale tento rok se na takové věci budeme jen dívat jako diváci... času dost příště...
Jo a ještě k tomu off - závodit s ním nemíním, protože ho používám jako dopravní prostředek, takže ho potřebuji hlavně jezdící, nikoliv na opravy po závodě čekající smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
červen 18, 2009 15:26
Vodoměrka : mamča
Šikovnej tatínek ! smilies/wink.gif Takže máte off-road vozík za kolo. smilies/cheesy.gif
Jo, svoje auto taky nepůjčuju, ani na najíždění trati. Mohl by třeba synek zkoušet, jak moc má moje "nákupní taška" stabilní podvozek. smilies/grin.gif
K těm svým přibližovadlům má armádu dobrovolných mechaniků.
Horní Bečva je krásná, byla jsem tam na po-svatební cestě, a příroda je tam nádherná. Ráda bych se tam ještě někdy podívala, ani by to nemuselo být se závoděním.
červen 18, 2009 15:44
Hele, kolemjdoucí, : Krakonoš
ty jsi nekuřák, abstinent, žereš zdravě a cvičíš? Já že jinak ze svýho zdravotního pojištění platím lecos zase na tebe a taky ti tu nenadávám do frajírků smilies/grin.gif.
Jinak podotýkám, že nejsem příznivcem automobilovýho sportu, protože nemám moc rád zbytečný ničení přírody a plejtvání uhlovodíkama, ale uznávám, že to mi nedává právo se navážet do lidí, který to z nějakýho důvodu baví.
červen 18, 2009 15:49
krakonošu : kolemjdoucí
Nekuřák a naprostý celoživotní abstinent (kolega mi říká nekuřák, nepiják a nemrava). Žeru co mi chutná a zásadně necvičím. V životě jsem neměl žádný úraz , kromě slepáku jsem ani nikdy nemarodil. Chřipku nepočítám. Za mě teda neplatíš, protože u doktora jsem nebyl ani nepamatuju. Deset let určitě. I zuby mám furt svoje. Víš, mě sere to holdování adrenalinovým sportům. Protože ten adrenalin je právě a jenom v tom, že si můžeš srazit vaz. Kdyby to bylo bezpečné, nebylo by to ono. Dobře, tak ať si pak to léčení platí ze svýho, frajeři, to bude teprve ten správnej adrenalin smilies/grin.gif
červen 18, 2009 17:42
No, kolemjdoucí, : Vodoměrka
dle tvých dřívějších komentářů i ty hodluješ adrenalinovým sportům, nebo o šu.....ní to neplatí? A jak jsi někde jinde uvedl, i dcera tvé přítelkyně ti nebyla tak docela cizí... hmmm... nebo to se mezi to nepočítá? Taky ti u toho stoupá adrenalin, ne??? smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
červen 18, 2009 18:13
Tak to si frajer :-) když nehulíš a nechlastáš, : Krakonoš
už vím, na co ty baby balíš, vony si na základě těchhle vnějších znaků vo tobě mylně myslej, že jsi solidní partie smilies/grin.gif smilies/grin.gif.
Hele, ale ta Vodoměrka má pravdu - ty tvoje sexmise jsou daleko nebezpečnějším sportem než třeba horolezectví. Takže taky adrenalin, jedeš v tom s vostatníma smilies/grin.gif smilies/grin.gif.
červen 18, 2009 18:27
krakonoši : mia
on už to tu kolemjdoucí jednou řekl,co zabírá.On těm dámám naslouchá smilies/grin.gifPavli adrenalin kolemjdoucímu TAKY stoupá smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 18, 2009 18:35
Vodoměrko : kolemjdoucí
musím Tě zklamat. Já v tom opravdu žádnej adrenalin neviděl. Myslíš jako, kdyby to prasklo...no já jsem si tenkrát spíš přál aby to prasklo (ono to teda neprasklo). Navíc nás to brzo přestalo bavit, protože jsme se neměli kde scházet a v autě to tak nějak není ono...
červen 18, 2009 19:10
Krakonošu : kolemjdoucí
nemysli si, ona to není žádná sranda nechlastat, kór když máš služebně co do činění s našimi východními bratry. Ale i někteří kolezi mě nemají moc v lásce, protože kdo nechodí do hospody je nějakej divnej...ale já to nesu statečně a mám škodolibou radost, když je pak ráno bolí hlava smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 18, 2009 19:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]