O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STRAŠIDELNÁ UDÁLOST PDF Tisk E-mail
Středa, 25 duben 2007

 Bojím se bouřky. Moc se bojím bouřky a stejně jako psa, také Zuzi bys nevyhnal do té sloty. Nepamatuji se, že bych někdy courala deštěm a tančila jako on a užívala si – byť! vzdálené bouřky. Ne, na mou duši že ne.      Přijdou ale chvíle, kdy musíš … musíš sebrat odvahu a udělat i to, na co sis myslela, že nemáš! Stalo se to loni 31.3.  na Noci s Andersenem. Znáte?

 

 

 

 

 

    Celostátní, a nyní i mezinárodní, akce, kdy se spí s dětmi v knihovnách a připravují se různé dobrodružné zážitky a hry a soutěže. V naší knihovně jsme kromě jiných lahůdek připravili pro starší děti dobrodružnou cestu městem s výstupem na věž kostela, prohlídkou roubenky, návštěvou hřbitova a tajemným vzkazem u staré márnice a nakonec zlatý hřeb: už za tmy nám měl cca 1 km za městem předat tajemný jezdec na koni s loučí strom, tzv. pohádkovník.

 

 

     Již když jsme vycházeli z knihovny s dvaceti dětmi,  nevypadalo počasí valně a čím dále tím více se mračilo. S příchodem na hřbitov se začalo i blýskat, setmělo se úplně a z nebe začala prýštit voda. Bylo to strašné. V momentě jsme byli všichni doslova do poslední nitky mokří, bouřka zuřila přímo nad námi a tma a vítr. Bylo to nejstrašnější nadělení, jaké jsem si dovedla představit a bála bych se i v teple domova!

     V životě jsem něco takového na vlastní kůži nezažila.

 

 

     Ale copak já? Měli jsme zodpovědnost za děti a také za koně  :o)…

 

     Shrkli jsme se do jednoho chumlu a nechali hlasovat. Nikdo se nechtěl vrátit a tak jsme šli dál. Bylo to něco nepředstavitelného. Už když jsme vycházeli ze hřbitova, byli jsme durch mokří. A to nás ještě čekaly cca 2 km chůze do teplého pelíšku… Došli jsme … kůň nám dojel kousek naproti a my převzali pohádkovník.

 

     A pak rychle do knihovny. Ještě že jsme měli suchá pyžama a bačkory. A v provozu akumulační kamna. Do rána se nám podařilo vše tak nějak vysušit, aby děti nemusely domů v pyžamech a bačkorách …

 

     Ráno jsme zjišťovali, co se jim nejvíce líbilo. No, co byste řekli? Samozřejmě.. ta bouřka, déšť a vítr. Ta "krev pot a slzy …"

 

 

 

Zuzi

 

 

Komentáře (8)add feed
je tmavá noc, : zmatenaalena
vyje vichr, měsíc je zahalen mraky a paní jde domů z odpolední a musí kolem hřbitova. Najednou tam vidí jít nějakého pána, tak mu říká:"Pane, prosívás, nevykládejte si to ve zlým, ale mohl byste se mnou kousek jít jen tady za roh, já se hrozně bojim jít okolo hřbitova." Pán kývne, veme ji pod pazuchu a doprovodí ji. Paní mu děkuje a ještě jednou se mu omlouvá. Pán odpoví: "to je v pořádku paní, rád jsem to udělal, já vás chápu, taky jsem se vždycky bál chodit sám kolem hřbitova, dokud jsem byl naživu."
duben 25, 2007 09:19
moje maminka, : Inka
jakmile má začít bouřka, zajede pod peřinu a vytrvá tam dokonce, má stejnou fóbii, nedej bože, že by byl bouřkový týden či měsíc.
duben 25, 2007 09:38
dětičky se přeci tak rááády bojej... : Květa
Vzpomínám na vyprávění různých horrorových příhod, po kterých jsem pak do rána spala stulená do toho nejmenšího možného klubíčka... Jo, to si pamatuju ze všech pionýráků smilies/cheesy.gif
duben 25, 2007 10:07
Nejenom muži, ale i Bůh má své dny... : @Teo

duben 25, 2007 10:23
Jóó, strach z bouřky, : Margot
to není žádná nová věc. Strachem z bouřky (a koček) byl pověstný třeba i český a polský král z rodu Přemyslovců Václav II. Jo, je to ten, co měl za maminku Kunhutu a za otčíma Záviše. Ten si svou paniku z bouřek užíval na přelomu 13. a 14. století. ... a nepomohlo mu ani to, že jeho tatínkem byl chrabrý Přemysl Otakar II., král železný a zlatý.
duben 25, 2007 10:57
A víš čím to bylo, Margot ? : wendy
Měl špatný kamarády. Pořáde s nimi chodil pít, flámovat, za povětrnými ženštinami - napadlo tě někdy, proč se říká povětrné ženštiny ? Asi od toho, že se říká "je do větru" a co je s větrem není asi dobré. O bezcharakterním člověku se taky říká, že je "kam vítr tam plášť". To jsme se dostali daleko.
K těm Nocím s Andersenem - slyšela jsem o tom, ale, myslela jsem, že to je jen noc čtení. Takže takhle se to praktikuje, děti se tahají po márnicích. Asi tam nebudu muset poslat sociálku...
duben 25, 2007 16:10
Wendy, : Margot
já jsem odhadovala, že se na Václavovi podepsaly spíš ohavnosti v drsném dětství, jež mu nachystal "strýček Branibor".
Ale máš pravdu - s tím větrem na tom něco bude.
duben 25, 2007 18:23
Nojo to máš recht : wendy
takový "pasťák" co měl on, bych jen nikomu nepřála. I když o pár lidech bych věděla...cUj
duben 26, 2007 09:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]