O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRSK, TICHO - A JAKÁ BYLA PDF Tisk E-mail
Pátek, 09 leden 2009

 Tohle je zhůvěřilý proces, který občas nastane v každé domácnosti. Něco si koupíte, zvyknete si na to, používáte to a - Es kom der Tag (neberte to probůh politicky) - je po všem, po vších, po nějakém tom vašem oblíbeném spotřebiči. Prožila jsem tento pocit loučení se svou velkou hranatou masivní kamarádkou právě v nedávných dnech.

 

 

 

 

     Zmačkla jsem patřičný čudlík v domění, že mi - jako vždy - ukáže, co je ve světě i u nás nového, že mě snad i pobaví - a pendrek přátelé, sice hned po zmáčknutí čudlíku se ozvala, povídala - ale obraz? Ani ťuk... Ano, jste doma, je to tak, cca týden před Vánoci se má drahá televize rozhodla, že bude stávkovat. Zvuk hned, na obraz jsem musela pár minut počkat... Po několika dnech se to ustálilo kolem pěti až deseti minut.

 

     Zavolala jsem televizního doktora, abych se zeptala, jakáže to choroba asi mou přítelkyni posedla a především zda vůbec a hlavně za kolik by se dala uzdravit. Verdikt byl smutný (ještě že jsem to vyřizovala jen telefonicky a neplatila ještě cestu a posudek) a jednoznačný - odchází obrazovka, oprava by se nevyplatila a bude se to pozvolna prodlužovat... A teď nastalo dilema: koupit novou teď, nebo až po Novém roce?

 

     K tomu ještě přiletěl můj drahý manžel, nadržený na české programy... Nu, řekla jsem si jedno: koupit ji mohu naštěstí kdykoliv kdekoliv, tak tomu nechám volný průběh. Mj. když se po určité době obraz objevil (ke konci roku to bylo i za dvacet minut až půl hodiny), byl jako vždy - jak žiletky. A tak jsem si řekla - počkám, mezitím budu sbírat informace. Věřte nevěřte, manžel odletěl ráno na Nový rok a druhého ledna se má televize definitivně proměnila na rádio.

 

     Nespěchám,

ale přeci jen budu muset časem koupit novou.

 

A tak se vás chci zeptat - poradíte mi jakou?

 

     Budeme se na ni dívat cca z tří metrů... Na zeď ji dát nemohu, neboť vzhledem k neběžnému uspořádání mého pokoje je televize v jeho středu. Ale to je poměrně bezpředmětné... Mj. pro zvědavce je možno dosavadní umístění vidět zde - na prvním obrázku vlevo dole. Nějak mě ta smůla docela pronásleduje, televize (zn. Sony) byla jen 4 roky stará...

 

 

 

Všem za jejich rady už předem

mooooc děkuju :-))),

d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (23)add feed
Sise mohla zeptat mě : NČ
bych ti řek, že nejen voprava, ale ani volání vopraváře se nevyplatí. Sis mohla uspořit pětikilo.
Jinak myslim, že furt platí pravidlo, že úhlopříčka by měla bejt něco kolem čtvrtiny až pětiny vzdálenosti, u tebe teda tak těch 81cm neboli 32 palečků, samože dneska už jedině formát 16:9. To si můžeš eště dovolit i plasmu, takhle malá nezežere vo moc víc eletriky než LCD a vobrázek z plazmy je přecijen vofous živější než z lcd. Samože s dig. tunérem. Značku spíš renomovanější (ale i na JVC sem už slyšel stížnost). Dost bysem koukal po prodejci. Naposledy jsem měl vynikající zkušenost s internetovym obchodem v Praze 4 Michli, v Ohradní ul. (v hasičskym paneláku vzadu), příjemní, ochotní, a i mi vyměnili přístroj kerej vůbec měnit nemuseli, jen jsem si poprvé blbě vybral. Doporučuju!!!
leden 09, 2009 13:35
Poradíte mi jakou? : Sandokan
Asi nejdůležitějším patametrem je, zda je při současné nabídce programů je na co koukat... a jestli potřebujete zírat na soap opery v hyper-super-HD kvalitě... :-)
leden 09, 2009 13:49
Jo, Sandokane, zapomněl jsem : NČ
ale myslím, že Danííí HD vyžadovat nebude :-)
leden 09, 2009 13:53
Pepí, díky moc za téměř vyčerpávající návod... : d@niela
ale - eslisisi nefšim, tak píšu vejš, že sem to vyřídila founem!!! Nevolala jsem pána vopraváře osobně, vim, co by to bylo...
A Sandokane - jo, to jsem taky už někde slyšela, že zas moc moc extra parametrů je na ...., opravdu myslím, že na pár těch zeměpisnejch pořadů, zprávy a sem tam tu detektývku nepotřebuju mít něco hoooch za sto tisíc.
Jenže ten zlatej střed je taky plno značek a možností, ach jo... Ale moc dík, zatim, budu se snažit uvažovat a kupovat, jak doporučujete!

leden 09, 2009 14:10
... : bb
dej si na to samé místo akvárko v dřevěné bedýnce, s pěknou fototapetou na zadní stěně, bude to hezké, uklidňující, přitom něco živého a rybky tě vždy vyslechnou :-)
leden 09, 2009 15:42
Daní, : Ája
já kupovala ještě před Vánoci - tedy ne pro sebe, ale poskládali jsme se na rodinný dar (což ovšem není teď to podstatné :-)) - zkoumali jsme poměr cena výkon a vítězně vyšla Panasonic Viera TX-32LXD80F - je to LCD, obdarovaní měli velkou radost a kouká se na ni fakt krásně :-)) I recenze na ni jsou pěkný, prostě v téhle cenové kategorii (cca 13 tis.)je to asi dobrý model.
leden 09, 2009 15:45
bb, pokud chce člověk pěkný a PLACATÝ – tak max 10 cm, pěkně barevný akvárko, : toulavej
bez filtru a podobnýho příslušenství a bez starostí o rybičky, není nad to pořídit si placatou tv a satelit. Teď nevím přesně, jestli je to Hotbird nebo podobný satelit, tam na spoustě zakódovaných kanálů vysílají celej den krásný akvárko, prostě lahoda pro oči. A když tě přestane bavit, zakoupíš dekódovací kartu a máš i jiný koukání :-)
leden 09, 2009 17:04
Dani, : toulavej
já se v tom moc nevyznám, jen info z netu – tam přepočítávali pro vzdálenost u 82 cm LCD úhlopříčky jen na 1,8 násobek kvůli tomu, že u LCD je nějak šetrnější obraz ke zraku, tak se může koukat o hodně blíž než u klasické tv. Možná to u plazmy bude jinak, ale ta prý zase o dost víc žere. A prý nekupovat Sencor. No, mně odešla tv už před 2 měsíci, tak jsem pokukoval a dost by mně asi vadila klavírní černá jako rámeček. Připadalo mně, že se v té černé musí odrážet světlo v místnosti před obrazovkou. Tak, až jednou něco koupím, jestli té tv nakonec neodvyknu, bude to určitě v matném provedení.
Kamarádka si pořídila 81 cm nedávno, nejdřív se zdála jako ohromná oproti staré a teď by mohla být i 94 cm, možná i větší . . . Má Sharp, v paneláku.

leden 09, 2009 17:08
plasma : mura
lepsi nez lcd, ale plasmu mensi nez 90 cm nesezenes

tahle je prej slusna http://www.sporilek.cz/televizory/plazmove/panasonic-th-37px80e
leden 09, 2009 17:21
lacny smejd : Sipik
Dani my sme kupili v akcii v Tescu lacny LCD smejd neznamej znacky, ma to zabudovane DVDcko, prehrat sa da na tom cokolvek, aj doskriabane a napalene. To ten nas expert za tazke prachy nezvladal. Zatial ho mame takmer rok a som absolutne spokojna. A ked sa nahodou pokazi, tak si s pokojnym svedomim kupim nieco podobne, lebo ma to nezruinuje. smilies/grin.gif
leden 09, 2009 18:03
... : Olina
Loni jsme si kupovali taky novou tv, vybrali jsme sharp lcd , zatim spokojenost . Do plazmy bych nesla, zere vic , obraz nic moc a hlavne moc "topi" , takove teplo co jde z obrazovky, jsem az nechapala. A urcite bych koupila byt tebou nejakou tu placatou, usetri to silene mista.
leden 10, 2009 01:14
Ahoj Danielo, : mamča
všichni už Ti tady dobře poradili, že televizi už jedině placatou. Na rozdíl od TV klasické "bedny", je lehounká jako pírko. Protože vím, kde se Tvá TV nachází, (a moc místa na větší "placku" tam není) možná by nebylo od věci poptat se po pohyblivém držáku na TV, který se přišroubuje do stropu. Jde to dobře naklánět, podle toho, jestli zrovna řádíš v kuchyni, nebo relaxuješ na gauči. smilies/wink.gif
leden 10, 2009 08:40
Milá mamčo, to nejdeeee - : d@niela
od stropu? To bych musela mít furt hlavu vzhůru jako když říkám "jéžišikristeee"... A to by se tý mý krční páteři asi moc nelíbilo :-)). Ne, pude potvůrka hezky na zem, tedy něco podobného, jako měla ta minulá - no, "menší stavební úpravy" a bude to. Nakonec mám zase příležitost si zakutit. No, snad to tentokrát dopadne dobře, jinak téměř vše, co jsem si blaženě ukutila, nese stopy mé krve smilies/grin.gif. Ale - nakonec furt ještě žiju, tak co... bebíčka se zahojej... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 10, 2009 11:29
poradím... : vusha
polámala se televize....a člověk přišel na to,že umí číst smilies/smiley.gif
Hezký den
leden 10, 2009 11:49
d@niela : mamča
Vzhedem k Tvojí výšce, výšce stropu v paneláku a délce držáku, by to nemusel být problém. Ale samozřejmě Ti nechci nic vnucovat. To mě jen napadlo, že by sis mohla pořídit televizi jako krávu, a nikde by to nepřekáželo. Rozdíl v ceně mezi prťavou a velkou "plackou" je zanedbatelný.
Nakonec, pořizuješ si to na hóóódně let, tak bych zrovna na tomhle nešetřila.
leden 10, 2009 13:08
až se mi to tu podaří zpacifikovat : d@niela
(dala jsem se do předvánočního úklidu), nafotím, abyste viděli, kde je "místečko" pro tv smilies/grin.gif
leden 10, 2009 14:17
32 LCD : Mikin
Pripojuji se k tem, kteri doporucuji 32 inch LCD. To neni zadne monstrum ktere by dominovalo celemu pokoji a obraz je krrrrraaaasnej. Nemuzu si vynachvalit......
leden 10, 2009 20:29
Co se odborných rad dotýče, máš jich tu od technicky laděných lidí dost : wendy
ale protože vím, kde ji máš a asi mít budeš i nadále, koukáš na ni přes uličku od kompu, tak bych větší ani menší určitě nevolila. A můžeš-li si vybrat, tak placatou. Ideální by byl držák, kterým by sis ji mohla narychtovat i na výšku, něco jak píše mamča. Že by si ji mohla sledova i při vaření...
Plazmu jsme viděla u dvou známých - ale může mi mekdo říct, proč tak jsou ty postavy tak nějak zdeformované ? To mají špatně vyladěné ? Jsou jakoby vytažené.
leden 12, 2009 08:33
Wendy : NČ
nesprávně nastavenej formát vobrazu. To jde samože a snadno spravit nastavenim v menu, nejlíp krok za krokem podle návodu k použití (nebo podle manuálu? - fakt teď zrovna nevim).
leden 12, 2009 08:42
Díky za in fo. Nojo, ale proč si to teda nenastavěj, žejo ? : wendy
U jednech jsme se neptali, neboť jak je známe, vzali by to jako že jim závidíme a hledáme na jejich krásné drahé televizi chlupy. A u druhých proto, protože ač jsou dobří, paní by pánovi po našem odchodu vynadala, že to neumí seřídit nebo je lajdák a jak teď vypadají...bože.
leden 12, 2009 09:34
formát : Kamila
no dneska už každej dálkovej ovladač má tlačítko 16:9 nebo 4:3, tak tam se to přepne, aby neměli dlouhý hlavy, to by mělo stačit. Pokud ne, určitě to půjde tak, jak píše NČ
leden 12, 2009 09:35
Proč si to nenastavěj? : NČ
To teda fakt netušim. Mě by to teda dost sra*o, kdyby třeba ing. Paroubek byl příliš vytáhlej nebo navopak zakrslej jak cikrt :-( Mám ho rád přesně takovýho, jakej je.
Jo, ale přesně si Wendy vystihla to s tim - neštrachat se jim v tom. Např. muj soused je naprosto nepříčetnej, když něco nezvládá a sousedka mě třeba zahlídne a zeptá se co a jak. Já pak udělám co třeba, a von, místo aby byl rád, že má bez práce hotovo, se šíííleně urazí. Lepčí se na to vy...........
leden 12, 2009 10:08
No bodejť by nebyl soused takovej jak říkáš, : wendy
přímo na*ranej, když je tu někdo, zcela evidentně technicky zdatnější než je on sám, a ještě tě ta jeho vyhlíží. Ty bys byl třeba taky, ne, být v jeho kůži. Chlapi jsou přece ješitný.
leden 13, 2009 08:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]