O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2009 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 leden 2009

Šinu si to lehounce vzhůru z metra (na jedoucích schodech), když tu skrz hlahol davu slyším nějaký zvláštní dvojzvuk: "třikralovasbirkáááááá, třikralovasbirkááááááááá, třikralovasbirkáááááááááááá"... Zbystřila jsem zrak, sluch i pozornost co jen to šlo a tu už se přede mnou zjevila dvě korunovaná strašidýlka - po bližším ohledání tak něco mezi 15 - 18 lety.

Obě strašidýlka byla neskutečně zmrzlá - však ten třetí vzadu, nejspíš o něco starší králíček-dlouhánek v červeném opouzdření zimou ani už nepípal...

 

 

 

 

 

 

 

 

     První velká Tříkrálová sbírka začala v roce 2000; tehdy ji pořádala Arcidiecézní charita Olomouc. Sbírka byla úspěšná, a proto v roce 2001 Charita České republiky koledovala ve všech diecézích.

  

     Vybrané peníze putují nejen do zařízení České republiky, ale i na humanitární pomoc do zahraničí. Větší část samozřejmě zůstane u nás doma, na zařízení, která Charita Česká republika provozuje. Jsou to především domovy pro seniory, denní stacionáře, kontaktní centra, azylové domy, chráněné dílny, matkám s dětmi v tísni a dalším sociálně potřebným skupinám lidí; a to zejména v regionech, kde se sbírka koná.

 

      Přibližně desetina výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc mimo naši zem. Loňský výtěžek sbírky činil 60,8 milionů korun.

 

 

     Koledníci budou v ulicích cca do 11. ledna, přejme jim, aby pokud možno moc nenastydli a povedlo se jim vybrat minimálně tolik, co loni.

 

 

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (124)add feed
Odpudivý ! : NČ
K čemu vůbec máme instituci, zvanou Stát ???!!!
Když už ne k zabezpečení: "...domovů pro seniory, denních stacionářů, kontaktních center, azylových domů, chráněných dílen, zabezpečení matek s dětmi v tísni a dalších sociálně potřebných skupin lidí;..."!
leden 06, 2009 06:11
Nic proti charitě, : mamča
když mám, tak dám. Ale třem korunovaným kašparům, co vykřikují "tříkrálovááá sbírkááá", bych nedala ani floka.
Vloni jsem potkala v Metru na Hájích skupinku mladých lidí s kasičkou. Neměli na sobě žádné kostýmy, ale krásně trojhlasně zpívali "My tři králové jdeme k vám...".
Nebyla jsem sama, kdo jim dobrovolně a rád, přidal něco do kasičky.
Maškarády vykřikující "tříkrálovááá sbírkááá" považuju za žebráky, jakkoli je možná cíl jejich snažení ušlechtilý.
leden 06, 2009 07:50
Docela by mně zajímalo, jaké procento z vykoledovaných peněz skutečně doputuje k potřebným. : Myška
Nemám nic proti pomoci, ale v poslední době, před Vánocemi, se s výběrčími roztrhl pytel. Nešlo projít městem, aby vás několikrát nezastavili. Kdyby měl člověk přispívat na každou sbírku, tak odevzdá výplatu ani neví jak. Takže pokud chci pomoct, musím si vybrat, co je mi relativně nejbližší. A tříkrálová sbírka to není... Nemám ráda, když mě někdo do něčeho tlačí, a koledování dům od domu, dveře od dveří, mi nesedí.
leden 06, 2009 08:12
Jo kdybych věděla, že ta sbírka skutečně půjde potřebným lidem... : wendy
ale jsem už prolezlá nedůvěrou. Je to smutný, ale je to tak...a stát pořád NEMÁ.
leden 06, 2009 10:03
nedávám : Zdena
z jednoho prostého důvodu. Jsme firma zabývající se softverovou činností hlavně programy na účetnictví, pokladny a vedení skladu. Pracovala u nás Afgánka, jako programátorka, ale moc ji to nešlo, začala ještě ve státním podniku, kde se nasazovaly platy podle vzdělání, v soukromé firmě plat za odvedenou práci. Odešla pak pracovat do Charity, taky se na nás obrátila, aby jsme poskytli sponzorský dar v podobě účetního programu a zapracování účetní. Když jsem tam tak s ní seděla, tak mě litovala, že za tak mizerný peníz musím dělat a jak si polepšila. Navíc spousta firem jim tam vozila jogurty, rohlíky chleba ovoce - bylo tam toho požehnaně a ta káča pitomá mi ještě řekla, ať si naberu kolik chci, že to tam tak dělají a zbytek rozdají mezi potřebné. Tak jsem se ji ptala, jestli ji to není hanba, když už bych se uvázala na takovou činnost, tak bych asi počítala s tím, že ten plat bude taky tak trochu charitativní. A tak jsem s charitou přestala, ať platí ti co si potřebují vykoupit špatné svědomí.
leden 06, 2009 10:06
No - a jsme u toho : wendy
takhle to u nás chodí. Charitu by asi měli dělat ti, co si nepotřebují různě přikrádat, mají sami dost a dost. A vidíme, že to není jen otázka Čechů. Hleďme na Afghánku....
smilies/cry.gif
leden 06, 2009 10:47
vyberu si a pak dávám, a to občas i pouličně, : bb
i když ne zrovna Třem králům, ty jsem zatím nepotkala, kdybych je potkala, nebyli by ožralí a vlezlí, tak bych dala taky, 20 Kč vážně můžu postrádat bez toho, abych zjišťovala, zda půjde na bohulibé účely celá nebo jen způlky. Pro mě je důležitá ta část, která půjde potřebným. Když nebudu mít co dát, nedám ani potřebným. Když mám co dát, a to jedno kafe nebo časopis si opravu odpustit můžu, tak dám a pak už nepátrám co se s tím děje.
Nemám nějak potřebu zdůvodňovat a vysvětlovat, proč nedám - je to moje a rozdávám jak chci nebo nechci. Stejně tak nemám potřebu dumat, zda si z mojí dvacky někdo přišel na svý - když už se rozhodnu a dám, pouštím to z hlavy.

Aghánka mohla mít kyselé hrozny, pokud musela z vaší firmy odejít, trošku pochybuju o tom, že by si v charitě vyděli víc než v normálně prosperující SW firmě. Pokud jako ajťák nestála za nic, tak jo, ale naopak se mohla ukázat jako pečlivý schopný organizátor, logistik, obratný v komunikaci, navíc slušně ovládající počítač (jinak by se v SW firmě nechytila ani na chvíli, ne), pak se mohla v charitativní organizaci uplatnit velmi dobře.

když už bych se uvázala na takovou činnost, tak bych asi počítala s tím, že ten plat bude taky tak trochu charitativní
to je nesmysl a předsudek spousty lidí, uvědomte si, že to jsou ale normální zaměstnanci, kteří jsou jen jinak zaměření než ajťák, řidič kamionu, zubař nebo cukrář. Mají ale stejné potřeby a taky rodiny a děti. U zdravotních sester taky voláme po řádné odměně, neočekáváme, že coby své "poslání" budou dávat injekce, převazovat hnijící rány a umývat zadky za hubičku.
V slušné, normální a fungující charitativní organizaci je pořádek jako ve slušné, fungující firmě, ale platy jsou vždy menší, pokud jsou větší, znamená to, že firma nezvyšuje mzdy ve prospěch svého zisku, což u neziskovky neexistuje.
A že si lidi brali jogurty, rohlíky a ovoce z darů - ale kdo ze zaměstnanců si nebere NIKDY v pekárně, kde dělá, housku, v kanceláři propisku, lepíky, papíry, obálky, nepoužije počítač pro soukromou poštu, na chatování, na Kudlanku :-), u charity je to podobné, pracují tam jen lidi, je na organizaci, jak si to ohlídá ale kdo má zaměstnance, ví, že vše se ohlídat nedá a dárcovské firmy s tím taky počítají, někdy rovnou dají bednu navíc "pro vaše lidi". Popravdě, jsou to většinou přebytky, co by jim zbyly skladem, takhle se to odepíše na charitu. No, ale jestli si stejně někdo výrazně polepšil u charity, tak každý má možnost jít to dělat a polepšit si taky. Brzy by poznal, že to teda žádný med není a ke zbohatnutí už vůbec ne :-)

Myslím, že ten, kdo opravdu dát nemůže, si to nijak nezdůvodňuje a prostě nedá, a důvody hledá jen ten, kdo může, ale nechce a přitom se tak nějak ostýchá říct prosté Nedám. No, až nebudu moct nebo chtít, klidně nedám a každému do toho bude kulový. Stát všechno ale nepořeší a potřebným lidem bych se styděla říct "od toho je stát, já ti nepřidám". Takže když můžu, dám. Většina lidí tady u nás může. Když dá pětina lidí měsíčně 50Kč, je to 1,2 miliardy ročně...
leden 06, 2009 11:49
Jaký dopr*ele - stát nepořeší? Co to je za kecy! : NČ
"Když dá pětina lidí měsíčně 50Kč, je to 1,2 miliardy ročně..."
Ano, a už je pohromadě celá polovina roční odměny ředitele STÁTNÍHO podniku ČEZ. Nechte mě bejt, chce se mi blejt!

leden 06, 2009 12:07
Dobrý stát se pozná podle toho, : wendy
jak se dokáže postarat o své bezmocné občany. Charita je, nebo by měla být, už jaksi navíc. Nebo do zemí třetího světa. Něco je teda špatně. Takže nejde o to, že by lidi byli lakomí.
Ale názory na to mohou, a taky jsou, různé.
leden 06, 2009 12:13
jaký kecy? : bb
nebo snad máš pocit, že jakmile ty charitní peníze nebudou, stát to zalepí z eráru? ne, prostě nebudou peníze, ubude stacionářů, asistentů, vodících asistenčních psů atd.

No, já se dočetla, že bral 700 milionů, ne 2,4 miliardy, ale to je vedlejší, i to, že čistýho mu to udělá asi 370, pořád jsou to astronomický částky, ale o to nejde. Co s tím ti chudáci? To má nějak ty potřebný lidi ukonejšit? "Paní Brožíková, letos vám nic nedám, já si přečetla v novinách kolik berou lidi ze správní rady ČEZu, víte".
To jsou hrušky s jabkama. I když třeba zrovna Roman dává na charitu hodně.
leden 06, 2009 12:21
wendy, pak v celém světě není ani jeden dobrý stát :-) jen méně horší a nejhorší :-) : bb
aspoň nevím, a myslím, že by se o něm mluvilo, o žádném státu, kde bezmocní mají o vše postaráno od státu - dostávají asistenty, vycvičené psy, pečovatelky, pomůcky, stát platí organizace, které s nimi jezdí na výlety, za kulturou atd.

O lakomost nejde,souhlasím, nedovolila bych si považovat za lakomce někoho jen proto, že se ze svých vydělaných peněz trošku nedaruje. Na jeho místě bych se taky urazila. Vadí mi alibismus, vymlouvání se na to, že "jednapanípovídala, že támhleta charitativní ogranizace je tunel na prachy", že "nevím vlastně kam ty peníze půjdou" - u daní a odvodů to víme? jo, víme, na naši vládu, poslance, jejich sekretářky, letecké výlety do ciziny - pardon, stáže, atd. A platíme jak mourovatí. Desetikorunu nedat na fond dětí si ale umíme dlouze a horlivě zdůvodnit.

leden 06, 2009 12:28
Za výpočet se omlouvám : NČ
měla to bejt dvouletá odměna - ne teda dvojnásobek.
Za tim ostatnim si stojim.
Nevim jestli bych dal Brožíkový, asi jo. Jenže nešlo vo Brožíkovou, ale voto, že NIKDY bych nevolil zákonodárce, kteří připustěj, aby Brožíková měla Ho***** a musela žebrat, zatimco nějakej správce státního majetku má mimo svýho, víc než řádnýho, platu za svou práci ještě todle, co pak samozřejmě chybí. Jenže JIM je uplně fuk, že to chybí, protože jim na tom absolutně nezáleží. A dál, věděj, že klidně můžou dát prachy sami sobě, protože když budou někde vopravdu a donebevolajícně chybět, najde vždycky pár slušnejch lidí (v jejich žargonu blbečků), kteří se na to nebudou moct koukat a nějak se složej. Tak to zaprvý!
A zadruhý, co mě děsí eště víc - před volbama se mezi prvníma modrou reklamou nechá zblbnout právě Brožíková.

leden 06, 2009 12:43
NČ a bb : Hana
Když tak čtu vaše komentáře, tak jsem dneska dostala krásný vtip.
PANÍ UČITELKA:
"ČÍM JE TVŮJ TATÍNEK, JIRKO?"
"ON JE PEKAŘ." ODVĚTÍ JIRKA.
"HMM, TO JE HEZKÉ", NA TO PANÍ UČITELKA "A PEČE NÁM CO?"
A DĚTI ODPOVÍ ...CHLÉB!"
"A TVOJE MAMINKA JE ČÍM, MARUŠKO?" PTÁ SE ZNOVA.
"SÍM, ONA JE ZDRAVOTNÍ SESTRA."
"AHA, VIDÍTE DĚTI - STARÁ SE O NEMOCNÉ. TO JE KRÁSNÉ POVOLÁNÍ!"
"A CO TY HONZÍKU?" PTÁ SE DÁLE.
"MŮJ TATÍNEK TANCUJE NAHATEJ V GAYKLUBU ODPOVÍ HONZÍK. "
HMMMM...", POVÍDÁ PANÍ UČITELKA A POKRAČUJE "... NO, I TAKOVÁ ZAMĚSTNÁNÍ JSOU..."
O PŘESTÁVCE PŘIJDE ZA HONZÍKEM A POVÍDÁ: "HONZÍKU! OPRAVDU TVŮJ OTEC # TANCUJE V TOM KLUBU???"
A HONZÍK ODVĚTÍ: NEEE, ON PRACUJE V ČEZU, ALE MY SE ZA TO VŠICHNI STYDÍME..."

Vím, že zrovna sem se to moc nehodí, ale jinak dobrej........


leden 06, 2009 12:58
Tak teda to státní zřízení jako takový je na prdlačku : wendy
možná to bylo lepší v prvobytně pospolné společnosti, žejo. Já jsem idealista, myslím si, že tyto vztahy a sounáležitosti by se měly vyvíjet k lepšímu. A že tomu tak není, je podle mě špatně. Globálně.
DAně jsou holt povinné, musí, když jdou na blbiny štve mě to taky. Když postiženému dítěti vezmou osobního asistenta, protože na něj prostě letos už nejsou peníze, je špatně. Nezávidím nikomu poctivě vydělané peníze, ať prací,objevem, talentem apod, ne. Ale připadá mi nemravně vysoká odměna, když už o tom zde byla řeč, pro pana Roamana. CO za ně udělal ? Že je to tak nastavené? Tak to je špatně. Ale je to systém a asi ještě dlouho bude. Když jsou na jedné straně bohatí, musí být i chudí. Jen mám strach, aby ty nůžky nerozevřely moc. To není kryptokomunismus, to je realita.
leden 06, 2009 13:05
... : Sandra
bb, potíž je ta, že zatímco daně platit musíme (a tím pádem se nemá ani moc význam zabývat tím, komu jsme svou prací opět zaplatili letenku do tramtárie, protože by se člověk akorát naštval a stejně s tím nic udělat nejde) tak na charitu přispívat nemusíme. Proto chci, když už se rozhodnu přispět, aby z mých peněz šlo potřebným co nejvíce a ne abych živila celou řadu parazitů okolo. To samé bych viděla ráda i u státních peněz, ale tam bohužel neznám cestu jak to ovlivnit (jít k volbám, řeklo by se, ale když není koho volit?)
NČ- silně pochybuju, že by zrovna Brožíková byla pravicový volič...
leden 06, 2009 13:13
Ale hodí, Hano... : wendy
donedávna jsem si myslela, že bych hlavně nechtěla mít příbuzné ve vysoké politice anebo mezi soudci. No, uvidíme, nesmíme myslet jen negativně, že ?
leden 06, 2009 13:14
Sandro : NČ
Znám pár takovejch Brožíkovejch. Zblblý do zblbnutí, že když nevolej ODS, tak že volej komunisty. A to přeci vony NIKDY nemůžou připustit, aby zase stály ve frontě na babány... Tak jdou a "nevolej" komunisty. Bohužel, fakt to tak je, i když se to jeví nepochopitelný.
PS: Teda - mezi náma. Vona ta ODS (i další) má ke skutečný pravici možná dál, než celí komunisti! A proč taky ne, když je jima prolezlá. A ne lecjakejma obyčejnejma. Vždyť právě těma, kteří vždycky budou tam, kde jsou koryta. Nebejt r. 89, byli by již dávno ze SSM vlezlí do KSČ. Neboť tehdá byly koryta v KSČ. Dneska jsou koryta jinde, tak i oni jsou jinde.
leden 06, 2009 13:24
bb, já teda když dám na něco peníze, tak chci, aby na ten účel fakt byly použity. : Myška
I když je to třeba "jen" dvacka. Nežiju v iluzi, že se na nadacích a sbírkách nepřiživují různé vyžírky, proto nedávám příliš ochotně, a když už, tak si účel vybírám.
leden 06, 2009 13:36
myško, sandro - myslím to trochu jinak: : bb
jasněže chápu rozdíl slepě dávat a vybírat komu dám a taky nedávám zcela bez rozmyslu - teda až na té ulici, já zas tolik po ulicích centra nechodím, spíš výjimečně, takže když už mě někdo přepadne, nedávám na základě racionální úvahy, ale čistě podle prvního dojmu - jsou slušní, nevtíraví, neopilí, o jejich sbírce něco vím, něco jsem četla, organizaci aspoň letmo znám - ok, dám. Naopak - nedám. Přitom když dám na ty bílé pastelky (nevidomí), žluté kytičky (rakovina), červené stužky (AIDS), tak taky vlastně nevím, kolik z té má dvacky jde na primární účel sbírky a kolik spolkne provoz a kolik spolknou "mimořádné náklady".

Ale jsou lidi, a je jich dost, kteří slyšeli kdysi kdesi o tom, jak byla ta či ona sbírka rozkradena a už tím doživotně vysvětlují to, že oni tu dvacku na fond dětí prostě nepošlou, i když za tu dvacku, budou-li chtít, dostanou 2x ročně info bulletin včetně zprávy z auditu, takže určitou záruku. Já FOD znám, tak záruku na své stovky nechci, a těch kytičkách, stužkách a pastelkách něco málo vím a to mi na ty mé drobné, co jim z peněženky vysypu do krabičky, stačí.
Lidi, o kterých mluvím, ale nechtějí záruku, chtějí "argument", tenjim taková zpráva o nesprávně vynaložených financích poskytne a oni už doživotně mají výmluvu, proč se nepřidat.
leden 06, 2009 14:02
nč : bb
čili myslíš, že za soc.dem. by se měly Brožíkové lépe. Myslím že ne. Kdysi jsem tomu věřila, proto jsem se u nich dost angažovala a zjistila jsem, že nejenže to jsou samí rudí a jejich děti, s tím se asi dalo počítat, ale hlavně - nemínili svoje praktiky měnit. VŠEM až na pár výjimek jde jen o koryto. No a já věřím tomu, že těm, co jsou dost majetní a teprve PAK vlezou do politiky, jde o koryto málo nebo vůbec. Takových ale mezi sod.dem. skoro nejsou, polepší si až v politice, a proto do ní jdou. Takoví byli před těmi 20 lety, kdy jsem pro ně plála a zakládala a schůzovala do aleluja a s Paroubkem jdou dost dolů.
Oni nechtějí udělat nic pro lidi chudé, slabé, potřebné. Oni je jen VYUŽÍVAJÍ politicky, pro svůj úspěch. Našli jejich citlivá místa a jdou po nich jak slepice po žížale. Takhle jsem je poznala zevnitř strany.
No a když slyším lidi u nás na vsi, tak vidím, že sklízejí úspěch.
Když jim ty kecy zbaští někdo proto, že důvěřuje, že mu zlepší jeho těžkou situaci, nezaměstnaný, nebo člověk, co maká za ostudný peníze - to ještě chápu. Bohužel ale je volí spousta, mraky lidí, jen proto, že Paroubek jim v podstatě slibuje potrestání majetnějších, bohatších !!! a to je mizérie !! Známe chlapi, jsou to naši známí, co dělali za totáče zedníka v JZD - od června do srpna trošku něco vyspravili, dělali od 8 do 11, 12-13 oběd a ve 14.00 domů, na fušku a o víkendu taky. Vydělali si víc než doktor nebo zubař a předcházeli si je v JZD, aby nepřišli o zedníky, i lidi na fuškách. Byli zvyklí házet ramena, nechat se přemlouvat k práci. Teď tihle naši známí musí makat ve stavebních firmách skoro celoročně 8-10 hodin denně a občas i víkendy, vydělají si taky, ale na starý kolena musí dřít. A ZÁVIDÍ těm doktorům, právníkům, podnikatelům, obchodníkům aj. že si vydělají víc nebo aspoň stejně a "nenadřou" se (podle jejich představ nikdo, kdo nehází lopatou, neví vlastně co je práce). A tak jdou, a rádi odvolí cokoli, co těm bohatším znepříjemní život. Bohužel to tak je. Zvýšení daní "bohatým"? "v pořádku! stejně si to nakradli! mají jít makat a vyděli by! jen ať jim Paroubek ukáže, hajzlům"... atp.
Že 15% z milionu vždycky bude víc než 15% z 200 000, je jim jedno. Podle nich není spravedlivý odvádět 15% z jakéhokoli příjmu, protože podle nich není spravedlivý, že ONI si ten milion nevydělají - a tak za to chtějí potrestat ty, co si ho vydělají. Napařili by jim daně 40%. Když se řekne, že zvýšení daní ale odnesou sami, protože firma nedá prémie, nekoupí lepší montérky, nedá vánoční prémie, nedá rádio do auta - "no a co, stejně by to nedali". Když se namítne, že ale přece letos dali prémie, příspěvek na dovolenou aj. - "no a co, vodepíšou si to z daní". Nevodepíšou, jen si zvýší náklady. "No a co, na to jim seru, maj z čeho". A tyhle lidi Paroubek chce, jim přizpůsobuje argumentaci, taktiky. A pak s nima zase vy****. A svede to na ODS, že ho k tomu donutila...

leden 06, 2009 14:23
bb, musím ti s politováním říci, že na to, že bys svými argumenty dokázala zviklat NČho přesvědčení : toulavej
o zlé ODS a hodné levici, bych nevsadil ani penny . . .
Je moc smutné, když se v užším vedení socdem nenajde ani jeden aspoň trochu seriozní člověk a všichni jsou to jen populisté využívající nejnižší pudy svých voličů, jako je závist . . . Jejich jediným programem je poukazování na své oponenty aniž by navrhovali jakákoliv smysluplná řešení. Je mně záhadou, že tak na první pohled bezcharakterním lidem, jako je Dryml, Rath, Zaorálek, Sobotka, Gross i Paroubek může tolik lidí věřit a nepozná, co jsou zač.
leden 06, 2009 17:55
Mily NC : Mikin
Mily NC, uz jsi s temi frontami na banany jako kafemlejnek a cpes je vsude, dovol abych se opakoval i ja.
Zlociny komunismu nespocivaly jen ve "frontach na banany" ale ve frontach na vsechno mozne. Pridej k tomu jeste ztratu osobnich svobod, zadratovane hranice, znicene zivotni prostredi a globalne i hladomory, genocidu a desitky milionu mrtvol. A pak ti mozna dojde, proc ty zlocince vetsina lidi nechce ani pres tvou upornou snahu volit.............
Nazdar !!!
leden 06, 2009 19:23
a já musím s politováním říci, že ačkoli jsem na nový rok : bb
skutečně nezačala holdovat přemíře alkoholu ani jiným návykovým látkám, tak píšu jako prasátko. Tolik hrubek, co jsem zplodila nejen tu na Kudlance za těch 7 dní, které otřásají světem finanční krizí, jsem nedala dohromady snad ani v osmičce ZŠ.
Že by podvědomí, strach z krize a jejích důsledku?
leden 07, 2009 00:49
... : bb
nebo jsem toho 19.12. večer opravdu absolutně vypnula a mozek se ještě léčí z loňska:-) nuže dobrá, má na to do dvacátého ledna čas.
leden 07, 2009 00:51
Vážení, zbytečně se tu zlobíte : wendy
kdyby současní nedělali tolik blbin, lidi by se v zoufalství nezačali upínat k něčemu, čemukoliv jinému. To si pravice zavinila sama. Lidi už jsou takoví, s tím je nutno počítat.
A rozhodně to není o závisti, že ti parchanti nahoře jsou v balíku. To je už demagogie - když kritizuješ, jsi zákonitě socka. Blbost. Já taky kritizuju a jsem dost za vodou. Miki, o zločinech komunismu tu nikdo nepochybuje. Jen to meomlouvá ten dnešní bordel. To je taky kafemlejnek - oni taky...

Co se Drymla dotýče, tak to je populista jak z čítanek. Nevolila bych ho ani kdyby byl nezávislý. Poslechněte si jeden příběh. On má kamaráda, zubaře. Ten se provinil ne ničím menším, než že vypouštěl rtuť přímo do odpadového systému. A to se nesmí, pochopitelně, vo tym žádná. VČ kanalizace mu napařily pořádnou pokutu, a v tom přichází na scénu pan Dryml a chce po řediteli, který pokutu udělil, aby to všechno smazal, hodil do šuplíku, maximálně dal pokutu jen symbolickou. A to vše Dryml dělal z pozice šlechtice, který MÁ tu moc. Pokud vím, tak ředitel prohlásil, že mu něco takového NIKDO nařídit nemůže. Takže Dryml narazil. Ale je to velmi, velmi vypovídající o jeho charakteru. Asi tento příběh prodám do Blesku. Protože by to mělo být padni komu padni. Ne ?
leden 07, 2009 06:43
Nojo, to se jako mám teď stydět : NČ
že patřim k tý neinteligentní a závistivý absolutní většině občanů Česka - zaměstnanců. Protože tady na Kudle se vyskytujou pouze zástupci úspěšnejch podnikatelů a zaměstnavatelů. Já sám osobně si na svou životní úroveň v podstatě nemusim stěžovat, mám se zhruba stejně jako před 20ti lety, jen jsem o to starší, což mě sice netěší ale ODS zrovna todle za zlý nepřičítám.
Ale vy, tak šíleně uvědomělí voliči ODS a nadšení zastánci kapitalismu v jeho nejbezohlednější podobě, zkuste tydle svý pseudoargumenty o hodný ODS jít vykládat třeba zrovna včera propuštěnejm desetitisícovkám sklářů, keramiků, zaměstnanců automobilovýho průmyslu... Vykládat jim o skvělejch výdobytcích kapitalismu v podobě možnosti bezvízový návštěvy Ameriky, nebo o skvělý možnosti bez devizovýho příslibu trávit vánoce na Kanárech, nebo o úžasný možnosti koupit si kdekoliv a bez postihu knihy se světovejma dramatama největšího z velikánů, samotnýho V. Havla. Zkuste jim to vysvětlit a pokud možno odtamtud ještě odejít po svejch.
Zrovna včera mě tak mimochodem, při pohledu na včerejší novinový titulky, napadlo, jak by asi byl zaplněnej Václavák a Letenská pláň před těma 20ti lety, kdyby lidi měli možnost číst dnešní noviny. Néže bych si myslel, že by k tzv. převratu nedošlo, to by jistě došlo, to bylo předem dohodnutý... Ale účast lidí? A nadšení???? Cha!

leden 07, 2009 07:11
NČ : mamča
Nemusíš se stydět, nejsi s tímhle názorem sám. Já jsem taky zaměstnanec, navíc baba před důchodem, co nemá zdraví úplně v pořádku. Nikomu své názory nevnucuju, ale mám aspoň právo myslet si, co chci. Do místních politických debat se nepletu, protože nemám ráda, když ze mě někdo dělá idiota - to zvládám sama.
Ale všimni si, že tady ty ÓDéeSáky nehájí místní podnikatelé, ale převážně ti, co tu už léta nežijí.
Ono je jednoduché kritizovat, jak jsme hloupí a všechno děláme špatně, a sedět přitom na druhém konci světa v teple. smilies/wink.gif
leden 07, 2009 07:43
Nojo NČ, : wendy
minulý režim se zkompromitoval a jak se říká, nic lepšího než kapitalismus zatím nikdo nevynašel. A po dobrým se s lidma na dlouho nic nezmůže. Asi si za to můžeme sami...
leden 07, 2009 07:45
... : Sandra
Tak ono také záleží, jestli se bavíme na té obecné, teoretické rovině, jestli je lepší pravice, nebo levice...nebo jestli se bavíme o konkrétní momentální politické situaci, jestli je lepší Topolánkova ODS, nebo Paroubkova ČSSD. Zatímco na první otázku mám jasný a vyhraněný názor, který bych věděla podpořit řadou argumentů, u otázky druhé zůstává pro mne veliký otazník. Současná ODS bohužel není strana, kterou bych chtěla jako pravicový volič v příštích volbách volit, jiná rozumná alternativa není a jestli se něco do příštích voleb nezmění, tak k nim nepůjdu. mám- li si jít zvolit mezi příšerným a ještě příšernějším kandidátem, vezmu raději děti do lesa...
leden 07, 2009 09:39
Naše politická scéna se dá nazvat "z bláta do louže", není koho volit. : Myška
Ale i přes to, co předvádí ODS mi ČSSD připadá jako horší louže než to dnešní bláto.
leden 07, 2009 10:06
Nojo, to je věc názoru : NČ
Já osobně teda raději otazník než PROKÁZANÝHO A USVĚDČENÝHO lháře.
leden 07, 2009 10:12
Právě jsme vyslechli další zprávy a přepadll mě verš : : wendy
Máš-li dneska málo plynu,
zajeď si na Ukrajinu !

Mamka mě asi vykostí, přemluvili jsme ji na vytápění plynem...no nic, když tak si ji odvezem domů a v případku dalšího výpadku jedem všichni na chalupu.
Tedy - jak vidno, v krizových situacích mnozí směřují k lesu, že. Rousseau by měl radost i když cestičky návratu k přírodě se mi jeví poněkud křivolaké. Ach bože, to mám dneska psavý den. Ctěná společnost promine... smilies/shocked.gif
leden 07, 2009 10:21
Hezký Wendy, tak já taky se svojí trochou do mlejna: : NČ
Máš-li dneska málo plynu,
uvař sobě čočovinu !
leden 07, 2009 11:34
dneska xsi člověk fakt nevybere : alena puntíkovaná
pravice nebo levice, obě jsou schopný se spojit třeba se samotným čertem nebo i s komunistama, jen aby si udrželi židle.Nevidím rozdílu mezi ODS a ČSSD než ten, než že Topolánek je arogantnější a větší buran a Paroubek má víc bradavic, je ošklivější a má nebezpečnější známosti. Jinak mi nepřijde, že by se tu při změně vlády změnilo něco k lepéšímu.
leden 07, 2009 12:19
Včera v Všechnopárty říkal Šíp dobrý vtip : : wendy
Potkají se dva jeden povídá :"Koho budeš volit ?" "Já? Komunisty ?" "No já vím, ale v který straně ?" A tak to tady je. Až přijdu domů, vezmu si knížku Lovci mamutů a kousek si přečtu. Nebo celou.
leden 07, 2009 12:30
Sandro, VŠECHNO ŠPATNĚ . . . : toulavej
jestli nepůjdeš volit. To je to NEJHORŠÍ co můžeš pro budoucnost svých dětí udělat, procházka v lese jim nepomůže. Ty pro ně chceš jen to nejlepší - jídlo, vzdělání, zábavu, uplatnění v životě a je ti zároveň jedno, v jakém prostředí budou žít, jaké možnosti, jaká omezení budou mít. Díky takovým úvahám je např. takový Dryml tam, kde je. Ne díky lidem, kteří ho volili. Díky lidem, kterým bylo fuk, že se takový vyžírka může stát senátorem, mít moc ovlivňovat životy jiných lidí. Jestli se někomu OPRAVDU tenhle systém s těmihle lidmi nelíbí, má možnost ho začít měnit. Může vstoupit do politiky, začít přesvědčovat lidi, že on by to dělal lépe. Tohle komunismus neumožňoval. A když na to nemá předpoklady, měl by jít alespoň volit – vybírat si menší zlo, tu nejlepší variantu ze všech špatných, které jsou k dispozici. Aby neumožnil vědomě tu nejhorší variantu pro něho, pro jeho rodinu. Já nevolím jen za sebe, já volím i za své předky, kteří se té možnosti výběru nedožili, když nemám potomky.
Nechci tu propagovat Ameriku, ale kdo znal před rokem Obamu . . . On není Mesiáš, jak si to o něm zatím většina lidí myslí. On se ale rozhodl, že ten současný stav společnosti mu nevyhovuje a tak se pokusí ho změnit. A přesvědčil o tom lidi, že to může dokázat. Teď má možnost. A začal jako téměř naprostý outsider.

Puntíkaté doporučuji nosit brýle, když nevidí rozdíly a naopak vidí Topolánka jako většího burana oproti samolibému nabubřelému demagogovi Paroubkovi, který zapře i nos mezi očima, když ho to přiblíží víc k moci.

leden 07, 2009 13:07
Tak zase po dlouhý době :-) : NČ
Svatá prostato!
leden 07, 2009 13:30
jo NČ, všechno při starým, v novým roce . . . : toulavej
to jsou ty jediný jistoty v týhle době, že my dva se už nemáme čím překvapit . . .
leden 07, 2009 13:40
No tak to teda prrr, starý brachu. : NČ
Timhle poslednim´s mě fakt překvapil. Čekal bych od tebe fakt teda víc.
Už aby ty zasr*ný mrazy skončily, včetně mý svincký a přecházený chřipky!
leden 07, 2009 13:53
... : Sandra
No, Dryml je zrovna z našeho kraje (bohužel), já u voleb do kraje a do senátu byla a jeho jsem rozhodně nevolila...jenže v tom jsem viděla určitý smysl- na kraji se dosud dělala docela rozumná politika a já ji chtěla podpořit. Bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo a dost mě to mrzí, ale co se dá dělat. (Oni lidé totiž nevidí rozdíl mezi volbami do kraje, na město a do PS- takže jsem potkala spoustu lidí, kteří říkali: ten hroznej parkovací systém...ale že parkovací systém je záležitost města, ne kraje, to už nerozliší, nebo říkali- ten Topolánek, hrůza!- ale že s volbami do kraje nemá co dělat, to už také nedohlédli. A jak může kandidát do senátu slibovat zrušení reg. poplatků v kraji, když o tom rozhodně nebude mít šanci rozhodovat, to mi hlava také nebere...a lidi mu to sežrali.)
Každopádně, toulavej, já vím, co znamená nejít k volbám a také jsem to zatím nikdy neudělala, ale pokud se nic nezmění, tak nejdu. V tom totiž žádný smysl nevidím. Podporovat pravicovou stranu, která dělá levicovou politiku, nebo spíš vůbec žádnou politiku, a i přesto, že je jasné, že další dva roky bude v komatu a žádnou rozumnou politiku dělat nebude, se drží u válu zuby nehty...? Já se na tu pravicovou politiku těšila, a to i přesto, že jako studentce na MD by mně osobně žádné výhody nepřinesla, spíš naopak...jenže tady se žádná pravicová reforma neprovádí, prosadí se jen torza původních návrhů a ty se dále oklešťují a oklešťují, až ztratí úplně význam. Co se za ty dva roky změnilo pro mé děti k lepšímu? Nic mne nenapadá (pokud nepočítám ty slavné regulační poplatky, které stejně půjdou brzy do háje a na kterých se navíc celá reforma zdravotnictví zasekla...)
Mno, a o tom, že člověk má možnost jít do politiky a něco změnit silně pochybuji. Tam totiž místo pro slušného člověka není- kdo se hrabe v ho*nech, ten se umaže. Z původně nadšených idealistů se buď stanou stejné svině, jako všichni okolo, nebo zhnuseně odejdou, nebo zastávají nějakou bezvýznamnou funkci, kde nikomu se svým idealismem nevadí, ale také tam těžko něco změní. A Obamou bych neargumentovala, zatím nic nepředvedl... uvidíme za rok, za dva.
leden 07, 2009 14:17
toulavej, taky bych volila Obamu : wendy
ale nemít tenhle neMesiáš za sebou tučný sponzoring, mohl to myslet stokrát dobře a stokrát mohl chtít něco měnit a myslet to poctivě a jít za tím - bez peněz bychom ho neznali doposud. To je tak na okraj. Iluze už mám za sebou. Ale takhle ten svět funguje.

NČ - jsi nezodpovědný jedinec. Jak to že přecházíš chřipku ? Víš, že bys mohl i umřít ? A zima je lepší než plindavá mokrá podzimozima.

Ach bože, s těma chlapama jsou jenom starosti... smilies/shocked.gif smilies/cool.gif
leden 07, 2009 14:20
A copak - copak, NČ, : Míša šíša
že přecházíš chřipku? Že by se ti nechtělo chodit vykecávat do čekárny? smilies/grin.gif

"Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty..."
T.G.Masaryk

leden 07, 2009 14:21
Míšo, s tou demokracií je to podobný, jako s tou přestavbou tenkrát – : toulavej
„ta přestavba, to není nic jednoduchýho . . . to je proces . . . a ne každý ho hned pochopí . . . například taková Zagorová . . . a jiní a jiní . . . ta tam náhodou nebyla . . .“ :-)))

Jinak, Obamu já bych nevolil. To byl jen argument, že už DOKÁZAL sehnat tolik peněz a takovou podporu vlivných a bohatých lidí, že tohle nedokázal jeho protivník, že je prostě šikovnej . . . nabídl lidem naději a to lidi potřebují. Samozřejmě, nic zásadního nezmění, protože ani nemůže.
Politik nemá být idealista, ale PRAGMATIK a TAKTIK, vědět, že změny jsou pomalé, ale to neznamená, že nemáme dělat nic, když teď je to špatně . . . Musí počítat s tím, že se nezavděčí všem, část společnosti ho nebude mít ráda, neprosadí všechno, co by chtěl a to, co prosadí, BUDE KOMPROMIS v našem poměrném systému. A ten se nedá změnit, protože těch, kterým vyhovuje, je dost na to, aby zabránili jeho změně . . .
A vyspělý volič by tohle všechno měl vědět a nemít velká očekávání od nikoho, ať mu slibuje cokoliv. A neměl by se dát otrávit, když zjistí, že kompromis, který vznikl z odlišných zájmů není to, pro co hlasoval. Protože, kdyby dal věcem volný průběh a udělala to většina lidí a nehlasovala, dostanou se k moci pravděpodobně ještě větší blbci než ti, pro které hlasoval . . . Pan Dryml je toho dobrým příkladem.

leden 07, 2009 15:16
No a Obamu bych volila právě proto, : wendy
že je menší zlo než JirkaKřoví. Ty píšeš hlavně to, jak by to mělo být. S tím souhlasím. Jenže ono to mnohdy tak není.
leden 07, 2009 15:38
Jo já vím že už byl JWB mimo : wendy
ale ber to toulavej jako zářný příklad. Bušíkovi soukmenovci mě teda nefascinují. Teď uvidíme, jak to americké "zblátadolouže" bude vypadat.
leden 07, 2009 15:41
wendy, republikáni, jak jsem to okouknul ve státech, kde vládnou ve Státech :-) : toulavej
mě taky nijak nefascinují. Ale - JSOU ČITELNÍ, vím, co od nich mohu přibližně očekávat. Ale taky vím, co mohu očekávat od té socdem - demokratů. Ten ROZDÍL mezi východním demokraty ovládaným pobřežím a územím na západ od Mississippi volícím převážně republikány je evidentní, tedy ve prospěch republikánů. Jenže, ve Státech je to víc "o osobnostech, než o politických stranách." Proto klidně demokratům nakloněná Kalifornie může mít republikánského guvernéra. U nás je nemyslitelné, aby vítězná socdem v krajích přenechala hejtmana opozici. To jsou ty zásadní rozdíly.
leden 07, 2009 16:20
Na závěr této plodné diskuse, : wendy
než vyrazím s pejskem do závějí, mohu říci - já bych byla pro vládu profesionálů, takovou nějakou úřednickou vládu či její odrůdu. Aby vykonavatelé nebyli závislí na vůli stran a na politických machinacích. Byli by placeni za vykonanou práci a ne za tlučení hubou a předvolební seance. A kdyby se proflákla nějaká levárna, policie by to neodložila...ano, tak nějak by vypadal Miltonův novodobý ráj. Jdu si podat přihlášku do sanatoria.
smilies/grin.gif
leden 07, 2009 16:29
Tohle ale právě wendy nejde . . . tohle se snaží zavést současná EU . . . : toulavej
Protože profesionálové mohou dělat dobře svoji práci, ale to ZADÁNÍ, CO DĚLAT, jim musí dát politická strana. To zadání je např. koho a jak budeme nebo nebudeme podporovat, co má nebo nemá pro nás hlavní význam, jestli stavba dálnic, školství, zdravotnictví, zemědělství nebo výzkum a čeho . . . Na všechno peníze nemáme. A tak se rozhodne podle zájmů největšího počtu hlasů těch stran, které se dokáží spolu po volbách domluvit . . .
Samozřejmě, nejlepší je systém, kde o všem podstatném a co je podstatné rozhoduje moudrý osvícený monarcha, jenže, kde ho vzít a nekrást :-) a udržovat při životě do nekonečna, to je fuška a tak další už zbývá jenom ta nedokonalá demokracie, kde má každej jenom jeden hlas i když někomu bych ho já ani radši nedával :-))) . . .

Vyfoť mi někdy to letiště, až se budeš se psem procházet kolem . . . :-) a slyšel jsem, že tam máte nějakou novou zajímavou budovu galerie v Hradci, jestli jsem to nepoplet´ . . .
leden 07, 2009 17:17
Wendy : Mikin
jestli si opravdu myslis, ze tu o zlocinech komunismu nikdo nepochybuje tak cti pozorneji traktaty pana NC. Jeste, ze je tu jedinej. Jsou weby kde se tihle hosi vyskytuji v celych stadech.
leden 07, 2009 18:08
asi jsem to napsala trošku nesrozumitelně, nebo jste si to přebrali černobíle... : bb
(a taky se tu, předpokládám, nezlobíme, aspoň mně to nijak nerozčiluje, diskutuje se, ne?)

Neřekla jsem přece, že lidi, kteří kritizují, jsou závistivé socky. Ostatně, já se za socku nepovažuju a kritizuju taky. Naši známí, ti o kterých jsem psala, jsou velmi majetní :-) v době svého zaměstnání v JZD si po odpoledních a víkendech vydělali na fuškách na nové domy, postavili si je, někteří už "hází patro pro mladý". V garážích mají po dvou zánovních autech a obejdou se bez leasingu. DOmácnosti mají vybavené bez spotřebitelských úvěrů tak, že by jim většina průměrných městských domácností mohla závidět. Pokud jde o ten majetek jsou na tom tedy ti lidé stejně nebo i lépe než my, možná než vy.
Problém je v tom, že oni považují za strašně nespravedlivé, že oni si to pořídili tak nějak bokem, po práci na úkor volného času a teď, když už je jim přes 50, mají ty domy a děti zajištěné atd., tak musí v práci makat tak, jak nikdy dřív a nedělají na anonymní stát, le na šéfa, majitele firmy. A v tom je ta závist - někdo jiný, konkrétní člověk, jim poroučí, vydělává na jejich práci, nemusí dřít a dům si nechá postavit.
Malým podnikatelům nezávidí, vidí co to stojí, kolik práce, času, úsilí, nervů, zodpovědnosti za těch 5 až 15 zaměstnanců.
Snad to ani není závist v pravém slova smyslu, je to vztek - vztek, že časy se změnily, kdyby se nezměnily, tak by teď už jen odpočívali, v práci měli klid a celkem zavedenou pohodu, proháněli učedníky, a teď musí tou lapatou házet ne na sebe, na děti, ale na tu firmu, toho šéfa.

Jestli to není závist, tak co to tedy je? Nespokojenost? ale s čím - s tím, že i přes své majetky, domy, peníze na účtech, musí platit poplatek u doktora, tomu nevěřím, to je jen hromosvod, po kterém se svezla - podle mě - jejich lítost nad ztrátou starých časů. Možná se jim stýská po pocitu jisté výjimečnosti, nadřazenosti, nevím jak to nazvat, faktem je, že v těch 80.letech všichni ti hospodáři, zelináři, automechanici a zedníci byli nejmajetnější lidé na vsi. Teď už ne, ostatní je dohnali...tak jestli jde o tohle, nevím.
No a tohle zastesknutí po starých dobrých časech Paroubkovci umí náležitě využít.

Mám taky pocit, že ti, co jsou na tom opravdu bledě, zas až tolik nenadávají jako tihle,protože jsou tak nějak zvyklí, obvykle se neměli kdovíjak růžově ani před sametem. Normálně - dělali tehdy, dělají teď, žili a žijí, bohatí nebyli ani tehdy, ani teď, na novou pračku si musí třeba vzít půjčku a auta kupují zásadně ojetá, nejezdí do Egypta ale do Chorvatska a ne každý rok. Jsou zvyklí. Máme takové známé a kamarády a ti se kupodivu nijak zviklat propagandou nenechají, protože po komančích se jim nestýská a o současné politice si nedělají iluze.

Wendy, já se neupínala k nikomu ani v nouzi, a nevolím nikoho, ani modrou, ani červenou, ani zelenou :-) prošla jsem kolečkem OF, 2x SD, 1x ODS a tím to skončilo.
Nejsem tedy milovník ODS, ale manipulace Paroubka s lidmi, kteří jsou na tom opravdu blbě, je do nebe volající, to si ani ODS ani jiná strana nedovoluje. ODS vyšplouchla živnostníky a podnikatele, ale to nikomu zjevně nevadí. To "obyčejnému člověku", jak si ti naši dobře omajetkovaní známí říkají, je úplně šumafuk a některým to udělalo spíš radost.

leden 07, 2009 20:52
ještě tohle, wendy : bb
než vyrazím s pejskem do závějí, mohu říci - já bych byla pro vládu profesionálů, takovou nějakou úřednickou vládu či její odrůdu. Aby vykonavatelé nebyli závislí na vůli stran a na politických machinacích. Byli by placeni za vykonanou práci a ne za tlučení hubou a předvolební seance. A kdyby se proflákla nějaká levárna, policie by to neodložila

To je podle mne utopie. Jedinou slabou zárukou je podle mne člověk, který je dostatečně zajištěný, majetný, má za sebou nějaký důležitý vlivný post, aby si užil moci a rozhodování, a současně to musí být člověk velmi vzdělaný.
To, co se dere do vlády u nás, je ale většinou, až na výjimky, odpad, který se nechce pracně, těžce a hlavně nejistě prodírat džunglí podnikání ani být řadovým zaměstnancem a postupovat po krůčkách nebo vůbec. Chce peníze, moc, vliv a volnost a chce to hned. A proto je ovlivinitelný, zkorumpovatelný.
leden 07, 2009 20:59
toulavej, ale já už nechci do politiky :-) : bb
nanejvýš do komunální, a tam jsem a jinam se nehnu, protože i kdybych chtěla, jakože nechci, věnovat víc času věcem veřejným než svým soukromým, tak s nimi nehnu, neb karty jsou rozdány a já bych se ledatak ušpinila...

takže pak mám právo jen mlčet, nemám právo chtít slušný podmínky k práci a životu a nemám právo kritizovat, odmítat nesmysly a nechtít přistoupit na klišé "co podnikatel, to zloděj, co zaměstnanec, to slušný člověk" ?

leden 07, 2009 21:02
Jistě znáte to úsloví, : strejda
„v Rusku jsi nebyl, tak nekecej!“ Dnes bych to otočil, protože úplně všechno se otočilo o 180 st, i dějiny, a stále se točí i tzv. na palici a zmíněné úsloví bych parafrázoval trošinku s jiným azimutem a také, „abych byl snad iIN“, že jo, a řekl „v Americe jsi nebyl, tak nekecej“. Ale talkovému Toulavému to říci nemohu, protože on tam byl. A od té doby, co on tam byl, značně mu stouplo sebevědomí. Dělá nám tu iniciativně dost často jakési PŠM, protože on už ví CO a JAK, KDY a PROČ a jak je to vlastně s tou demokracií doopravdy. Už na článku o legraci na place jsem se ho ptal, zda by nechtěl vstoupit do politiky, ale možná to bral jako legraci na place.

V dávných dobách (které já pochopitelně pamatuji), kdy po celé republice, na závodech, na vesnicích, vznikaly jakési Klausovy spermie s názvem OF, ze kterých se pak narodila současná ODS, už docházelo k tomu, že do těchto spermií se zakuklili takoví lidé, se kterými bych nešel ani na pivo. Křiváci, nemakačenkové, ale i tací, kteří cítili vítr. Prospěcháři i vexláci. V té době jsem byl jakýmsi nestranným pozorovatelem dění v jedné velké fabrice a říkal jsem si, že tohle snad není možné. A ono to možné bylo. Krypl, ano, říkejme mu tak, který dříve neuměl pozdravit jinak než „čest práci“, byl za čas řvounem ODS. V té fabrice, o které mluvím, jsem pracoval od r. 1967 a tak nebylo divu, že jsem ji znal jako své boty a znal jsem i mnoho a mnoho jmen a tváří. A právě ta jména a tváře mě v těch dávných a dávných dobách Klausovy plodnosti tak překvapila, že jsem si říkal, že to nemůže dopadnout dobře a s pohledem skeptika, jsem vše sledoval dále. Doteď jsem mluvil o jedné fabrice. Kolik bylo a je ve státě takových fabrik, kolik takových buněk vzniklo po celé republice, kolik parazitů nalezlo do těchto rodivších se buněk a kolik jich tam zůstalo i po zrození modrého ptáka?
A ti druzí, kteří rovněž neznali pozdrav „dobrý den“, ale pouze „čest práci“, nalezli zase do jiných stran. Další, se kterými měli vedoucí dost pracovních problémů se ocitli v různých funkcích těchto vznikajících OF.
To, co se za ta léta v politice odehrávalo, všechno to suma sumárum a kdy pak ten politický hnus gradoval při poslední volbě prezidenta, něčemu takovému já fandit nemohu. Stejně tak nemohu přijmout zaplacené lži jakéhosi Klvaňi o jakési hrozbě z blízkého východu a nutnosti stavby radaru a jeho neškodnosti pro místní a nejbližší obyvatele.
Mikin tu házel NČého do jakéhosi stáda s ostatními na jakýchsi webech, ale NČ má pravdu v tom, že kdyby tohle všechno lidi věděli, co bude třeba za dvacet let, Letná by klíči nezněla tak jak zněla a lidí by tam bylo o řád, možná i o dva méně. Na to dám krk a přitom nechodím na weby, o kterých mluví Mikin.
Bylo by úsměvné, kdybych odtud, z hor, hodnotil politickou situaci na Kubě, v Indonésii, na Islandu či jinde a stejně úsměvné je i hodnocení Mikina zpoza louže a vyjadřování se k naší politické situaci. To jsme to ale hovada, že si nevážíme té svobody a demokracie, že jo? To, co prezentuje tisk a média, to je jen třešnička na dortu a mnohdy i servilně upravená.
Jinak politických školení Toulavého už mám plné zuby a je mi jedno, jestli to děláš jako placený agent ODS či z prostého přesvědčení. Ale určitě by sis porozuměl se selánkou na Virtually. cz. Tam je také každý, kdo nečůrá s tamní většinou a má jen trochu jiný názor, pokládán za komouše, nepřítele a odpad tohoto státu.


leden 07, 2009 21:59
jo Mikine, aby sis trapně nedloubl, žejo. : NČ
Ale vždyť ty mně taky....
leden 08, 2009 06:37
Strýci, zajímavej a výstižnej rozbor : NČ
žeby sme v 1989 dělali ve stejný fabrice?
Chtěl sem přidat ještě smajlíka :-) ale vono by to chtělo spíš smutníka :-(
leden 08, 2009 07:00
Dobré ráno ! Hlásili špatný stupeň bio, ale já se cítím výborně : wendy
a jak vy ? To jsme si zase podebatovali, že. Cítíme, že všechno není jak má být, někdo to napíše líp, někdo hůř.
bb, v mnohém máš pravdu, horší než závist jsou i jiné pocity...
strejdo, napsal jsi výtah historie v kostce, tak to je. Jak se ti líbil Šípův vtip - včera ve 12:30 ? Ale to je to politikum, neříkat lidem pravdu, chováme se někdy stádně, využít situace je klíčem k úspěchu, kromě silného žaludku a peněženky pochopitelně. Ale jak už jsem se zmiňovala, takhle bohužel svět funguje. Jo a myslím si, že toulavej spíš věří tomu co říká než že by byl agentem...
toulavej, ano jsem asi ještě trochu idealista, aspoň tady, "na papíře" aspoň tady mě prosím nechte. A ta galerie - máme tu Galerii moderního umění na historickém Žižkově náměstí, jinak standard. Zajímavá je budova peďáku a teď nově otevřená budova vědecké knihovny. Co se letiště dotýče, je z něj sklad, nic zajímavého.
TAk mějte pěkný den, u nás stále závěje sněhu, paráda !!! smilies/cheesy.gif
leden 08, 2009 07:23
Strejdo : mikin
K situaci v Indonesii se vyjadrovat nehodlam, i kdyz jsem tam uz 3 krat byl. Vzdyt neznam ani jazyk Bahasa. Ovsem k situaci v CR to budu klidne delat dal. Zil jsem tam az do 25 let, jazyk umim, jezdim tam skoro kazdy rok a mam tam spoustu kamaradu kteri maji podobny nazor jako ja.
Jestli by se mel nekdo mirnit, tak prave ta tebou zminena "hovada ktera si nevazi demokracie a svobody". Vzdyt se porad jeste najde par zemi kde se klicema necikalo, a kde panuji stare dobre poradky a jistoty. Nekdy i hladomor.......
Ale to je jen slusne mineny navrh - vzdyt v demokracii je dost mista i pro ne a internet (americky to vynalez) je pristupny vsem. Nazdar !!!
leden 08, 2009 08:19
Teď jsem si vybavila : wendy
paneláky jsou taky americký vynález! Jsou to kluci šikovný...
leden 08, 2009 08:54
Strejdo, dobře napsáno : Míša šíša
Vzpomněla jsem si na svojí babičku, která mi říkala: "Když jsem po válce viděla, jací lidé vstupují do KSČ - jenom lemplové, kterým se nikdy nechtělo dělat, tak jsem hned věděla, co to bude za verbež..."
Dobrá paralela s tím, co jsi napsal ty.
leden 08, 2009 10:27
strejdu nepotěším, své názory už delší dobu neskrývám a nepovažuji je za školení. : toulavej
Možná je tak ale někdo může použít, je v nich určitě hodně pravdy, sem tam i kapka moudrosti, tak proč ne :-) Nejsem za to nijak placený, dělám to zdarma, ale vím, že se nesmím nechat otrávit a zmlknout, protože pak by se snadno mohlo stát, že mě už napořád budou vládnout takoví, jako je Rath, Paroubek a jim podobné kreatury, které mají dar zmanipulovat prostý lid využitím závisti méně schopných a úspěšných lidí vůči těm šikovnějším. O těch z druhé strany politiky taky nemám nejlepší mínění, že jsou vzorem ctnosti, ale je to nepoměrně menší zlo. A dokud to nevezmu do ruky jednou sám . . . :-)))
Virtually.cz neznám, když mě rozčilují některé hloupé věci, nevyhledávám je, třeba jako nečtu rudé Právo . . .
Jinak s šibalama máš pravdu, ti jsou nalezlí všude a to nejen u nás, ale v celém světě. Jen někde o něco víc, někde o něco míň. A pokud jde o cinkání klíči, kdyby každý věděl, co bude za dvacet let, možná se tu ani nikdo z nás nenarodil . . .
leden 08, 2009 12:59
:-((( : NČ
.
leden 08, 2009 13:22
Toulavej, : Míša šíša
že ty jsi bujaře slavil Silvestra a ještě to z tebe nevyprchalo?
leden 08, 2009 13:29
letos jsem nic neslavil . . . : toulavej
.
leden 08, 2009 14:54
Cinkani klicema : Mikin
Ono asi obcas neuskodi podivat se na veci s odstupem. Nekteri z tech klicovych cinkalu si mysleli, ze CR predstihne za 5 let Rakousko, ha, ha.....
Podle me je docela komicke premyslet nad tim co by bylo, kdyby...... on se prece ten "vedecky socialismus" zhroutil, protoze byl uplne na hunte. Staci se podivat do zemi, kde se jeho agonie umele prodluzovala a neprivatizovalo se. Predstava, ze by se uprostred Evropy nejakym bozim zazrakem udrzela za ostnatym plotem komunisticka diktatura kde by sklari, keramici a delnici v autoprumyslu pana NC meli dozivotne zajistene zamestnani za 3000 Kcs mesicne, tak tahle predstava me pripada dost divoka.
Ja mam v hlave porad jeste obraz te zadratovane, sedive, spinave a nudne asijske diry ze ktere jsem zdrhl a pokazde kdyz tam prijedu na navstevu tak vidim cim dal tim hezci, modernejsi a zajimavejsi zemi evropskou.
Pravda, ten smradek a teplicko tam chybi, ale zaplat panubohu za to.......
leden 08, 2009 19:00
Toulavej, už jsem do toho nechtěl zasahovat. Hrách na zeď, perly sviním - jedno jest. : strejda
Ale přeju Ti v té politice hodně úspěchů. Ty se jistě zasadíš o to, aby neměla přívlastek špinavá. Ale stejně bych Tě nevolil, kdybys došel jednou až nahoru. Měl bys však při té cestě vzhůru zdravit všechny kolemjdoucí, i ty, kteří jdou dolů. :-) Pády bývají tvrdé...
Mně také nesedí Paroubek v čele. To také není můj kůň, stejně jako invektivy Rátha nebo Bursíkova suverenita, hraničící s blbostí. A další a další. Doufám však, že na tom nejsi tak, jako můj bývalý kolega z práce, který šel dělat starostu do jednoho malého městečka. Když jsem se ho ptal, proč do toho šel, řekl, že mi to teda řekne. Kvůli vyšší penzi. A navíc má jistotu, že pokud nebude zvolen, dle zákona mu musí fabrika držet flek…
Ale možná, že to tam u vás nikdo nechce a Ty bys měl jistotu i vyšší důchod. Dle Tvých řečí by Ti to sedělo, starosto. Nebo snad i vyšší ambice? Co by poslanec nebo snad dokonce další zbytečný senátor???
U těchto sebevědomých člověk nikdy neví…
Ber si však příklad z Bobošíkové. Ta má panečku ambice. Ta má jasno. Buď ředitelka ČT nebo přímo prezidentka. Nic jiného nebere.

leden 08, 2009 19:03
Mikine, : strejda
ti, kteří tenkrát mluvili na Letné a z různých balkonů a balamutili národ, to byl samej Prognostickej ústav. Ústav financovaný komunistickým státem. To byli snílkové, teoretici. My, normální, se selským rozumem a bez vysokých ekonomických škol a stáží, jsme se nad tím jen usmívali.
Tehdy, na popud manželky, jsem šel i na přednášku Klause, co by tehdejšího ministra financí. Já, prostý technik, se selským rozumem a s vírou, že věřím pouze tomu, co si mohu ověřit či změřit, jsem žasl a zůstal jsem tam do konce jen kvůli manželce. Ona ho totiž měla vyvěšeného v kanceláři jako ekonomického idola. Jako Boha. Já jsem jí ale říkal že ho brzy sundá...až pozná.
Pamatuji si jeho jeden výrok, který snad nezapomenu nikdy. Nemyslím tím ten blábol o špinavých penězích, ale on tam řekl ještě jednu závažnou větu. "Tento postkomunistický stát nemá žádné milionáře a aby se naše situace vyvíjela pozitivně, musíme zde ty milionáře, kormidelníky našeho průmyslu, uměle vytvořit. A tak se vytvářeli a vytvářeli a vytvářejí se dodnes a proto jsme se prokopali až na dno, až k různým sbírkám. Sbírkám na všechno, protože slepí nemají peníze, chromí nemají peníze, děti nemají peníze, LDNky nemají peníze, ale POZOR, nápad, ještě tu máme ty staré, dobré, TŘI KRÁLE.


leden 08, 2009 21:11
Strejdo : Mikin
abych pravdu rekl, vubec nevim proc pises o balamuceni v souvislosti s prognostickym ustavem. Ten byl pro komunisty takovy zachranny clun ktery jim mel ukazat cestu ze socialistickych sracek tak, aby nemuseli od moci. Bylo tam spousta chytrych lidi (vcetne Klause) kteri pochopili, ze to bez rozbourani socialistickeho bullshitu a demokracie nepujde. A jeste ze tam byli.....
Pokud neveris principum trzni ekonomiky, nebo si myslis ze je mozny nejaky ekonomicky "kockopes" tak se tezko domluvime.
leden 08, 2009 21:52
Mikine, : strejda
já o voze, Ty o koze. Já tu nemluvil o tržní ekonomice, ale o způsobu trhni jak umíš a také jaký máš žaludek. Jestli jsi to nepochopil, tak sorry. Proč si myslíš, že novináři jezdí do krizových válečných oblastí? To je jen příklad, srovnání. chápeš?. Myslíš si, že by nám ty informace podali z domava z obýváku? Nějak tak mi připadáš i Ty. Všechno víš, všecho tu znáš jak to tu v tom Kocourkově bezvadně funguje, jak si ničeho nevážíme a všechno zpoza obýváku, kdesi na druhé polokouli. Taky dobrý!
Končím v této neplodné a zbytečné diskusi. Měj se fajn.
leden 08, 2009 22:17
A co Strejdo na to, : NČ
že se zase vynořil génius s bejvalej dlouhodobě nejoblíbenější politik, soudruh Vláďa Dlouhý, po r. 89 ze strany nejvyvolenějších privatizátorů - ODA, a dneska jako komisař Topolovy Komise Spasitelů. Ten prognosťák je fakt nesmrtelnej.
leden 09, 2009 06:03
Cit: Nekteri z tech klicovych cinkalu si mysleli, ze CR predstihne za 5 let Rakousko, ha, ha..... : NČ
Neže by mi mikin vůbec stál za odpověď. To mi nestojí.
Ale protože jsem, blbeček, tehdá nevynechal ani jedinou Letnou, tak si, i přes dnešní stařeckou sklerosu, docela přesně pamatuju hřímání samotnýho Génia - největšího z dramatiků: "do osmi let se dostaneme na úroveň Rakouska"! No a pravdu má mikin v tom, že blbečci cinkálci věřili! Takže ne, že by si cinkálci mysleli - oni věřili "autoritě". Voni tenkrát, ti na tribuně, nás cinkálky ještě potřebovali, protože co kdyby se jim to ještě nějak třeba zvrtlo. Ale do několika týdnů se ujistili, že nezvrtne. A privatizační a tunelářský zběsilosti mohly propuknout už bez obalu. A pak nejeden z těch blbejch naivních cinkálků pochopil, že byl podvedenej, to hřímání na tribůně byla obyčejná lež, motivovaná touhou po získání Lucerny a Úřadu a nejen Lucerny a Úřadu.

leden 09, 2009 06:38
Zarazila mě jedna věc : wendy
jak píše toulavej - že ti neschopní závidí těm šikovným. Jo, šikovní jsou, tuneláři jedni. Ale to není vlastně šikovnost, že ? To je to umělé vytváření milionářů v 90.letech. Myslet si něco jiného je naivní. A trh ? Vidíme to v praxi - krize z nadvýroby, rozevírající se nůžky a vysmátí velcí akcionáři, kteří věděli...
Tím bych také si uzavřela, asi jsme už všechno řekli a jen bychom se opakovali.
leden 09, 2009 07:37
Strejdo : Mikin
ty si asi sedis na usich. Psal jsem, ze jsem se v te dnes uz celkem slusne zemi narodil, zil tam 25 let a skoro kazdy rok tam jezdim. Tak proc bych nemohl napsat svuj nazor. Uz proto, ze podobny nazor ma i vetsina mych kamaradu, kteri narozdil ode me neodesli. Blbejsi argument jsi opravdu pouzit nemohl.
Celkove se me to jevi (i kdyz se mohu mylit) ze jisti lide zvelicuji soucasne problemy a delaji z kazdeho politika a posdnikatele primo dabla v nadeji, ze lidi zapomenou na ty zverstva minuleho rezimu a budou volit komunisticke zlocince.
leden 09, 2009 08:59
Wendy : Mikin
ty fakt neznas nikoho kdo zbohatl diky sve podnikavosti, pracovitosti, dobremu napadu (nebo kombinaci vsech techhle tri veci) ?
Ja si taky zadek v Mercedesu nevozim, ale abych delal hned z kazdeho komu se dari lip nez me tunelare a podvodnika ?! Moc dekuji, takovou berlicku nepotrebuji.
leden 09, 2009 09:03
Mikine, o těch poctivých tu není řeč : wendy
těch si naopak velmi vážím. Řeč byla o prvoplánových milionářích ze začátku 90.let - za tu dobu nikdo jen tak nezbohatne. Pak už se to začalo třídit. To jen tak na zopakování mého posledního příspěvku. Přiznej si, že tu takové nepoctivé rychlokvašky byly a bude klid. No a jestli to prostě je nevíš myslíš si že nebyly, prostě se mýlíš.To není žádný hřích.
smilies/wink.gif
leden 09, 2009 09:17
wendy, jenže nejen tunelářům, mají vztek i na ty normální, to je asi to zažrané rovnostářství v nás : bb
"když se mám blbě já, musí se mít i on, když se nemá blbě, je to hajzl"

co na tom, že oni se nemají blbě, mají se tak, jak se před r.89 neměli, protože kromě těch chat, škodovek, baráků a zahrad neměli nic, teď mají to samé a navíc cestují, jezdí k moři, na hory, děti do ciziny atd. - no jak jsem psala nahoře
Ale mají vztek na to, že někdo má ještě víc než oni. Tehdy jsme se totiž měli tak nějak podobně, nebyly takové obrovské rozdíly a na to si těžce zvykají.


leden 09, 2009 12:05
a mají jeden společný rys : bb
nadávali tehdy, nadávají teď - takže jim bylo zle tehdy i teď ? :-)

Kdo tehdy nenadával a řekl, že se má dobře a byl spokojený i třeba s málem, byl okamžitě podezřelej z nekalostí, časem bylo "jistý" že spolupracuje s STB.

Kdo nenadává teď, je spokojený byť třeba má míň než spousta nadávačů, je taky divnej, buď má ulitý prachy z tunelu , každopádně je jistý, že je to šizunk podnikatel a volič ODS.

No a někdo si stěžoval, ironizoval a "věděl svý" tehdy i teď a nemůže být nikdy ani trošku spokojenej a ani trošku věřit, že někdo si k lepšímu pomohl jen svou prací a šikovností a ne na úkor toho, kdo toho má míň.
To se asi nezmění.

leden 09, 2009 12:12
bb, ale já tu nejsem za ostatní : wendy
co to nerozlišují, jsem tu za sebe. A sebelepší zůvodňování nezlegalizuje ty křivárny co se udály a zatloukají. Toť vše.
leden 09, 2009 12:31
wendy, mluvíme asi trochu každá o něčem jiném : bb
nikdo nezpochybnuje, že se to dělo a děje, ale aspoň šlo jen o prachy a majetek a pár bílých koňů. To se děje i v lepších rodinách, tedy ve státech s jinou minulostí. Kritika je oprávněná, ale komančové ničili nejen majetky, hromadně i slušné lidi, celé skupiny, systematicky, i celé rodiny. Začali ve 20.letech taky velmi nenápadně, tak jako Paroubkovci.
Vnímám sice minulost jako důležitou, ale hlavně z hlediska poučení. Proto mi není pořád jasné, proč ti, kdo se distancují od myšlenek komunismu, proto šli cinkat na tu Letnou a jinam, proč, proč? volí,volili by, Paroubka. Protože on jedná, argumentuje a plánuje komunisticky.
Paroubek není Zeman, a vyslovit jméno pana Horáka v souvislosti s dnešní ČSSD by snad už bylo na žalobu pro nactiutrhání. Tolik se ČSSD vzdálila od myšlenek sociální demokracie. Tak proč ho volí? Protože chtějí staré pořádky a ROVNOST všech. Chtějí se mít dobře, ale nechtějí se dívat na to, jak se někdo má líp, má víc. Nebo jaký jiný důvod mají, co od něj očekávají? To jsem se totiž od žádného zastánce, voliče Paroubka nedozvěděla. Zajímá mě to.

leden 09, 2009 15:21
kromě toho si myslím, : bb
že něco jako Sociální demokracie, Liberální pravice a Moderní komunismus není možné - utopie.
Pravice bude vždy pravicí, demokracie nemůže být sociální v našem smyslu, tj. nemůže poskytnout polštář a peřinku všem, jinak to není demokracie, ale socialismus, obojí dohromady nelze. A komunismus - pokud se vzdálí od původních myšlenek, tak je z toho socialismus, no to už taky známe z historie i ze současnosti.

Jo, takže by to mohlo být tak, že současný volič, zastánce ČSSD touží po reálném socialismu....? řekněte mi někdo ten důvod, proč Paroubek.
leden 09, 2009 15:26
bb, tady jsi na špatným místě :-)))), tady se nic nedozvíš . . . :-))) : toulavej
od těch, co dnešní socdem fandí. Možná nevíš, ale strejda má mých komentářů už plný zuby . . . tak nevím.
Třetinu těch, co volí, vůbec nezajímá, co kdo říká, jaký dopad by mělo to, co by chtěli politici zavést. Dívají se, jak to kterému sluší, jestli má vždy pohotovou odpověď, u které se ale nedá hned poznat, jestli nelže apod. Paroubek a Rath mají tak velikou podporu proto, že jejich voliči jsou přesvědčeni, že hájí jejich zájmy, postarají se o ně v nezaměstnanosti i v důchodu i v nemoci. Jsou tak starostliví, že se kvůli nim třeba i zadluží, jen aby jim pomohli, i poplatky zruší, na pastelky si půjčili, nájmy nezvyšovali a na těch pár majitelů domů nemusí brát ohledy, je to málo hlasů . . . Kdežto ti napravo váhavě hájí ty majitele nebo těch „pár“ vážně nemocných . . .
Kdybych nevěděl, jestli vlevo nebo vpravo, dost podstatnou by pro mé rozhodování byla informace, že se ani za 15 let nepodařilo socdem zaplatit DLUH advokátovi se kterým uzavřela dobrovolně smlouvu o odměně za vyhraný soud o Lidový dům a naopak ho dala k advokátní kárné komisi za nemravný požadavek dostát smlouvě. To je názorná ukázka té nejhorší morálky. Lidi to ale nezajímá.
co domeček, už funguje? a příjemný víkend . . .

leden 09, 2009 16:30
hm, a ty odpuštěné poplatky se ještě musí zdanit a podat kvůli nim danové přiznání, : bb
pokud to udělá 3000 a víc. Což udělá u starých a chronicky nemocných a ti určitě mají spoustu energie a peněz na to, aby si sehnali a zaplatili účetní, aby za ně udělala daňové přiznání. A ten bordel teď v lékárnách - kde poplatky odpouští, tam návaly, kde se platí, tam není ani noha,až zkrachují, budou lidi nadávat a Paroubek přispěchá s vysvětlením, že za to může ODS, protože zavedli poplatky. Že poplatky byly uzákoněny i s přispěním komunistů a soc.dem., a to co se děje, je nezákonné a vyvolává to zmatek, který vyjde všechny daleko dráž, to asi taky nikoho nezajímá.
A kolik prachů stálo odsouhlasit, uzákonit, zavést a pak znesouhlasit, odzákonit a zrušit vyhlášku paní SOC.DEM. Buzkové o počtu přihlášek na SŠ, to se asi řadových voličů také netýká. No, těch starších pravda ne, jejich děti mají SŠ dávno za sebou.
A co ty automaty, co nemocnice nedávno zakoupily za šílené peníze, do šrotu s nimi.
Domeček nefunguje, smířila jsem se s vánoci ve starém a už i s tím, že do velikonoc se stěhovat nebudeme. ČEZ si nechal loni zaplatit 16000 za to, že nám "rezervuje příkon", no a teď teda rezervuje a rezervuje a my taháme elektriku od sousedů :-) Máme být trpěliví, 9 měsíců čekání je prý krásné, někdo čekal i 2 roky. Takže máme vlastně štěstí a důvod k oslavě:-) Ale nevadí, hlavně zdraví, práci, člověky v pohodě, to stačí, duben nebo prosinec je pak už zcela lhostejno :-)

Taky přeji příjemný víkend, všude zimní pohádka, lesy nabílo, ticho, čisto.
leden 09, 2009 17:10
je to zvláštní, ale PROMRHANÉ peníze levice nikoho moc nezajímají : toulavej
a je jich 4x víc, než těch na stabilizaci bank z privatizace, které se zdály jako vyhozené a teď mnohem větší prachy dává do bank mnohem právně vyspělejší Západ . . .
No jo, kdo nechce slyšet argumenty . . . to je holt život . . .
leden 09, 2009 17:44
to ste ma sklamali :-((( : Sipik
Ked som videla ze 81 komentarov!! vravim si fiha, rozkecali sa o sexe! a Vy o politike smilies/cry.gif smilies/undecided.gif
leden 11, 2009 21:07
nevím jakouže legendu to máte na Slovensku spojenou se třemi králi, : bb
ale u nás Tříkrálová sbírka nemá se sexem nic moc společného :-)
leden 11, 2009 22:15
bb : Sipik
No mojaaa smilies/cheesy.gif ani ODS a STB podla mna nesuvisia s GMB smilies/grin.gif a ved vies ako tu debata bezne odboci inym smerom, vyzeralo to slubne
leden 12, 2009 06:50
No nebyla bych si tak jistá, bb : wendy
že vůbec nic - jsme v Čechách. V jedné soutěži v TV byly uiverzální tři tipovací odpovědi a všechny otázky: 1/ všechno 2/nic a za 3/ sex...mrzí mě, že jsme tě sipíku zklamali. Zkusíme to napravit. Myslím si, že Míra je lepší v sexu než Jíra (k politice se už vracet nebudu, neboť levice či pravice, všechno jedna hrůznice). A co dělá váš krásný ministr vnitra ? smilies/tongue.gif smilies/wink.gif
leden 12, 2009 08:22
Otázka na MV - pochopitelně na sipíka : wendy
vzala jsem to z jedné vody načisto...
leden 12, 2009 09:30
... : bb
sipik :-)
leden 12, 2009 10:05
Jen stručně... :-) : strejda
Už jsem se nechtěl v této diskusi vůbec ozývat, ale nedalo mi to, když jsem si přečetl komentáře od bébé.
Cítím z nich pichlavost, ale i anonymní adresnost, s jakou své věty formuluje. Vypíchnu jen její některá slova jako stěžovatelé, ironizovatelé a závistivci.
Ani já, a troufám si tvrdit, že ani ostatní, kteří poslouchají, naslouchají, sledují a čtou a kteří nemusí být servilní ani k levé ani k pravé straně politické úsečky, kteří to nemají zapotřebí, mají plné právo kritiky všeho, co dělá tento stát Kocourkovem. To, co se děje zde, to by se v žádné vyspělé demokratické zemi dít nemohlo! A to je TO, co je kritizováno. Nikdo, a ani já, tu nenapadal žádného slušného podnikatele (i když to slovo podnikatel mi zní tak divně, cize a mediálně omletě, že mnohem vhodnější by bylo to dřívější vžité „živnostník“. To slovo totiž vystihuje pravou podstatu věci).
Tehdy jsem tu shrnul (s ohledem k obšírnosti problému) jen to hlavní, co tehdy udělalo Kocourkov Kocourkovem a Absurdistán Absurdistánem. Jak je však vidět, dle některých je vše v naprostém pořádku a ti hnusní a otravní stěžovatelé, ironizovatelé a závistivci, kteří si neváží ničeho, to nemůže být nikdo jiný, než Paroubkovci či přímo komoušové.
No a je to. Už jsme onálepkovaní. Jako dřív. Jako za starých časů.
My, „stěžovatelé, ironizovatelé a závistivci“ a přidejme ještě rebelové, se totiž lišíme od těch ostatních tím, že máme paměť, cit, smysl pro poctivost, pro pořádek, že dokážeme srovnávat, hodnotit, ale i to, že jsme tzv. neohební a tím i nemanipulovatelní. Ale i neservilní. To je naše slabost. No jak by asi dopadl takový rebel za císaře, za Hitlera, za Gottwalda, za Husáka? Ano, byl by umlčen, sťat, pověšen, zastřelen… V Absurdistánu má však tento druh rebelie určitou výhodu, může tu kdokoli mlátit hubou a i když chodí volit jako blbej, není mu to nic platné. Je však onálepkovanej.

Nebudu komentovat ty věty, které psala bébé 9.1.ve 12:12. Trošku nás, rebely, chtěla zesměšnit, poškádlit, pošimrat...holka jedna kozatá. 

Je mi blbé, opruzovat tu několikastránkovými výpisy všeho, co se kdysi stalo, co do slušné demokracie nepatří a tedy všeho, co je předmětem kritiky a nejen mé. Když bych začal od začátku, od období privatizace, opět bych se opakoval, kdybych tu jmenoval – už asi potřetí, jméno uznávaného Amerického ekonoma Andy Schwarze z univerzity v Berkley a opisoval tu jeho výrok o zločinné privatizaci u nás, i to, že její protagonisté by měli už dávno sedět ve vezení. Byl bych opět kamenován. Necháme tedy toho.
Těm zapomětlivým však osvěžím paměť živelnou privatizací, za symbolickou korunu, molochu, zvaného Poldi Kladno. To byla právě ta doba, ve které se uměle vytvářeli ti naši slavní milionáři za kačku. Z architekta byl najednou odborník ocelář. Dále Škodovka Plzeň a její představitel, vzor, kormidelník. Privatizační fondy a jeden vyčůraný Kožený. Opět vzor podnikatele. Kampeličky, banky. To vše spadalo do období tzv. jánabráchysmu. Tam se všichni znali. A máme tu kapitány průmyslu jak vyšité, které nám dává za vzor i sám veliký privatizátor, ale jak se později ukázalo, zloděje a mafiány. Na mnohé byl vydán i mezinárodní zatykač a mnozí už byli i odsouzeni. Jejich nepoctivě nabytý majetek se ovšem státu nijak nevrátil. Naopak. Byl zpronevěřen. A teď by se hodil jako dar těmto Třem králům. Pokračujeme prorůstáním mafií do státní sféry, do soudnictví, do policie… Berdychův Gang… Ne, bébé, to není žádná závist, to je jen konstatování pravdy, znechucení a odsouzení těchto demokratických praktik. Mám pokračovat? Bylo by to dlouhé. Já mnohé přeskočím, protože já mám fakt paměť….
„Nemohu odstoupit ze své funkce státní zástupkyně, protože mám hypotéku…“ Prohlásila jedna státní zástupkyně v jednom Kocourkově. Není to nádhera? Tohle by bylo zařaditelné do škatulky „legrace na place.“ Přeskočíme i již omílanou a nedůstojnou volbu prezidenta, praktiky ODS, ČSSD, komunistů i Zelených, i těch co milují Boha a ve jménu Boha se spojí s kýmkoli, jejich vzájemné naschvály i praktiky všech jejich přátel a poradců i odhalená fakta novináři - mafie ve státní sféře, se kterými se však nic neděje, protože by padaly hlavy napříč politickým spektrem (tento obrat se mi velmi líbí) a zastavím se nad jedním nedávným absurdem, vyšlým z jedné pomazané hlavy, z poslední doby.
K zamýšlenému návrhu – opětnému vytvoření okresů. Svatá prostato!!! Na kolik ta sranda srandoucí zase přijde? O těch prkotinách ve školství a o novém koštěti snad ani nebudu psát. Odnášejí to ale děti, protože kopírují praktiky mnohých dospělých a vlivem diletantství některých nových košťat na ministerstvu, jsme na tom se vzděláním a se znalostmi dětí mnohem hůř, než jsme byli před rokem 1989. To jsou fakta!
Čím to asi je, kurňa? Mnohé jsem vynechal, na něco mám právo i zapomenout.
Ne bébé, to není závist, ani stěžování, to je skoro zoufalství, snad i smutek jednoho, nic neznamenajícího voliče a smutné poznání, že se s tímto stavem nedá absolutně nic dělat. Já, osobně a díky svému povolání, jsem se neměl špatně ani dřív. Tehdy, před desítkami let, jsem si koupil chajdu za pouhých 30 tisíc, (no nekup to, že?), ale nemám se špatně ani teď, kdy jsem si ji sám, za ta léta, bez jediného řemeslníka, dal do stavu, že se tu dá slušně bydlet. Řekl bych, že se mám lépe spíše teď. I jako ten rentiér a proto je to ode mne drzost, že si vůbec na něco stěžuji. Občas si zaletím i do GB za dcerou. Na pár dní. Na návštěvu, na výlety, na pivo, na procházky Londýnem. Jako rentiér jsem byl loni i na dovolené na Malorce. To bych asi dříve nemohl. Ne, já si vůbec nestěžuju, nekritizuju ten omletý 30ti korunový poplatek, nezávidím těm, kteří mají víc, mnohem víc. Odborníkům, lékařům, fachmanům všeobecně, kteří umí a znají, přeju mnohem víc. Ne však gaunerům všech kalibrů. Ne politikům, kteří dělají špinavou politiku. Ne prevítům, zrádcům, kteří se za pár melounů nechávají vláčet tou špínou ze strany do strany. Ty bych odstřelil. To je plevel. Já bych si jen přál, aby to tu bylo jiné. Úplně jiné. Ale do té doby nebudu mlčet hubou. Avšak na tu potřebnou chválu už asi nedojde.
Vidí-li někdo z dálky krásné naleštěné auto, ještě to neznamená, že je obdivné i pod kapotou. Zpuchřelé hadice, rez i stopy po diletantské opravě, po havárii, jsou viditelné. A takto podobně vidí tu naší republiku mnozí z dálky, nebo při pouhých návštěvách. Pod kapotu se však dívá málokdo. Pouze někteří, kteří se zajímají o to, co je uvnitř. Ani turisty to nezajímá. To, že by to chtělo dokonce i výměnu motoru, nezajímá ani Mikina, ani Toulavého. Mikin je spokojený s naleštěnou kastlí a Toulavej, ten musí zpívat píseň všech, u kterých má jistotu, že ho opět pozvou na toulky do USA a že tam bude mít své určité jisté. To by byl výborný politik dnešních dnů.
Velmi se omlouvám za obšírnost. Někdy bych chtěl být i nepamětníkem.

leden 12, 2009 10:18
já bych si měla otevřít věštírnu : alena puntíkovaná
když se Topolánek bil před volbama v prsa, jak to všechno přeorganizuje,jak vymění ministry, atd. atd. - všichni to pamatujeme. Tak jsem tehdy řekla, že nevyhodí nikoho a budem rádi, že ještě navíc nikoho nepřibere. No a je to tady. Topol napřed nevěděl...teď už ovšem ví a dopadne to přesně jak jsem řekla já. Spoléhá na odvedení pozornosti na plyn z Ruska a opět se bije v prsa a předvádí, jakej je úžasnej a jak nám to všem pěkně zařídil. Zařídil přesně kulový.Nějaké Čechy a Morava rusáky hluboce nezajímají, ale holt se zbytkem Evropy si zatím Putin rozlejt ocet nechce. Takže holt ti, co mají málo a sami jsou rádi, že přežijou, vybírají po korunkách na ty, o které se v každé normální zemi má postarat stát. Na to totiž všichni platíme daně.
leden 12, 2009 10:44
Nóóó, strejdo, hezký : Míša šíša
Podepisuju se pod každou tvoji větu a oceňuju tvoji trpělivost a iniciativu odpovídat zde na některé demagogické bláboly, které se příznivci ODS snad učí na nějakých schůzích nazpaměť, či co. Fakt mě dost překvapuje, jak jsou schopni omílat stále jedno a to samé dokola. Opravdu to už nudí.
leden 12, 2009 11:56
ježíš, strýcu :-)) : bb
trošku jsem proběhla cos psal, jdu za chvíli pryč, až se vrátím a budu mít chvilku, pročtu to pořádně, když sis dal takovou práci mi to vysvětlit - díky. Ale to přece nebylo vůbec adresováno čtenářům Kudlanky :-) Z několik vět, výlevů, výkřiků, co padnou na víceméně anonymních diskuzích na netu nemůžu přece dělat závěry o lidech, soudit jejich politické smýšlení a na základě toho o nich usuzovat, že jsou závistivci atd.

Strejdo, myslela jsem, že to je zřejmé, tak asi ne a měla jsem to zdůraznit - píšu o svých zkušenostech osobních, o našich známých, o našich sousedech, o lidech se kterými se setkávám při práci i při jiných činnostech, co dělám.
Nebyla to mnou "vhozená rukavička" k polemice:-) víš proč? protože mě nějak nenapadlo diskutovat o něčem, zda to je, když to je - když prší, nebudu se ptát Prší?
Když s těmi lidmi mluvím, a když s nimi nebo jinými mluví můj partner, a pár našich přátel, a pak se sejdeme a u kafe rozprávíme, naše zážitky, dojmy jsou podobné - vynecháme lidi, kteří jsou na tom opravdu zle. V tomto případě je celkem jedno proč jsou na tom zle, myslím ale, že by na tom byli zle za vlády kohokoli z české "nabídky", nemocní, nemohoucní, staří na tom nebudou bohužel nikdy tak dobře, aby jim nic nechybělo. Vždycky bude někdo chudý, tak to bohužel je, a chudý nebude nikdy spokojený, ať je u vlády ten nebo onen. Iluzi, že za vlády toho druhého bude méně chudých, už snad nevěří nikdo.
Nemluvila jsem ani o lidech jako ty, kteří o věcech a jevech přemýšlejí a dávají si je do souvislosti. Že se ve výsledku třeba neshodnete, neshodneme, je jedno.
To, o čem mluvím a z čeho máme tak nějak dost obavy, jsou hlupáci. Není hlupák a závistivec ten, kdo volí ČSSD z přesvědčení, že sociální demokracie je jediná správná cesta. Není hlupák a náfuka ten, kdo volí ODS, protože věří, že jedině pravice může nastolit normální demokracii a fungující ekonomiku. Hlupák je ten, kdo volí pudově a jeho cílem je ne to, aby se on měl líp, ale aby se druzí neměli líp než on. A je jedno, jestli je to méně majetný co nechce, aby byl někdo bohatší, i když toho bohatšího to stálo víc úsilí, nebo je to bohatý člověk, který nechce dávat ze svých daní na nemocné a nezaměstnané. Hlupák, závistivec, blb je ten, kdo doufá, že ten, koho si zvolí, to těm "druhým" natře, osolí, ukáže, srovná do latě, aby konečně byli v řadě s ním, nevyčnívali na žádnou stranu a hlavně, měli se tak nějak přibližně stejně jako on, raději o trochu hůř. Pak to bude podle hlupáka v pořádku a on bude spokojený.
Omezenost, zúžený rozhled, malost, nepřemýšlení - to je strašně nebezpečné a poslední roky to nějak nabývá na síle.
Jak jsem psala, strejdo - oni nejsou zoufalí z toho, co se děje, jim je to totiž JEDNO !! dokud budou mít to své jisté - své majetky, plné korýtko (tj. bazének u baráku,zimní zahradu, traktůrek na sekání trávy a nový dvd přehrávač pod stromek), tak je jim VŠECHNO úplně lhostejné. A VŽDYCKY zvolí toho, kdo jim slíbí tohle vše zajistit, udržet. Případně přihodit do koryta zrušením nějakého toho poplatku
Když jim tohle slíbí Strana červeného Lucifera, tak bude volební účast přímo pekelná a SČL má křesla ve sněmovně jistá.
Jo, a ještě něco kromě plných korýtek jim není lhostejné - rétorika. Rétorika Paroubka (všiml sis, jak se v TV debatách obrací papá Paroubek ke zrakům lidi a promlouvá tak, že by se tatíček Stalin nemusel stydět?) jim vyhovuje, on přesně našel místečko, na které udeřit, a teď to do nich buší a oni slyší a chrochtají blahem. Takhle, bohužel, poznáváme voliče ČSSD poslední 2-3 roky. A teď k této skupině přidej voliče, kteří nic nemají a nemají co ztratit a jen doufají, že když vládnoucí strana něco někomu sebere (tj. bohatším navýší daně apod.), že zbude něco i pro ně. Docela se obáváme, kam to povede.
Z ČSSD je ostuda, původní myšlenky v blátě a šlapou po nich krysy a vlezdoprdelkové.
Strejdo, pořád mi tu žádný z těch přemýšlivějších nesdělil, proč volí ČSSD - co od nich očekává - nic konkrétního :-)

Já třeba můžu říct a i jsem to tu už myslím psala, proč jsem před 19 lety plála pro SD, proč jsem se odklonila a proč jsem volila ODS. Hodně stručně - věřím v demokracii jako v jediné životaschopné a současně spravedlivé zřízení, věřím, že sociální orientace je nutná a pro demokracii povinná. Z SD se ale místo demokratické stala strana čistě levicová, komunisticky orientovaná se všemi z toho plynoucími nešvary - vadily mi nejen jejich politické tendence, ale hlavně lidi, se kterými se spřáhla.
ODS jsem volila proto, že jsem cítila potřebu posílit demokracii v tomto státě a jedinou možností bylo podpořit nejsilnější pravicovou stranu proti sešikované levici.

Ti "naši" voliči ČSSD, tj. ti, které osobně znám, v době, kdy jsem se v SD angažovala, volili houfně KSČ ! Proč dnes volí ČSSD? protože je to společensky přijatelnější a přitom nemusí opustit od svých přání, názorů. Vlk se nažral a koza zůstala celá...

Srandovní je, že považují za děsně nespravedlivé poplatky u doktora, které jsou pro všechny stejné, a současně považují za jedině spravedlivé navýšit daně těm, co mají vyšší příjmy.
Takže ne model: ty budeš platit 15% ze 100 000 tj. 15 000, já 15% ze 450 000 tj. 67 500 a on 15% ze 2 milionů tj. 300 000 - tj. pořád ten nejbohatší zaplatí nejvíc.
Ne, oni chtějí model: on ze 100 000 15%, protože je línej a nemaká pořádně, jinak by si vydělal víc, já 15% ze 450 000, protože makám jak barevnej a co z toho života mám, a on 35% ze 2 milionů, protože to stejně nakradl, jak jinak by tolik mohl vydělat poctivě, žejo...

Teď musím končit.
leden 12, 2009 12:07
... : bb
a to, co jsem teď napsala, Strejdo, to nejsou žádné moje smyšlenky, domněnky - to bych byla šťastná jak blecha.
To je, bohužel, realita - já ty lidi v podstatě ocitovala, mohla bych dopsat jména, ale to samozřejmě nelze,ani by to nemělo smysl, je jich tolik moc a notujou si...
leden 12, 2009 12:09
bébé, : strejda
no vidíš, je dobře, že jsi nám to takto vysvětlila. Já, ješita ješitný už jsem to, co jsi psala výše, vztahoval pouze na sebe. A to jsem nic nepil. Tak já jdu taky něco dělat a nakrmit ptactvo. Svítí tu krásně sluníčko i ten plyn nám sem zatím teče... Proč já si vůbec stěžuju??? smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 12, 2009 12:16
poplatky u doktora nikomu nevaděj : alena puntíkovaná
ale všem vaděj poplatky v lékárnách, které tak jako tak mocně vydělávaly na maržích - jinak by jich nebyly takový mraky - jen na Zbraslavi jsou tři kousek od sebe a všechny se uživí - všichni politici kvandaj o poplatcích v nemocnících nebo u lékaře ale o lékárnách nepadne slovo a když se na to náhodou někdo zeptá , je okamžitě umlčen a téma převedeno jinam.Ani Topol ani Paroubek s tím nehodlají nic udělat. Jo famaceutický firmy jsou bohatý a celkem xsnadno člověka napadne, že za tuto "maličkost" musely setsakra draze zaplatit.
leden 12, 2009 12:47
jo Strejdo, dobrý : NČ
ale nějak smutný :-(
Taky si dost pamatuju, bohužel. Tak snad jen z Novýho Zákona (sice Novýho ale už pár tisícovek let starýho):
"To spíš velbloud uchem jehly projde, než bohatec do Království nebeskýho". Bych řek, že v tý větě je uplně všechno.
leden 12, 2009 13:57
Já se vám do tý politiky nebudu vůbec motat, když si to tak užíváte . . . : toulavej
Jen bych rád vysvětlení, co jako mělo znamenat toto – „Toulavej, ten musí zpívat píseň všech, u kterých má jistotu, že ho opět pozvou na toulky do USA a že tam bude mít své určité jisté. To by byl výborný politik dnešních dnů.“ – od strejdy. Týkalo se to totiž mě . . . Samozřejmě, i Míša by mně to mohla víc upřesnit, když souhlasí s každou větou . . .
Napadlo mě jenom jedno vysvětlení, kteráž to myšlenka se tu pravidelně už párkrát objevila, že totiž jezdím po Americe, objíždím tam známý, nechám se hostit, takže je to laciné perfektní cestování a já jsem něco jako vyžírka :-), tedy, jako ti naši dnešní politici. Jestli tu byla snad narážka na Mikina, tak na něm jsem tentokrát nic netrhnul. Odjel si pryč, když já přijel a tak jsem nic neušetřil . . . Ještě, že jsem našel Polárku . . . Možná ta poznámka znamenala něco jiného, jen já nevím co, protože strejdo, já NEMUSÍM nic s nikým zpívat, jsem totiž DOSPĚLEJ, SVOBODNEJ OBČAN, CO SE NEHRBÍ PŘED NIKÝM a to, co říkám, to si fakt i myslím. Bohužel, je nás pořád v týhle zemi málo . . .
leden 12, 2009 15:01
Je něco shnilého ve státě Dánském... : wendy
jestli bb jsi chtěla posílit demokracii tím, že jsi volila ODS, je to dost úsměvné, ale nelze ti nic moc vyčítat - KOHO tedy volit, jaký je zde výběr, že. Snad se to časem zlepší. Píšeš taky, že chudý nebude nikdy spokojený. No, skláři budou teď taky chudí a těm se vůbec, ale vůbec nelze divit, že budou nespokojení. Ono je totiž chudý a chudý.

strejdo, je to boj s větrnými mlýny. Ale je to tak podobně všude, kam se podíváš po té Zeměkouli šišaté. Člověk si řekne - vykašlu se na to, budu se čílit jen do výše svého platu, snažit se žít poctivě, uklízet si kolem baráku a starat se o pořádek ve své obci, krmit ptáčky a nedotýkat se drátů ani na zem spadlých. Ale pak nám to zase nedá, co...?

AlenoPuntíkatá prostořeká, něco podobného jsem řekla ve frontě v lékarně. Ze mě tedy lékaři ani lékárnci nezbohatnout, neb jsem až neslušně zdravá, ale jsem solidární. Šla jsem tam koupit jen špunty do uší. Ale starší paní přede mnou hubovala. Tak jsem prohlásila, že lékárníci si za to asi pozlatí čudlíky u šuplíků a instalují mramorové pulty. Protože ANO - na co majíá RP lékárníci ? Jak ti zlepší svůj přístup a výkon ? Lidi se pochechtávali, magistra se mračila. A tak tu jde život.
leden 12, 2009 15:24
toulavej, jsi i chápavej :-) : strejda
a myslím si, že netřeba překladu do polopatyčna. A máš pravdu v tom, že je nás pořád v týhle zemi málo. Pamětníci pomalu vymírají.
(To by v tom byl čert, abychom nepřekročili tu stovku příspěvků.)
leden 12, 2009 15:51
strejdo, jestli si VÁŽNĚ myslíš o mě, že jsem vyžírka, co využívá svý krajany za mořem, : toulavej
je to VELMI SMUTNÉ . . . O některých věcech se totiž nežertuje a tuplem s neznámými lidmi, kteří tě neznají tak důvěrně, aby poznali, co je vážně a co je žert. Ta osamělost a důchod na tebe viditelně mají špatný vliv. Máš nadání dobře vysvětlovat odborné technické věci, myslím, že bys byl dobrý učitel. Přihlaš se někam, na těch horách je tě škoda a třeba zas začneš vidět věci kolem né tak pesimisticky a idealisticky, ale reálně . . .
leden 12, 2009 16:24
... : bb
Wendy, je to úsměvné ted zpětně, tehdy to vypadalo jinak, nejen pro mě, jinak by ty volby nevyhráli. No a dnes je to jak to je, proto nevolím ani modré ani červené.
Vy tedy volíte nebo upřednostňujete soc. dom., ale pořád mi ještě nikdo neřekl proč, čím si tu důvěru získali, co konkrétního od nich očekáváte?

Aleno, do poplatků v lékárnách nemluvím, neb sama nevím - na první pohled se mi zdá totéž co tobě, že je to obohacení, na straně druhé máme dobrého známého, majitele lékárny v bývalém okresním městečku, a ten nežije nijak přebohatě. V přestavěném vyženěném domku, jezdí postarším fordem, zaměstnává v lékárně ženu, sebe a dvě síly. Jak to chodí jinde nevím.
Ale naši krafalové krafou hlavně proti těm lékařským poplatkům. Na lékárenské pozapomínají nebo co, o těch nějak nemluví. Asi taky většinou pro léky moc nechodí, jsou zdraví.

NČ, mám zkušenost, že bohatí se za bohaté nepovažují a my, co říkáme, že se máme dobře a je nám dobře, máme příjmy spíš průměrné. Tak nevím, kdo tím uchem bude nakonec prolejzat :-)

Strejdo, to s Toulavým jsi nemyslel takhle, že ne.


leden 13, 2009 02:06
nemám nic proti třiceti korunám : alena puntíkovaná
- ale mám proti sto osmdsáti, které dávám já a proti dvěstěsedmdesáti - které dává každý měsíc můj muž. Má-li třicet korun vytrhnout lékaře se sestrou, proč tatáž částka nestačí lékárně? Já bych si ty léky i koupila, protože by mě to vyšlo levnějc, ale nelze - všechno, co beru je na předpis.
leden 13, 2009 06:59
No to je právě to, : wendy
ani modré - moc se nepředvedli, čekali jsme lepší partu. Ani červené - špatné reference z minula, stále nedůvěra. Ani oranžové - vypadali nadějně, že budou pro střední stav a poctivější a ono ho*no. Ani zelené - Bursíkovci, to není ekologická strana, myslím tím ekologii v tom nejzákladnějším slova smyslu, ale je to strana vysírací. ANi černokabátníky - ti jsou odjakživa kam vítr tam plášť a mají středověké manýry. Nově se utvářejí liberárlní seskupení ? Co to bude v podmínkách české kotliny ? Nová Klausova ODS ? Ó voliči voliči, kam se vrtneš...to by byla živná půda pro tvorbu krásného Karla Havlíčka !

Dodatek k těm lékárnám - oni za to úplně všichni, kteří neprosperují, nemůžou. U nás bylo asi 7 lékáren. Z toho dvě s celoročním 24hodinovýcm provozem. Teď jej jich asi dvacet, a obyvatel úměrně k tomu nepřibylo. Všem lékárnám byl provoz povolen (a všechny zavírají nejdéle v 5 hodin, se službami pro obyvatelsrvo se ani v tomto citlivém odvětví nezaobírají, magistři). Takže když se ten zisk rozpočítá, nedivme se. A když se povolí další, tak umřou hlady...
leden 13, 2009 07:50
Wen - Dodatek k těm lekárnám : NČ
Podle toho, co píšeš, bych řek že zrovna tyhle lekárny za svý neprosperování stoprocentně můžou!
leden 13, 2009 08:18
aleno : mura
Já bych si ty léky i koupila, protože by mě to vyšlo levnějc, ale nelze - všechno, co beru je na předpis.

to neni problem. nech si na receptu zaskrtnout "plna uhrada pacientem" a pak v lekarne zaplatis jen lek a poplatky za recept uz nikoli.
leden 13, 2009 08:34
NČ - kdyby těm nerozumům město nepovolilo otevírat si další a další si provozovny (lékárny) : wendy
tak by to nebylo tak na hraně. Ale to bylo možná obálkovné, možná nemají rozum, co já vím !

muro - dobrá rada nad zlato. Snad to půjde zrealizovat
leden 13, 2009 08:44
wendy : mura
to vis, ze to pujde zrealizovat. proc by neslo? mne treba tuhle rekli v lekarne, ze kapky, pro ktere jsem si prisla, stoji min nez 30 korun (a jsou to antibiotika, tudiz jen na predpis), tak jestli si je nechci radsi zaplatit. podobne teba antikoncepci si clovek hradi plne (taky je jen na predpis), platis jen cenu leku, predpis nikoli.
leden 13, 2009 08:50
Wendy : NČ
Město asi povolit musí. A proč by taky nemělo? Jinak by mohlo bejt nařčený z nadržování a bránění svobodnýmu podnikání. Ale každej potenciální novej lekárník si měl udělat svuj vlastní margetingovej průzkum než do toho šel. Anebo mít takovej záměr, s kerym by si byl stopro jistej, že vodebere stávajícim lekárnám zákazníky.
Zrovna tak je přeci blbost zřizovat třeba pátou autodílnu v místě, kde už skomíraj čtyři zavedený. Nebo na Žižkově vodvírat další novou hospodu s předraženym pivem, zákazem kouření a s cenama vobědů a večeří vod 120 Kčs vejš! Jen v mym nejbližšim vokolí už jich za posledních 5 let zkrachlo asi 10.
leden 13, 2009 10:01
Nemůže... : wendy
to teda může pěkně dopadat. Trh se samoreguluje sám, nikdo jej ani logicky, ani marketingově, vymezit nemůže. A já že už dvě lékárny zavřely....
leden 13, 2009 10:40
Dobře, lékárny... : strejda
Třeba v takovém malém Litvínově byly donedávna tři lékárny, nedávno tam otevřeli čtvrtou. Budiž. Když se uživí...
Co je však přímo zarážející, je počet heren na hektar, ne na km2. To se až jeden diví, jak je možné, že v tak malém městěčku se „uživí“, odhadem asi 22 - 25 heren? Jen v jedné ulici jsou tři, vzdálené od sebe asi tak 20m. Náměstí Míru by se mohlo klidně přejmenovat na náměstí Vietnamsko-českého přítelství, nebo výstižněji - náměstí Hadrů.
Do těchto heren nikdo nevidí, protože mají zalepené výlohy. A že by se celý Litvínov živil hrami a že by se ty herny tržně uživily, to je také nepravděpodobné. Při každé mé návštěvě Litvínova zjišťuji, že třeba místo obchodu Obuv je opět nová herna a v prostorách bývalé Knihy řádí řemeslníci, kteří vyrábějí opět prostory pro další, tentokrát luxusní hernu a bar.
Pokud se v těch hernách perou jen peníze z jiné činnosti, jde to vše na vrub naší legislativě, naší velectěné sněmovně, protože ta tenhle způsob obživy a podnikání svými zákony umožňuje. A bude ještě hůř, díky už legálnímu internetovému sázení. Vzniknou noví bezdomovci – bývalí závisláci na hernách, na sázení, místo dnešních dvou tisíc osobních bankrotů jich bude o řád až dva více a stejně jako heren, bude přibývat i charit a možná i šesti i devíti králů, protože ti tři chudáci už na ty sbírky na vše možné nebudou stačit. A tímto jsem se nenásilnou formou vrátil opět k tématu. smilies/cheesy.gif

No není to mnohem hezčí na vesnici, na venkově, v horách? smilies/wink.gif
leden 13, 2009 12:21
NaTři krále o krok dále. : wendy
Herny jsou pračky. Máme nejvíc heren na hlavu v Evropě. Krmte práčky. Už toho mám dneska asi dost, jdu domů....mějte se všichni pěkně. smilies/grin.gif smilies/cool.gif
leden 13, 2009 13:29
No, strejdo, možná si myslíš, že o té Americe vím všechno co a jak tam funguje, ale nevím. : toulavej
Také by mě zajímalo např, jak to mají se sázením po internetu ošetřeno v takové Kalifornii, kde je hazard zakázaný. Ale, to sázení na netu, to jsou ponejvíc myslím americké firmy, které to už provozují a náš stát na ně nedosáhne, jim to tu zakázat. Čili, ti, co byli dost chytří na to, aby mohli sázet už dříve u nás – uměli jak zaplatit do ciziny, sázeli už dávno. Teď se to jen umožnilo i těm hloupějším, co ovládají internet a mohou zaplatit přímo v korunách. Ti úplně nejhloupější, co to neovládají, nemají konto ani kreditku, sázet nemohou. Zato už mohou vydělávat i naše firmy, tedy platit daně, ze kterých se mohou financovat potřebné i nepotřebné věci ze státního rozpočtu.
leden 13, 2009 13:53
Toulavej, myslíš si, že má cenu pokračovat v diskusi? Já ne. : strejda
Vidíš, jak my dva se šíleně lišíme? Mě už to s Tebou nebaví. Peníze, peníze a zase jen peníze. Vše, i lidské hodnoty, prodat za peníze. Ty v tom vidíš pozitivum - jakési pofiderní daně státu a bláhově si myslíš, že přijdou potřebným. Já v tom však vidím další negativum, protože je tu další povolená a organizovaná degenerace lidského myšlení, jednání a chování. A ten, kdo podepsal tento zákon je gauner ve službách Boha. Proč asi myslíš, že je to v té Kalifornii zakázané? Co si mohu myslet o slovech našeho ministra financí, který tento zákon podepsal s tím, že PRÝ chtěl pomoci některým lidem, které postihla ekonomická krize, aby si přišli k nějakému výdělku. To je panečku důvod, co? Já to ale hodnotím jako blábol. Já holt už jiný nebudu! Už jsi Ty vyhrál na nějaký los? Už jsi vyhrál třeba v "o2" BMW, pokud jsi poslal SMS za 59 Kč? Už jsi vyhrál nějaký zájezd za SMSku v těch TV soutěžích pro blbé i s nápovědou? Tohle je další povolená a legitimní zlodějna.
A to jsem se ještě nezmínil o zlodějnách v bankách, ve spořitelně, o absurditách s vedením účtů, kterými odírají střadatele. To by se nemohlo stát nikde ve světě. Taková Erste Bank už by v Rakousku dávno neexistovala, kdyby se tam chovala jako zde. Jen TADY mají ti hoši zlodějští zelenou. V tomto ráji absurdna. Jdi už do hvězdy s tou neustálou chvááálou všeho a podívej se také někdy pod kapotu!

leden 13, 2009 21:08
Strejdo, todle fakt nemá smysl :-( : NČ
Slepě věřící jsou slepí. Vidět nepotřebujou a ani nechtěj. Oni mají svý Svatý, kteří jsou jejich zrakem, kteří vědí líp než voni sami, co je pro ně nejlepší. Slepýmu k argumentaci uplně stačí donekonečna vomílat výroky jeho Svatejch a zatracovat každýho, kdo by i jen na okamžik zapochyboval o Svátosti.
Neboť: Je PROTI nám, kdo není s námi......
leden 14, 2009 07:33
Amen ! : wendy
smilies/smiley.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/angry.gif smilies/sad.gif smilies/shocked.gif smilies/cool.gif smilies/tongue.gif smilies/undecided.gif smilies/kiss.gif smilies/cry.gif
leden 14, 2009 08:31
Tak já to na sebe vezmu, že budu mít poslední slovo . . . : toulavej
a radši ho nebudu ani směřovat na strejdu, protože už mě má plný zuby, protože má dar překroutit význam mých slov.

Já bych sázení na internetu, stejně jako třeba reklamu na půjčování peněz ROZHODNĚ NEPOVOLIL, být ministr financí. Protože vydělávat z daní ze sázení na nešťastnících gamblerech, kteří jsou závislí na hazardu, by stát neměl, stejně jako na půjčkách nebo propagaci alkoholu. Jestli zdůvodnil Kalousek povolení sázet na internetu „bohulibým důvodem pomoci někomu v nouzi“ – ale já o tom nic nevím – jsou to opravdu nechutné bláboly . . . Já jsem tu jen psal, že náš stát NEUMÍ zabránit cizím sázkařským firmám, aby nenabízely sázení i na našem internetu, v češtině - pro ty, co neznají cizí jazyky. Neumí tomu zabránit, tedy to tu stejně existuje, ať chceme nebo ne, stejně jako třeba prostituce. A ti, co sázet chtějí, tak sází i bez povolení ministra – u zahraničních firem.

Když tomu negativnímu nemohou zabránit, je dobré UMĚT na všem ŠPATNÉM NAJÍT I NĚCO POZITIVNÍHO . . . Je škoda, že tohle strejda neumí . . . až teď AMEN, wendy.

leden 14, 2009 09:25
Doufám, že to tedy nebudu já s tím posledním slovem a že se ještě někdo přidá, : Míša šíša
ale ta poslední věta mě hodně nakopla.
Takže: když nebudu moci něčemu negativnímu zabránit - např. zlomenině své nohy (a to mě napadají daleko horší věci, jako že mi třeba někdo zavraždí dítě), mám si na tom špatném najít i něco pozitivního - a to jako co?
No jasně - můžu se chlácholit tím, že jsem si nezlomila ty nohy obě. Protože vždycky může být ještě hůř, že jo.
leden 14, 2009 10:02
Ještě ne! : NČ
Pokud tomu rozumim, tak na tom sázení (což je negativní) najdu daň pro Kalousovu kasu (což je pozitivní).
Jak z Pyčný princezny v Půlnočnim království: Ševče zaplať králi daně, uhlíři zaplať králi daně!!!
A uplně ze všeho!!!! Dejcháš králuv vzduch? Zaplať daň! Žebráku, vyžebral sis? Zaplať z darů daň! Prodal jsi něco, co sis za vlastní prachy pořídil? Zaplať znova daň! Seš nemocnej? Zaplať daň!
Ať už jdou konečně šmejdi dopr*ele!!!!!! To by bylo na nich to JEDINÝ pozitivní!
A teprv teď Amen, Tuláku.
leden 14, 2009 10:10
No tak tedy amen ne, když nechcete . . . Míšo, UDIVUJEŠ mě . . . : toulavej
Takže, když si například zlomím nohu – což je špatná věc, ale už se stala, nedá se vrátit, MOHU TOHO VYUŽÍT například tak, že jsem doma a přečtu si knížku, ke které bych se jinak nedostal, protože jako pohyblivý bych dal přednost jiným aktivitám, které teď ale dělat nemohu a tak si tu knížku přečtu . . . Ale samozřejmě taky mohu ležet a OTRAVOVAT SE a nadávat na celý svět nebo sebe, že jsem byl tak neopatrný. Jaký přístup k životu, k malérům, které mě postihly, si zvolím, je jenom na každém z nás. Já hledám ta POZITIVA, někteří zde hledají NEGATIVA. NADÁVAT A STĚŽOVAT SI patří v Čechách jaksi k dobrému bontonu. Nic proti tomu, proti gustu žádný a tak dále . . .
leden 14, 2009 11:03
Nojo Toulavej, to už je ta má bolševická deformace, : NČ
že místo abych loupežníka chvalořečil a děkoval mu, že mě rovnou nezamordoval, jsem na něj nasr*nej, že mě vokradl.
Tak mi to proBohaživýho vodpusť. Anebo nevodpouštěj. Nezasloužim si to.
leden 14, 2009 11:16
Negativa a pozitiva : wendy
nesmíš to brát ad absurdum toulavej. To bychom takhle vyloučili možnost jakékoliv kritiky, kritického projevu. A i na tom stojí demokracie. A tak i když zde jsou věci, které se mi líbí, je zde i mnoho takových, které se mi líbit nemohou. Tak co s tím udělám ? Pomlčím o nich ?
( Co já přečetla knih, když jsem měla zlomenou haksnu ! A vyspala se do růžova - 6 neděl !) Nějakm nám to téma nedá pokoj...
leden 14, 2009 11:20
jenomže, wendy, já měl dojem, že do té krajnosti to přivedla Míša, : toulavej
když se tu zmínila o zavraždění dítěte, co na tom má hledat pozitivního . . . to nebyl můj argument. Já se nevznáším, držím se pěkně při zemi ve svých názorech . . .
leden 14, 2009 13:15
Toulavej, : Míša šíša
přečti si ještě jednou, co naposledy napsala Wendy. Třeba se to napodruhé už povede.
leden 14, 2009 14:00
To jo, ač nemohu mluvit za ni, : wendy
myslela jsem si že to byla jaksi reakce na to tvoje povídání o tom, že máme na všem hledat to pozitivní. To je sice pěkná věc, ale na VŠEM se to prostě aplikovat nedá, že. Tak se asi namíchla. Jo, kdybychom seděli někde u piva, tam by se podobné šumy vysvětlily ráz dva.
leden 14, 2009 14:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]