O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÉTO V PAPIŇÁKU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 08 červenec 2024
Ano, přesně tak si v těch horkých dnech připadám. Mám sice klimatizaci, ale letos jsem ji pustila jen párkrát. Ráno, když přestává být frišno, zavřu okna i dveře na lodžii, a klimatizaci na takovou půlhodinku pustím. Na oknech mám závěsy, na lodžii stažené žaluzie, a dá se říct, je je to úplně OK. Ona totiž klimatizace v létě přináší nejen úlevu od horka, ale i zdravotní rizika, tedy, když to přeženeme, nebo jsme nuceni přecházet mezi prostory s jinou teplotou.



Hodně lidí se rádo toulá ve vedrech obchodními domy, které jsou klimatizované, ale zase záleží na tom, jak až moc. V některých je víc než chládek, a to přecházení neudělá vašemu dýchacímu „přístroji“ zrovna dobře.

Takže je nutno se obecně velkým teplotním skokům vyhýbat. Tedy, hlavně doma. Nebo v kanceláři. Tam, kde to jde omezit, tak klimatizaci vůbec nezapínat. Popřípadě klimatizovat jen o pár stupňů níž, než je teplota venku. Říká se, že by to mělo být o čtyři až pět stupňů, rozhodně ne o deset a více.

 

Lepší je se ale spolehnout na přirozenou cirkulaci vzduchu, a pokud to jde, tak obyčejně větrat. Kde se tomu nevyhneme, tak je dobré se na to připravit oblečením. Úplně typická jsou překlimatizovaná letadla. Tam je navíc hodně lidí na malém prostoru, a přenos infekcí je pak snazší a rychlejší. Takže s sebou do letadla brát třeba šátek na krk, mít další vrstvu na sebe a podobně.

 

Já jsem teď mimo pražský domov, dala jsem si třínedělní dovolenou a lebím si v papiňáku. Pro vysvětlení: teď, když tenhle článek píšu potem ulepenými prsty, tak je čtvrt na jednu v noci, už se trošku ochladilo, takže je "jen" 32 stupňů pana Celsia, a 70 % vlhkost…

 

Indii zasáhlo silné horko. Narušuje chod společnosti a brání ve spánku —  ČT24 — Česká televize

 

 ne, tak opálená ještě nejsem

 

Ale nesmírně se mi to osvědčilo, protože jsem snad tři měsíce trpěla příšerným suchým kašlem, na který nic nezabíralo. Místo mluvení jsem už jen chrochtala. Teď je po pár dnech kašel absolutně pryč, dýchá se mi fantasticky a myslím, že všechna ta propocená trika vynahradí pocit, že je mi po dlouhé době zase fajn.

 

Nu ano, připomnělo mi to dětství mých dětí, kdy jsem jim v noci věšela přes pokoj mokrá prostěradla, kdy u nás jel na plné pecky zvlhčovač. Ano, on ten náš pražský vzduch je totiž hodně suchý, prašný…

 

 

Jak je teď vám?

Jak snášíte horko?

 

Z velevlhké krajiny zdraví

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : mamča
Užívej si velevlhké krajiny, ať si dýchací trakt smlsne.
U nás je to zatím dobrý, venku občas i 35 stupňů, ale kamenný dům drží svých 22 po dobu celého týdne, i když větrám. Po týdnu tak 23.
Teplotní šoky zažívám, i když jenom vyjdu na dvorek. Tak pokud je venku moc vedro, jsem do večera zalezlá doma.
červenec 08, 2024 07:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]