O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEŽIBABA SE GRILUJE - ANEB KUDLANKA MÁ HOREČKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 09 červen 2024
Ahoj holky a kluci,  tak jsem si říkala „ty to zvládneš“,  ale jak vidím, tak dneska prostě ne-e.  Už čtyři dny se mnou lomcuje blbá chcípapka, nejspíš obyč viróza, ale dává mi těžce zabrat.  Teče mi z očí, z nosu, bolí mi v uších, v puse mám červeno a pálí už i dýchání (pochopitelně, že na to nic nejni.) Omlouvám se i svému milovanému psovi (žádné kilometrové coury), ale ráno, v poledne a večer se dokodrcám před dům na lavičku, on se samoobslouží, s hovínkem nejde daleko; tak jen sebrat, odnést do koše - a – domů!


 

 

Já fakt věřila, že to zvládnu, přes víkend si odpočinu, ale je to teď asi na vrcholu.  Tak se vám všem hrozně omlouvám, že všechno to, co mám připravený (a že toho mám dost a plno fakt zajímavostí), prostě nezvládnu na kudlanku vlepit.

Tak snad zítra. Zatím jsem si vzala robitussin, aspirin, stoptussin, piju litry vody s citrónem, sem tam kafe, jogurt - a ležím jak poražená borovice.

Ani se moc na televizi nekoukám, protože mě řežou oči.

 

Jak řešit virózy a nachlazení pomocí bylin | imago.cz

 

 

 Tak to po sobě čtu, a je to přímo „Óda na skuhrání“, s tím bych mohla i vyhrát nějakou skuhravou soutěž, žejo?

Teď se ještě podívám, jak jsme dopadli u voleb – a snad zítra, až se ráno probudím, tak mi bude líp a budu i fungovat. Jo, na ty výsledky jsem zvědavá, respektive nejvíc jsem zvědavá na reakce :- )))

 

 

Tak díky a držte se fit.

d@niela

 

 

 

Komentáře (15)add feed
... : mamča
S virózou jsem bojovala nedávno. Naše pí. doktorka zná jenom Erdomed a na noc Codein. Dávala nám to i na Covid, a možná to předepisuje i na bolavé koleno :-).
Nakonec jsem zkusila osvědčený olejový obklad na hruď, jinak bych se prokašlala až do sklepa. Proti ucpanému nosu Mukonasal Plus, na kašel Tantum Verde a na horečku Paralen. Dr. Max Ti volně prodejné léky doručí zadarmo až domů, když se zaregistruješ.
Stejně to chrchlání a prskání trvá minimálně týden, spíš dva. :-(
Tak se brzy uzdrav, a jestli máš v mrazáku kus flákoty, udělej si pomalu tažený vývar a průběžně ho popíjej. Trubky potřebují promazávat, a sílu nabereš jen z polívky.
červen 10, 2024 07:01
... : Josef
Trochu mimo.
Odjakživa mě dráždí slovo viróza, coby příliš obecnej a prakticky nic neříkající pojem. Tak jsem se zeptal umělý inteligence AI:
-----------------

Co je viróza? Podle názvu se jedná o nemoc, způsobenou viry. Tedy i covid je viróza. Nebo je to jinak?
ChatGPT
Ano, váš předpoklad je správný. Viróza je obecný termín používaný pro infekční onemocnění způsobené viry. Tento termín se často používá k popisu mírnějších virových infekcí, zejména dýchacích cest, jako je nachlazení, chřipka nebo různé další respirační infekce. Může se však vztahovat na jakoukoli nemoc způsobenou virem, takže technicky vzato, i COVID-19 je viróza, protože je způsoben koronavirem SARS-CoV-2.

Virózy se mohou projevovat širokou škálou příznaků, včetně horečky, kašle, bolestí svalů a kloubů, únavy, bolestí hlavy a dalších. Závažnost onemocnění závisí na konkrétním viru a zdravotním stavu pacienta. Některé virózy mohou být velmi mírné a nevyžadují žádnou specifickou léčbu, zatímco jiné, jako například COVID-19, mohou být závažné a vyžadují lékařskou péči.

Shrnuto, viróza je obecný pojem pro jakékoli onemocnění způsobené virem, a tedy i COVID-19 spadá pod tento termín.
červen 10, 2024 08:14
... : mamča
Josef : Ono je úplně jedno, jak se ten který neduh jmenuje, když je člověku blbě, je na to sám, a ještě má povinnosti - v tomhle případě ke Kayovi.
Chtělo by to aspoň donášku nějakého jídla, aby se nemocná "Kudla" posílila, i když asi nemá na jídlo moc chuť. Kolem Hájů bude určitě nějaká hospoda, co jídlo za mírný poplatek rozváží.

červen 10, 2024 09:46
... : *deeres*
Ježibaby přivolávají choroby druhým, ne sobě! Co tě to napadlo?
Osobně se bobulema z lékárny nekrmím,tak jenom babské rady. Olejový zábal asi jo, já holce aplikovala zábal na průdušky ze sádla,ta to nenáviděla, jenže to funguje. Stejně tak, jako horký čaj z majoránky s medem a šťáva z cibule nakrájené na kroužky zasypaná cukrem. Taky hnusný.
Nemoci jsou na nic, koukej se uzdravit!
červen 10, 2024 10:20
... : Josef
Jo, Mamčo. Naprostej souhlas. Mě je irituje to slovo, s významem od rýmičky po rubáš. Ale to je jen muj problém.
červen 10, 2024 11:01
... : Josef
opr: jen
červen 10, 2024 11:03
... : Josef
Sem si teď vzpomněl, jak asi před 13ti rokama byl ministrem zdravotnictví Rubáš a náměstek Hroboň.
červen 10, 2024 11:10
... : d@niela
No, tak díky Pepovi tu máte prima článek o té neuvěřitelné události, tedy o volbách. Vzhledem k tomu, že je mi furt těžce šoufl, tak se fakt musím přemáhat, abych se vyjadřovala slušně:
páč si říkám, že ty peníze, co jen to všechno blbnutí stálo (jako každý zatracený volby do čehokoliv), by stopro našly lepší využití.
Ale holt ne, to je stejný jako s ohňostrojem.
Prostě to musí bejt, tak to je, a teď se budou uklízet všude poházený časopejsky a letáky na křídovym papíře, který nabádaj, že tedlencten nebo tadlencta jsou fakt ti praví, co nás můžou zachránit...
červen 10, 2024 16:14
... : Lenka1
Josef:
Sem si teď vzpomněl, jak asi před 13ti rokama byl ministrem zdravotnictví Rubáš a náměstek Hroboň.


Kecáš...... smilies/grin.gif


červen 10, 2024 18:40
... : Lenka1
Daniela:

Hele, mně na tyhle chcípavky vždycky zabíral zázvor - v jakýmkoli stavu, klidně i sušenej, nastrouhat a zalejt horkou vodou (jo, je to hnusný, ale zabírá), potom borovicová silice - k dostání v prodejnách se zdravou výživou nebo na e-shopech a pak spousta céčka a na kašel Mucosolvan.

Zrovna teď mi jedna taková mrcha odchází, chytlo mě to minulý pondělí. Normálně to mám tak na cca 4 dny, ale tentokrát je to nějaký vytrvalý. Ale už cítím, jak se to zlepšuje.

tak se drž.
červen 10, 2024 18:43
... : Josef
No nekecám. Nějak mi to utkvělo a časově se zmotalo. Akorát teda nebyli oba současně, což by bylo vtipný mimořádně, to ale nebyli.

MUDr. Luděk Rubáš - Ministr zdravotnictví ČR (23. června 1993 – 10. října 1995)

MUDr. Pavel Hroboň - Lékař, v letech 2006 až 2009 byl náměstkem ministra zdravotnictví.


červen 10, 2024 20:43
... : Marie
‼️
červen 11, 2024 10:12
... : Marie
Jejda, nakopírovala jsem to a stalo se to písmo nečitelným.

Výňatek z německého lékařského časopisu! Ptostě neuvěřitelné!
Tento článek je určen především těm, kteří si myslí, že to, co řekne lékař, bude správné,
protože lékaři jsou přece vyškolení zdravotníci.

červen 11, 2024 10:16
... : Josef Kouba
Solné obklady.
Tento recept byl publikován v roce 2002. Bohudík není zapomenut, i když byl účelově vymazán z pamětí a zdiskreditován farmaceutickými společnostmi.
Příběh byl nalezen ve starých novinách. Jde o úžasné léčivé vlastnosti soli, která byla použita během druhé světové války k léčení zraněných vojáků. „Za války jsem pracovala jako vrchní operační sestra v polních nemocnicích s chirurgem I.I. Sheglovem. Na rozdíl od jiných lékařů léčil ranění hypertonickým roztokem chloridu sodného. Na povrch kontaminované rány aplikoval volně položený ubrousek navlhčený solným roztokem. Po 3–4 dnech se rána stala čistou, zrůžověla, teplota, pokud byla vysoká klesla na téměř normální úroveň – pak byla použita sádra. Po dalších 3–4 dnech byli zranění posíláni zpět. Hypertonické řešení fungovalo perfektně – neměli jsme žádnou úmrtnost“.
Zkušenosti z války
10 let po válce jsem použila Shcheglovovu metodu k ošetření vlastního zubního zkomplikovaného zánětem. Za dva týdny bylo po problému. Začala jsem studovat vliv fyziologického roztoku na taková onemocnění, jako je cholecystitida, nefritida, chronická apendicitida, revmatická srdeční choroba, zánětlivé procesy v plicích, revmatismus kloubů, osteomyelitida, abscesy po injekci atd. V zásadě se jednalo o samostatné případy, ale pokaždé jsem dosahovala pozitivní výsledky.
Později jsem pracovala na klinice, proto mohu popsat řadu poměrně složitých případů, kdy byl obvaz s fyziologickým roztokem účinnější než všechny ostatní léky. Dokázali jsme vyléčit hematomy, burzitidu, chronickou apendicitidu. Faktem je, že solný roztok má absorpční vlastnosti a čerpá tekutinu z patogenní flóry z tkáně.
Černý kašel
Během jedné služební cesty do oblasti jsem se zastavila v bytě. Děti trpěly černým kašlem. Neustále a bolestivě kašlali. Na noc jsem na záda položila slané obvazy. Po hodině a půl se kašel zastavil a objevil se až ráno. Po čtyřech obkladech zmizela nemoc beze stopy.
Pokus o léčbu nádorů
Na klinice, která s pokusem souhlasila, chirurg navrhl, abych při léčbě nádorů zkusila fyziologický roztok.
Prvním takovým pacientem byla žena s rakovinným krtkem na tváři. Sama nás upozornila na mateřské znaménko před šesti měsíci. Během této doby krtek zčervenal, zvětšil se objem a vycházela z něj šedohnědá kapalina. začal jsem pro ni vyrábět slané nálepky. Po první nálepce nádor zbledl a umenšil se. Po druhé byl ještě bledší a zchladil se. Bujení se zastavilo. Po čtvrté solné nálepce získal krtek svůj původní vzhled. U pátého štítku byla léčba ukončena bez chirurgického zákroku.
Pak tu byla mladá dívka s adenomem prsu. Měla jít na operaci. Doporučila jsem pacientce, aby na hrudi několik týdnů před operací aplikovala solné obklady. Představte si, že operace nebyla nutná. O šest měsíců později se jí rozbujel adenom na druhém prsu. Znovu byla vyléčena hypertonickými obklady bez chirurgického zákroku. Potkala jsem ji devět let po léčbě. Cítila se dobře a ani si nevzpomněla na zákeřnou nemoc.
Jak na problém s prostatou
Mohla bych pokračovat v historii téměř zázračných vyléčení pomocí obkladů s hypertonickým řešením. Mám zkušenost s jedním učitelem, který se po devíti solných obkladech zbavil adenomu prostaty. Nebo žena, která se oblékala do soli – obkládala krvácení halenkou a kalhotami po dobu tří týdnů – pak se jí opět vrátilo zdraví.
Jak fungují solné obklady
Z vlastní praxe jsem zjistila a doporučuji toto:
1. Stolní sůl rozpuštěná ve vodním roztoku, max. 10 procent, je aktivním sorbentem. Čerpá veškerou odpadní vodu a všechny nečistoty z nemocného orgánu. Terapeutický účinek nastane pouze, pokud je obvaz prodyšný, tj. Hygroskopický, což je dáno kvalitou materiálu použitého pro obklad.
2. Solný obklad působí lokálně – pouze na nemocný orgán nebo na část těla. Když je tkáňová tekutina absorbována z podkožní vrstvy, stoupá z hlubších vrstev a vytahuje všechny patogeny: mikroby, viry a organické látky. Tudíž během aplikace obvazu se v tkáních nemocného organismu tekutina obnovuje, čistí a zpravidla eliminuje patologický proces.
3. Obvaz s hypertonickým roztokem chloridu sodného působí postupně. Terapeutického výsledku je dosaženo za 7–10 dní a někdy i více.
4. Použití roztoku chloridu sodného vyžaduje určitou opatrnost. Nedoporučuji používat obvaz s koncentrací roztoku víc jak 10 procent. V některých případech je lepší 8% roztok. (Tento roztok vám pomůže připravit každý dobrý lékárník).
Mnozí se budete asi ptát: Co dělají lékaři, je-li obvaz s hypertonickým roztokem tak účinný, proč není tato metoda léčby široce používána? Všechno je velmi jednoduché, lékaři jsou drženi v zajetí drogovou léčbou. Farmaceutické společnosti nabízejí stále víc nových a dražších léků. Medicína je bohužel součástí v zajetí. Problém s hypertonickým řešením je v tom, že je příliš jednoduchý a levný. Ale můj vlastní život a zkušenosti mě přesvědčily, že solné obklady jsou vynikajícím nástrojem v boji s mnoha nemocemi.
Rýma a nachlazení
Například mám zkušenosti s rýmou a bolestmi hlavy. V noci jsem si na čelo a krk položila obklad. Po hodině a půl rýma odchází a ráno bolest hlavy úplně zmizí (časopis to WM magazín vyzkoušel a funguje to).
Při prvních příznacích nachlazení používám solné obklady. A pokud jsem to nestihla včas a infekci se podařilo dostat se do krku a průdušek, pak si udělám kompletní obklad na hlavě a krku (ze 3 až 4 vrstev měkké tenké látky) a na zádech (ze 2 vrstev mokrého a 2 vrstev suchého ručníku), obvykle celou noc. Vyléčení je dosaženo po 4–5 procedurách.
Zánět žlučníku
Před pár lety ke mně přišla příbuzná. Její dcera trpěla akutními záchvaty cholecystitidy (zánět žlučníku). V průběhu týdne jsem na nemocné místo aplikovala bavlněný ručník. Položila jsem ho do 4 vrstev, navlhčila v solném roztoku a nechala přes noc. Obklad je aplikován uvnitř hranic: od základny levého prsu ke středu příčné linie břicha a na šířku – od hrudní kosti a linie břicha vpředu do páteře v zádech. Obklad se upevní
jedním širokým obvazem na břiše. Po 10 hodinách se obvaz odstraní a na stejnou oblast se na půl hodiny aplikuje ohřívač teplé vody. Poznámka redakce časopisu WM magazín – na první pohled složitá procedura, ale rozhodně lepší než se cpát antibiotiky a pak stejně dojde k operaci��
To se provádí za účelem rozšíření žlučovodů, hluboké zahřátí uvolní průchod do střev dehydratované a zahuštěné žlučové hmoty. V tomto případě je nutná topná podložka. Pokud jde o dívku, po této léčbě uplynulo mnoho let a ona si nestěžuje.
Zkušenosti s rakovinou
Pokud chcete – věřte tomu nebo ne – ale čtyřvrstvá solná osuška z bavlněného ručníku, aplikovaná na obě prsa po dobu 8–9 hodin v noci, pomohla ženě zbavit se rakoviny prsu za dva týdny.
Moje kamarádka řešila problém rakoviny děložního čípku. Solné tampóny aplikovala přímo na děložní hrdlo po dobu 15 hodin. Po 2 týdnech léčby se nádor zmenšil 2–3krát, stal se měkčím a jeho růst se zastavil.
Solné obklady
• Solný roztok lze používat pouze v látkovém obkladu, v žádném případě nenanášejte roztok přímo na tělo. Koncentrace soli v roztoku by neměla překročit 10 %, ale také nesmí klesnout pod 8 %. • Obklad s roztokem vyšší koncentrace může vést k destrukci kapilár v tkáních v oblasti aplikace. • Doporučuji používat lékárenskou sůl s obsahem 99,98% NaCl. Při používání lékárenské soli se zvyšuje účinek.
• Výběr materiálu pro obklad je velmi důležitý. Obklad musí být hygroskopický. To znamená, že snadno pohlcuje a udržuje vzdušnou vlhkost, za mokra měkne a za sucha tvrdne.
• Nejlepší je používat lněné a bavlněné látky (ručník), opakovaně používaná, ne jednou vypraná. • Můžete použít i gázu (obvaz z lékárničky). Gáza se složí do 8 vrstev. Jakýkoli jiný ze specifikovaných materiálů – ve 4 vrstvách.
• Použitý obklad by měl být dostatečně teplý. Obklad jemně vyždímejte, aby nebyl příliš suchý ani příliš mokrý. Na obklad neaplikujte nic dalšího (éterické oleje, ani bylinkové odvary)!
• U různých plicních nemocí (s vyloučením krvácení z plic) aplikujte obklad na záda, ale musíte znát lokalizaci postiženého místa. Hrudník zabandážujte dostatečně pevně, ale nezatlačujte dech. • Břicho bandážujte tak těsně, jak je to možné, protože během noci se uvolňuje, obvaz se uvolňuje a přestává účinkovat. Ráno, po odstranění obvazu, by měl být materiál dobře opláchnut v teplé vodě. • Aby obklad na zádech lépe účinkoval, vložte mezi lopatky válec s vlhkých vrstev a zabandážujte.
To je vlastně vše, o co bych se chtěla podělit. Pokud máte problémy a nedokázali jste je vyřešit ve zdravotnických zařízeních, zkuste použít solné obvazy. Tato metoda není vůbec žádnou senzací. Byla prostě dobře zapomenuta.

červen 14, 2024 21:33
... : Moira
Josefe, tohle je rozhodne velmi zajimava metoda. Jsem take presvedcena, ze medicina je v zajeti kolotoce penez. Trochu mi tahle metoda pripomina hodne diskutovane MMS kapky.Tam je take nejaky chlorid.
červen 20, 2024 09:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]