O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KTERAK MIKY DĚLAL OSTUDU PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 únor 2024
Není tomu tak dávno, co jsme se s Mikym (mým kocourem) přestěhovali. Já musela po sedmi letech opustit milovanou vesničku, Miky své teritorium. Věděla jsem, že to bude pro oba těžké a pro Mikyho obzvlášť, a tak jsem se na celou akci náležitě připravila, abych Mikymu příchod do nového teritoria co nejvíce ulehčila. Marnost nad marnost, pořád to bylo málo.


 

Chlupatý nosánek má velký stesk po domově a celé noci mě terorizuje nelidským, ba nekočičím řvaním. Zní to, jako když dítě napichujete na rožeň a já se divím, že mi ještě u dveří nezvonila policie.

Když pominu, že mi od stesku rozcupoval úplně nové a velmi drahé záclony, musím říct, že se jinak chová příkladně a po sedmi letech dokonce začal používat své dva kočičí záchody, které netknutě stály celou věčnost v rohu našeho bývalého bytu a čekaly na svou příležitost.

 

 

 

 

Po několikáté probdělé noci, opakovaně buzena audiovizuálním terorem čtyřkilového ďábla, mi přišlo na mysl, že mu koupím kšíry a budeme chodit ven spolu.

 

Výborný nápad.

 

Miky je kupodivu velmi bystrý po mně, takže docela rychle přišel na to, o co jde a nijak se nevzpouzel.

Při první procházce jsme si museli ujasnit pravidla.

Kupříkladu: které křoví ne, na stromy ne, do cizích oken a cizí balkony rozhodně ne, což se z chlupáčovy strany nesetkalo s pochopením.

 

Ale vysvětlujte kočce, jaký paragraf zakazuje vstup na cizí pozemek.

 

 

 

 

Největší potřebu prozkoumávat okolí získává audioterorista kolem půlnoci, kdy já se už dávno kolébám v náruči Hypnoa. Už jsem zapomněla, jaké to je usínat před půlnocí v poklidu, nerušena a probouzet se bez doprovodného zvuku zvracení ze sousedství.

Odstěhovala jsem se, abych se v noci mohla vyspat, a teď nemůžu spát z jiného důvodu, to jsou paradoxy, viďte?

 

 

 

Není k dispozici žádný popis fotky.

 

 

 

Tak jako tak, noční procházky pod rouškou tmy získávají jakousi anonymitu, a tak jsme se s Mikym stali fantomy noci; kdy on na kšírkách a já v pyžamu prozkoumáváme sousední zahrady, terasy, kůlny, altány, sklepení, přístřešky a všechno ostatní, kam jen kočka strčí nos.

Naštěstí jsme v noci doteď nikoho nepotkali, tak jsem se stala jakýmsi pyžamovým přízrakem, nikým nepozorovaným.

 

Tedy až do včerejška.

 

Sametová tlapička si usmyslel, že zahradní domek ve vedlejším stavení si zaslouží více pozornosti a rozhodl se ho blíže prozkoumat. Díky jeho dokonalým nočním mimikrám dokaže perfektně splynout s prostředím a já jen po tahu vodítka tušila, kde se zrovna nachází. Baterku jsem pečlivě zhasnutou mačkala v kapse, protože kužel ostrého světla by jistě vzbudil pozornost, a trpělivě, za doprovodného zívání, jsem čekala, až si Miky všechno oňufá.

 

Co čert nechtěl, chlupatá koule se prosmýkla pod zahradním nářadím, které se s velkou parádou a za pořádného rachotu zhroutilo k zemi. Než se rozsvítila okna v přízemí, vzali jsme nohy na ramena. Miky pelášil, co mu to lajna dovolila, ale já mám na rozdíl od něj nohy dvě, tak jsem ho chňapla pod paži a utíkala s ním do tmavé ulice, aby nás nikdo neodhalil. Po chvíli se zdálo, že je bezpečno, proto jsme vystrčili z tmavého úkrytu nos a pokračovali v průzkumu okolí.

 

 

 

Není k dispozici žádný popis fotky.

 

 

Další na řadě byla ještě málo prozkoumaná sousedovic zahrada. Sametová tlapka něžně očuchával jehličnatý plot, když zcela nečekaně se otevřely dveře na terasu a vyšla paní v noční košili, přes kterou měla pouze ledabyle pohozený kabát.

Zamířila na mě baterkou a podrobovala mě výslechu prvního stupně. Miky se udělal neviditelným, tak jsem ho přitáhla na vodítku k sobě, vzala znovu do náručí a popravdě vyložila, kdo jsme a co tam děláme.

 

Paní mojí teorii nevěřila ani za mák, moje kytičkované pyžamo ani vzpouzející kočka ji o pádnosti mých argumentů nepřesvědčila, proto jsem musela říct kdo jsem, kde bydlím, s kým bydlím, kdy jsem se narodila, jaké jsem příslušnosti, jak se jmenovali moji rodiče, prarodiče, jakou mám politickou příslušnost a jak často menstruuju.

S pocitem hanby a potupy jsme poté s Mikym zamířili domů a já si říkám, že jsem se tedy v novém bydlišti moc neuvedla.

 

Uvidíme, co nám přinesou další zítřky...

 

 

Vždy a všeho schopná

 

VERONIKA

 

 

 

 
Komentáře (6)add feed
... : *deeres*
Máme venkovní kočku, doba kšírek je dávno za námi. Stejně, jako existuje psí lidské společenství, tak existuje i kočičí. Klidně si vyjdi s msckem to na vodítku i za světla ,poznáš tak rychle své sousedy a hlavně kočičí lidi.
únor 14, 2024 06:29
... : mamča
Žasnu, jak se Ti podařilo dospělého kocoura zapnout do kšír. To jsem kdysi u mladého kocoura (kastráta) zkoušela jen jednou. Kšírky měl pěkné, křížem přes hrudník, a vypadalo to, že jsou nesundatelné. Kocour se po celou dobu "vycházky" plazil po břiše, ve snaze zbavit se nenáviděného postroje. Pak najednou prudce couvnul, vyvlíkl kšíry přes hlavu...a dva dny jsme ho neviděli :-).
únor 14, 2024 07:25
... : Josef
Podle titulku jsem zprvu soudil, že se asi jedná o nějakou další ostudu našeho drahého přítele z Jukónu. No, nejedná.

Takže dík, všeho schopná Veroniko. Fajn článek, fajn zkušenosti. Já teda bych kocoura na špagátu nevodil, na to se mám příliš rád, ale tak po tejdnu aklimatizace v novym domově bych mu umožnil volnej výběh. A pánubohu poručeno.



únor 14, 2024 08:35
... : d@niela
nemáte někdo přebytečný kotě?
Pepa bydlí v Jílovym u Prahy. Pokud byste mu tam někdo nějakej ten nádhernej chlupatej živej raneček dodal, on by
1) šíleně remcal
2) když by se dozvěděl, že sem vám to řekla, tak by mne zabil
3) pak by byl blahem bez sebe a stal se natrvalo kočičím otrokem

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 14, 2024 16:59
... : Josef
1) Neremcal. Prostě odmítl, nevzal. V dospělym životě jsem měl jen jednu jedinou kočku, zradil jsem ji, a ta by taky byla uplně jediná, kterou bych vzal okamžitě.
2) Ani netušíš, jak blízko seš pravdě.
3) Nebyl a nestal, protože nevzal.
únor 14, 2024 18:33
... : mamča
d@niela : Koťat je všude možně v útulcích. Jenže soudný člověk ve věku 70 plus, si nevezme kotě, které má před sebou třeba 20 let života.
Naše kočky se skoro všechny dožily 16 až 22 let. Máme poslední dvacetiletou, a k tomu se nám před čtyřmi lety přitoulalo někým vyhozené kotě, a pochopitelně zůstalo.
Je nám kolem sedmdesátky, a bojím se, komu náš milovaný kocour jednou zůstane. Snachy máme tři, ale žádnou "kočkomilku", co by snesla kocoura v posteli.
Kdyby to bylo u nás možné, tak kocourovi odkážu barák. smilies/cheesy.gif A dům by pak dostal ten syn, který by se o kocoura postaral.
únor 14, 2024 19:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]