O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO VŠECHNO ODNES ČAS? PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 červenec 2023
Zdejší blízká samoobsluha má do devíti. Tedy do večerních devíti. Takže tam chodím povětšinou nakupovat po osmé. Je tam minimum nakupujících a občas natrefím na zajímavé ceny. Jako dnes večer - ráno stály banány 36,- Kč - teď už jen 16,90...  Naštěstí mám jen malý batůžek, kam se toho moc nevejde, takže jsem ani moc neutratila. Osm banánů, jednu veku, kousek zázvoru, tři avokáda (ta byla levná už od včerejška), pět jablek a dva citróny. Jo, ještě jednu tuňákovou konzervu, za rovněž důchodcovskou cenu 22,- káčé. No, neberte to...

 

 

 

 

Můj drahej čoklík byl po dobu nákupu přichycen vodítkem u klandru v  zádveří a koketoval tam s paní security. Hodná, on se na ni  vždy radostně vrhá. A ona zase k němu. Prostě on je psisko za podrbání prodejné.Cestou domů, když jsem za půl hodinky blaženě vycházela z obchodu, jsem očima zabloudila na dva opuštěné domečky: jeden stojí kousek opodál u křižovatky, bývalá a dávno zavřená trafika. K tomu druhému dojdete přes silnici: další trafika, domeček o něco větší, a také už dost dlouho prázdný.

 

Pochybuju, že by se ještě někdy otevřely. Jednak si noviny i časopisy, o které by měl někdo zájem, můžete koupit ve zdejší sámošce, stejně jako velký výběr cigaret.  Ani nevím, co všechno se tam ještě prodávalo: známky na dopisy, pohledy, propisky, nějaké drobnosti... také se tam podávaly sázenky... 

Vzpomenete si, co tak ještě bylo v nabídce trafiky?

 

Kousek dál, cestou domů, jsem dlouhá léta chodila kolem telefonní budky. Bylo to jedna z mála na Jižním Městě, a nejspíš jedna z těch nejstarších. Začínalo se s pětadvacetníkem, co si tak pamatuju. Šikovní a šetrní mívali s sebou zahnutý drát do "Z", kterým se pětadvacetník i pozdější měna daly zase vyjmout zpět.

 

 

 

 

 

Přicházím zvolna o kus dál, k zadní straně naší panelové ulice. V relativně velkém vyasfaltovaném prostoru bývaly dvě trubkové prolézačky. Ty zmizely jako první.

Pak tam bylo asi šest laviček, na kterých sedávaly maminky a babičky, ostraha mrňat, která se hrabala ve třech čtvercových pískovištích. Pískoviště jsou zasypána a osázena velkými keři. Lavičky byly z nevím jakého důvodu vyměněny za velmi nízké lavice bez opěradel - ale jsou tu už jen tři. 

Ovšem hodně dlouho jsem na nich neviděla někoho sedět - proč taky? Dívat se do velkých keřů?

Nehledě na to, že vstávat z nich musí být jistě nepříjemné i podstatně mladším.

 

Tak. Už jen vylovit klíče, vyšlapat jedno patro a uklidit nákup.  A kafeeeee :- )))

 


P.S. Mizí toho hodně - vzpomněla jsem si na báječnou "občerstvovnu"

mého mládí - "Automat Koruna". Dole na Václaváku.

A rozhodla se vám o něm příště něco napsat.

Jestli pak víte, že právě tam vzniklo proslulé "ruské vejce"?

 

d@niela



Komentáře (9)add feed
... : *deeres*
Jasně, že vím! Zrovna nedávno dcera vzpomínala na jejich vepřenky a koktejly. Úplně stejný koktejl neumím, pouze podobný,ale vepřenky, ty byly jak od nich.
Automaty a mléčné bary, to je už jenom vzpomínka. Chlebíčky ještě někde v Praze koupíte, zaplatíte 40 kaček a nakonec zjistíte, že to není k jídlu.

červenec 26, 2023 05:38
... : *deeres*
červenec 26, 2023 05:46
... : mamča
S přibývajícím věkem nemizí jen obchody, hospůdky a domy, kde jsme vyrůstali. Tak nějak mizí i "náš svět".
červenec 26, 2023 13:32
... : Lenka1
deeres:

V pondělí jsem zase jednou po sto letech měla cestu do Prahy. Po příjezdu brzy ráno, jsem si na stanici metra, kde byla našeho busu konečná (odmítám po Praze jezdit autem, protože vzhledem k tomu, co jsou pražští řidiči schopni předvádět, mám silnej pocit, že jim místní vodárny musej lejt něco do vody), dala v tamní pekárně, kde měli i stolky k posezení, velký kafe, jednu normální (tzn. prostě suchou) housku a jednu obloženou - plátek šunky, sýra, kolečko okurky a kousek rajčete.

Za tyhle 3 věci mi prodavačka naúčtovala 97,- Kč.

Neuvěřitelný.
červenec 26, 2023 19:53
... : d@niela
já už bych si netroufla někam sednout a něco si objednat. dnes jsem byla tady u metra, kde je dvakrát do týdne trh. když jsem viděla, co za co chtějí, tak to bych si musela na nákup vzít tak tisícovku...
červenec 26, 2023 19:57
... : mamča
Vzpomínám, jak před mnoha lety kupovala moje sestra manželovi, tehdy velmi módní, kožešinovou čepici. Po vyzkoušení všeho co měli na krámě, špitla prodavačka, že budou muset jít do nadměrných velikostí. Tenkrát jsme se švárovi smáli, že má hlavu jak za 60 korun chleba.
No, a čas oponou trhnul, a dneska chleba za 60 korun je docela malinkej bochníček.
červenec 26, 2023 20:45
... : Josef
Ale kdepák neuvěřitelný, Lenko. Mohlo to bejt klidně i dražší. Velký kafe 50 až 60, oblož. houska 40 až 50, suchá houska 5 až 9. Ale to nejni přeci jen v Praze. Pokud vim, tak ceny se "přizpůsobujou" všude. Už ani v malym městě se nenažereš za lidský prachy.
Zrovna tůhle jsem čet na hospůdce ve venkovskym městečku "svíčková se 4 hk. 198,- Kč". Stejná cena brabci, a totéž smaženej sejra s br.
Už to ani nekomentuju, sám si peru a tak si i sám vařim. Než cpát skrovnou penzičku zlodějum, to se radši tu půlhodinku denně vometu v kuchyni. I tak je to drahý, furt ale třetinový oproti zlodějum.
červenec 27, 2023 06:05
... : *deeres*
Dnes, stánek Smíchovské nádraží. Kornbageta 79 kaček. Náplň 1 ředkvička, asi půlka vejce, dva gramové plátečky tvrdého sýra, 3 plátky okurky a troška čehosi, asi majonézy s kečupem.
Ani dobrý to nebylo, normálka.
červenec 27, 2023 18:33
... : Lenka1
Josef.

No, uvažovala jsem o tom, že si sváču udělám doma, ale tak zase, do Prahy fakt nejezdím každej den, tak mě to pro jednou nezabije. A ne, u nás v kraji to tak šílený není.

Ale máš pravdu v tom, že celkově se příprava jídla doma vyplatí. Já takhle, když si vařím, spotřebuju pro sebe tak 3000, Kč měsíčně. Včetně kafe, cukru, smetany (v poslední době si leju do kafe normální šlehačku, stačí jen trošku a chutná to mnohem líp než s obyč. mlíkem, který tam můžu nalít půl hrnku a stejně je to hnusný) a občasnejch sladkostí. Když pak poslouchám kolegy a kolegyně, tak jako sorry, jenom za polední meníčko dát 200,- mi nepřijde úplně normální. Mně by prostě těch peněz bylo líto.

A navíc musím myslet i na zadní kolečka. Můj starší hafan už skoro půl roku marodí, debilní veterináři (manželskej páreček) na super, hyper ultra-moderní klinice mi ho málem zabili nesprávnou diagnostikou a tím pádem i léčbou, za necelý 4 měsíce ze mě vytahali přes 8000,- a pes se mi po ukončení léčby doma sesypal............ani vzpomínat na to nechci.

Tak jsem šla ke starýmu veterináři, co už dlouho přesluhuje a fakt má ty zvířata rád, ceny má třetinový oproti těm předchozím kreténům, tak ten teď zachraňuje, co se dá, nad popisem, co všechno se na tý klinice dělo, jen kroutil hlavou, no, hafan žije, ale není pořád jistota, že se z toho dostane, a jestli se z toho dostane, tak že nebude muset být na lécích už pořád, že už jsme nepřekročili bod zlomu........Ach jo.

No a přesně z takovejch důvodů je mi prostě líto vyhazovat peníze za jídlo, který si doma připravím za zlomek ceny, abych pak měla na takovýhle věci a nemusela se dívat, jak mi pes umírá, protože nemám na léčbu.

červenec 27, 2023 20:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]