O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

... DOMA JE NEJLÍP! PDF Tisk E-mail
Neděle, 23 červenec 2023
Se zatajeným dechem poslouchám zprávy z řeckého Rhodosu. Respektive dvě stránky jedné události: jednak to, jak tuhle otřesnou událost líčí lidé, kteří se na Rodosu ocitli v očekávání nádherné dovolené a nyní prožívají nesmírně těžké a náročné hodiny - druhak to, jak se k tomu vyjadřují zástupci některých cestovních kanceláří, kteří jim pobyt prodali a nyní by se o ně měli co nejlépe postarat. Jistě jste to mnozí také slyšeli - "Čtyřiadvacítka" tomu večer věnovala půl druhé hodiny.
 

 

 

 

 

Je mnoho situací, které, pokud je člověk na vlastní kůži neprožije, nemůže pochopit.

Ano, trochu si představuju, co museli zažít ti, co jen v plavkách pochodovali několik kilometrů do jiného hotelu, případně dalšího místa, aby tam přespali noc na zemi. Viděla jsem ty průvody pochodujících, kteří se najednou ocitli v jakémsi „vzduchoprázdnu“, v absolutně nečekané situaci, kdy nevěděli, co bude v příštích hodinách.

 

Slyšela jsem  ženu, která s ročním dítětem spala venku na trávě, protože se nikam jinam už nedostala. A říkám si: je mladá, je to pro ni sice otřesný zážitek, ale svoje miminko jistě uchrání. Co ovšem je s těmi lidmi, kteří jsou už starší, případně „jen“ nejsou schopni té delší chůze? Kteří nemají k dispozici své potřebné každodenní léky?

Je tam stále ještě dost velký zmatek a plno lidí opravdu neví, co s nimi v nejbližších hodinách bude. Jestli - a od koho - dostanou něco k jídlu a k pití.

 

Věřím, že se všichni dostanou nějak zpátky domů, že se časem smíří s tím, že sice o všechno, co s sebou měli, přišli – ale snad nic horšího se jim nestalo.

Už méně věřím tomu, že jim budou cestovní kanceláře tuto škodu hradit.

Snad dostanou proplacené ty dny, kdy byli mimo „svůj“ hotel, pokud se nacházel na území ohňů.

Ale podle posledních vyjádření zástupců cestovek na nic víc nárok není. A navíc!  Pokud zrovna nehoří na severu Rhodosu, tak se na ostrov i nadále posílají další lidé.

Hoří už od úterka a stále přijíždějí další turisté.

 

Uvidíme, jak se situace dále vyvine.

Osobně jsem ráda, že jsem zase doma, a je mi líto všech, kterým vytoužená dovolená takhle nevyšla.

 

 

Máte nějaký podobný zážitek?

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : mamča
Naštěstí podobný zážitek nemám, ale těch turistů je mi líto. Nechápu, že nenažrané cestovky tam posílají další turisty, když nedokážou z toho pekla dostat turisty stávající.
Chápu, že delegáti nedokáží v tomhle stavu ochránit "svoje ovečky", ale ti turisté nemají na koho jiného se obrátit. Mnozí ani nemají u sebe mobil, nebo ho mají vybitý.
Je hezké, že ambasáda dala k dispozici svoje telefonní číslo, ale dala ho na svoje stránky, na E-mail a možná i na nějaké sociální sítě. Ale ti lidé se nemají jak a čím dovolat.
Místo vytoužené dovolené teď spí někde v tělocvičně nebo na trávě v parku...
červenec 24, 2023 06:56
... : *deeres*
Hlavně, že Rakušan už se chystá poslat tam vládní letadlo.
Požár jsem naštěstí nezažila, za to povodeň hned 3x. V 97.jsem byla na Moravě, 2002 v Praze a v té nejmenší, která ale zrovna zasáhla Holešovice jsem se stěhovala. Nejhorší byla ta Morava, v Praze jsem si jenom trochu zaplavala k mámě na Vinohrady. Byla jsem i v novinách, jak po pás ve vodě se brodíme z Hlávkova mostu, za námi plavou psi a nad hlavou neseme v kleci já kočku a dcera morče.
Chudáci turisté, nejvíc to odnesou děti. Teď jsem poslouchala Plzeň a tam tvrdili, že na Rhodos se chystá další tisícovka turistů. Někam, kde prý nehoří, to možná ne,ale vrátí se vyuzení.

červenec 24, 2023 09:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]