O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE ZBAVIT ZBYTEČNOSTÍ? VYHAZOVAT! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 duben 2023
Přejít na obsah
JAK SE ZBAVIT ZBYTEČNOSTÍ? VYHAZOVAT!
Strana 2
Jedna z nejefektivnějších metod zbavování se věcí, je vyhodit ty, které už nepotřebujete. Pokud je to pro těžké, posbírejte je do krabic a uložte ve sklepě. Tímto způsobem nic sice nevyhodíte, ale už vám nebudou zavazet doma. Po čase dojdete k názoru, že pokud jsou ve sklepě a nechybí vám, pak se jich klidně můžete zbavit natrvalo. Připadá-li vám větší vyhazování jako radikální řešení, vyzkoušejte určitou alternativu.

 

 

Naučit se, jak se jednou provždy zbavit nepořádku nebo zbytečných věcí, se stává obtížným díky sedmi důvodům, vlastně se dá říci lžím, které stojí za zakrámováním našeho domova.

 

 

Why arn't hoarders ever organized? : hoarding

 

 

První taková lež je, že máme prostor. Dost prostoru.

Můj kamarád Joshua říká, že klíčem k tomu, jak se naučit vyčistit zaneřáděný domov od zbytečných krámů, je přestat chtít zaplnit sebemenší prázdný prostor nábytkem, krabicemi a dalšími uloženými předměty.

 

Druhá lež je, když si říkáme, že si to můžeme dovolit. 

To, že máme peníze na to, abychom si něco koupili, ještě neznamená, že to skutečně potřebujeme.

 

Další, třetí lež, kterou si říkáme, je, že tu „věc“ občas používáme. Hm. Takže, když se učíme, jak uspořádat přeplněný domov, musíme se nejdříve ptát sami sebe, zda opravdu to fakt nutně potřebujeme, i když to používáme celkem pravidelně.

 

Čtvrtou lží je, že je dobré si tu věc nechat pro případ, že "co kdybychom ji nakonec potřebovali". Třeba. Jednou…

 

Pátou lží je vaše zdůvodnění, že problémem je vlastně váš partner. Protože to domů přinesl on. Protože on to mít chce. V tomhle případě je nutné jít příkladem tím, že nejprve uklidíte svůj nepořádek, vyházíte své zbytečnosti.

 

Šestá lež je myslet si, že zas tak moc věcí vlastně nemáte…  Jenže - pokud je celý váš byt zaplněn, vlastníte příliš mnoho věcí a musíte se naučit, jak je probrat, případně jejich počet omezit.

 

Konečně sedmá lež je, že vlastnit méně, to bude znamenat mít byt prázdný, holý, neosobní ... Ne, naučte se nespojovat fyzické předměty emocemi. Věci nám mají sloužit, když je potřebujeme. Nic víc.

 

Tak.

Tady máte návod, jak mít byt příjemný, prostorný, úklidný…

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]