O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UMĚNÍ TANČIT PDF Tisk E-mail
Středa, 04 leden 2023
Tenhle příběh napsal Pepa Kouba do komentářů a protože je moc hezký, nemohla jsem ho tam nechat, a šup s ním na titulní stranu. Ostatně ony byly o tom tancování skoro všechny krásné... Ale - tak čtěte... Já a moji dva kamarádi studenti, věk všech 19 let, jsme jednu sobotu Prahu nechali Prahou, a vlakem dojeli do Černošic, o kterých kamarád Petr N. tvrdil, že je tam tancovačka a přebuchtíno. Opak byl pravdou. Netrvalo dlouho, abychom zjistili příčinu. Nedaleko byl internát plný chlapců. Do sálu jsme ale přišli včas, usedli na strategické místo s dokonalým přehledem. I mezi muži existuje měřítko, na kolik jako „lovec žen“ má. Když vedle mě bude sedět Delon, žádná mě neuvidí.


 

 

V naší trojce jsem měl dvojku na zádech, výška nic moc, blonďák, ale prý neskutečně modré oči, široká ramena a v navazování známosti ukecaný. Petr s číslem jedna, měl dokonalou výšku, pohledný, tmavé vlasy, plynně mluvil německy a bez jakékoliv nervozity navazoval s děvčaty inteligentní hovor; ale v tanci nic moc. Petr N. měl trojku. Byl v navazování známosti nervózní, chyběla mu stejně jako mně výška klasického muže, a navíc momentálně chodil s děvčete, které studovalo jazykovou školu, a bral to všechno moc vážně. Přesto, že jeho maminka byla bývalá baletka, tak s tancem také nic moc. Jeho sestra Milina naopak zdědila od maminky talent a procestovala celý svět.

 

To nádherné děvče jsem zaznamenal okamžitě, a potěšilo mě, že opakovaně si naši trojici prohlíží. Lovec č.1, Petr L., seděl zády. Jakmile muzikanti vzali hudební nástroje do ruky, využil jsem momentu, kdy si nás opět prohlížela, sepnul ruce jako svatý Antonín, vycenil zuby v úsměv, a pravou rukou dělal ukazováčkem kroužky. Kývla. Vystartoval jsem okamžitě. A když jsem jí podával ruku, měl jsem už několik "vlčáků" za zády, a hudba zrovna spustila naplno. Po skončení taneční série mě přivedla do rozpaků otázkou, zdali bych pro ni znovu přišel. Od tak krásné dívky v bílých šatech s velkými modrými puntíky to byla překvapující nabídka.

 


 

Zmohl jsem se jen na otázku: „Pokud s tím hodláš dráždit svého milého, tak ne. Prát se nechci.“ Odpověď mě uklidnila: „Milého nemám".

Hudba hraje, čas letí, schylovalo ke konci. Ozval se vysoký hlas trubky a sálem letí oznámení,  že vyhlašují sólo nejhezčí dívce dnešního večera. „Je to dívka v bílých šatech s mnoha modrými puntíky“, informuje mikrofon. Taneční páry se rozestoupily do kruhu. Místo radosti, že je nejhezčí dívka dnešního tanečního večera, se jí podlomila kolena.

Já kritické situace řeším jako chlap. Vím, že se to nesluší, ale plácl jsem ji lehounce po zadečku a upozornil, že mám školu tanečního mistra Chrastila.

 

Vzpamatovala se a kroužili jsme dlouhými kroky volným prostorem v rytmu valčíku.

Jak to skončilo? Na malém černošickém nádraží naše trojice odjížděla vlakem vpravo a kráska s pár děvčaty vlevo. Dostal jsem pusu a příslib, že v měsíci červenci v dnešních šatech přijde některou neděli na dostihy.

 

Poznal bych ji i oblečenou v teplácích.

Nepřišla.

 

 Pepa Kouba

 

 
Komentáře (3)add feed
... : mamča
Hezký ! smilies/cheesy.gif
leden 05, 2023 06:10
... : Josef Kouba
Tři kamarádi po létech.
Již jsem vám představil tři studenty ve vyprávění o taneční zábavě a hezké dívce jež nepřišla. Tak i naše trojice losem osudu se rozešla. Petr N. se stal studentem VŠZ, Petr L. se s rodiči vystěhoval do NSR a já v září rukoval na vojnu.
S Pražským Petrem jsme se nepravidelně scházeli, ale po mé emigraci do Kanady skončilo i to málo. S Petrem z Německa jsem kontakt neměl.

Přišla slavná sametová. Byl jsem písemně zbaven dvouletého vězení za nedovolené opuštění republiky a tak jsem téměř každoročně navštěvoval příbuzenstvo a přátelé v Čechách. Návštěva Petra N. v Praze byla neúspěšná, v budově přes Vltavu, naproti Národnímu divadlu již Novákovi nebydleli.

V roce 2015 jsem se s Petrem L. opět sešli dík velké náhodě v restauraci v Peci pod Sněžkou. On na dovolené s manželkou a partou německých přátel a já protože tuto část Krkonoš miluji a pravidelně navštěvuji. O Petrovi N. nevěděl nic. Vyměnili jsme si informace jak se příště najít a já přislíbil, že se pokusím Petra N. najít.
Jediná možnost byla jejich rodinná chata v Kytíně, nedaleko Prahy a dotaz na Obecním úřadě. Když jsem vystupoval o několika schodech k úřadu seděla u dveří stařenka a beze zaváhání se zeptala.
"Koho pak tu hledáte mladíku". Vyvedla mě dost z míry, protože jsem již oslavil 70 let pobytu na zeměkouli. Abych utišil její zvědavost říkám.
"Hledám Inženýra Nováka". Odpověď stařenky mě opět uzemnila.
"Ta jeho dělá ředitelku v domově důchodců, je to hned vedle". Poděkoval jsem a Petr byl na světě.

Co bylo dál? Po 50 letech se opět tři kamarádi sešli, čas na tvářích i tělesném objemu vykonal své, slibem "dokud nás smrt nerozdělí", a s orosenou sklenicí piva oslavovali shledání.
Petr Novák se svou partnerkou Ivou Weigartovou v Kytíně postavili a provozují soukromý penzion pro postižené alzheimer nemocí. Máme tam zamluvený pokojík. Jeden nikdy neví.

leden 05, 2023 11:12
... : doktor
Pepo moc hezky jsi nás navnadil.Tančili jedno léto ..... !

leden 08, 2023 12:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]