O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MŮJ ŽIVOT S KOŇMI - 6. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 12 prosinec 2022
Přejít na obsah
MŮJ ŽIVOT S KOŇMI - 6.
Strana 2

 

 

Ve Staré Roli jsem poprvé úmyslně cválala.

Dosud, pokud se kůň pode mnou rozcválal, byl to úprk polekaného koně, kdy jsem bojovala o udržení se v jeho sedle a současně jsem se ho snažila zastavit.

Takže jsem ho do cvalu nepobízela.

 

Teď si nás trenér vzal na velký kruh a chtěl, abychom nacválali. Samozřejmě koně, které jsme jezdili, byli profíci, kteří znali trenérovy povely a spolupracovali, takže se nám nacválat povedlo; a teď jsme si museli zvyknout na nový druh pohybu, držet rovnováhu, vést koně a snažit se ho i pobízet.

V podstatě je to obdobné, jako když se člověk učí vést koně v kroku a později znovu v klusu. Zprvu je to složité, pak automatické.

 

Když skončili prázdniny, mohla jsem chodit pouze na páteční tréninky. A to ještě jen díky tomu, že jsem vystartovala po zazvonění ze školy, běžela na vlak a z nádraží ve Dvorech spěchala na jízdárnu. V sobotu jezdila jiná skupina, v neděli bylo volno nebo závody.

 

Pro vedení oddílu jsem byla neperspektivní, protože byla nulová šance, že stihnu natrénovat dost na starty v kategorii dorostu. A když po novém roce začalo moje družstvo jezdit v pondělí a čtvrtek, vzdala jsem to. V podstatě jsem neměla jinou možnost. Další prázdniny, po třeťáku, jsem strávila dva týdny u strýčka v Plačovicích, směla jsem se svézt na několika koních, ale jinak jsem na tom byla jako předtím – uměla jsem trochu jezdit, ale neměla kde.

 

Až když jsem začala studovat na vysoké škole, našla se znova příležitost k ježdění.

Ale o tom zase příště.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]