O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

O PEJSCÍCH A LIDECH 8. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 prosinec 2022
Psal se rok 1977, a to jsme byli již čtyři. Pepa, Alenka a dva synci, Marek a Jiří. Starost o střechu nad hlavou nás zavála do malé restaurace kousek od Prahy. Když se nejmladší pustil kočárku a začal chodit, přišel za mnou jeden kamarád Petr s neobvyklou prosbou. "Mohli byste se na nějaký čas postarat o našeho pejska?", a než jsem se stačil nadechnout, vyndal z tašky štěně boxera, a že se jmenuje Roby. Roztomilost sama.


 

 

Na mou otázku na jak dlouho, odpověděl dost neurčitě, že než jeho žena porodí a pár měsíců poté. Nechce mít psa v této době doma.  Ošíval jsem se, vzdálená vzpomínka na  jeden rok s mým prvním čtyřnohým kamarádem Lukym mě varovala. Bohužel, do prázdného odpoledního lokálu přišla z procházky Alena se synky. Roby je uvítal nesmírně vřele a bylo nás hned pět.

 

Stal se miláčkem nejen naší rodiny ale i hostů restaurace. Míjely měsíce. Trápilo mě pomyšlení, že Roby nás jednoho dne opustí. Z batolete Roby vyrostl v krasavce. Prsa mu zdobila bílá skvrna, u krku uzounká, pomalu se rozšiřující, jak velká kapka vody. 

 

 


 

 

Pokud jsem se ženě zmínil o blížící se chvíli, kdy nás Roby opustí, její odpověď mi dělala starost o to větší. "Roby nikam nepůjde, Roby je náš a s Petrem to nějak vyřiď. " A ještě se u toho bezstarostně usmívala. Měl jsem za sebou několik neúspěšných jednání s majitelem Robyho, vždy mou nabídku odmítl. 

 

Bylo zrovna pondělí, den volna, zrovna čekala Alenka na autobus směr Praha. Jela se zkrášlit ke kadeřníkovi. Nějaký Matuška, prý genius. Bylo krátce po poledni a náš tým Marek, Jiří, Roby a já jsme byli soustředěni před restaurací a odhodláni pročesat místní les, a úspěšně přinést něco na houbovou smaženici. Chlapci mamince mávali, já se přidal. Když z čekárny autobusu bylo mávání opětováno, Roby se rozběhl rozloučit  osobně.

V okamžik, kdy jedoucí nákladní automobil zastávku s Alenkou schovával, byl Roby uprostřed silnice.

Hlavou mi proletěla prosba, kterou používají i nevěřící. „Pane Bože, jen to ne!!!"

 

Když kamion odkryl čekárnu, nemohl jsem uvěřit, co vidím. Roby poskakoval po třech k Alence a naříkal.

Já radostí obejmul kluky a pelášil k zastávce. Zázrak se stal. Roby žije! 

 

Za necelou hodinu jsem byl u veterináře. Přeražená stehenní kost na pravé straně. Když jsem Robyho po několika dnech vyzvedával, doktor mě ukázal rentgenový snímek. Do stehenní kosti byl vsazen mohutný hřeb a doktor mne uspokojil, že Roby bude zase OK. Měl pravdu, po dvou měsících Roby poskakoval, jako by se nic nestalo, Vyholené místo mu pěkně zarostlo a ani dlouhá jizva nebyla vidět. 

Ale ani po tomto smutném incidentu Petr nezměnil své rozhodnutí a Robyho si odvedl.

Dlužen nezůstal nic, to ne, jen zanechal smutek v naší rodině.  Šéfoval velkému řeznictví a po celou dobu nás štědře zásoboval.

 

Nad jeho paličatostí zůstával rozum stát. Nemělo to žádnou logiku. Ráno odjel do práce a vracel se pozdě odpoledne. Petrovo žena si Robyho nevšímala, ten byl zavřený za domem na zahradě.

Jak se naskytla sebemenší příležitost tak z vesnice, vzdálené jen kilometr, utekl za námi.

Dařilo se mu to i několikrát týdně. 

 

Bohužel, při jednou útěku z domácího vězení, další setkání s automobilem tentokrát už nepřežil. 

PEPA


 

Komentáře (2)add feed
... : AnickaM
Krasne a dojemne napsano. Promin, ale ten tvuj kamarad byl v tohle ohledu blb. Nam se neco podobneho stalo s kocickou se sousedstvi. Nekde venku se seznamila s nasim Rezinkem a prestehovala se k nam, po roce si ji majitele vzali zpatky domu, ale ona chodila na navstevy denne a ji pak smutnou nosila k nim domu. Koupili jsme dum a odstehovali se, pozdeji jsme se dozvedeli, ze nas chodila hledat, az se uz nikdy nevratila, ale nas taky nenasla. Bud zkoncila jako tvuj Roby, nebo zemrela zalem.
prosinec 02, 2022 09:20
... : Josef Kouba
Bylo před půlnocí když jsem pootevřel dveře do ložnice. Ženuška si četla. Položila knihu a uvítala mě zamračeným pohledem. Než se stačila nadechnout k dlouhému slovnímu monologu, Tonda proklouzl a pár skoky byl u postele, zvědavě si ji prohlížel. Vyděšená přetáhla deku přes hlavu a prosila abych tu obludu odvedl.
Příště... Tonda a poté již krátce Billy a Jessie. Ahoj milovníci pejsků.
prosinec 05, 2022 08:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]