O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÁSKA A LEŽ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 říjen 2022
Láska a lež musí zvítězit nad pravdou a nenávistí. Vychovávat z malého chlapce řádného muže dá občas dost práce. Uvědomil jsem si to, když jsme s naším pětiletým synem hráli jakousi výchovnou hru a syn trval na dodržování pravidel, načež se zasekl. Asi si říkáte, že je přeci správné trvat na dodržování pravidel. Jenže syn trval na dodržování pravidel, která si právě vycucal z prstu: totiž že kdo šlápne na vejce, hází znovu, takže je to on, kdo hází znovu a vyhrává.

 

 

Odmítal uznat, že podvádí, ostentativně odmrštil svou figurku do rohu a utíkal trucovat. Peřině, pod kterou se schovával, jsme předčítali skutečná pravidla hry přímo z originálního návodu, ale peřina nereagovala. Když jsme ji odhrnuli, syn si pod ní zacpával uši a očními víčky si zamačkával bulvy do hlavy.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek Ano, říkal jsem si, teď je ten okamžik, kdy mám syna naučit, že opravdový muž musí umět přiznat, že nemá pravdu, když ji nemá.

Chvíli jsem sice zvažoval, zda přiznat omyl není slabost – přeci jen jsme země s dlouholetou tradicí politiků, co by radši snědli vlastní trenýrky, než by uznali, že nemají pravdu – ale nakonec jsem dospěl k názoru, že přiznat pravdu znamená prokázat sílu, protože silného člověka nějaký přešlap přece nevykolejí.

 

Shromážděni kolem postele, pozorovali jsme syna, jak se kroutí pod peřinou, a všichni kromě mě ho přemlouvali, ať jde zase hrát.

 

 

Že budeme hrát podle jeho pravidel. Protestoval jsem, neboť to bylo nevýchovné, nekonzistentní a nesprávné, to jistě uznáte sami. Byl jsem ale přehlasován – a syn díky tomu navíc přestal trucovat.

 

A já si v tu chvíli uvědomil, že opravdový muž – v tomto případě já – by se měl někdy naučit přiznat, že nemá pravdu, i když ji ve skutečnosti má.

Protože občas na pravdě zkrátka nezáleží, zvlášť když máte někoho opravdu rádi.

A navíc, když máte pravdu pořád, je to fakt otravné.

 

Jan FLAŠKA

 

 


Komentáře (6)add feed
... : *deeres*
Láska a lež? Co si z toho mám vybrat? Že když někoho miluji, tak si od něho nechám šlapat po hlavě? Výchovné se mi to nezdá, ode mne by schytal výchovnou přes zadek a příště by podvádět už nezkoušel. Vlastně teď už se to nesmí, když je tu ta americká výchova a tak nám vyrůstají spratkové, kterých se rodiče jednou budou bát.

říjen 10, 2022 11:58
... : andrea
haháááá
... kterých se rodiče jednou budou bát.

když občas sleduju některé studenty zdejšího gymplu, tak si myslím, že si proti nim už teď nikdo nic netroufne. Ale co mi nejvíc vadí: že největší "hulváti" nejsou kluci, ale ty křehké holčičky...

říjen 10, 2022 12:19
... : doktor
Jojojojo Jene,pravda je pravdou dokud se to hodí,potom sahnu po falešném výkladu pravdy.Ano vychovat syna v řádného muže je fuška a né vždy se musí podařit.Ahoj.
říjen 10, 2022 13:56
... : Josef
Tak to dopadá, když se to málo řeže!
říjen 10, 2022 16:27
... : mamča
Josef : Můj kolega měl čtyři syny. Razil heslo : "Řezat, řezat ! Dokud je přeperete." smilies/cheesy.gif
Né že by svoje synky snad mlátil, ale občasná výchovná na zadek padla. Ze všech čtyř jsou kvalitní odborníci a spolehliví otcové rodin.
Mně se taková ta "volná" výchova taky moc nelíbí. Včera u nás byl syn s ročním synkem. Batole se chopilo na dvorku koštěte, a nebylo síly ho přimět, aby šel dovnitř, ať s koštětem, nebo bez. Rodiče trpělivě vyčkali (cca hodinu) až chlapečka přestane koště bavit.
Tak takhle NÉ, milí přátelé. Pokud bude roční capart řídit chod rodiny, dostanou rodiče od dítka "přes hubu" už v jeho předškolním věku.
říjen 10, 2022 17:15
... : d@niela
svatá slova, mamčo!

bohužel, dnes se spíš bojí rodiče dětí, než děti rodičů. A ta cizí slova "respekt, autorita" už z našich slovníků byla vyhubena. Nejen vůči rodičům, ale i kantorům.
Ouvej.
říjen 11, 2022 20:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]