O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LENKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 13 září 2022
Přejít na obsah
LENKA
Strana 2
Strana 3
 

 

 

 

Eliška se navenek tvářila, že jí moje kontakty s Lenkou nevadí a vlastně ani nezajímají.

Jindru, pokud byl zrovna u nás, brala jako nějakého mého známého, ale já poznal, že uvnitř to vnímá jinak a že žárlí. Jak už jsem říkal, byla to rozhodná ambiciózní ženská, a tak se zařídila po svém. Jednoho krásného dne mě postavila před hotovou věc, prohlásila, že si vyjednala výhodné vedoucí místo za oceánem, odstěhuje se tam, a že pokud já mám zájem, můžu jet s ní. Prostě jí to se mnou přestalo bavit a správně vytušila, že radši zůstanu relativně nablízku svému synovi a vlastně i Lence.

 

Po Eliščině odchodu jsem se i já odstěhoval z Německa, vrátil jsem se do vlasti a usadil asi padesát kilometrů od svého původního bydliště na malé vsi. Měli jsme tak k sobě s Jindrou blíž, vídali se častěji a já začal doufat, že se setkám i s Lenkou. Leč mé naděje byly v té době marné, ačkoli jsem jí to několikrát navrhnul, odmítala.

 

Potom však přišel nejtragičtější den mého života, když bylo Jindrovi dvacet let, zabil se na motorce. Na té motorce, o které jsme si tolikrát povídali, že by ji chtěl mít, já mu to rozmlouval, a když jsem viděl, že je to marné, pomohl jsem mu vybrat typ a s opakovaným varováním, aby byl oparný, mu na ni finančně přispěl. Cítil jsem část viny za jeho smrt a byl jsem zoufalý.

 

Na pohřbu byla podobně jako na naší dávné svatbě snad celá vesnice, jen z oněch dvou věčně znesvářených sousedů přišel jen jeden, druhý už nežil. A já. Úplně vzadu za všemi jsem jako černá ovce tiše stál a brečel. Prakticky nikdo se mě nevšímal, všichni to prožívali jako velkou společenskou událost své vesnice, truchlili a zároveň se těšili na tryznu, kterou uspořádá Lenka, popijí tam, pojedí a zdrbnou, co se dá.

 

Všichni už Lence odkondolovali a já zbyl jako poslední. Tiše jsem jí sevřel ruku a místo vyslovení upřímné soustrasti jsem zašeptal: „Lenko, miláčku, vykašli se teď tady na všechny a pojď se mnou.“ A ona šla. A už u mě zůstala.

 

 

Is it good for an elderly couple to have sex?

 

 

Léta postupně plynou dál, čas přináší zmoudření a odpuštění, pomaličku smývá všechna životní příkoří a my s Lenkou žijeme jeden pro druhého. Daleko od naší někdejší vesnice, daleko od minulosti, teď už doopravdy napořád.

 

Jan Pražák


Komentáře (4)add feed
... : Moira
Opravdu moc krasny a dojimavy pribeh. Klobouk dolu za uprimne shrnuti zivotnich chyb. Jsem moc rada za ten stastny konec.
září 14, 2022 09:41
... : Lenka1
Krásný, i když hrozně smutný. Aspoň že ten konec je dobrej.

Škoda, že si člověk vždycky musí nejdřív nabít hubu, aby pochopil. Ale třeba je právě tohle smysl života a nezbytnost pro růst duše.
září 14, 2022 13:45
... : doktor
Moc hezké a řekl bych i dojemné,děkuji za hezký zážitek i poučný.
září 15, 2022 14:12
... : Milene
Myslím si, že každý v životě udělá chybu, které lituje. Někdy je jich víc. Nejde to vzít zpátky. Ale vím, že když člověk přijde o dítě, celého ho to promění. Na život se dívá úplně jinak. A váží si potom maličkostí a drobných radostí, které předtím snad ani nevnímal. A zklidní se, nemá cenu se se rozčilovat, protože už nic není tak důležité jako život dítěte.
A právě tragický odchod syna vás sblížil, protože jste měli spolu v té chvíli nejblíž. Jako rodiče. A to je dobře.
září 18, 2022 22:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]