O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO SE V MLÁDÍ NAUČÍŠ ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 06 září 2022
Aby nebyla Kudla jen o politice, dávám k lepšímu krátkej příběh svý desetiletý vnučky. Fotky bohužel nemám, ale i kdybych měl, nemaje souhlasy rodičů, stejně bych je nedal na veřejnost. Nedávno se v menším městě u Prahy konal závěrečnej koncert absolventů 2. ročníku LŠU (nebo jak se to teď jmenuje). Vnučka s dvěma kamarádkama tam měly vystoupení, dvě kytary, jedna flétna.


 

Po vystoupení samozřejmě velkej aplaus. Bodejť ne. Bylo to veřejný vystoupení, převážně pro hrdý rodiče, a u takovejch koncertů je stoprocentní aplaus zajištěnej předem.

Pak v sále následovala další vystoupení, taky s aplauzem. Ale tyhle tři desetiletý holky, který už měly vystoupení za sebou, to tam vevnitř celkem logicky přestalo bavit.

 

Venku na náměstí bylo krásně, slunko svítilo, tak proč bejt uvnitř? Dívčinky se vytratily ze sálu a vyběhly ven, na sluníčko na náměstí, kde je i otočka autobusu na Prahu, takže celkem slušnej provoz. 

A slečny pojaly nápad.

 

Vybalily na chodníku dvě kytary a flétnu, jeden furtál od kytary neuklidily, nechaly otevřenej na zemi, a začaly jen tak pro sebe a pro lidi, z radosti, koncertovat všecko, co se v Lidušce naučily; prej i něco víc, co si která zrovna vzpomněla z domova.

A během pár minut to začlo.

 

 

Premium Photo | Young street musicians, close-up of girl's hand playing  acoustic guitar and case with cash on the sidewalk

 

 

Lidi se zastavovali, poslechli, a do otevřenýho kytarovýho futrálu začali házet prachy.  Nejlíp se prej předvedl evidentně nabručenej řidič příměstskýho pražskýho autobusu, naštvanej, že v krásnou letní sobotu musí jezdit. Asi deset minut vedle autobusu pokuřoval, poslouchal, čekal na čas otočky.

 A když čas přišel, beze slova hodil do futrálu dvěstěkorunu a odjel k nástupišti.

 

Vim to jen z vyprávění, nebyl jsem tam, ale věřim, že pár lidí mělo ten den o něco hezčí sobotu. 

Tři desetiletý slečny si tam za hodinu vydělaly celkem pět stovek a já bych řek, že se v životě neztratěj. 

 

Všem fajn den,

 


Komentáře (6)add feed
... : mamča
Šikovný holky ! Fandím jim. Taky jsem v mládí hrála a zpívala všude kde to šlo, ale to byla jiná doba.
LŠU (Lidová škola umění), která bývala skoro zadarmo, nahradila (aspoň v názvu) ZUŠ - Základní umělecká škola, která už za hubičku není. Nicméně tam stále učí ti samí nadšení učitelé, co snesou víc než člověk - např. houslisty-začátečníky. Moje vnučka (smilies/cool.gif taky chodí do hudebky, ovšem klavír se na ulici nosí dost těžko. Ještě že má po tátovi klávesy na baterky. Podnikavá je dost, jen mám obavy, že kdyby šla hrát na náměstí s kloboukem u nohou, tak si na synovu rodinu došlápne OSPOD. smilies/grin.gif
září 06, 2022 13:29
... : doktor
NČ,DÍKY ZA HEZKÝ PŘÍBĚH a byl fakt lepší než plácání politické.NČ děkuji opravdu.
září 06, 2022 14:39
... : Jiri Bilina
Pripojuji se k doktorovi. I ja dekuji za krasny pribeh a venuj se NČ radeji hudbe, ktere podle vseho fakt rozumis.
Mikin
září 07, 2022 04:47
... : Josef Kouba
Úsměvný pěkný příběh, palec hore. NČ. Poznámku od J.B.neber vážně, on zas nerozumí politice a je přesvšdčen že ano.

Hra na hudební nástroj otevírá dveře do jiného světa. S kytarou jsem začal v 18 letech a s heligonkou (zednické piáno) asi v 50. Naši synci hráli na slušné úrovni tenis a na hudební nástroj nebyl čas.
Můj kamarád má 7 vnoučat a to že nebyl čas mě vyvrátil. Píše: Dvojčata, Michal a Nina 15 let, letos sportovní závody: Míša 3 zlaté z toho 2 nejlepší v ČR. Nina jedna zlatá ale rekord ve skoku do dálky.
Tyto dvojčata od 6 let kytara a již měli koncert. Ve škole jedničky. Rodiče: Táta ředitel velikého podniku a maminka řádí v bance. K tomu mají ještě dcerku a synka. Jak to zvládají tomu nerozumím.
Mám 3 vnoučata ale do hraní na něco zatím nemají zájem.
září 07, 2022 06:24
... : AnickaM
Pepo, moc hezky, vnucka se ti urcite neztrati.
Josefe, zvladaji to diky tatinkovu prijmu, protoze zajmy deti prijdou hodne draho, neni to za hubicku jako za naseho mladi. Krom toho maminka je zrejme organizovana zena. Taky znam par rodin tady, ktere to tak maji, tedy jsou financne za vodou a maminky jsou soferky pro deti.
Nas syn byl sportovne nadany, hlavne lyzoval, taky nakladne na vybaveni, ale trener byl nas kamarad, kluk mel talent, nic nam neuctoval. Organizacne jsme to zvladli tim, ze jsme se dohodli ve stridani soferovani nasich deti.
září 07, 2022 09:41
... : Josef
Dík za reakce. Nepatřej ovšem mně, takže je při nejbližší příležitosti vyřídím.
Pepane. Že o politice nemá ponětí, to je jasný všem z každýho příspěvku.
září 07, 2022 09:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]