O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DÁT SE DO FIGURY - 2. PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 červen 2022

Hele, nechci v žádnym případě konkurovat nějakým těm dietním poradcům, natož těm opravdu fundovaným, který nabízejí jídelníčky, po kterých "stoprocentně zhubnete". Já rozhodně nejsem tvor, který by měl alespoň trochu disciplinu, potřebnou na tohle sebetejrání. Mj. nikdo mi nevymluví, že dieta je svým  způsobem něco nedobrovolného, co člověk musí dodržovat, čemu se musí přizpůsobit, a hlavně nejíst to, na co máte chuť, natož v době, kdy byste si to nejraději dali... Já se snažím sama sebe nějak přesvědčit, že to, co jsem v minulém roce na sebe "naplácala sádla",  zvládnu zase odhodit v dál.

 

 

 

 

Rozhodně nejsem na nějaké to vyváření, dodržování gramů, dek a dalších měr, jsem schopná zvládnout něco dodržet tak den - a šmytec. A tak to řeším tak, že si vymejšlím jídla, co jsou superjednoduchá, může se jich sníst beztrestně hodně,  a navíc jsou zdravá. Sama sobě jsem slíbila, že až budu aspoň trochu šlank, tak to oslavím něčím, co mám moc ráda.

 

Tak zaprvé – skoro vůbec nesolím a nekořením. Protože to můj pes nesmí. Vařím tedy to, co může on, a co mám jakžtakž ráda já.

No, nerozčilujte se, můj pan pes jí víceméně se mnou, jen já ještě nejím jeho granule. Ty si on občas dá. (Ty mističky fakt nejsou velké.)

On totiž, na rozdíl ode mne, není luxovací, takže sní opravdu jen tolik, kolik potřebuje.

(Pochopitelně, že nesolím, protože to není zdravé. Docela jsem si už na to zvykla a je to fajn.)

 

 


 


 

Ono se to naše jídlo v podstatě moc neliší. Mám moc ráda sladké brambory, když je vařím, tak se mi většinou podaří je rozvařit, což nám vůbec nevadí; taky mám ráda mrkev. A míchanou zeleninu. To je tak hlavní součástí mého vaření. Nedávno jsem si koupila cca půl kila krůtího stehna, dala do líného hrnce a malinko posypala kořením. Konkrétně grilovacím, které já ráda. Snad jen na krupicovou kaši si ho nedám, jinak  všude, ale fakt jen malinko. To maso jsem pak natrhala, rozdělila do pytlíčků (dávám si pytlíčky do mrazáku, pak jen sáhnu, a je vařeno), a trochu si nechala „na teď“.

Takže jsem toho měla docela dost, Kayouk se taky najedl.

 

 

 

Taky jsem si udělala hummus. Recept jsem sem nedávno dala. Někomu to moc nechutná, mě dost. Hlavně, když se dobře ochutí.

To výše popsané maso jsem měla s oním hummusem, ale snědla jsem ho, než jsem stačila vyfotit.

A taky se to dá jíst s rajčaty, paprikami... nakrájet, a na to ten hummus a je to fajn salát, což je také jedno hlavní jídlo.

Tohle vedle jsem měla předevčírem – navrch jsem se „rozjela“, a posypala ještě strouhaným sýrem. K tomu zas hummus, a bylo to fakt super.

 

Jinak mám ráno téměř pokaždé nějakou tu kaši – ovesnou, jáhlovou, pohankovou či jinou, plus kafe. To je snídaně, sem tam si dám hrušku.

 

 

 

Nakoupila jsem si jich nedávno asi tři kila a teď mi zvolna na poličce dozrávají. Ta jedna úplně stačí a funguje perfektně. Taky jsem si koupila jablka, co jsou označená, že mají „neregulérní tvar“, jsou fajn a hlavně levnější.


Jo, ještě jsem si udělala následující "hlavní jídlo": rozmixovala jednu okurku, salátovou, a tou kaší polila na kostičky nakrájená dvě rajčata. Byla toho velká miska, fakt to stačilo na dvě jídla...

 

Po bytě mám sem tam postavené láhve s vodou, snažím se popíjet, což se projevuje i další činností, na to navazující. Vypadá to, že ledviny mi fakt fungujou.

Průběžně kafe, kafe, kafe.

Večer večeřím škatulku měkkého tvarohu. Jak asi víte, ten měkký tvaroh, co se prodává v té umělohmotné škatuli, je konzistencí stejný jako jogurt, ale rozhodně (alespoň podle mne) lepší.

Kupuju si klidně plnotučný, toho tuku je tam fakt málo, a když si přidám lžici svého vlastního džemu, tak je to nádhera. (Chutná nám to oběma.)

No, a úplně závěrem si cmrndnu večer před spaním do skleničky trochu červeného portského, jak se na dámu v letech sluší, a pak při nějaké té televizní detektivce si ulizuju.

 

To je jen taková ukázka několika dnů – ale mohu se vám pochlubit, že díky tomu, že takhle se poslední dva měsíce stravuju, tak jsem potratila už deset kilo…. FAKT!!!

Pes je stále stejnej, on má ještě navrch ty granule.

 

Příště vám napíšu, jak se snažím rozhýbat.

Připravte se na skutečný horor!!!

 

Vaše hubnoucí d@niela


Komentáře (12)add feed
... : Josef
No nazdar. Už jen pohled na ty fotky je deprimující.
červen 20, 2022 06:33
... : mamča
d@niela : Moc Ti přeju, že se Ti daří shodit nadbytečná kila a ulehčit tak tělu. Ale s tou různou zeleninou bych to nejspíš nedala. Na pohled to vypadá hezky, ale bez soli a koření si nedovedu představit, že to i chutná.
červen 20, 2022 06:35
... : d@niela
Ale tak troška soli je v tom koření, které mám, a kterým si občas něco posypu - například to maso jsem s tím dělala, v hummusu je dost česneku.. Nojo, je to děsný, já vím.
Jenže si říkám, že to je asi jedna z posledních možností, jak se zas dát trochu do formy. A to nejen vzhledový.
Jo, a zapomněla jsem vám napsat, že nejím nic z mouky. Tedy žádné pečivo. To je taky asi jeden z hlavních důvodů, proč nejsem nafouklá a ty dekagramy přeci jen jdou dolů...
červen 20, 2022 06:52
... : mamča
d@niela : Já se řídím tím, že v pokročilém věku už nám těch radostí moc nezbývá. A jídlo, uvařené z kvalitních surovin a s láskou, patří k těm malým radostem, co si můžeme dopřát každý den. Taky bych potřebovala shodit pár kilo, tak 5-8, abych si nemusela pořizovat novou garderobu a nebolely mě kolena. Ale takhle drasticky bych na snižování váhy nešla. Vždyť koření nejen vylepšuje chuť jídla, ale i napomáhá lepšímu trávení.
červen 20, 2022 07:37
... : Marie
Danielko, moc gratuluji a těším se na dlaší rady a nápady, vyloučit jakékoli pečivo a cukr je jednou z hlavních zásad.
červen 20, 2022 07:50
... : AnickaM
Sladky brambory mam rada jen jako zapecenou kasi s kusem masla, haha. Jinak mi taky funguje nejist zadny pecivo, ale to vydrzim jen kratkodobe, skoro vsechno (prilohy) si dokazu odrict, ale kousek ceskyho chleba ne.
červen 20, 2022 09:33
... : AnickaM
Sladky brambory mam rada jen jako zapecenou kasi s kusem masla, haha. Jinak mi taky funguje nejist zadny pecivo, ale to vydrzim jen kratkodobe, skoro vsechno (prilohy) si dokazu odrict, ale kousek ceskyho chleba ne.
červen 20, 2022 09:33
... : *deeres*
Pokud potřebuji zhubnout, vynechám mouku a cukr. I tak to je maximálně pak 4 kila za měsíc. Pokud to je víc, dostaví se pak jo-jo efekt. Alespoň u mne. Chybu děláš se solí, která zadržuje vodu. Píšeš, že hodně piješ, zatěžuješ ledviny
pak jsi jak průtoková trubka a v důsledku dehydratovaná. Ano, solit málo, ale organizmus tu sůl potřebuje, obzvlášť v těchto vedrech. Ať sebou pak někde nesekneš.
červen 20, 2022 10:13
... : AnickaM
Souhlas s Deeres, solim malo, ale preci jen. Nase telo ji potrebuje, zvlast v horku. Nezapomen i jine mineraly, lidi ani nevedi, jak je napr. draslik dulezity.
Tady v CT mame tak hroznou bourku, az je to strasidelny. Ani zatim zadnou ulevu ve vzduchu necitim, porad se mi blbe dycha.
červen 20, 2022 11:22
... : d@niela
Tady je teď po bouřce - chvíli - a vypadá to, že za chvíli začne další. Neuvěřitelný dusno a mrtvo. Nějak se už na podobný počasí necejtím smilies/grin.gif Jinak - jak jsem psala, tak trochu solím, ale všimla jsem si, že většina lidí spíš přesoluje. Jo, a tak ob den si beru to rozpustný magnesium.
Ještě bych ráda připsala další příjemný efekt ztráty těch deseti kileček: nemám už vyšší tlak a jsem přeci jen pohyblivější.

Zatím mi maso nijak nechybí. V poslední době jsem tím, co jsem si koupila ve zdejším řeznictví, nebyla nijak nadšená. Ale jak jsem psala, že jsem si v tom líném hrnci uvařila krůtí stehno, tak to jsem pak použila například studené do zeleninového salátu, do rýže, případně jen tak s hummusem. Mám to v těch sáčcích v mrazáku rozdělené na jednotlivé porce. Takže jednou za týden i to maso se hodí...

Ohledně cukru: to ranní kafe si trošku osladím, takže mimo sacharidů v zelenině a ovoci ještě navíc ta lžička ráno smilies/grin.gif

Jo, zdravím do Třebový!!! a vůbec vás všechny moc a moc
červen 20, 2022 13:11
... : doktor
Josefe mluvíš mi z duše.Hahahahaha.
červen 20, 2022 14:34
... : Josef Kouba
D@nielo,
ženská bez prdele je hotový mrzák. Tak pozor.
červen 23, 2022 10:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]