O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DÁT SE DO FIGURY - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 červen 2022
Pokud to s tím shozením  nějakých kil člověk myslí vážně - a teď prosím následující povídání cílím k lidem víceméně zdravým, jen boubelatým nad jejich původní rozměry, těm, co mají ještě plnou skříň oblečení o pár čísel menšího, ale stále doufají - tak zkuste zauvažovat nad následujícími řádky. A ne mé nápady šmahem zamítnout. Protože to fakt jde, i když to nějakou dobu trvá. Ale - zato vám bude dobře nejen na těle, ale hlavně na duši.  Takže nápad číslo jedna:

 

 

POŘIĎTE SI MALÉHO ČOKLÍKA.

 

Třeba nějakou tu kříženou potvůrku, maximálně do 5 kg v dospělosti. Rozhodně ne, jako pár mých kamarádek, které si pořídily pesana v průměru kolem čtyřiceti kil, a nyní za ním vlajou, občas jimi ten jejich čokl smýkne o zem. A stejně tak rozhodně ne psa, který potřebuje, aby se mu někdo věnoval na plný záhul, který potřebuje obrovské procházky, trénink, který spotřebuje jídla najednou tolik, co vy za celý týden.

 

 


 

 

Malý pes vám dá radost a hlavně - nutnost jít minimálně dva až třikrát denně ven. Ano, třeba bude venku zima, funět ošklivý vítr, pršet - ale psisko neumí jít na lidský WC, takže se budete muset ráno obléknout a - a věřte mi: jak vyjdete před dům, bude všechno lepší.

A pak, podle nálady, budete s ním venku půl hodinky, případně hodinu i déle. 

 

 


 

 

Nehledě na to, že se seznámíte s dalšími lidmi, co je mají na šňůře nějací ti jejich čoklové. Bude alespoň chvíli o čem mluvit, i kdyby to bylo jen o počasí, o tom, že jste si zapomněli pytlíček na jeho exkrementy, že "to zase bude zablácenej jako prase, to zas bude mytí, ach jo...", a najednou zjistíte, že je kolem vás plno docela prima lidí. Ale - nakonec i na tu politiku si můžete zanadávat.

 

 

Ovšem hlavní je - že jste venku vy.

 

 

Pokud náhodou máte chytré hodinky (já mám skoro všechno chytré, jedinej blbec v domácnosti jsem já), zjistíte, kolik jste to právě nachodili kroků, ještě vám to převede na kilometry... A totéž příště. Najednou zjistíte, jak je fajn závodit sám se sebou - nojo, dneska jsem se flákal/a, to ale není moje vina, protože (ale ona se nějaká ta výmluva vždy najde).

Protože se však ty vaše ušlapaný metry kilometry po týdnu sčítají, je nádhera vidět, co všechno najednou jste dokázali. Nehledě na to, že se vám ukáže, i kolik těch fujtajbl kalorií jste tím odbourali, zničili, jak moc jste super.

 

 


 

 

 Sice vám to hned nějaký ten velký úspěch neukáže, nebudete za týden o deset kilo lehčí, jak slibují všemožné zázračné diety, ale rozhodně se budete cítit líp, bude se vám líp spát - a pokud máte jen trošku empatie v těle, tak budete nesmírně blažení z blízkosti toho chlupatýho stvoření, pro které budete vy středem všehomíra.

 

Není to partner, není to dítě - ale je to úžasný společník.

 

Není lepší lék na blbý zážitky než se přitulit k nějaké té malé potvoře, která je v tom všem zcela nevinně, absolutně na vás závislá, a o kterou se najednou vy musíte starat. Ty jejich vděčný oči…

Jo, chápu, není tohle pro každého - pokud máte rodinu "narvanou lidmi", tak ještě navíc psa, to asi není to pravé ořechové, ale pokud jste ve stádiu, že "už by čas byl, jen není nálada", tak je to opravdu to nejlepší řešení.

 

 


 


 

A ještě jedno - nemusíte mít čoklíka z nejdražších, opravdu se dá najít nějaký ten chudák kříženeček. Vždyť my taky nejsme zrovna vyvolení šlechtici… A není vaším hlavním zájmem a programem jezdit na cvičáky, na závody, natož na výstavy. Potřebujete jen někoho,  kdo vás DONUTÍ vyjít ven, za každého počasí. Hýbat se...  

 

Tak - to bychom měli bod jedna - alespoň trochu stabilního pohybu.
 

 

někdy co nejdřív další

d@niela

 

 

Komentáře (7)add feed
... : *deeres*
Jejda, tady mám na fotce ještě Pirxe i když jenom zezadu. Ten už tu se mnou druhý rok není, loni v únoru usnul a už se nevzbudil, bylo mu osmnáct.
červen 06, 2022 20:25
... : andrea
Fakt o tom dost uvažuju. Moje máma pejska má a musím říct, že si ji bez něj neumím představit. Podniká s tím "vestájem" docela velké výlety, seznámila se s dalšíma kamarádkama a je spokojená. A rozhodně není tlustá, k čemuž před tím měla víc než sklony. Její Felix, jinak řečeno Felda, je moc dobrej. Je to taková ta černá divná směska, není úplně miniaturní, takové něco jako přerostlý krysařík nebo kratší jezevčík. Má ho z útulku, od štěněte.
červen 06, 2022 21:19
... : Giotta
Pes vás nejen vytáhne z domova, ale kromě motivace zajistí i "alibi". Chodit křížem krážem městem bez psa = podezřelá osoba, se psem (nebo kočárkem) shledáno vaše courání normálním.
Jinak na odměření nachozených kroků nejsou potřeba chytré hodinky. Stačí mobil, do kterého si krokoměr stáhnete jako aplikaci. Můžete si hodnotit nejen aktuální denní výkon, ale i třeba průměr za měsíc, kdy se dny, kdy to prostě s procházkou nevyšlo, kompenzují delšími výlety.
A pro udržení kondice (považuji za důležitější než hubnutí) změňte vztah k dopravním prostředkům. Vynechte výtah. Pokud bydlíte v 9. patře, choďte aspoň dolů pěšky. Zvažte, kam dojdete bez využití MHD nebo auta. Někoho prostě nebaví chodit jen tak bezcílně po městě, navíc to má své svody (např. zmrzlina na každém rohu), ale každý může nastupovat do autobusu o zastávku dál...
Bydlím na kraji našeho okresního města, máme tu levné taxíky, MHD a mám kolo. Přesto se snažím plánovat cokoli ve městě tak, abych si tam stihla dojít pěšky (30-40 minut jedna cesta). Pokud tedy neprší, nebo nemám naspěch, nebo nemířím na nádraží s kufrem.


červen 07, 2022 10:44
... : doktor
Asi jsem nějakej divnej,ale myslím si,že pejsek do paneláku nepatří a potom bych si vzal pejska abych ho měl rád a nikoliv jen proto aby se mnou lítal po venku.papapapa
červen 07, 2022 13:50
... : *deeres*
Pejsek v paneláku se má určitě líp, než pes na venkově, který je sám celý den za plotem. A už vůbec se to nedá srovnávat s chlupáčem, který je přivázaný řetězem u boudy. To je pak teprve psí život.


červen 07, 2022 16:52
... : Jiri Bilina
Pes je na tohle perfektni. A nejen pro ten pohyb, ale jak pise Daniela i pro socialni kontakt. Pro me je zvlastni to, ze me psi pomahaji navazat kontakt i v Cesku, kde psa nemam.
S pejskarem se da zacit konverzace prakticky vzdycky. V Kanade to jde pri pochodu lesem i s nepejskarem, v Cesku vetsinou ne. Nemyslim to jako kritiku, proste - jiny kraj, jiny mrav.
-------------------------
Chuze, plavani a bezky jsou podle me to nejlepsi co muze clovek v tomhle delat. A k te chuzi bych pribral i hole pro "nordic walking". Rozhejbe to celou kostru a me to na 100% pomohlo pri problemech se zadama.
červen 07, 2022 19:27
... : d@niela
Nemít toho svého minidalmatina, minipitbula a jak mu tak všelijak říkám, nevím nevím, jestli bych vlastně ještě vůbec byla. Než se u mne usadil, byla jsem už tak zlenivělá a neschopná, že nějaká ta delší procházka pro mne znamenala protivné skučení.
A vůbec jsem nevylezla, když bylo nějak ošklivě, natož když pršelo.

Teď mám obrovskou radost, když má on radost. Děsně rád svádí jiné pejsky k honění se. On, který má maximálně necelých pět kilo, vlaje po kopcích a ti ostatní funí za ním. A já jsem pyšná a říkám mu v duchu: "Jen počkej, zajíci, já zhubnu, a pak ti ukážu, co je to pořádně běžet..."
červen 08, 2022 00:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]