O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STŘELBA NA BONANZA CREEK PDF Tisk E-mail
Středa, 18 květen 2022
Bylo to někdy v 90. letech. Moje kamarádka Dawne žila ve staré zlatokopecké boudě v údolí slavného potoka Bonanza. Sousedů tam moc neměla, jen asi kilometr po proudu stála a dodnes stojí Dredge # 4. Tedy obrovský plovoucí bagr, který si před sebou v dobách své slávy vyhrabával jezero, ze získané zeminy vymýval zlato a jezero za sebou zase zasypával. Už dávno stojí na suchu a slouží jako turistická atrakce.


 

 

 

 



 

Tu kamarádku začala z nedalekého lesa navštěvovat malá rezavá veverka. Nepřicházela ale na kus řeči, ale aby z boudy odrbávala a kradla tepelnou izolaci. A bez izolace je u nás na Yukonu život svízelný... Dawne zkoušela co se dalo. Zacpávala díry, metala po veverce šutráky, ale vše marné. I uchopila holka starou vojenskou pušku 303 British a zahřměla jediná rána.

 

Pak to, co z nešťastného zvířátka zbylo, zahrabala a chtěla si uvařit čaj. V tom jí ovšem zabránili tři velice zadýchání pánové v oblecích a s kravatami. Vypadali rozčileně, každému trčel z ucha drát od sluchátka, a jeden cosi křičel do vysílačky.

 

Značně šokovaná Dawne jim odpověděla že ano, že střílela ona a střílela na zlodějskou veverku. Pánové se trochu uklidnili, ale usmívat se začali, až když byla veverka vyhrabána a jeden z nich si do ní dloubl prstem, aby se přesvědčil, zda jde opravdu o čerstvou zvěřinu.

 

 

Dredge #4 - 96.1 The Rush

 

 

Dredge # 4

 

Teprve potom se vše vysvětlilo. Pánové nebyli gangsteři ani uprchlí šílenci, ale osobní strážci pana Hnatyshina, který si právě coby turista prohlížel zmíněnou Dredge # 4. Háček byl v tom, že pan Hnatyshin byl v té době z pověření královny Alžběty generálním guvernérem Kanady.

 

Tedy člověkem, který neměl - na rozdíl od tehdejšího ministerského předsedy Mulroneyho - příliš velkou moc, ale byl oficiálně hlavou státu. A tak, když zazněl výstřel, strhl ho jeden z bodyguardů k zemi, přikryl ho vlastním tělem a poslal kolegy vyšetřovat.

Vše tedy skončilo bez průšvihů a pan guvernér mohl ze střelby na yukonských zlatých polích udělat zábavnou historku.

 

 

Zdravím všechny,

MIKIN

 
Komentáře (16)add feed
... : Jiri Bilina
Nadhera, videt to zde i s fotkama!
Tyhle obrovske bagry byly pohanene elektrinou a mohly se diky tomu ze si hloubily vlastni jezero pohybovat i proti proudu docela malych potucku.
Moje kamaradka Dawne nemela kvuli tomu incidentu uz zadnou dalsi neprijemnost. A guverner pan Hnatyshyn byl syn docela obycejnych emigrantu z Ukrajiny.
Kanada je proste fajn zeme. smilies/smiley.gif
květen 18, 2022 06:04
... : Petr Sysala
Kanada je prostě fajn země

Nechci hatit svazácké nadšení nad novým domovem, ale ta fajn země šlape po kostech původních obyvatel a jejich dětí.

Stačí si připomenout nález ostatků 215 dětí nedaleko internátní školy ve městě Kamloops – v zařízení určeném pro děti kanadských indiánů a dalších menšin v jihozápadní provincii Britská Kolumbie, které fungovalo od konce 19. století až do roku 1978. Nebo v místě bývalé internátní školy v Marievalu v provincii Saskatchewan, ve kterých byly uloženy ostatky více než 750 lidí, převážně indiánských dětí.

Tančíš na hrobech dětí zavražděných vládou té fajn země. Prostě někdo přišel z jiné země, vyvraždil původní obyvatele nebo je nahnal do koncentráků rezervací a prostě tu okupaci po čase legalizoval. Ale stačí počkat 50 let a je to v cajku, že jo smilies/wink.gif
květen 18, 2022 07:07
... : Jiri Bilina
Ale notak Petre Sysalo... smilies/wink.gif
Kanada je opravdu fajn zeme. A puvodni obyvatele zde maji vyhody, o jakych se Dagestancum, Kalmykum, Cukcum, Cecencum nebo Evenkum tebou milovaneho SSSR ci Ruska v zivote nesnilo.
On se ten nastup technicky vyspelejsich civilizaci bez bezpravi nikde na svete opravdu neobesel, ale vlady demokratickych Spojenych statu ci Kanady narozdil od Rusu nebo Cinanu domorode obyvatele respektuji, neustale se jim omlouvaji, podporuji jejich kulturu a diky tomu je pocet "vyvrazdenych" obyvatel nekolikanasobne vyssi, nez pred prichodem "blede tvare".
Ale co takhle aspon na chvili odhodit tu zlucovitou bolsevickou nenavist k demokracii a pousmat se nad pribehem holky, ktera vydesila ochranku mocneho guvernera? smilies/wink.gif
květen 18, 2022 07:57
... : Petr Sysala
Demokracie mi zdaleka nevadí. Spíše ti, kteří se jí zaklínají a přitom dělají pravý opak. Plná ústa obrany demokracie a svobody mají dnes ti, kteří tu svobodu utopili v krvi po okupaci Nového světa.

Ale vím, že nemyslím správně politicky, o víkendu jsem se byl podívat v Terezíně, tak mě to střílení moc nerozesmálo.
květen 18, 2022 08:07
... : Jiri Bilina
Priste se bez podivat zavistivy trolle do Katyne.
Ostatne, i Slovane prisli ze stepi mezi rekami Dnepr a Dnestr a museli puvodnimu germanskemu obyvatelstvu ukazat, zac je toho loket.
Ja vim, uz je to davno. Narozdil od ruske genocidy Ukrajincu, ktera probiha prave ted...
----------------
Vis co? Pokud mas o historii domorodeho obyvatelstva severni Ameriky takove znalosti, napis o tom clanek a podebatujeme. smilies/wink.gif
květen 18, 2022 08:32
... : Jiri Bilina
Ta historie zdejsich plovoucich bagru je dost zajimava. Tim ze nemel Klondike silnicni ani zeleznicni spojeni se svetem, predbehl vlastne dobu. Jedina dostupna energie byla z vodnich elektraren a tak se tyhle obludy pomalu a s velkym rachotem sinuly proti proudu potoku jen diky tomu, ze za nimi postupoval tym chlapu, kteri staveli sloupy a natahovali elektricke vedeni.
Ale to by bylo tema na dalsi clanek a ten by byl nejspis prilis technicky. smilies/smiley.gif
květen 18, 2022 08:40
... : AnickaM
Petre, kdo chce psa bit, tak si hul najde, ze. Kdopak asi byli ti, co vybijeli puvodni obyvatele Kanady a Ameriky? Nebyli to nahodou Evropani, mezi nimi mozna i nejaky ten Cechacek? A vubec jak to bylo s praotcem Cechem, kdyz si vyhlidnul uzemi? Pobili jsme a vyhnali puvodni obyvatele, kdo se zachranil, utekl na uzemi dnesniho Irska. Mame s Iry nejblizsi genetickou pribuznost. Nasi muzi si ponechali domorode zeny a asi to take nebylo dobrovolne.
květen 18, 2022 09:07
... : Petr Sysala
Já bych se vrátil k tématu. Škodlivý původní obyvatel lesa se prostě střílí a basta! Časem to bude asi fuj, ale zatim je to OK. Ty převýchovné "školy" fungovaly taky jen do roku 1978, rasova segregace v USA legislativně zrušena 1968. To už je tak dávno, jako narudlá legenda o příchodu Slovanu na Říp smilies/grin.gif

Njn, zametání před vlastním prahem a měření jedním metrem se už nenosí
květen 18, 2022 09:40
... : AnickaM
Nechapu tvoje myslenkove pochody, jednou se hodi, podruhe se nehodi. Podle toho, jak se hodi?
květen 18, 2022 10:01
... : Petr Sysala
Pro AničkuM
Umlácený dítě na Ukrajině je pro mě stejný hnus jako umlácené indiánské dítě v Kanadě nebo USA. Krev těch dětí má na rukou vláda.
Čemu na tom nerozumíš?
Že je to od sebe 50 let?
No a co?!
květen 18, 2022 13:56
... : Josef
Já jsem dokonce četl, že Praotec Čech vyhubil Praotce Roma.
květen 18, 2022 14:33
... : AnickaM
Petre, nerozumim tomu, jaky je rozdil v tom, co je davno a co je hodne davno. A s temi ubitymi Indianskymi detmi souhlasim, Akorat, proc za to vinis dnesni Kanadany, kdyz jsme to vlastne byli my Evropani. Dnesni Kanadani se to snazi odcinit.
A co se tyce Terezina, tak tam bylo hodne umucenych, ktere tam zahynuli diky nasim udavacum.
V Americe me hodne cernochu nadavalo do otrokaru, jen protoze jsem bila. Nejak zapomneli, ze je do otroctvi prodali jejich nacelnici v Africe. A pritom jsem tem poznala hodne inteligentnich a fajnovych cernochu, kteri se stali mymi kamarady. Zrovna jeden byl muj sef na radiaci a byl to jeden z nejlepsich sefu v mym zivote.
květen 18, 2022 15:33
... : Jiri Bilina
Je to tak, Anicko. Kazdy jsme v minulosti odnekud prisli a casto to nebylo moc pekne. I ty indianske narody mezi sebou valcily, jeden druhy vytlacovaly, unasely si navzajem zeny i deti a braly otroky.
Demokracie je zatim to nejlepsi, na co lidska rasa prisla.
Ty rezidencni skoly nebyly nejakym mistem k vyvrazdovani. Byly zakladany s dobrym umyslem, staraly se o ne cirkve a vse zalezelo na lidech. Jedna moje domoroda kamaradka z vychodu Kanady (Micmac Nation) si s jeptiskami ktere se o ni staraly jeste roky dopisovala a dve z nich ji prijely na svatbu. V jinych skolach naopak dochazelo k sexualnimu nasili a dalsim zlocinum. Kanadska vlada nakonec ty skoly zrusila a dodnes se omlouva. Omluvil se Papez...
Kdyby tech skol nebylo, stezoval by si ted Petr na indianskou negramotnost. smilies/smiley.gif
K zadnemu planovanemu vrazdeni a kopani hromadnych hrobu tam ovsem nedochazelo. To se deje zrovna a prave ted na Ukrajine, ale Petrovi to zda se prilis nevadi.
Stejne tak indianske rezervace nebyly koncentraky. Koncentraky se prave ted buduji v Cine pro etnicke Ujgury, ale to taky neva...
Ona ta komunisticka propaganda "vy tam v Americe bijete cernochy" u nekterych lidi opravdu zapustila koreny... smilies/undecided.gif
Ja ted pisu pro Kudlanku cestopis z JV Asie. Snad se pan Sysala do te doby uklidni... smilies/wink.gif
květen 18, 2022 16:21
... : Jiri Bilina
Josefe, kdyby jen Praotce Roma...
Ja si pamatuji na slovenske vydani Starych povesti ceskych, ktere meli moji rodice.
Tam byl pod kapitolou o prichodu Praotce Cecha naaaadherny obrazek uslechtilych Slovanu v bilych, vysivanych lnenych oblecich, kterak s klacky v rukou vyhaneji domorode keltske a germanske primitivy.
Ti vypadali jako opice krizene s neandertalci, byli obleceni do zvirecich kuzi a prchali po ctyrech. smilies/smiley.gif
Mikin
květen 18, 2022 16:29
... : doktor
Mikine usměvný příběh,fajn povídání.Ano ,Kanada je má vysněná země.
květen 19, 2022 13:05
... : Jiri Bilina
Dik doktore. S tim zamerem jsem to take psal. smilies/smiley.gif
květen 19, 2022 16:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]