O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ JE MUŽSKÝ NEMOCNÝ PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 duben 2022
Pokud jediná možnost, jak zdravotní stav našeho táty upravit, zlepšit, je změna životního stylu a důsledná dieta, tak – podle něj - v případě nemožnosti tohoto nastupuje ještě volba další, a to je amputace. Jo, tohle píšu s plným vědomím, protože náš táta je absolutně nemožný kňučák, který žádné rady neposlechne. On byl celý život ten "king", který všechno zařizoval, on všem pomáhal - a najednou se cítí absolutně na nic. Jen mu zůstala ta "královská nemoc".

 

 

Vždy, když k němu přijdeme, tak jen posloucháme, jak by mu doktoři narvali všechny možný jedy – a to on neeee. Mj. stejně je teď už bere, ale protože pro něj k televizi patří sklenka piva, na dobrou noc lok-dva tulamorky, tak prohlásil, že on už ve svém životním stylu dožije, ať mu klidně najdeme nějaký ten hospic, že se na to už psychicky stejně připravuje.

 

Víte, ono se to doktorům řekne – změňte životní styl, změňte jídelníček. Ale tohle dovede jen ženská. To píšu s vědomím téměř stoprocentní jistoty. Dobrovolně to udělá málokterý chlap. I ti největší frajeři a bijci jsou v tomhle případě největší poseroutkové, kteří by poslechli jen v případě, že byste je zavřeli do železné panny.

Taky jsem si v duchu řekla, že chápu, proč mužské plémě nerodí děti, proč nemají to každoměsíční trápení. Vždyť - to kdyby některý z nich párkrát zažil, tak si nejspíš hodí mašli!

Alespoň pokud mluvím o tom našem drahém rodiči.

 

Když jsem se dívala na google, kde jsem si vyhledala nějaké ty informace o dně, jejím vzniku, léčení a případném žití s touto nepříjemnou nemocí, tak jsem také našla dva sloupce potravin. Jeden se týká jídla, které je doporučené, druhý toho, co by jíst rozhodně neměl; tak mi bylo všechno hned jasné.

Divím se, že se táta relativně bezbolestně dožil svých osmašedesáti dnešních let.

 

 

TOHLE ANO

  • brambory, mrkev, celer
  • banány, třešně, pomeranče, kiwi, avokádo, jahody
  • Mléčné výrobky
  • Celozrnné potraviny, luštěniny
  • Káva, čaj
  • Vitaminové doplňky obsahující omega-3 mastné kyseliny z rybího tuku nebo lněného oleje
  • Způsob přípravy jídel: dušení, vaření, vaření v páře

TOHLE NE

  • Alkohol
  • Smažená jídla
  • Červená masa, některé ryby (tuňák, sardinky)
  • Ostrá a kořeněná jídla
 
 
Jaké bylinky jsou efektivní pomocí na dnu
 

Taky mu brácha včera přinesl

a)     pytlík mraženého hrášku, obalil kapesníkem a přiložil tátovi na jeho levou zadní. Tedy na jeho bolavé prsty. Vydal příkaz, že to má teď pár dnů opakovat tak čtyřikrát denně.

b)    a dal mu dvoje mazání, které mu poslala bráchova tchýně – krém ibuprofen a další, co je v něm diclofenac.  Prý mazat, obkládat, a jak mu bude líp, tak alespoň chodit.

 

A teď, proč vám to píšu.

Pamatuju se, že jsem kdysi četla tady na Kudlance o nějakém tom rostlinném mazání, případně užívání.

 

 

 

Ale myslím si, že v případech pánů, jako je náš táta, je už každá dobrá rada na nic. Protože jednak oni vědí všechno nejlépe, druhak s nimi už opravdu nikdo nehne. Abych řekla pravdu, neumím si ho představit, že by chodil po loukách, sbíral něco zeleného...

 

 Tak jen zkouším, jestli nemáte někdo návod,

jak s někým podobným sic hodným, ale zcela zarputilým jednat,

případně,

jestli není v dnešní tak pokročilé a moudré době přeci jen nějaké řešení?

 

Díky moc,

Čtenářka ZUZANA

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : mamča
Řešení neznám. Znám bylinku, která pomáhá, je to Bršlice-Kozí noha, ale v případě mužů, co se nedokáží vzdát alkoholu a pořádného kusu flákoty, nejspíš málo účinná.
Já bych muže nekritizovala za neschopnost snášet bolest. Ono je to na světě zařízeno tak, že ženy, vzhledem k možnosti rodit děti, mají ten práh bolestivosti nastavený jinak, takže víc vydrží. Mužům zase Pánbůh dal větší sílu.
Tátu asi nezměníš, můžeš nenápadně nasměrovat maminku, aby připravovala méně "škodlivou" stravu, hlavně vynechat smažené a ostré koření nahradit bylinkami. Zázrak to rychle neudělá, ale třeba to tátovi zmírní bolest. Při Dně jsou bolesti kruté.
duben 11, 2022 06:33
... : Josef
Čtenářko Zuzanko. Já teda, protože též postiženej tou svinskou dnou, pakostnicí, podágrou, přihodim svou trošku do mlejna.
Ono to z dálky vypadá jako srandička. Jako třeba Jágrův pochroumanej nožní malíček. Ale věz, že je to zcela ochromující. Nervy a mozek jsou nějak přizpůsobený, že určitou bolest už nepřipustěj a vypnou. A tak se snadno může stát, že při blbym našlápnutí nebo nerovnosti v terénu mozek prostě vypne a příslušnou část těla odpojí. Třeba jen na půl sekundy. Jenomže zrovna ta sekunda může přijít při reflexivním, 60 let automaticky používanym, šlápnutí na brzdu v autě. A nedošlápneš. Nebo na schodech. A nedošlápneš. Dá se říct, že stařec se nebojí ani tak tý bolesti, skutečně krutý bolesti, jako toho nedošlápnutí, vypnutí, v momentě, kdy to má (může mít) následky nepřiměřený, i fatální. To teda jen k tý vlastní chorobě.
Dieta zřejmě pomáhá, jistě i asketickej způsob života, jak psáno shora v rozpisu "smíš/nesmíš". Jen to nařizuj starci, kterej na podobný srágory není zavedenej. Aspoň pro mě je to dieta přímo úděsná a nepochybuju, že i pro tvýho stařečka, byť o pár let mladšího, než jsem já.
Mastičky ani tinktůry nepomáhaj, jsou to naprosto vyhozený prachy. Třeba taková mast Ibuprofén za asi 150 Kčs, akorát zmatlá fusekle a JE ZCELA K NIČEMU. Nepomáhá ani Bršličnej vejluh, nepomáhá ani konopná mast z vlastního konopí z pávlače, nepomáhá nic, kromě dryjáků z lekárny na předpis. Mám je. Jediný, co skutečně pomůže je nějaká šílená chemikálie (název si nepamatuju), co se smí užívat jen 4 hodiny denně po jedný tabletě za hodinu a nanejvejš 3 dny. Pak už jen Diclofenac 75 mg, nanejvejš 2 denně. A když to přejde, tak nějakej čUrinal nebo podobný svinstvo na neutralizaci močový kyseliny. A u všech těch chemikálií jsou letáky, který dostatečně vyděsej a od užívání stoprocentně odraděj každýho gramotnýho jedince, kterej pojme ten blbej nápad, přečíst si je. Lékař neporadí, jen koukne a vykopne tě zpátky mezi návštěvníky do čekárny s třema recepisama v levý ruce, botama v pravý ruce, a s kalhotama na půl žerdi. Nemá čas a já ho i celkem chápu. Lekárna neporadí, ta jen opíše z receptů na krabičky 1-0-1, nebo 0-0-1. Možná by i poradit uměla, ale nesmí. U léků na předpis smí jen opisovat. A chtít se něco zeptat telefónem? Nesmysl. Neberou. Nebo emajlem? I to jsem párkrát zkusil. Nesmysl. Neodpoví.
duben 11, 2022 11:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]