O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEŠTĚ NEMÁM DOKUCHYŇOVÁNO ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 březen 2022
V pátek byl velký den, a já, v očekávání věcí příštích, skoro vůbec nespala. Lukáš, šéf firmy ZREALIZUJEME.CZ, přijel. I se svým kolegou. Přijeli jak řekli, ještě o chvilku dříve. Úderem osmé se můj přítulný obývák změnil na staveniště. A pokud jste někdo viděl ta rychlá videa v tik-toku, tak něco podobného pak následovalo. Měla jsem pocit, že Lukáš byl celou noc napojen na baterky, protože práce mu šla neuvěřitelně od ruky. Přesně, rychle, spolehlivě.

 

  

Během krátké chvilky byla  má dosavadní - hnědá - kuchyň vyjmuta ze svého dlouholetého úložiště, postavena o pár metrů dál, aby počkala na cestu do dalšího života. Ano, protože byla opravdu v dobrém stavu, bude zas plnit svůj nový úkol u hasičů – Lukáš a Lucie totiž mají čtyřletého „hasiče“ a tak mi nabídli, že by jim tam tuhle odvezli. Jo, věřte mi, byla jsem ráda, že neskončí někde rozštípaná na smetišti, že ještě bude nejspíš pěkných pár let hlídat hrnky a skleničky. A to, že bude v hasičárně, to je pro tuhle kuchyňku vlastně jakési povýšení.

Pak jsme si vyměnili pole působnosti – já šla umýt dlažbu v místech, kde dřív byla kuchyň a šéf firmy spolu se svým spolupracovníkem se dali do sestavování té nové. Rozbalit škatuli, přiložit, přibouchnout… a co já vím ještě. Ono se mi to až míhalo před očima. Pravda je, že IKEA je nesmírně precizní v přesně pasujících dílech – dirky, šroubky, atd. – proto během krátké chvíle přede mnou stála velká skříň, z různých součástek vznikly její zašupovací zásuvky… pak už skříň byla na svém místě – a kuchyňka se zvolna probouzela k novému obrazu svému.

Zdálo se mi to až neskutečné, ale opravdu se velmi rychle a precizně podařilo skřínky ke zdi "přitulit", aniž by  něco někde nedoléhalo. Navíc pan montáž-mistr stihl ještě drobné opravy oněch rour.

 


 

Bylo to jak pozorovat proměnu několika vajíček na nádherné ptáky – z nevzhledných krabic se vyloupla profilovaná dvířka, cvak sem, cvak tam – a už byly panty na svých místech, takže skřínkám chybělo jen vložit pár polic a zavěsit je na nosnou lištu.. Stála jsem pár metrů od toho dění, v koutě u okna – ostatně, jinam bych se ani nevešla, však tu byla ta původní kuchyňka, plno kartonů všude vůkol, velké montážní boxy na nářadí, obrovský lux, a plno dalšího potřebného. Například velká pila.

Po chvíli přibyly ještě dvě kozy.

 

Ne ty rohaté, pochopitelně – to dodávám pro podobné případné neznalce nářadí, jako jsem já – a právě na ně byla umístěna krásná nová palubní deska, a následně pak zkrácena na přesně požadovanou míru.  Na těch kozách, respektive na desce na nich, pak neskutečně virtuozně vznikaly šuplíky - s pomalým dojezdem, přesně padnoucí do té zásuvkové skřínky.

 


 

Já vím, že si myslíte, že to je přeci v pořádku, že to "ten chlápek takhle umí, vždyť se tím živí", ale musím vám všem připomenout, že docela jistě jste někdy sledovali nějakého řemeslníka, kterému byste nejraději ty ruce urazili... Osobně jsem měla párkrát tu čest.  Tak jsem ráda, že jsem se poznala s lidmi, které jejich práce nesmírně baví, dělají ji opravdu s chutí - a je to na jejich díle pak i vidět.

Ale - protože ještě není vše hotovo - chybička se vloudila, byl dodán jiný dřez, musíme počkat, až přifrčí ten správný. 

Pak vám ukážu celé dílo ve své velké kráse.

 

Když za pár hodin odjeli a já tu zůstala jen s mým chlupatcem, seděla jsem jen tiše u svého psacího stolu. A říkala si, jak je moc fajn, že jsem dala na svého syna a nechala se k téhle výměně přemluvit.

 

Jedna z mála věcí, která mne na mou maminku milovanou mrzela, že relativně brzy začala prohlašovat, že "ona už žádné změny nechce, že už takhle dožije." Totéž sleduji i u některých svých zdejších psích kamarádek a kamarádů, že se v určitém věku zastaví, zaseknou a už nic nového nechtějí. Dávám si naopak nesmírně k dobru, že sem pár z nich donutila používat počítač, číst si zajímavosti, případně si dopisovat - alespoň se svými nejbližšími. 

Takže se nevzdávám, hodlám si užívat stejně tak,

jako můj velký vzor - Švédka Dagne. 

Když ona, tak proč ne já? A tím pádem: když já, tak proč ne i vy?

 

d@niela

 



Komentáře (8)add feed
... : Josef Kouba
Z minulých informací vím že se u Danieli každou chvíli něco předělává a stěhuje.
Je to prý známka neklidné povahy.
Mimo žen mám slabost pro obrazy a vše vyřezávané ze dřeva. V přízemí domu mám svůj pánský kutloch a obývák vypadá jako muzeum. Asi 18 obrazů a na římse krbu 20 unikátů, vyřezaných z různých druhů dřeva a to ze mne manželka již několik vyloudila.
březen 22, 2022 23:50
... : Josef
Nojono. Ikea je v tomhle fakt dobrá a samozřejmě, že si nezkazí pověst blbejma montérama.
Ty stavebnice jsou skutečně skvělý, hodně jsme jich už poskládali se synkem. A když něco někde nepasuje, můžu se najisto spolehnout, že chybu jsem udělal já, většinou v nějakym postupu nebo v použití jinejch vrutů, který patřily jinam, atd. Jo a taky, když něco zbyde, zaručeně jsem něco opomněl já, néže by balení obsahovalo víc prvků třeba do rezervy. Takovýto mý obvyklý blbý frajeření "já přece nepotřebuju číst návody, nejsem blbej a ani nešika", to mě u stavebnic Ikea přešlo hned při sestavování první skřínky. Pokora je zde na místě ale výsledek pak každýho odmění.
Tak si tu svou kuchyň užívej s radostí a dosytosti. Určitě teď budeš mít nesrovnatelně lepší amolety, míchaný vajíčka, kuřecí řízky .... Kdepak ze starý kuchyně! Tohle teď teprve bude bašta.
březen 23, 2022 06:38
... : andrea
to se tak někdy povede, že řemeslník pracuje rád, umí, neremcá a nakonec jsou všichni na výsost spokojeni.
Já si každopádně jeho číslo zapíšu, třeba nesestavuje jen věci od Ikey, vypadá, že ten bude šikovný asi na všechno.
Takže díky za tip, sehnat kvalitního - to je lepší než výhra v loterii!
březen 23, 2022 09:33
... : MATEJ
Díky, to se mi zrovna hodí!
březen 23, 2022 11:20
... : PATRIK
tohle mám také v plánu. Zatím tedy skutečně ve stavu plánování, a pokud tedy Danielo je tahle přestavba vskutku úspěšná, šel bych do toho. Díky za kontakt, schopných řemeslníků je skutečně
velmi málo.

březen 23, 2022 21:24
... : Iris
Dagne prý zemřela, Danielko. Teď někdy, čerstvě. V květnu by se dožila 110 let. Moji mamince, které je 96, to ani nesmím říct, měla ji za vzor také.
březen 24, 2022 18:06
... : d@niela
ne.... ach jo, to je mi moc líto... Ale zas, užila si ten svět.
Podívám se, přečtu si všechno.
Iris, ale stejně: máme my to ženské ale pevný kořínek, co? smilies/grin.gif
březen 24, 2022 18:22
... : Iris
Danielko, máme smilies/smiley.gif
I když pana cestovatele Zikmunda jsme s máti také rády sledovaly.
A fandím britské panovnici, dodávala nám optimismus, teď nám dělá trochu starosti. Asi to musí být strašný pocit osamělosti, když je člověku skoro sto a už moc podobně starých lidí kolem sebe na planetě nenalézá.

Jinak inovaci kuchyně chválím, chválím i výběr dodavatele - Ikea je moje srdeční firma, pracuje mi tam starší syn. Dokonce ve Švédsku. I jako zaměstnavatel je ta firma příjemně férová.
Sama bez chlapů jsem si složila celý pokojík s postelí a pracovním koutem. Skládanka stejně dokonalá, jako Lego. Jen se držet návodu a nic špatného se nemůže stát. smilies/wink.gif Pochlub se, až bude hotovo.
březen 24, 2022 19:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]