O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"LU A LU" - KUCHYŇ, MÁ LÁSKA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 březen 2022
Kam se hrabou předporodní nerváky a porodní bolesti na "pořizování nový kuchyně". Fakt, kdybych si měla vybrat, tak raději to třetí dítě. Jednak už v tom mám přeci jen trochu cvik, druhak vím, že to většinou dopadne dobře. No, ale ani jsem se nemusela poptávat, prostě to nejde. Nemám ty vhodné dispozice a hlavně: můj pes by to nepřenesl přes srdce. On už takhle propadá těžkému smutku, když přijde na návštěvu syn se svými dvěma čubičkami. Takže holt nemám zbytí a budu se oddávat "kuchyňování".

 

 

Připadám si stejně, jako kdybych měla vtěsnat Helenu Růžičkovou do dětské sedačky a to ještě s požadavkem, aby se jí dobře sedělo, aby jí sedačka do budoucnosti nezůstala přilepená na zadeli a případně se nerozpadla. Ta sedačka.  Hela mi už nadávat nemůže.

 

Tu první kuchyň jsem zvládla sestavit s malou pomocí šikovného kámoše sama. Tady veškerou práci přenechám do rukou toho mladého, štíhlého, vysokého, hezkého a dozajista šikovného pána, plus jeho rovněž  vysokého a jistě i šikovného spolupracovníka. Navíc - pan majitel, to je ten mlaďoch, má příjemnou manželku, která  vládne počítačem a všemi potřebnými lejstry. Komplet - super firma, pracují pro samé fajn firmy, takže i kvalitní reference.

 

Teď mám za sebou dvoje sezení v plánovacím centru na Chodově, kde mi jednou dáma, příště pán naplánovali na centimetr přesně, co kam přijde. Byla to dvě docela příjemná odpoledne. I když to první spíš ta hodná ženská asi přetrpěla, protože já byla totálně tupá. Nějak mi to nešlo do hlavy, bylo to všechno tak jiné, než tenkrát, v pravěku, k dyž jsem si vybírala tuhle starou, tuhle předposlední. Taky byla docela drahá, stála mi snad celé čtyři tisíce! Tedy i s dopravou, přivezli mi ji už komplet složenou, jen se pak "přirazila ke zdi". Nojo, časy se mění a všechno je o něco dražší. Někdy něco o něco víc...  

 

 

 

 

 

 

Tady vidíte, že je to kuchyňka fakt pidi mini. Ač je to k nevíře, tak ta nová bude v podstatě ještě o něco menší...  Skřínek se tam totiž vejde míň.

Mj. tam zcela nalevo, byl takový vozík s policemi, vpravo nahoře byly police, vedle byly obkladačky. Každý centimetr je potřeba, takže také byly odsouzeny odejít. Co jde, daruju nebo likviduju. Zajímavé je, že teď, když jsou všechny ty verky v krabicích v ložnici, tak zjišťuju, že bych v podstatě ani tu kuchyň nepotřebovala... Tedy ne takhle velkou, jako je ta dosavadní. Stačí mi hrnek, sklenice, talířek, jedna miska pro mne, jedna pro Kayouka - lžíce... Nojo, no. Ale už tu odpočívá ta nová, zatím ještě škatulová.

 

Ale tak se těším, že toho, co do nových skřínek nakonec dám, už nebude tolik. Jo, ještě mne napadlo, protože jsou tyhle "staré kredence" jinak ve velmi dobrém stavu, že bych je možná mohla věnovat někam do azylu, pokud by o to mohl někdo někde stát... Poptám se, než to rozštípu.

 

 

Ok, tak už mám vymyšlenou zábavu pro vás na víkend. 

Asi dnes odpoledne sem jednu část dám.

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (14)add feed
... : *deeres*
Dani, ty si nedáš pokoj! Vloni jsem si zařizovala nově byt u dcery. Peněz jsem nikdy neměla nazbyt, přednost měly nová okna, dveře, podlahy a sociální zařízení. Zbytek je z toho, co jsem kde posbírala a renovovala. Kuchyň jsem si koupila, ale použitou,ve Dvoře Králové. Vešla jsem do obrovské haly, ukázala, že tuhle chci, během necelé hodiny jsem vypadla a ještě ten den jsem jí měla doma. I s dopravou,mne stála dvacet tisíc. To bych dala jenom za spotřebiče, které jsou součástí kuchyně. A spotřebiče jsou kvalitní značky, myčka,malá lednice s mrazákem, digestoř, sporák a jediné, co jsem musela vyměnit byl dřez, jinak všechno téměř nepoužívané.
březen 11, 2022 06:10
... : Josef
Danielko, ty jsi strašně šikovná holčička, určitě si s tím poradíš na jedničičku, držím ti palečky. Papapapapa.
P.S: Když čtu o starejch kredencích, tak se mi chce něco říct. Ale neřeknu!
březen 11, 2022 06:19
... : d@niela
Ano, přesně tak jsem si tu kuchyň zařizovala tenkrát... Jenže, to jsem měla vlastní auto, takže jsem byla mobilní. A ještě - spotřebiče nový nekupuju, ani náhodou. Projela jsem si všechno, zjistila, že abych si kupovala nový, jeden pomalu v ceně víc než celý kuchyně, tak to bych musela být blb. Ty čtyři verky, co tu mám, jsou v perfektním stavu. Jen nejsou podle současný mody, tedy vestavěný. No a. Co když budu taky brzo vestavěná? Ne, zas až takovej cvok a "utráceč" nejsem.

A Pepo, jen si pisánkuj, co naděláš... smilies/grin.gif
březen 11, 2022 07:26
... : Josef
Pisánkuju, pisánkuju. Jen pomni, že se starejma verkama, byť funkčníma, to nebudeš mít patřičně vydyzájnovaný.
Dneska mi končí služba opatrovatele a kuchty, tak mám trochu lepčí náladu.
Zapomněl jsem předtím ještě pozdravovat Kájínka. Tak taky papapapa, Kájínku, máš moc šikovnou paničku.
březen 11, 2022 07:40
... : *deeres*
Jak se tak dívám na tvoji fotku,tak si říkám, co tě vedlo k tomu vyhodit dřevěnou kuchyň a nahradit jí dřevotřískou? Ale schovej si jí, ať máš čím zatopit v tom grilu z květináče, až nepůjde proud. Německo už hlásí omezení.
březen 11, 2022 08:27
... : AnickaM
Deeres, myslim, ze ti muzu odpovedet za Danielu. Ona ma totiz porad mladou dusi, ktera ji porad jeste nekam zene a pudi. A tak se realizuje v neustalem meneni jeji domacnost. Obdivuji za to.
březen 11, 2022 12:59
... : mamča
Daniela je taková akční "stěhovatelka". Přála bych jí vlastnit hodně starý dům, kde by se náležitě realizovala. Ale i v panelákovém (původním 3 plus 1) se dají dělat zázraky. Jenom nevím, jak to snášejí sousedi... smilies/cheesy.gif
březen 11, 2022 13:44
... : mamča
Když tak vidím tu Danielinu přípravu na papíře, vzpomněla jsem si, že kamarádčin syn ještě v dávných svých dobách studentských, spáchal geniální program Room Arranger. Dneska ho značně rozšířený prodává do 25ti zemí světa, ale nabízí ho ke stažení i zdarma, viz : https://www.slunecnice.cz/sw/room-arranger/
To by byly teprve plány přesunů všeho v domácnosti ! smilies/wink.gif Výhodou je, že se pak může přesunout až finální podoba a nemusí se šoupat s almarou z rohu do rohu.
březen 11, 2022 13:51
... : Josef
Já ti řeknu, mamčo, podle Murphyho, že "žádný plán nikdy nevyjde!". A "pokud jde všechno přesně podle plánu, patrně jste něco přehlédli."
Taky jsem modeloval, stříhal, pak taky kdysi na pc v jakymsi genitálním programu přešupoval. Výsledky vyšly přímo skvostný, ale žít se v tom pak v reálu nedalo. Nakonec stejně došlo na přešupování almar.
březen 11, 2022 16:47
... : d@niela
mamčo, já ten program mám, ale ....
spíš si to dokážu představit s těma kartonama, co jsem si tam rozestavila. No, už mám i další bojový plán - nemůže se přeci stavět nová na místo, kde byla stará, tedy ne hned - takže mám v plánu, že nejprve se dá pryč stará, oni budou montovat ty nové a já mezitím vydrbu nové úložiště.
Tedy, snad mi to tak odsouhlasej.
smilies/cheesy.gif
březen 11, 2022 21:18
... : *deeres*
Dani,už si někdy slyšela o rozvodech? Voda, elektřina, plyn , to budeš dělat znovu?
březen 12, 2022 05:30
... : Josef
To dělat moc nemusí. Na vodu stačej tlakový hadice, na odpad natahovací krky, elektro je brnkačka, a s plynem si už starosti dělat nemusí, ten bude zakrátko ustřiženej nadobro všem. Spíš bych poradil přidat nějaký kamna na dříví, uhlí, knihy, s odtahem na lodžii.
březen 12, 2022 07:03
... : *deeres*
Já jsem poslední dva roky velký pokoj a chodbu předělávala na samostatnou bytovou jednotku se samostatným vchodem. Hodně toho základního udělali řemeslníci, ale jednak peníze a pak, dostat do baráku někoho, kdo opravdu něco umí, je dneska umění. Tak jsem si dělala štuky, obklady a plovoucí podlahy, osazovala sanitu i kuchyň. Plovoucí podlahy jsem dělala prvně v životě a moc mi to nešlo. Několikrát jsem to musela rozebrat, než mne zámky zapadly a to jsou to malé místnosti, s velkou bych si sama neporadila. Ale taková prasárna, jako tahat prodlužovací kabely,odpady a tlakový hadice po místnosti , to by mne fakt nenapadlo. Možná to nakonec myslí tak, že si tu původní kuchyň nechá a tu novou bude mít jako dekorací?
březen 12, 2022 08:55
... : d@niela
No, vzhledem k tomu, že se to téměř nemění, jen se vymění sporák s jednou skřínkou - tzn. to vlevo, tak asi bude všechno přímo pasovat. Uvidíme... Já vám sem dám příště i obrázek, jak to bude vypadat. Velkou změnou bude velká skříň (od země skoro ke stropu), která bude zcela vpravo, kde předtím byla myčka.
Chtěla bych se zbavit - a snažím se - všech zbytečných krámů, a taky, aby bylo všechno "zavřeno uvnitř" smilies/grin.gif
březen 12, 2022 09:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]