O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DÁREK, CO MNE TAK MOC POTĚŠIL - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 leden 2022
Zobrazit zdrojový obrázekZnáte ty bonboniéry, které putují od oslavence k oslavenci tak dlouho, až je jednoho dne jeden oslavený nebožák otevře a zjistí, že čokoláda je jaksi jetá plísní? Nebudu tady mluvit o tomto klasickém putovním dárku, ale o dárečku jiném, opravdovém. Ne, že by krabice čokolády nebyla dobrým dárkem, jistě je – pro toho, kdo miluje čokoládu. Nicméně bonboniéry moc ráda nemám, za prvé proto, že vím, že 50% těch, které dostanu, jsou „putovní“ a druhých 50% jsou takové, které nejím (nugát či oříškové). A přiznám se bez mučení, že konkrétně i nějakou bonboniérku předám dál, pokud podle data výroby a stavu obalu zjistím, že je čerstvá a u mě doma se neohřeje déle, než pár dnů…

 


 

Ale - putovní dar, který získal moje srdce?

 

Dostala jsem hrníček od člověka, který je mému srdci velmi blízký a v dětství byl nejbližší. Nikdy jsme nebyli moc na dárečky, o to víc mě to potěšilo. Jen do chvíle, než byla radost zkalena slovy: „No, to mi sice dala paní xy, ale co já bych s ním dělala, svých mám dost…“ Nedala jsem najevo nic, ale hlavou mi proběhlo: Ó jéje, jak já nesnáším putovní dárečky…

 

7 Cute mugs and other stuff for the house ideas | cute mugs, mugs, cups and  mugs

Ale, což – dar nedar, on za to nemůže. Hrníček je sice spíš pro výstavku, než pro denní používání, nicméně jsem mu ihned vyklidila čestné místo v kuchyňské lince. Za chladných dní z něj piju svůj večerní čaj earl grey s mlékem, protože tohle je totiž moje úchylka, mňam! A hrníček přece nemůže za to, že je darován x-krát, kdoví, od koho ho paní xy měla, že?

 

 

U mě proto n šel azyl, využití, radost. A i když je to věc neživá (i když prý i hrnečky mají duši), tak o něj pečuju jako o skvost sváteční, ačkoliv to jinak nedělám a ani žádné sváteční sklo doma nemám. Nic jsem nezdědila, ani darem nedostala a už určitě jsem si nic drahého broušeného nekoupila. No, a protože skleničky i hrnečky rozbíjíme rychlostí blesku, tak je máme každý pes, jiná ves…

 

 

Tohohle najednou mám nějak víc ráda; snad proto, že to byl chudáček, kterého se někdo už dvakrát zbavil? Snad proto, že i tak byl darován někým, koho mám moc ráda?

Snad proto, že ten mohl dát hrneček kdekomu, ale vybral si zrovna mě?

 

Snad proto.

ŠÁRKA

 

 
Komentáře (5)add feed
... : mamča
Ano, i já mám dárky, třeba i mizivé až záporné hodnoty, ale jsou od milého člověka, proto je nikdy nevyhodím.
Naopak mám několik dárků cenných, ale od člověka mě nemilého, takže na nich utírám 2x do roka prach, a je mi líto je vyhodit, protože jsou cenné.
Zastávám názor, že dárky mají kolovat, akorát si člověk musí pamatovat co od koho dostal, aby mu omylem dárek nevrátil.
Dostanu-li růžový zlacený hrneček, který neodpovídá mému vkusu, ale vím, že kamarádka Irena podobné hrnky sbírá, při první příležitosti "nevítaný" hrneček putuje k Ireně, která z něj má nezřízenou radost.
A tak je to se vším. Najít pro věci ty správné lidi, které daná věc potěší.
leden 28, 2022 06:52
... : karo12
Hrnky, hrnečky samy o sobě, jsou věc nádherná i příšerná současně. Pokud je člověk ženská a už trošku v letech, určitě už má zásobičku nejrůznějších hrnečků. Protože je to takový nejběžnější dárek.
Mám jich plno a už jsem jich taky plno rozdala, neboli poslala na další cestu do světa (a rozšířila počet hrnků jiné ženské) smilies/grin.gif

Putovní dárek? to je moc hezké téma.
Ale já mám zas jako ten nejmilovanější dárek kytky... Napíšu!
leden 28, 2022 16:27
... : strejda
Ten hrníček nahoře je moc hezký.

Tak já to mám nastavené asi tak, že sám, jako darovač, mám velkou radost z toho, když se darované osobě můj dárek líbí. Když se tzv. trefím. A musím říci, že celý život se strefuji do velikosti svetrů pro manželku. Už má i zakázáno kupovat svetry.
Ale na druhé straně, mám velkou radost z dárků praktických. Já vím, že takové ponožky, košile, spoďáry, pantofle, jsou nutné, ale jsou to dárky momentálně nepotřebné. Také mám radost z tekutých dárků, to dá rozum.
Velkou radost mi vždy udělá má mladší dcera, která má čich na praktické dárky. No uznejte sami. Od Ježíška (už vlastně měsíc předem, při jejím příjezdu) jsem dostal nádhernou LED čelovku. Co ta lampa všechno umí... Má tři různé polohy svítivosti, z nichž na nejmenší svítivost vydrží až 45 hodin v kuse. Má i výstražné červené blikačky nebo zapnutí či rozsvícení čelovky pouhým mávnutím rukou před ní. A důležité – má moderní LiPol baterku. K ní jsem si udělal stabilizovaný 5V nabíječ, abych to nemusel strkat do USB v počítači a večer si vesele svítím po okolních stráních, když se dívám na večerní toulačky našeho kocoura. Takové světlo mi žádná baterka nikdy neposkytla.
Dříve jsem od dcery dostal doslova bichli. Také nádhera. Encyklopedii techniky. Má jen jedinou vadu, že se nedá číst v posteli v leže, protože děsně tlačí na břicho, takže při listování musí ležet na stole. Ale je v ní snad úplně všechno, co jsem chtěl vědět. A tak bych mohl pokračovat a pokračovat. Třeba redukcemi k foťáku či k nabíjení různých mobilů nebo malým citlivým SCAN rádiem jen do ruky, které si beru na procházky. Pro mne je tedy dárkem praktická věc, nikoli postradatelná krásná blbost.
leden 28, 2022 16:34
... : Marie
Já jako praktická Panna jsem si na dárky nikdy nepotrpěla a i v manželství jsem to "zatrhla" tehdy, kdy jsem dostala pod stromeček knížku, která byla v knihovně a měla jsem ji přečtenou. Tím pádem jsem kupovala a balila pod stromeček užitečné dárky já pro nás všechny. A zůstalo mi to dodnes, dárky nedávám a i proto nedostávám, ale svým způsobem jsem spokojená. Jen teď nevím, jestli tato poznámka patří do kategorie - Dárek, co mne tak moc potěšil. Nejsem já nakonec dědeček skrblík?
leden 28, 2022 20:15
... : *deeres*
Tak nějak si nepamatuji na žádný dárek, ze kterého bych si kecla na zadek. Ale mám docela dost praktických dárků, které přežily své dárce a znovu a znovu oživí vzpomínku na ně.
Snad jeden, to mi bylo deset a dostala jsem k narozkám maňáska opičky. Hračky jako dárky jsem moc nedostávala a tak jsem maňáska tahala všude sebou. Také do školy a do družiny a když jsme pak s družinou šli do kina Slavie v Nitranské ulici, měla jsem jí u sebe. Nitranská ulice na Vinohradech bylo teritorium cikáňat a tak mi tam maňáska ukradli. Já se tam kvůli tomu strašně porvala, sice zvítězila, ale dostala jsem poznámku a máma mně jí nakonec proto stejně zabavila. Ve skříni tak bez úhony přežila celá léta a nakonec jí měla mezi svými hračkami moje dcera.
Putovní dárky končí u mne různě, něco se hodí, něco recykluji, něco jde dál a to tak dlouho, než to najde svého správného obdarovaného.
leden 30, 2022 05:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]