O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁKOUTÍ, KAM SE RÁDA VRACÍM - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 26 leden 2022
Znáte ten pocit, kdy někam odjedete na pár dnů, a když se vracíte zpět domů, koukáte na povědomé cesty, značky u silnice, domy. Támhle dali do okna nový květináč, tuhle zasadili nový strom, naproti starý pokáceli. Bližíte se k místu, kterému říkáte domov. Čím blíž přijíždíte, tím máte silnější lechtání v žaludku a vyhlížíte povědomé detaily. Třeba paní Novákovou v okně, aby jí člověk mohl mávnout, ať vidí, že jste to vy a jste zase doma.


 

Odešla jsem z Československa natrvalo a hrozně se mi stýskalo. Vzpomínala jsem, jak vypadá naše ulice, jestli sousedi sluní jejich červenobílé peřiny v okně, jestli  jejich třešeň měla hodně třešní a hruška hodně hrušek. Občas jsem vytáhla fotku a snažila se na ní vidět víc, než fotoaparát zachytil. Časem se stesk prohluboval a chuť vidět naší ulici se zvětšovala.

 

Chtěla jsem vidět celou Prahu, jít po Karlově mostě, cítit a slyšet Vltavu, jet do města Sušice a poslouchat jak šumí Otava.

 

 

 Sušice - Aktuálně.cz

 

 

Zpátky jsem však nemohla a musela jsem jen doufat, zda mne země, kterou jsem si vybrala, přijme. Čekala jsem dlouho, čekala jsem na příležitost vybudovat si nový domov, kde se budu cítit dobře. Pak přišel ten očekávaný moment, kdy mne posadili na letadlo a za pár hodin jsem byla v zemi, která mi sice byla cizí, ale slibovala svobodný život pro mne a hlavně pro mé děti. Bydlela jsem v bytech, které mi nic neříkaly. Necítila jsem k nim a okolí kolem žádný vztah.

 

Jednoho dne začala televize vysílat zprávy o mém dalekém domově, na který jsem tak často vzpomínala a po kterém se mi stýskalo. Seděla jsem napjatě u televize a natáčela každičký záběr pocházející z Československa. Tady to znám, tady taky.....!!!!!

 

A konečně zas můžu jet domů. Opět ten stejný pocit, tančící motýlci lechtající mne v žaludeční krajině a napjaté sledování cesty.

Všechno jsem to vychutnávala a měla pocit, že se vracím z prázdnin u babičky.

 

 

 

One Day San Jose Itinerary | How to Spend One Perfect Day in San Jose

 

 

Dovolená v místě, kde jsem se cítila doma, utekla jak voda a nadešel čas odletu.

Nadešel čas se vrátit do našeho baráčku, který leží na druhé půlce zeměkoule.

 

Cestou z letiště jsem začala poznávat domy u dálnice, firmy, podjezdy, nadjezdy a dostavil se ten neomylný pocit… 

Spadnul mi kámen ze srdce – ano, je to dobrý, jsem doma i tady, za velkou louží.

 

 

Imatu,

San Jose, Californie

 

 

Komentáře (1)add feed
... : Marie
Krása, člověk se umí přizpůsobit a domov si vytvořit kdekoli a to je dobře.
leden 27, 2022 12:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]