O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DIVOKÝM KURDISTÁNEM ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 leden 2022
Vánoce jsou za námi a nový rok začal tak nějak normálně. Žádná hrůza se nekonala, žádné extra velké překvapení taky ne. Leden si tak lehce poklidně plyne, děti chodí do školy, a až na legrační objev posledního vánočního dárku se nic zvláštního nestalo. K tomu dárku se ale musím vrátit, protože je de facto strůjcem dalších událostí, a to zejména předčasného příchodu mé cestovní horečky.


 

Štědrý den byl fajn, dárky jsem letos stihla vymyslet a nakoupit s předstihem, dřív, než jiné roky, cukroví též bylo napečeno díky dvěma zdatným pomocnicím o dost dříve, zrušený vánoční jarmark měl něco do sebe (ale jen když pominu plnou dílnu zboží a nulovou tržbu). Děti jako vždy napsaly Ježíškovi, ten zařídil, nakoupil, objednal, zabalil. Sama jsem byla nadšená, že jsem dětem jejich letošní přání mohla splnit do puntíku. No ne já, Ježíšek přece.

 

Starší dcera si přála fén, Ježíšek v podobě manžela fén objednal, zabalený si hověl ve skříni a čekal na zazvonění zvonečku. Den D nastal, dárky byly rozdány, kostky vrženy, všichni spokojeni. Na druhý den si dcera lehce povzdechla, že je škoda, že nedostala ten fén, když si ho už tak dlouho přála, ale jinak že má z ostatních dárků fakt radost. 

 

Následovala rychlá oční přestřelka od manžela ke mně a nazpět, potom parakotoul až pod stromeček s následným hledáním zapomenuté ne zrovna malé krabice. Pod stromečkem nebyla, ani jinde odstrčená nebyla. Další bod byl výslech manžela, kde je ten fén, když ho přece koupil, donesl, já ho zabalila a on ho uschoval. Po chvíli lámání paměti a kostí na kole si vzpomněl, že ho dal do skříně.

A co myslíte? Měl ho tam.

 

S omluvou, že Ježíšek je už holt starý a zapomnětlivý, byl dceři fén předán. Zasmáli jsme se a všechno bylo zase v pořádku.

 

 

Další den mi na Fleru přistála objednávka. Šla jsem do dílny pro vizitku a letáčky ke zboží, a co jsem nenašla? Dárkovou taštičku s kosmetikou, zakoupenou pro nejmladší dceru.

Teď už byl Ježíšek nejen starý a zapomnětlivý, ale přímo stařecky dementní, dokonalý Alzheimer.

 

Svátky pominuly, přešel Silvestr, začal nový rok a tak nastal čas uklidit staré doklady, nachystat daňové přiznání a překlopit se do roku 2022. Při té příležitosti jsem si trochu uklidila v dílně a při vyhazování a třídění různých lejster a papírů jsem narazila na obálku od knihy pro manžela, kterou Ježíšek objednal už někdy v říjnu a s obrovským předstihem přinesl poštou. Následně (stejně jako fén a ta kosmetika) byl zabalen a uschován na bezpečné místo, abych ty dárky měla hezky po ruce a nemusela je potom složitě hledat.

 

Jelikož od Vánoc už byl víc jak týden pryč, namáhavě jsem ve své paměti lovila vzpomínky na to, jestli tu knihu manžel dostal a zda jsem ji zahlédla mezi vybalenými dárky nebo ne. Následoval další parakotoul pod stromeček a přilehlé okolí, nikde nic. Jenže knihu jsem nikde neviděla, ani v knihovně, ani na manželově stole, ani v jeho rukou.

 

Došlo tedy na otázku, jak se mu líbila ta cestopisná kniha, co mu ji donesl Ježíšek. Pod jeho velmi udiveným a současně i pobaveným pohledem jsem ze sebe vymáčkla slabým hlasem otázečku, jestli dostal nějakou knihu.

Samozřejmě že nedostal.

 

 


 

 

Moje maličkost se rděla i na sedínce. Zbytek rodiny se nehorázně otřásal smíchy.

 

Po horečném prohledání a snahy o vybavení vzpomínky, kam jsem ji mohla založit, byla nalezena zabalená v šuplíku mého pracovního stolu.

Slavnostní předání proběhlo za obrovského smíchu se vzpomínkou na primáře Chocholouška a s omluvou, že tohle se u nás stává naprosto výjimečně, maximálně jednou, vlastně dvakrát, no vlastně maximálně třikrát za deset let.

 

 

Nad knihou s nádhernými fotografiemi a popisem cestování po Hedvábné stezce jsme pak spolu s portským strávili pár pěkných večerů.

 

Normálně dostávám cestovní horečku až s příchodem jara, když odevzdám daňové přiznání a začneme plánovat dovolenou. Letos mě brouzdání po internetu od Hedvábné stezky přivedlo k tomu všemu zhruba o dva měsíce dřív. A tak místo sčítání příjmů a výdajů čumím do map, kopíruji si zajímavé články a počítám kilometry.

Do deseti tisíc bychom se měli vejít. Bude to dobré.

 

 

Víte, že? Kurdistán (www.infoglobe.cz)

 

 

V knihovně jsem objevila oblíbenou knihu mého dětství, Divokým Kurdistánem. Věděli jste, že do iráckého Kurdistánu my Češi nepotřebujeme ani víza?

 

Když to tak čtu podruhé, tak mě lehce napadá, že první odstavec vlastně není až tak pravda.

Tři zapomenuté dárky nejsou myslím zcela běžný vánoční a povánoční jev, a z pohledu neobdarovaných obdarovaných může ten zmiňovaný „poklid a žádná hrůza“ připomínat spíš něco jako jízdu „Divokým Kurdistánem“…

 

 

VODOMĚRKA,

nesmírně šikovná světoběžkyně

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : Milene
Zapomenuté dárky jsou moje každoroční můra. Tak si všechny dárky koupené zapisuji a kontroluji při balení a dávám na jedno místo. Po rozdání dárků všichni po mně pokukovali, jestli ještě nepřistane nějaký dodatečný zapomenutý dáreček, a většinou ano. Letos jsem hledala dárek už před vánocemi. Jeden takový malý, celkem nepodstatný. Prohledala jsem všechno a nic. To už jsem měla dárky zabalené. Nenašla. Ještě jsem o tom vyprávěla dceři. A pod stromečkem najednou koukám vnuk ho má na hromádce. Tak já blbka zapomněla, že jsem mu ho balila. Takže selhala kontrola. smilies/angry.gif smilies/angry.gif
leden 20, 2022 14:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]