O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? ALE JO, DE TO :-))) PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 listopad 2021
Takhle to dopadá, když je ženská na všechno sama, i když třeba "chlapa" doma má. Tak jsem se tedy rozhodla vám svěřit s pár zážitky, kdy jsem nejen tvořila, přetvářela, ale dokonce i opravovala. Jeden takový drobný zážitek: u vchodu do dětského pokoje byla kousek nad zemí zásuvka. Jenže - když jsem k té zdi přirazila jednu z postelí, tak narážela na tu přebytečnou zásuvku, no. Řešení bylo nesmírně jednoduché a rychlé: vzala jsem sekyrku, zásuvku odsekla a "tamto" zasádrovala...

 

 

 

 

Fakt, vůbec nic se nedělo, a že jako to bylo pod proudem? Podle mne asi ten proud zrovna netek, protože se mne ani nedotek. To asi až za půl roku, když jsem ve druhém pokojíku chtěla instalovat lampu na noční stolek. A ta mrcha ne a ne svítit... Přivolaný mistr řemesla elektrikářského řekl, že to je strašně divný, že v těch zásuvkách (v obou pokojících) vůbec žádná šťáva není a že asi bude muset rozkopat podlahu, že tam je nějaká porucha. Bydlím totiž v přízemí a můj byteček býval během stavby paneláku takovou boudou pro řemeslníky. Tak že se snad prý někde něco nějak přerušilo.

No, když jsem si řekla, že bych musela oba pokojíčky vystěhovat, že by se servalo linoleum, a bůhví co by se ještě muselo dělat, tak mi tak trošku zaharašilo ve vzpomínkách, a já lehounkým hláskem tomu pánovi sdělila, že "tudle bejvala zásuvka" a "vona se mi tam nehodila"... 

Byl mladej, takže to dopadlo bez infarktu.

 

Zásuvku vydoloval, předěll jinam, kde nevadila posteli a protože to bylo tehdy ještě před kolaudací baráku, tak ode mne dostal oběd a docela spokojen odešel. Věřím, že tuhle příhodu pak asi dával k dobru u pivka.

 

Já se elektriky nikdy nebála, i když mne to párkrát trošku kouslo. Například když jsem si upravovala ty dráty, co vedly z pračky, a prej jsem nějak přehodila fáze, nebo jak se tomu říká. Je pravda, že občas, když byl v koupelně kobereček navlhlej, tak to nebylo zrovna příjemný... Takhle to tam bylo dost dlouho, než asi desetiletý Robert to pak opravil. 

 

Ale k dnešku, respektive k těm právě uplynulým dnům. Ano, koupila jsem dvě dvouzásuvky. Obrázek přiložen. Do jedné je strčena šňůra od televize, další verky, které si budu tam taky připojovat, budou následovat (repráky, lampičku... atd.)

 


 

K tomu seslokřeslu. To jsem si asi před rokem koupila na inzerát. Líbí se mi, ráda v něm sedím. Jen se jednou stalo, že jsem se v něm zhroutila na jednu stranu... Do té díry na nějaký spešl šroub byl vsunut nějaký náhradní, který se vyviklal. Ten tam od té doby občas přizastrkuju, a zatím do křesílka nikoho nepouštím, nechci ho mít na svědomí... 

 

Jo, taky mě navštívil na chvilku synáček. Snědl segedín s jedním knedlíkem. (Jednou velkou šiškou, kdepak s jedním kolečkem...) A cestou ze dveří mi vrazil dvoje kalhoty, abych mu je zkrátila. Je to z nějaké příšerné látky, něco jako ze železa, nevím, prostě skoro se to nedá ustříhnout, a když to šijete, tak se po pár centimetrech v mašině trhá nit. Ale - jsem frajerka, jedny jsem udělala na otočku, druhé jakbysmet - jenže - to bych nebyla já, abych něco nezmršila... Ty druhé mají dole u obruby přišitý takový speciální stahovací pásek - kalhoty jsou do těžké nepohody... (to má na tu svou záchranařinu, kterou provozuje se svými dvěma border koliemi).

Takže když jsem to lážo plážo po neustálém navlékání přetržené nitě došila, zjistila jsem že jednu tu obrubu jsem přišila naruby...  Nojo, no. Takže vypárat hustý entl a hustý normální steh. Hrůza...

Já vím, že tomuhle moc pánů nehoví, ale dámy mne snad politují.

No, a pak tu mám ještě jednu téměř dodělanou práci, při které jsem zrovna úpěla svými nepříjemnými depresemi. Člověk si nevybere... Zatím všechny ty fujtajbl chvíle zajídám denně jedním práškem. Co naplat, ale stresy to stejně nezažene.

 

Mám tu na vás ale jeden obrovský dotaz –

 

chtěla bych dát do pryč svůj velký sporák s horkovzdušnou troubou a grilem  (i kdy peče tak báááječně),

jenže naposledy jsem v tý troubě pekla někdy za mlada... vařím taky sotva na dvou hořácích...

a pak ještě perfektní mikrovlnku.

 

Proč?

Protože to zabírá moc místa - a ráda bych si místo tohodle všeho pořídila jen něco podobného:

 

Anova's $600 convection-steam combo oven is finally available to order

 

 

https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/ - Celkový rozsah: 25–250 °C; vnější rozměry (Š,H,V):  569 x 450 x 358 mm.

 

From Baking to Sous Vide, This Smart Steam Oven Is Your New Kitchen BFF -  WSJ

 

Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost?

 

Tak, to by asi tak bylo všechno…

Vaše d@niela


P.S. Fotku sesle sem vlepim časně po ránu....

Hned jak se vrátíme s Kayoukem. Tj. tak nejpozději do 11....

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Josef
Fotky mě dočista vyděsily. Chvíli jsem myslel, že to je tvá stávající trouba a že ji máš tak nádherně vypucovanou. Jakože je to vůbec možný, mít takhle čistou troubu.
Se svou troubou Concept 55cm x31cm, hloubka 33cm, bych se musel okamžitě jít propadnout hanbou.
Zkušenosti s ní mám jen ty nejlepší. Je jednofázová, asi 2000 W dohromady pro spodní i vrchní tyč. upečenejch kuřat nepočítaně, stejně tak bůčku a pečeně. Sladký nepeku, tak to nevim. Ovšem chleba jsem pekl dvakrát - katastrofa, což ovšem rozhodně nebyla vina trouby Concept, nýbrž trouby Josef. Jo, a taky zásadně negriluju, sice to trouba umí, ale jednak to dá dost práce připravit (napíchat, ovázat), a druhak se tim trouba až neuvěřitelně zasviní.
Mikrovlnka se občas docela hodí, sice bych se bez ní obešel, ale když už ji tady mám, tak ji občas použiju na ohřátí něčeho odvčera.
Ještě jsem na to v IKEA pořídil regál, taky aby se vešlo i rádio. Takže sestava vlastně ani nepřekáží. Fotku jsem zrovna teď zrobil ale současně si uvědomil, že ji sem nemůžu prdnout. Posílám ti emajlem - třeba jako inšpiraci, nebo ji prostě vyhoď do koše.

listopad 29, 2021 07:29
... : d@niela
S jednim vokem ještě zalepenym čtu - a ejhle, to nevypadá špatně!!!
Ještě jsem včera v noci našla tuhle - nemáte ji někdo?
https://www.onlineshop.cz/horkovzdusne-fritezy/chytra-trouba-sogo-ss-10490-18l-11v1-996810P.recenze.html
listopad 29, 2021 09:15
... : Josef
Koukám na tvou chytrou troubu. Tahle je teda superantikontramultiextraunikátní. No nevim.
Já od trouby nepotřebuju, aby byla chytrá, ale aby pekla. A když už něco skutečně extra, tak aby se uvnitř nesvinila zapečenym vyprskanym omastkem.
listopad 29, 2021 09:34
... : doktor
Danielko dostala jsi mne tou sekerou.Docela jsem se zasmál.No prostě naše Dani šikulka.Ahojky.
listopad 29, 2021 14:00
... : Josef Kouba
I muži občas neumí.

V Kanadě je vše velké. Hory, řeky, potopy, požáry, vzdálenosti a i pračky. Ve velkém výklenku v kuchyni máme umístěny dvě velké plechové bedny, Jedna pere, druhá suší. Pokud se nepoužívají jsou schované za vertikální roletou.¨

Před pár lety ženuška odjela na 3 měsíce do Čech a já si užíval Božského klidu. Když velký koš na prádlo byl plný, přišel čas velkého prádla. Přiznám se že jsem neměl ponětí jak se ta mašina ovládá.

Vše jsem vysypal do pračky, pocukroval práškem na praní a zmáčkl knoflík start a odešel. Po hodině jsem provedl kontrolu. Na panelu nic neblikalo a tak jsem otevřel víko a zjistil jsem že je prádlo pořád suché a navíc velice horké. Spletl jsem si bednu a prádlo umístil do sušičky.


listopad 29, 2021 19:00
... : *deeres*
Nějaký ten pátek jsem měla doma elektrikáře. Původně vyučený zámečník, pak vystudovaná elektrotechnika, takže uměl vyrobit i "perpetum mobile" a opravit cokoliv. Sice se nikdy teoreticky nenaučil Ohmův zákon, ale naprosto přesně věděl, jak přinutit trpajzlíky v drátech, aby dělali to, co mají. Jenže přinutit ho, aby vyměnil staré vypínače s otáčecím knoflíkem, za nové, tak to byl nadlidský úkol. Nadarmo se neříká "ševcova žena a kovářova kobyla", nakonec jsem to vždycky musela udělat já, abych potom vyslechla kecy o tom, jak jsem to udělala úplně blbě.

Sekeru jsem na elektriku sice nikdy nevzala, ale nějaká ta blbost se mně také povedla. Stěhovala jsem se z Prahy a zařizovala nový byt. Chtěla jsem mít všechno honem rychle zařízené a tak jsem šoupala nábytkem dlouho do noci. Měla jsem se na to vykašlat, už jsem byla unavená a to pak klidně uděláte nějakou hovadinu. Jeden kabel, co jsem tahala přes celou místnost se mně zdál zbytečně dlouhý a protože měl rozebíratelnou zástrčku, tak jsem vzala posilovací štípačky a přebytečný konec ucvakla. Dostala jsem pecku, jak když mne kopne kůň. Omylem jsem ucvakla vedlejší flexo šňůru, co byla v zásuvce a pod proudem. Vyrazila jsem pojistky až dole ve sklepě.
prosinec 01, 2021 06:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]