O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

A ZASE BUDOU ZÁVODY PDF Tisk E-mail
Neděle, 31 říjen 2021
Přejít na obsah
A ZASE BUDOU ZÁVODY
Strana 2

 

 

Lodičky houpačky byly ohrazené takovým malým plotkem, za který kolotočák nikoho nepouštěl, aby rozhoupaná lodička nikoho nepraštila. O tomto nebezpečí jsme ostatně taky byli důrazně varováni rodiči: "Znáš Frantu Drbalovýho? Teho s to velikó jizvó na čele? Ja? Tak ten když byl malé, tak stál blízko těch lodiček a jedna z těch lodiček, já to lítalo nahoru dolů, ho praštila přímo do hlavy. A od té doby je blbé!" To fungovalo. Nikdo nechtěl být blbý jako Franta Drbalů. To ne. U lodiček se vždy zachovávala opatrnost.

 

A dračí dráhu si taky pamatuju. Stál jsem tam s maminkou a potkali jsme tam jejího bratrance Stáňu Bartovýho z Bezměrova u Kroměříže. Stáňa byl taky kulakův syn, jako já. Grunt jim sebrali a Stáňu poslali do dolů do Ostravy a jeho táta z toho všeho umřel. Já jsem v dolech nikdy nebyl. Byl jsem malej. Stáňa si vykládal s mojí maminkou, byl to starý chlap, no on je jen o 10 let starší než já, ale tehdy mi to tak připadalo. A Stáňa mi říká "Rostiku , pojeď se mnó na vélet!" (mluvili jsme hanácky, tak proto), říkám, že ne, že budu radši doma a držel jsem se maminky. Byl jsem blbec. Měl jsem jet.

 

Teprve až mnohem později mi došlo, že tehdy se Stáňa přijel rozloučit a říct mojí matce, že bude emigrovat. V Bezměrově bydleli 2 baráky od sebe a jejich matky byly sestry, za svobodna měly zajímavé židovské jméno Zóna (je to židovský vulgarismus). Za války se na to nepřišlo, tak to obě přežily. Stáňu jsem potom 25 let neviděl, a potkali jsme se až u něj v Phillipsburgu, New Jersey.

Sedl jsem si u něj ke stolu, a říkám: "Já sem to u těch houpaček měl vzít." - A on věděl, o čem mluvím.

 

No a dneska ráno vyjedu z nájezdu na I-75, exit 31, nájezdy jsou tady velmi plynulé, tak, aby umožnily se do dálnice zařadit už v rychlosti, kterou ostatní auta na dálnici jedou (to až se ti architekti, co projektují dálnice v Česku naučí - jeje to bude svátek), takže si to tam všinu z toho bočního nájezdu asi tak 130 km/h... a kolem mne projeli kolotočáci!!! A jeden trak, a druhý a třetí a světýlek a malování na bocích! Paráda! A měli tam aspoň 150!!!!

 

Tak jsem trochu přidal a dohonil je a ono to nebyli kolotočáci ... škoda... byli to závodníci, co jeli na Key West s loděma. V neděli bude závod v Key West, kde sednou na ty třímístné "cigarette-boats" a pojedou velký závod mezi Keys až k Miami, kde to otočí (daleko od pláže, protože na tak veliké lodě potřebují hodně místa) a uhánějí zase zpátky do Key West, kdo bude u toho červeného betonového kyblíku, označující nejjižnější konec Spojených států, prvni..

 

 


 

 

Ale podobně to bylo...  jelo tam v řadě několik traků Kennworth, všechny černě natřené a na tom obrázky polosvlečených ženských, že jsem si napřed myslel, jestli to není nějaká travelling strip-tease show, na trajlerech všechno možné, mezi tím i RV trailer, kde zřejmě na závodech bydlí a úplně vepředu - pak už to bylo úplně jasné - byla loď. Tedy to nebyla loď, to byla L-O-Ď!!! Tak veliká, že seděla na závěsech na speciálním trajleru jen pro nI - kterou táhl další Kenny. Velké zvíře, možná tak 4 metry široké, ale přes 20 metrů dlouhé, spokojeně se tam houpalo a namalovaným úsměvem na přídi se dokonce usmívalo. Zezadu dva obrovské lodní šrouby s nápisem TITANIUM, které byl velké jako větráky pod střechou na zimním stadióně v Přerově.

Jo, zase budou závody na Key West...

 

 

 ROSS HEDVÍČEK

 

 

Komentáře (1)add feed
... : doktor
Podívaná to musí být úžasná.Ahoj do Států.

listopad 01, 2021 13:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]