O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MUSÍM SE POCHLUBIT: PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 říjen 2021
Od včerejšího rána jsem si těžce smutila, skuhrala a děsně se litovala. A pak zas pro změnu jsem se chlácholila, zdůvodňovala si všechno možné (to jsem si dala skleničku becherovky - na zdraví své i hlavy našeho státu), následně jsem si říkala, co všechno mne ještě čeká a pevně doufala, že mne to nemine. Lidi, já mám totiž zas dneska narozeniny! Jenže já si za právě uplynulých devět let ještě nestačila zvyknout na to, jakou číslicí můj věk začíná, a už abych se připravovala na rok příští, kdy to bude ještě horší.

 

 

Nojo, co naplat. Po vzoru starých anglických dam jsem začala pít portské, takovou hezkou malou vyšívanou skleničku jsem si večer nalila a pomalu ulizovala při nějaké té detektivce - ale nějak jsem při všech těch starostech si je zapomněla koupit. Tak až dnes. Už se vidím, jak spolu s Kayoukem jdeme tady do Billy, abychom tam slavnostně koupili jednu tmavou flaši tmavě červeného vína. 

A pak si ji dneska večer otevřu a budu se cítit děsně fajn. 

 

Naštěstí jsem docela zdravá, až na nějaké ty šrámy, které občas díky své nezdolné mánii v přestavování svého bytu utrpím. Naposledy jsem demolovala jednu starou polici - a že mi jí bylo fakt líto! - kterou jsem si z pouličně nasbíraných prken sama stloukla. Jo, ale ta byla prosím ještě opravdu celá dřevěná, a to dnes už neseženete! Ale chtěla jsem se vám vlastně pochlubit svým posledním úrazem: 

 

Police, na kterých stály knihy, byly tedy opravdu bytelné a bytelně sešroubované. Šrouby to byly šesticentimetrové, pořádné. 

A jak jsem ten regál rozebírala, fochy vylamovala, tak se mi povedlo si na jednu tu polici dupnout.... Jo. Přesně tak, jak si myslíte: na jeden ten šroub jsem si hezky z výšky přišlápla. Zajímavé, že to bylo tak nečekané a mne to tak vyděsilo, že jsem ani nic moc necítila. Tak jsem pak prkno se šroubem z nohy vytrhla, dala náplast a nic... Zatím to je ok, doufám, že se mi to brzy zahojí. 

Jediné, co nemůžu zapomenout, bylo takové to zvláštní "křupnutí" - jako  když bodnete nožem do správně vypečeného chleba, jako když propíchnete tu kůrku...

 

Tady vidíte, že i když mi bude třeba sto let, tak asi nebudu mít nikdy moc rozumu. 

Mám těch vad tolik - například si nepamatuju jména, případně si je neuvedu do spojení se správným obličejem.

Ale to fakt není skleróza ani demence, protože to mám odjakživa. Proto taky jsem se nestala vyzvědačkou či špiónkou, takovou tou Matou Hari, jak jsem jako holčička tak moc toužila. Nejen, že bych nevěděla, za kým jít, koho to vyzvídat či špiónovat, ale ani bych nikam netrefila. Protože bych se všude ztratila.

Mám totiž navíc i nulovou orientaci.

 

Jednou jsem takhle jela s dětmi do Krkonoš. Když jsme jeli poprvé, jel s námi i majitel chaloupky, do které jsme jeli, a já diktovala dětem itinerář, abych to příště trefila.

Problém byl, že když jsme tam pak jeli podruhé, sami, tak to lešení, za kterým jsme měli zahnout doleva, bylo už pryč, a my dorazili kamsi zcela jinam.

Ještě že tehdy nebyl tak drahý benzin.

 

 

 

Tuhle krásnou kytku jsem dostala u dcery; první den, když jsem tam přijela.

Ještě že jsem si ji vyfotila...

 

 

Vždycky, když si skuhrám, připomenu si Švédku, o které jsem vám jednou už psala - jmenuje se křestním Dagne, to druhé už nevím, ale co vím naopak stoprocentně, že té úžasné ženské je letos už stodevět. Ano, 109 let. A je to baba správně princmetálová, v pohybu, v perfektním rozumu, je skutečně plně schopná vykonávat svou běžnou funkci - ona sï totiž v devadesáti koupila počítač a dodnes každodenně píše svůj blog. A velice vtipně, trefně a čtivě.

 

Je už sama; oni ti chlapi zas až tak moc nevydržej.

Nevím, jak kde, ale když jsem se nedávno venku bavila s naší pošťačkou, tak jsem se mj. od ní dozvěděla, že ta naše obdélníková ulice je plná (tedy mimo mladých přistěhovalců) vdov. Prostě jak se sem před čtyřiceti léty stěhovali mladí manželé, tak pánové se během doby postupně vypařili, zůstaly tu jen jejich manželky, které si většinou pořídily nějakého toho štěkacího partnera. Nebo kocoura. Prostě jak která. 

Ale fakt je, že ty, co mají psisko, jsou podstatně zdravější.

 

 

Ale už dost,

to jsem se jen tak po té jedné malé skleničce trošku zapovídala ...

 

Takže se mějte taky hezky.

 

 

VAŠE KUDLANKA

 

 


Komentáře (16)add feed
... : zuza
Danielo, do dalších krásných let hlavně hodně zdraví!!!!!
říjen 26, 2021 05:44
... : mamča
Všechno nejlepší k narozeninám ! Hlavně zdraví, to ostatní se dá koupit.
Ať se Ti všechno daří, a nešlap na šrouby !
říjen 26, 2021 06:52
... : Josef
Se přidávám k přáníčku k narozeninám. Ježišmarjááá, pokolikátý už?
říjen 26, 2021 07:38
... : d@niela
Pepíčku, gentlemoun dámě věk nepřipomíná - to bys měl jako zdravej padesátník dobře vědět... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 26, 2021 09:55
... : JanaJ.
Danielo, přeji všechno nejlepší, hlavně zdraví fyzické i psychické.

U nás na vesnici obdivuji 80leté bábinky, které všude jezdí na kole, 90letou, která se ještě pořád stará o kytičky na zahradě a když už jí to moc nešlape, tak si na delší trasy pořídila elektrický vozíček. Skoro 90letou, která každé ráno chodí pěšky do sousední vesnice na nákup (děti by jí ho dovezly, ale dokud chodí tak žije).
říjen 26, 2021 10:35
... : Markéta
Ráda se připojuji se svým přáním ať se nožka uzdraví a nebolí. Takže hodně pohodičky, zdraví a přátel - všechno nej...
říjen 26, 2021 11:35
... : mia I
Danielo všechno nejlepší, pevné zdraví, štěstí, klid, pohodu. Taktéž INCE , která slaví stejný den jako Ty (pokud mne paměť neklame).
říjen 26, 2021 13:24
... : Iris
Danielko, přeji vše nejlepší, hlavně zdraví, to je jasné. Já jsem letos slavila odporné půlkulatiny, mám pochopení pro případné smutnění. Ale hlavně že držíme pohromadě a máme ještě chuť do...třeba stěhování.

A protože jsem praštěná zdravotnice, neodpustím si otázku ohledně toho šroubku v noze - očkování proti tetanu máš doufám v pořádku, viď?

Jinak ta švédská bloggerka je velice oblíbená dáma, moje švédská sestra ji také sleduje. A pořádá myslím i kurzy ovládání PC pro seniory. Je neuvěřitelná a inspirativní. Jako Ty smilies/smiley.gif I když proti ní jsi pískle.
říjen 26, 2021 13:46
... : Marie
Milá Danielo, taky chci popřát všechno nejlepší k narozeninám, dokud ještě žijem, je přece vše OK
říjen 26, 2021 14:51
... : doktor
Má milá přítelkyně Danielko k Tvým úžasným narkám jen to nejlepší a hodně dlouhých let s námi v Kudle.Ahoj.
říjen 26, 2021 14:55
... : Josef
Daníííí! Gentlemoun se teda asi neptá, to nevim, to já nejsem. Přesto jsem se radši neptal. Žasnul jsem nad tim, pokolikátý už ti přeju.
říjen 26, 2021 16:32
... : Milene
Naše milá Danielo.
K narozeninám Ti přeji zdraví a pořád dobrou náladu.
Totéž přeji také Ince.

Na šrouby nešlap, nejsi jejich matice. smilies/cheesy.gif
říjen 26, 2021 16:51
... : *deeres*
Kdyby to tak stačilo říct si: "Já si přeju, abraka, dabra!" Ale ne, za svými přáními a sny se musíme pinožit a set sakra se otáčet a nakonec to někdy stejně není k ničemu, protože nemáme kliku.
A tak ti přeju štěstí, ať se ti plní Tvoje přání!
říjen 26, 2021 18:31
... : Petr Sysala
tož ať zdraví slouží a kus štěstí k tomu D@ni :-)
říjen 27, 2021 14:38
... : mila1
Dani, přeju také vše nejlepší. Musíme si říkat, že věk je jenom číslo.. smilies/wink.gif Je fakt, že dlouho jsem svůj věk vůbec neřešila a bylo mi fajn. Asi s příchodem covidu a těch škatulkování - pod 65 a nad 65 - jsem ho začala registrovat a trochu propadat panice. Ale nic s tím nenaděláme a nemá smysl se tím trápit. Takže hodně optimismu a hlavně zdraví a ještě více pěkných článků na Kudlance smilies/smiley.gif
říjen 27, 2021 15:51
... : Marie
Já taky razím větu, že člověk je tak starý, jak se cítí. A pak jsem si s hrůzou uvědomila, že jsem zahrnuta v těch 400 tisících
říjen 28, 2021 12:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]