O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠETEČNICE - JÁ A ZUB ČASU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 18 říjen 2021
Stárnu. Strašně a rychle a vůbec nic s tím neudělám. Tělo se mi rozpadá a odmítá spolupracovat. Prostě hnusně stárnu. Ne že bych na to vypadala. To naštěstí ne. Zcela sebekriticky, čestně a bez jakéhokoli pokrytectví, můžu veřejně prohlásit, že vypadám minimálně o deset let mladší. Jen to moje tělo to pořád nechce pochopit a tvrdě mi dává najevo, že ono se ale cítí o deset let starší. Je to strašný. Určitě znáte větu: „Hlava by chtěla, tělo se brání“. To jsem celá já. Ne že bych po sobě požadovala nějaký super atletický výkony.

 

 

To rozhodně ne, dokonce jsem se po naprosto nejhrůzostrašnější operaci krční plotýnky naučila sama sebe se před jakoukoli - byť jen trochu náročnější činnosti - ptát: „Vážně ti to stojí za to?“

Musím ovšem prohlásit, že v mnoha případech si odpovídám "Rozhodně jo".

 

To jsem takhle začala chodit na procházky se psem.

Bylo to super. Měla jsem v jedné ruce vodítko, ve druhé knížku. Každodenní procházky, to jsem přečetla knih. A protože čtu za chůze, pohybuju se jeho čuchacím a čůracím tempem. Spokojenost na všech stranách.

Než jsem si takhle vychodila příšernou bolest v kyčli, takže teď ujdu cca kilometr, a pak už mi kyčel hlasí,..."Dál teda rozhodně už ne".

 

Nevadí, sehnala jsem si mikrováhový činky a začala doma cvičit.

Vzhledem k tomu, že v mém mládí, za dob bratra Žižky, kdy jsem byla certifikovaným fitness instruktorem, tak i teď jsem jednotlivé cviky prováděla určitě správně. Navíc jsem většinou volila zátěž jen vlastního těla, kliky, dřepy a pod. A spolu se  spuštěným správným podcastem jsem podporovala nejen blaho těla, ale i mozku.

Dva měsíce.

Pak se ozvalo rameno, které mi oznámilo, že rozhodně dál spolupracovat nehodlá. Nevadí, nebudu tělo namáhat bodově, ale vrhnu se na celoplošné kardio, kde se nedá moc zkazit, když bezpečně stojím na eliptiklu. Navíc jsem se rozhodla, že budu hodná holka, a začnu jen třikrát týdně, 10 až 30 minut max. Jenže, když jsem se vypracovala, převelice opatrně, na těch třicet minut, ozvalo se mé koleno. A to tak silně, že já, co všechno léčím cibulí a heřmánkem, jsem ráda uvítala předepsané steroidy.

 

 

Ok, zjevně tudy cesta nevede, a proto jakmile se mi ulevilo, začala jsem plavat. Voda tělo nadnáší a plavání je, jak jsem si trpělivě vygooglila, převelice bezpečné.

No, zjevně u většiny populace, ale u mě nejspíš ne.

Bylo to nádherný.

Plavalo se mi fantasticky, opět jsem začala pomalu na deseti minutách. Ta voda, ten pocit šplouchání, kam se hrabe nějaká meditace...

 

Psychicky mi bylo báječně. Fyzicky se o slovo přihlásil krk. To jsem už celkem rozumně šílela, a po několika injekcích, opět steroidech a MRI, kdy jsem se naštěstí dozvěděla, že jsou to jen namožené svaly, jsem se rozhodla, že nebudu tělo už nijak týrat, a radši budu trénovat „vidličkou do pusy“, či „mačkání televizního ovladače“.

 

No ... možná ... každopádně ale musím teď končit, venku je totiž krásně a moje kolo na mne čeká...

 

 

 

P.S. – SPORTUJETE?

JAK? JAK ČASTO? S JAKÝM VÝSLEDKEM?

 

Vaše VŠETEČNICE

 

Komentáře (3)add feed
... : mamča
Zub času na mně taky hlodá o 106. Plavat nemůžu, protože v bazénech je na moje operované plotýnky studená voda, a do bazénu pro kojence mě nepustěj.
Nedávno mě napadlo změřit, kolik kroků ujdu doma, zejména běháním kolem plotny, šůrováním domácnosti, obstaráváním zvířectva a zahrady. Nevěřili byste, jaký jsem vlastně nevědomky atlet. Těch 10 tisíc kroků dám hravě každý den. :-)
Ovšem přijde zima, a pohybu ubyde, kila přibydou.
Škoda, že nejsem medvědice. Před zimou bych se nadlábla, a na jaře bych se probudila hubená a v novém kožichu.
říjen 18, 2021 06:32
... : doktor
Halooooo Všetečnice,bacha na stopaře .... je krásně.
říjen 18, 2021 13:21
... : andrea
jako kdybych to psala o sobě já, jenže já to tak dobře napsat neumim :-)
říjen 18, 2021 15:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]