O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZLEPKOVÁ MRKEV, VEJCE, MLÉKO … PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 srpen 2021
Poctivá vejce do české rodiny | Zlatá vejce a.s.Už dlouho tomu, co si všechny větší nákupy nechávám vozit od i-tesca – mají velký výběr, na dnešní poměry fakt dobré ceny a z čeho jsem nejvíc blažená, že ať se jedná o cokoliv čerstvého, tedy ovoce, zeleninu, maso, pečivo atd., je všechno opravdu a skutečně čerstvé, jak dnes sklizené. A pokud bych náhodou něco neuznala za „dobré“, tak to jednoduše nemusím převzít.

 

Dovezeno vždy přesně na čas, platím kartou, cena za dodávku opravdu nízká. No, uznejte, nemusíte chodit uličkami mezi zbožím, stát ve frontě u kasy, a hlavně – nemuset se s tím nosit domů.

Ne, tohle fakt není reklama, ono ji ani i-tesco nepotřebuje. Tak velký rozsah nabízeného zboží snad nemá žádná jiná podobná firma.

 

Ale – dnes vlastně nechci psát o i-tescu, protože dnes jsem měla sváteční oběd, na který si vše potřebné donesl kuchař, který ho uvařil. U mne doma. A bylo to z české farmy!

Nebudu vás napínat – synek mne pozval na stejka s opečenými sladkými bramborami. Já jen seděla na svém příjemném kanapi, a sledovala, jak mu to jde.

 

Bylo to úžasné, jak pokoukání, tak pochutnání.

Pak mi mé obstarožní Rob-átko povídalo o té farmě, ze které maso koupil, a že tam toho kupuje víc, a tedy že ji vřele doporučuje.

Masíčko nebylo nejlevnější, ale ony se stejky týdně nejedí, takže jednou za „long time“ se tohle finanční vydání snese. Já to stejně v duchu brala jako takovou soukromou tichou oslavu…

Když zas odešel za svými cíli, podívala jsem se na stránky té farmy, poté na další a další naše farmy.

Jo, zkusím si pár věcí také objednat. Proč ne? Ale co mne nesmírně překvapilo, bylo toto:

 

 


 

Tak nevím – jak se asi pěstuje bezlepková mrkev?  A která je ta s lepkem? Prodávají-li bezlepková vejce – jak je to s lepkem v těch, co koupím běžně v obchodě?

Nabízejí i mléko a mléčné výrobky – které je taky „bez lepku“.  (Nebudu sem další dávat fotky, protože nechci upozorňovat na nějakou tu konkrétní farmu. Přeci jen si říkám, že to snad je omylem.)

Nebo je to přeci jen „reklamní tah na bránu“???

 

Doposud přeci platilo, že ovoce a zelenina, maso a ryby, vejce, mléko a mléčné výrobky jsou bezlepkové. A také, že na tom nic nemění ani postupy, které pouze zlepšují trvanlivost těchto potravin, jako je pasterizace mléka, mražení zeleniny nebo sušení bylinek.

 

Vy máte jiné zkušenosti?

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : andrea
ale to je jasné, BIO uz tak netáhne, tak nyní bude všechno bezlepkové... smilies/grin.gif
srpen 13, 2021 08:24
... : mamča
Jo, za kvalitu se platí. A když se to neprodá jako BIO, tak se vymyslí jiný přídomek, kterému pokud možno nikdo nerozumí.
Tady poblíž nás funguje scuk.cz. Berou produkty od místních i vzdálenějších sedláků (nově farmářů), řezníků, a chovatelů všeho možného, od králíků po pštrosy.
Nedávno jsem se zahleděla na jejich stránky, že tedy budeme jíst zdravě :-). Ovšem ceny mě odradily hned na začátku. Takové 1/4 kg máslo za 74,-Kč, či vejce bez rozdílu velikosti, kus za 6,90 Kč mě roztesknilo. Mně když zbydou vejce, co nestačí spotřebovat širší rodina, tak je sousedům nechávám po třech korunách. A to jsou "echt BIO vejce", protože naše slepičky jsou současně domácími mazlíčky, obývající travnatý výběh 400 m2, a krmeny pšenicí, kukuřicí, drcenými kostmi a vším, co zbyde v kuchyni.
Jestli já nejsem blbá, že jo ? :-)
srpen 13, 2021 09:27
... : Josef
A seš si jistá, že tvý ECHT BIO vejce jsou bezlepkový? Určitě si jistá nejsi. A votom to je!
srpen 13, 2021 10:29
... : mamča
Josef : smilies/cheesy.gif Představ si, že nejen netuším, jestli jsou naše "echt BIO" vejce bezlepková, ale dokonce chovám dvě slepice, co prý snášejí vejce nízkocholesterolová. Po zkušenostech tvrdím, že tato vejce určitě obsahují méně cholesterolu především proto, že jsou výrazně menší, než snůška slepic "de obyč".
srpen 13, 2021 11:37
... : *deeres*
Mám bratrance,kterému se před téměř padesáti lety narodila identická dvojčata, holky. Vypadalo to, že první roky života nepřežijí, obě mají alergii na lepek.Tehdy informace o celiakii nebyly moc rozšířené a ani se moc v populaci nebjevovala. Nkonec holky první roky života přežily na šunce.
Jenom kilovka bezlepkové mouky na chleba stojí od 60 kaček až do dvou stovek.
srpen 14, 2021 10:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]