O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠVÝCARSKÉ ZAJÍMAVOSTI - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 26 červenec 2021
Přejít na obsah
ŠVÝCARSKÉ ZAJÍMAVOSTI - 1.
Strana 2
Strana 3
Strana 4

Pěkný dnešní den vám všem přeji! Dneska vám dám vědět něco o švýcarských tradicích a o přístupu Švýcarů k oslavám. Přidávám fotky (stáhnuté z internetu), ať si to můžete alespoň představit. A pokud byste něco z toho chtěli vidět „v pohybu“, klikněte si na tento odkaz:   Mj. některé z popisovaných zajímavostí jsou známé, některé možná méně. Doufám, že se mi podaří alespoň některé z vás pobavit…

 


 

 Waldhaus am See in Willingen bei HotelSpecials.de

1.  Gastro svět

 

Švýcarům není vlastní jít po práci na "jedno." (rozuměj 10). Většina podniků zavírá už ve 22:00 hod, což sice podporuje pracovní morálku, ale alkoholismu to pochopitelně nijak nezabraňuje. I ve Švýcarsku je vysoké procento alkoholiků, ale ti popíjejí doma v soukromí.

Ve větších městech najdete podniky, které jsou otevřené až do půlnoci, což je často maximální povolená hodina pro restaurační zařízení. Kluby, bary, či diskotéky, které chtějí mít otevřeno déle, potřebují zvláštní povolení. Podmínky jsou samozřejmě odlišné podle kantonu.

 

 

 

 

 

 Oslavte 1. srpna se Švýcarskem jeho 727. narozeniny – Cysnews

2.  Oslavy 1. srpna

 

Jestliže jsou Vánoce pro Švýcary vyloženě rodinným svátkem, ani se Silvestrem to nijak nepřehánějí.

Opravdové oslavy nastávají 1. srpna, kdy se slaví vznik Švýcarska a to je velký a významný svátek pro každého vlastníka červeného pasu.

Oslavy jsou velkolepé, ale přesto decentní a noblesní. Během této slávy nebývá v aleji nablito, v příkopech se neválí indisponovaní jedinci, a ani nekončí hromadným ublížením na zdraví. Švýcaři se umí i opít decentně.

Zajímavostí je, že vznik Švýcarska není historicky přesně určen. Některé historické anály mluví o 13.8., některé o 14.8., ale přesné datum nikdo neví. Proto je vznik symbolicky připisován 1.8., aby svátek nabyl jednotnosti.

 

 

 

 

Fränzi`s Fotowelt

   3. Alpfahrt und Alpabfahrt (Alpský výstup a alpský sestup)

 

K jedné z nejrozšířenějších tradic patří hnaní krav na alpské pastviny na začátku léta a pak sestup na konci léta, kdy krávy přezimují ve stáji. Během těchto oslav jsou krávy nazdobené a slavnostně se vyprovázejí na pastviny, stejně, jako na konci letní sezóny.  K těmto oslavám nezřídka patří i soutěže o nejkrásnější krávu.

Musím vám říct, že ty soutěže musí být nějak zmanipulované.

Několikrát jsem se zúčastnila, ale ani jednou jsem nevyhrála.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]