O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ ROZKVETE ŠTĚTKA NA LÁHVE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 12 červenec 2021
What Do Cardinals Eat? (How These Awesome Red Birds Survive)Já vím, nadpis je to legrační, ale fakt jsem nevěděla, jaký dát. Protože se jedná o větší a obsažnější odpovědi na ony tři otázky, co jsem vám minule dala. A v podstatě se jedná o regulérní název.  Jinak musím opravdu přiznat, že jsem se v minulých týdnech setkala s množstvím nádherných květin, keřů, stromů... A což teprve tamější ptactvo. Ta tichá nádherná rána, kdy jsem poslouchala ...., a pak .... a ještě tamtoho... No, to je přesně ono - pokud jsem byla venku sama, byl to zpěv překrásný, ale pro mne zcela anonymní - takže vám příště některé z nich také předvedu...

 

 

 

 

 Popis není dostupný.

 

Tak jsem se dívala na net, a žádej "švestkovec" jsem nenašla. To ale neva. Třeba ses, milá Markétko, trefila ....

Tenhle keř vyroste asi do tří metrů. Listy má krásně zelené, tuhé a pevné, na Floridě se mu dobře daří. U Lenky je cca dvoumetrový, a ještě moc nevykvetl. Brzy bude ale těmi nádhernými květy celý obsypaný. Pochází mj. z Austrálie, tam je taky vlhké a horké počasí. Jo, a to jméno: mezi lidmi se mu vtipně a přiléhavě říká „štětka na láhve“ – tedy BOTTLEBRUSH. Oficiálně se jmenuje Callistemon.

Má různé varianty – růžový, oranžový, červený… A taky může být ve formě keře či stromu. Ano, vypadá  fakt hezky. Najdete je v "teplejších krajích" docela houfně a všudemožně.

 

 

Adenium obesum subsp. socotranum | World of Succulents

 

To v květináči je skutečně POUŠTNÍ RŮŽE, Adenium obesum, má drahá "mamčo".

A je ztělesněným snem mnoha žen: obézní a přesto krásná… (jak buclatá Arabka).

 

Po většinu roku přežívají v kamenité polopoušti téměř bez známky života (hlavně v zimním období, kdy shazují listy) a jejich jediným poznávacím znakem je pohledný zdužnatělý kmen, který slouží jako zásobárna vody. Tvoří různě vysoké keříky či stromky, a když nadejde vhodný čas, vytvoří na koncích nevzhledných větví kvanta nádherných květů.

 

 

Jen málokdo ovšem ví, že jsou to také ideální rostliny do panelákového bytu, které bez problémů ustojí žhnoucí slunce u jižního okna a horký vzduch sálající v zimě z radiátoru ústředního topení pod parapetem. Zalévejte jen občas, přibližně 1x za týden až 10 dní, až substrát znovu vyschne. V misce by neměla stát voda! A taky občas přihnojit. Po Novém roce vezmete nůžky a všechny větve z předchozího roku (jsou chobotovitě vytáhlé) zakrátíte na 1 až 2 cm. Na celé rostlině nemusí zůstat jediný list!

 

Jakmile pak nasadí nové pupeny a vytvoří poupata (na začátku března), můžete zálivku opět zvýšit a přidejte i hnojivo. Adenium vykvete v dubnu poprvé a druhá, hlavní vlna kvetení, následuje na začátku června.

Asi si ji taky pořídím... je fakt nádherná!!!

 

 

rambutanTy dvě vousaté koule - to je skutečně RAMBUTAN, to Barunka uhodla! 

Latinské jméno je NEPHELIUM LAPPACEUM -  (česky též dvouslivák ježatý).

 

Jde o velmi chutné, jemné a kvalitní exotické ovoce. Jeho chuť je sladkokyselá a může nám připomínat chuť ananasu zkombinovaného s meruňkou.

Velikost se pohybuje kolem šesti centimetrů. Pod touto slupkou nalezneme měkkou dužinu ve žlutobílé barvě.  A ano, celý plod je velice podobný liči a to nejen svou chutí, která je u rambutanu o něco výraznější, ale také svým vzhledem.

 

 

Jako kultivovaná rostlina je rozšířený v tropech 15 stupňů od rovníku v Africe, Kambodži, Karibiku, Střední Americe, Indii, Indonésii, Malaysii, Filipínách, Srí Lance a poslední dobou také v částech Austrálie. Největším pěstitelem Rambutanu je Thajsko.

 

 

P.S. Jo, ten červenej ptáček,

to je kardinál, to jsem si vzpomněla…

d@niela

 

 

Komentáře (2)add feed
... : Markéta
Ahojky vsem, tak co to je rambutan jsme tady hadali jit 10.6. Takze to uz víme. A ohledne te cervene krásky jsem se asi upsala v pismenku a hned je to jine - vlozim fotku z mobilu. Snad to pujde identifikovat.
Aha tak fotku vlozit neumim, takze latinsky Callistemon. Jista podoba tam je
červenec 13, 2021 09:07
... : d@niela
Markétko, jsi jednička - ano, uhodlas.
No, a já holt bych si měla pamatovat, o čem jsem psala... smilies/grin.gif
červenec 14, 2021 22:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]