O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VEDRO, KYTIČKY, ALIGÁTOŘI PDF Tisk E-mail
Neděle, 11 červenec 2021

A small cup of coffee.JPGTak konečně to všechno funguje. Tedy kudli administrace. Můžu vám tedy naservírovat pár zelených hádanek, které jsem si přivezla v notebooku z té mokré a vařící Floridy. Jo, bylo tam fakt nádherně, vždy, když jsem slezla z prvního patra do přízemí a pak vešla na patio, bylo mi nádherně. Tedy, hned, jak jsem se zhroutila na vlhké křesílko a oddala se popíjení ranního kafe. Víc jsem totiž stejně nebyla schopná.


 

Ovšem pozorovat pidiptáčky kolibříky, veverky a jejich batolata, hejno deseticentimetrových ještěrek, které se Kayo snažil (marně) ulovit... Nádherné ptáky všech barev, s nejrůznějšími variantami jejich zpěvů... Jo. Když jsem se nemusela hýbat, bylo to super.

 

Jako psát vám, že tam byla obrovská vlhkost a vedro, je zbytečné. Věděla jsem to dopředu, a stejně to byl zážitek. Bylo to fajn, jen jsem nebyla schopná nějakých delších pochodů, natož abych rázovala venku sepesem jako tady v Praze. Ten naštěstí měl k dispozici velkou zahradu. Ale tu jsem vám už trošku ukázala minule, dnes sem vložím pár fotek nějakých těch rostlin, a uvidíme, zda je poznáte, přátelé a kamarádky.

 

 

Tohle je "něco k jídlu" - tak je na vás, jestli zjistíte, o co jde ...

 

 


 

 To první je moc hezká kytka, ale protože se mezi její kamínky neustále schovávaly chudinky ještěrky, tak na ni v jednom kuse dohlížel Kayo. Nic víc nezvládnul, narozdíl od svého kámoše, Lenčina pejska Parsleyho, který ještěrky dávno loví veleúspěšně. Kayo prostě není žádný lovec... :- ((( To krásné druhé, to je veliký obrovský keř. Ani jedno jsem před tím nikdy neviděla, ale vím už, co to je - tak to zkuste poznat vy.

 

 

 

 

 

Šly jsme na procházku. Cestou jsme narazily na takový rezervoár dešťové vody. Na hladině se producírovala paní kachna se svými dvěma kachňátky. A v tom se stalo něco nevídaného: můj čokl, který považuje vodu za něco nesmírně odporného, do toho jezírka bez sebemenšího zaváhání skočil a Petržel (parsley) ho bratrsky následoval. My dvě nic, protože nám to nic neříkalo, jen já obdivně zírala na svého chlupatého plejboje - když v tom se z protějšího břehu ozval křik - nojo, my to nevěděly...

 

 

 

Takže se nám povedlo svá dvě psiska přivolat a nesežraná přivést domů. Jo, mají tam "na bytě" aligátora...  Ale ono to zas není nic překvapivého. Tam jsou tyhle potvory relativně běžně. Na Floridě se totiž neustále staví - a staví se na pozemku, kde ještě před pár dny byla fest hustá džungle. Proto když jsem například navrhla, že bychom se mohly jít projít do lesa, že tam bude přeci jen větší chládek, nebo alespoň stín, tak se mi Lenka vysmála.

 

V nejlepším případě bych se tam  mohla potkat, a blíže kamarádit, s chřestýšema... Tak vám alespoň tady přiložím jedno virální video, které natočila jedna paní - koukla se jen, co se děje u sousedů...

 

 

Tak zas příště – já vám tu pak napíšu

názvy těch rostlin

d@niela


Komentáře (5)add feed
... : Markéta
Krásný den všem, když bych viděla plavat na hladině rybníčku kachnu, tak bych vůbec nepřepokládala, že je tam krokouš. I když kdoví, kolik měla kachna kachňátek původně... Tak první keř vůbec nevím, ale ta nádherná květina s červenými květy... není to švestkovec?
červenec 12, 2021 07:55
... : mamča
To růžově kvetoucí je Pouštní růže. Taky mi hodně kvete, ale hodně i roste do všech stran, a mně je líto jí ty tlusté výhony ufiknout.
Až se mi nevejde ani na okno v kuchyni, tak jí někomu daruju. :-)
červenec 12, 2021 10:08
... : doktor
Hezké povídání.Dani děkuji a hezké léto.

červenec 12, 2021 14:27
... : Bara
Myslim, ze na prvnim obrazku je rambutan. Vidam to v asijskych obchodech. Chutna slako-kysele, je stavnate, pripomina lychee. Uvnitr je bile a ma tmavou lesklou pecku. Podnebi v Kalifornii mu zrejme vyhovuje, tak proc ne. Ja mam v Holandsku na zahrade fikovnik a uspesne kazdym rokem sklizim docela bohatou urodu.
červenec 12, 2021 18:14
... : *deeres*
Ani jsem si neškrtla. Jenom u první fotky mne napadlo chlupaté liči. Tak ne!
Fíkovníky rostly i v Praze a když bylo teplé léto, tak i dozrály. Bývaly i veřejně přístupné, ale málokdo o nich věděl. Když se šlo do Jeleního příkopu brankou z Chotkových sadů Tak pod Letohrádkem Královny Anny je nezastřešené sluneční atrium a to bývalo osázené fíkovníky. Dnes se do Jeleního příkopu nesmí a kdoví, jestli ho ještě někdy otevřou. Běžně se tam smělo i se psy a já tudy procházela až ke Zlaté Hrušce.
červenec 12, 2021 18:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]