O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KACHÝNKY, NOVINÁŘI A HODNÍ LIDÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 červenec 2021
NASA hledá gumové kachničky | Zajímavosti | Lidovky.czTřeba jste taky viděli nějaké to kouzelné video o tom, jak hasiči zachraňují malá káčátka. Dostala jsem ho, a pochopitelně byla celá blažená, že se zachraňují i tito malí šmrďolkové. A ejhle – když jsem hledala na youtube, zjistila jsem, že to je snad každoroční program některých kachních maminek, že svá batolata vodí kolem něčeho tak nebezpečného, jako jsou právě uliční kanály. Našla jsem těch videí tolik! Tak si říkám, že to je taky ta správná novinářská kachna. Nebo snad ne?

 

 

 

A tak jsem si zjistila, proč se říká „novinářská kachna“.

Tento výraz prý vznikl zhruba před sto lety. Označuje se tak smyšlená nebo nepravdivá zprávu v tisku.  Jenže - proč právě kachna? Svůj původ má prý tento název v Německu. Články, které nebyly ověřené, se v textu označovaly mezinárodní zkratkou N. T., která byla pravděpodobně odvozena z anglického not testified (neověřeno) či z latinského non testatum, což znamená to samé. Výslovnost těchto dvou písmem zní eN-Té (Ente).  Takže - die Ente v němčině znamená kachna, a bájná novinářská kachna je na světě.

 

Následující případ se udál před třemi roky v Plzni.

Když paní kachna s drobotinou za zády kličkovala mezi auty, zažila pořádný šok. Čtyři kachňata se propadla poklopem kanálu a zůstala uvězněna v čisticím koši kanalizace. Spásou se pro nešťastnici stali jedné rodiny, která právě jela kolem. A ti okamžitě rozjeli záchrannou akci. Po neúspěšném pokusu o uvolnění poklopu začal řidič přes telefon operativně shánět číslo na Záchrannou stanici. Než na místo dorazili zvířecí záchranáři zahnal muž kachnu i s mláďaty na trávník. Pak už dění nabralo rychlý spád. Šéf záchranné stanice přijel během chvíle a poklop uvolnil velkou palicí, a po vyproštění drobotinu přidal k rodince.

 

Tím ale akce „kachňata“ zdaleka neskončila. Záchranáři opeřenou skupinku doprovodili kolem garáží přes železniční trať na Domažlice a silnici na Valchu až k Borské přehradě. Cestou museli překonat ještě jednu překážku, silnici u železničního přejezdu na Valchu. Zastavit dopravu ve dvou lidech a přehnat kachny přes silnici byl problém. Zastavili tedy první auto, které jelo kolem, a požádali jeho posádku o spolupráci. Dva chlapíci ochotně pomohli a akce se zdařila. Štěstí bylo, že kachní máma byla disciplinovaná a dbala pokynů záchranářů. Nestresovala se a zůstala u mláďat. Po celou dobu se od nich ani nehnula a po předchozí zkušenosti pravidelně kontrolovala jejich počet.

Cesta k vodě trvala asi hodinu a kachní rodinka při ní ušla téměř celý kilometr.

 

 

 

 

 

Tohle video je staré asi 6 let a vůbec jsem nezjistila, kde se to stalo...

Bohužel, podobné případy nejsou ve městech ojedinělé.

Kachny totiž v posledních letech hnízdí uprostřed zástavby, a to i několik kilometrů od nejbližší řeky či rybníka…

 

 

Mj. jestlipak víte, k čemu se používají kachničky plastové?

d@niela

 
Komentáře (6)add feed
... : doktor
.... hahahaha,na hraní ve vaně.Ahoj.
červenec 02, 2021 14:23
... : mamča
doktor : Já myslím, že se za pomoci plastových kachniček zjišťuje směr mořských proudů.
červenec 02, 2021 17:46
... : doktor
Milá mamčo,to byl ode mne jen pokus o vtípek.Máš pravdu.Ahoj bezva sobotní odpoledne.

červenec 03, 2021 14:19
... : Milene
Plastové kačenky plují po moři už asi 30 let. Tehdy se stala nehoda a celý náklad kačenek se dostal do moře.

Já nevím, zda se mi povede načíst odkaz na článek.
červenec 04, 2021 17:36
... : doktor
Milene díky je to super.Ahojky.
červenec 06, 2021 13:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]