O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK FRAJER MĚNIL A MĚNIL PDF Tisk E-mail
Středa, 30 červen 2021
Přejít na obsah
JAK FRAJER MĚNIL A MĚNIL
Strana 2
Strana 3

 

 

 

V dalším rozhovoru s moderátorem stanice CBC News padla otázka, jestli je ochoten za směnou opravu kamkoliv, a on prohlásil, že „klidně kamkoli, kromě Yahku.“

 

Proč? V seznamu nabídek zboží ke směně se totiž následně objevila velmi lákavá nabídka od turistického magazínu, a to poukaz na dvoutýdenní pobyt pro dvě osoby.

Ano, v Yahku. MacDonald výzvu přijal, ale jen proto, aby své místo pohotově vyměnil za ojetou dodávku. Kterou za pár dnů směnil za volnou smlouvu s ontarijským nahrávacím studiem Metalworks.

 

Co obnášela? Když chcete vydat vlastní album, tady se o všechno postarají. Od nahrávky přes zpracování až po potisk a distribuci CD. To zase vyhandloval s nadějnou klavíristkou...

Nahrávací smlouvu s ním ochotně vyměnila za roční nájem půlky svého bytu ve Phoenixu.

To už byla vyšší liga, uznejme.

 

Jenže v Arizoně je poněkud horko, a tak se ona výhodná pobídka dočkala další směny: 365 dní uhrazeného nájmu v bytě vyměnil MacDonald za poukaz na jedno jediné odpoledne – strávené se zpěvákem Alice Cooperem.

 

Ten se letmého setkání s věci měnícím podivínem sice dočkal, ale přislíbené odpolední rande už MacDonald mezitím směnil za dekorativní sněhovou kouli.

Ano, takové to ozdobné těžítko, se kterým můžete zatřepat.

 

Tohle navíc mělo kolečka a jezdilo na dálkové ovládání. Nezní to jako dobrý kauf, ale byl tu jistý dost konkrétní plán. Jednalo se totiž o sběratelskou kuriozitu – a to velice drahou.

Ono těžítko totiž patřilo k velmi omezené edici reklamních předmětů kapely Kiss. A v Americe žil jistý Corbin D. Bensen, který byl vášnivým sběratelem sněhových koulí i fandou zmíněné kapely. „Je to asi jeden z největších sběratelů sněhových koulí na této planetě,“ napsal na vysvětlenou MacDonald na blogu.

 

A co hollywoodský herec a režisér Bensen za vzácné těžítko nabídl?

Roli ve filmu Donna on Demand. Tato černá komedie opravdu spatřila světlo světa v roce 2009, ale kanadského hrdinu více či méně výhodných směn v ní neuvidíme.

 

 

one red paperclip - Kyle MacDonald: 503 Main Street

 

 

Dne 5. července roku 2006 totiž tuto roli směnil za dvoupodlažní domek v městečku Kipling v kanadském Saskatchewanu.

Byl prostě čas usadit se.

 

Takže -  jak dlouho v Kanadě trvá získat bez peněz dům v malebném venkovském městečku, který má tři ložnice, dvě koupelny, dřevěné podlahy a kompletní vybavení spotřebiči?

 

Dnes už můžeme říct, že se dá pořídit za necelý rok práce, respektive řetěz čtrnácti směn, počínající jednou kancelářskou sponkou. Červenou. Ostatně, zrovna taková červená sponka v „nadživotní“ velikosti teď stojí před MacDonaldovým domem na trávníku.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]