O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK JSEM SAMA NA SOBĚ ZKOUŠELA PSYCHO-MOUDRA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 květen 2021
Přejít na obsah
JAK JSEM SAMA NA SOBĚ ZKOUŠELA PSYCHO-MOUDRA
Strana 2
Už asi osm let trousím různá moudra, jak si usnadnit život, jak být vyrovnaný jak konzervy v Coopu a tak. V posledních dvou týdnech jsem měla nejednu výraznou příležitost vyzkoušet na vlastní duši, zda a jak některá taková moudra fungují, tak se s vámi o tuto zkušenost podělím. Byl konec dubna, 29. 4. Na tento den jsem měla termín na operaci lokte. Po roce otravné bolesti a omezení, krátkodobě účinných obstřiků a pár experimentů konečně krok, který slibuje definitivní řešení. Jelikož se toto řešení děje v celkové narkóze, zněl příkaz jasně – od předchozího dne nejíst, nepít.

 

Výkon se chystá v Berouně, což mám 170 km; ubytuji se tedy večer předtím u kamarádky kousek od B., abych stihla protnout špitální vrátnici v požadovaných ranních sedm nula nula.

Vysušená, s šanonem předoperačních vyšetření a plna očekávání, jdu za kuropění z berounského nádraží po červené značce (jak stylové) k nemocnici. Povinná zastávka koná se v budce s antigenním testováním. Vzorek nabrán, chvíle čekání na čerstvém vzduchu a už se ke mně blíží mladík s výsledkem: "Jste pozitivní."

 

Naše nemocnice jsou připraveny hospitalizovat pacienty s COVID-19 |  Rehabilitační nemocnice Beroun



Tedy šup domů. Zborcená očekávání, nutnost přeházet si to v hlavě a vyladit se na novou realitu. Když se to povede, samo od sebe mi naskakuje hledání pozitiv i v takové celkem blbé situaci: Fajn, tak aspoň budu mít covid prokazatelně za sebou. Hledání pozitivního zafunguje skvěle. Plus určitý fatalismus, který v podobných situacích také aktivuji: Asi to tak mělo být, že ta kudla dneska nevyšla.

Akorát budu pěkně naštvaná, říkám si, jestli mi PCR, který mi tam po antigenu hned našťourali, vyjde negativní. Večer pípne zpráva, jsem podle ní skutečně covid negativní.

A naštvaná. Co, naštvaná! Nalezené pozitivum se rázem shrbeně plíží do neexistence. Pitomý Číňani, čílím se, nejdřív rozhodí po světě virus a teď ještě šmejdský testy! (Antigenní test byl totiž vyroben firmou Bejing něco něco, jak hrdě hlásal papír s výsledkem.) Hledání viníka – velmi účinná technika. Ne že by člověka zklidnila nebo cokoli řešila, ale dovede změnit nepříjemný bezmocný hněv ve spravedlivé cílené rozhořčení. Na chvilku je to dobré (byť, ano, nezralé; a co?).

Jakmile vyprchá pozitivní účinek šikmé zloby, posouvám se dál. Nemám ani odoperovaný loket, ani covid, já chudáček malý. Co mi tahle situace může dát?, ptám se. Obtížné zkušenosti jsou vždycky vydatnou studnou užitečných věcí.
Trpělivost. Pokoru.
Nemusí všechno vyjít tak, jak je plánováno, člověk musí přijmout, že jeho očekáváními se neřídí svět.
To už je noc na třicátého a ke klidnému spaní mi dopomůže právě přijetí situace a ochota hledat v ní nové zkušenosti.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]