O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? - LENORA VÍTĚZÍ!!! PDF Tisk E-mail
Úterý, 11 květen 2021
U nás doma je veselo a příjemno.  Ze stavu zoufalého se zvolna přešlo do stavu všechnojemifuk, který se lehce prosmyknul do příjemného nicnedělání, tedy elegantním názvem "prokrastinování". Jen mne štve současné teplo, protože už nejde mít na hlavě narvanou čepici, na nose brýle, pod nimi respirátor, končí cí tam, kde začíná límec dlouhé beztvaré bundy. Pak už jen  legíny, křusky a psa. Ano, přesně tak a nejinak převážná většina psích dam (včetně mne) ven nevycházela.

 

 

Kadeřnictví prý už "jede", ale když jsem se jen tak letmo zeptala na ceny, ta raději zůstanu taková, jaká už druhým rokem: lehce rozčepejřená blond ježidáma. 

A tak si užívám příjemného teplého posezení, dívám se vše zelené a pestrobarevné kolem, kde před jedním dvěma týdny byly jen holé větve, maximálně vykukující poupata. Ještě si prý budeme lebedit dva dny, než se zase ochladí na dosavadních průměrných dvanáct stupňů. Jo, nechala bych si líbit takové dva tři měsíce současného počasí...

 

Zatím se chovám jako v běžných dnech, tedy nikam do žádných obchodů se neženu. Mám stále v paměti ty průšvihy, které po minulých rozvolněních nastaly. Prý už se nebudou opakovat, ale to se tehdy říkalo taky. "Věř, a víra tvá tě uzdraví", jenže zatím mne při zdraví držela moje zbabělost: vynechávala jsem demonstrace proti všemu, do obchodu jsem chodila pravidelně tak půlhodinky před zavíračkou a družila se jen na dva metry. Ano, souhlasím, jsem poseroutka, ale zdravá poseroutka.

 

Teď se chystám na krátký výlet za dcerou, takže v příštích pár týdnech budu psát a hlavně dávat fotky z jiného koutu světa. Doma jsem jakžtakž uklidila, kytky zalila a přenechám byt osudu. Po tom posledním vykradení už tu není nic, co by stálo nezvaným návštěvníkům za hřích. 

 

A mám na vás, milé dámy a švarní pánové, pár dotazů:

 

- rozpadly se mi během pandemie dvoje brýle. Protože jsem ale holka šikovná, tak pomocí všelijakých udělátek a kurvítek jsem je zprovoznila. Ale nedávno jsem se přeci jen odhodlala a nové brýle si pořídila.  Jenže jsem si poprvé vybrala brýle tzv. bez obrouček, tedy "vrtané", takže jen po stranách jsou přišroubované nožičky a uprostřed je onen nosník na nos. A v tom vlastně to moje čertovo kopýtko: já jsem první týden ty nosníky mezi očima "viděla", vadilo mi to velice. Teď už jsem si trochu zvykla, ale... A to je to, na co se vás, mí drazí spolubrejlovci, chci zeptat, na vaše zkušenosti... Ztratí se to úplně, moje oči si zvyknou, nebo je tam nějaká chybka? Nechci se ztrapnit, ale zas to ve mně hlodá, že "co kdyby..."

 

Zvonění

 

- další dotaz je nejspíš výhradně pro dámy: za tu dlouhou dobu asi i vám narostly vlasy víc, než by odpovídalo původnímu účesu. A protože čepice v horku neletí, tak je tu velké dilema: ostříhat, nebo nechat? Ostříhané se musí udržovat, dlouhé jde stáhnout do gumičky... Vzhledem k tomu, že počítám i s podstatně častějším sprchováním a tedy budu mít tedy povětšině "gaučoučes", tak se přikláním k těm dlouhým. Co vy? Jak tenhle - dnes už i převážně finanční - problém řešíte?

 

- a protože třetí dotaz jsem zatím zapomněla, odcházím vyvenčit svého chlupáče s nadějí, že si venku vzpomenu. Za chvíli tedy dotazy dopíšu...

 

 

Jednou sklerotik – vždycky sklerotik

Vaše d@niela

 


Komentáře (6)add feed
... : mamča
K těm brýlím : Mám podobný problém, periferním viděním vidím široké stranice. Ne, nelepší se to, i když mě tehdy optička ujišťovala, že si zvyknu. No bodejť ne, rámečky byly drahé, tehdy velmi moderní. Když jsem si je zkoušela, tak mi to už v optice vadilo. Jenže co by ženská neudělala pro parádu, že jo ? A tak ty krásné brýle leží v šuplíku, a čekají na příležitost, až mi ty obyčejné vypoví službu, že je z nouze použiju.
květen 11, 2021 10:00
... : mamča
Kadeřnictví zatím neřeším. Sem tam vlasy přistřihnu, a čekám, až budu plně naočkovaná. Přece jenom se mi nechce kvůli holiči jezdit 8 km na test, dalších 8 km zpět a 5 km k holiči.
květen 11, 2021 10:02
... : doktor
Jojojojo,Dani zvykneš,určitě.Ahojky a bezva odpoledne.
květen 11, 2021 14:03
... : d@niela
Zvyknu si, doufám, na zase normální dny. Takže si večer sednu pod sprchu, nechám na sebe crčet vodu, vydrrrbu si kštici a pak se oddám "sladkému natáčení". Pevně doufám, že mi moje zkrášlení vydrží alespoň pár dní. A jestli ne, tak půjdu na ježka!

Ty brýle nosím furt, protože zatím jiné nemám. Ale zítra ráno zajdu do OC Chodov a zjistím, za jak dlouho a za kolik mi vyrobí něco normálního, co bude na mém nose sedět pohodlně, skrz co budu vidět věci kus dál a ne jen ty ozdobné šroubky.
Nojo, no. podlehla jsem sladkému mámení, mít něco fajn..
smilies/grin.gif
květen 11, 2021 14:29
... : Petr Sysala
od té doby co mam jendo oko fixfocus, kupuji brejle na aliexpressu za babku v bezrámovém provedeni a jsem v klidu. Při srovnání s těmi z ofiko optiky (za 3500,- jedno sklo) v tom neni žádný rozdíl. Všude, kde se vyskytuji, mam jedny, takže je nemusím hledat. Cena cca 50,-. Uznávám, že pokud potřebujete na každé oko něco jiného, tak to tak jednoduše řešit nejde.
květen 11, 2021 20:15
... : Milene
Brýle bez obrouček jsem ještě neměla. i když je nosím od 20 let. Většinou to dopadne, že se mi líbí nějaké barevné. Teď mám jedny červené a jedny vínové. Ale vždycky si na nové obroučky zvykám nějakou dobu, protože periferní vidění je zvyklé na něco jiného. Protože používám multifokální brýle, tak nové začínají vždy na částce tak deset tisíc. Je to bída. Naposledy u oční doktorky jsme se domluvily, že mi příště už musí změnit dioptrie, tak mě čekají nové. Ale asi si dám jen nová skla do starých obrouček. Uvidím.
Mně také narostly delší až dlouhé vlasy. Už jsem si je dávala do gumičky, do culíku. Tak dlouhé vlasy jsem měla jen zamlada. V culíku jsem to celý den nevydržela, a rozpuštěné mě hrozně rozčilovaly, dokonce i noci, jak se mi povalovaly po obličeji. Naštěstí už jsem ostříhaná. Kadeřnice mě vzala ještě na tajňačku. Tak jsem zase spokojená. Mně ten culík vadil i při řízení auta, jak se mi strkal do opěrky sedadla. Tak jsem většinou nosila takový culík postranní. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
květen 12, 2021 09:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]