O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JO, MÁME NOVÉ TÉMA ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 květen 2021
Chtěl bych být - jak muška malá - na tom úterním jednání u pánů poslanců. "Diskuze" prý trvala asi hodinu a půl. Pozvaní ředitelé zpravodajských služeb, nejvyšší státní zástupce a policejní prezident se však ke slovu vůbec nedostali. Někteří poslanci uváděli, že debata přerostla ve "vzájemné osočování". Muselo to být fakt výživné... Tohle bude ještě velmi zajímavá kauza, jež určitě neskončí před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny.

 

 

 

 

Pod titulkem Svědectví: Hamáček chtěl v Moskvě vyměnit Vrbětice za milion Sputniků píše Janek Kroupa toto:

 

Skutečné plány své cesty sdělil Hamáček podle několika zdrojů účastníkům schůzky, která se kolem moskevské mise uskutečnila. Jednání se odehrálo ve čtvrtek 15. dubna večer v kanceláři ministra vnitra. Bylo to den poté, co Jan Hamáček oficiálně veřejně oznámil, že se chystá do Ruska na jednání o vakcínách Sputnik V. Seznam Zprávy od několika účastníků jednání ověřily, že kromě vicepremiéra Hamáčka byli přítomni velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka, ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace (rozvědky) Marek Šimandl, ředitel Vojenského zpravodajství Jan Beroun a policejní ředitel Jan Švejdar. Později před koncem schůzky kolem půl desáté večer dorazil ještě nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.......

Zdroje z řad účastníků schůzky mluví o tom, že když vicepremiér svůj moskevský plán přednesl, přítomní se zděsili. Naléhavě se snažili Jana Hamáčka přesvědčit, ať připravovanou cestu odvolá. Podle zdrojů Seznam Zpráv jej o zrušení cesty žádali šéf vojenské kontrarozvědky Jan Beroun, policejní prezident Jan Švejdar i šéf civilní rozvědky Marek Šimandl. S tím, že v tomto případě žádný obchod není možný, a už vůbec ne, aby ho dělal ministr.

 

Tolik Janek Kroupa. Mrknul jsem se jako obvykle na čtenářské reakce a asi 80 % čtenářů považuje zprávu Kroupy za jasné potvrzení, že Hamáček se chystal Česko poškodit a měl by rezignovat.

Všichni mají pro svá tvrzení důkazy. Ale nikdo je nezveřejnil, jen žádají, aby jim lidé věřili. To platí jak pro pana Kroupu, tak pro demokratickou opozici, vládu a tajné služby. Jen pan prezident po týdnu přiznal, že o žádných důkazech neví. :- ))))



Jen okrajově se čtenáři vyjadřují k tomu, jak Kroupa ke svým informacím přišel?

Jeden z nemnoha čtenářů se ptá, jak Kroupa k informacím přišel a dochází k naprosto racionálním závěrům:
Buď byl mezi účastníky schůzky někdo, kdo to „pustil“ a v tom případě jsou naše špičky bezpečnostních složek v naprostém rozkladu, když nedokáží v tajných záležitostech držet ústa.
Nebo bylo jednání odposloucháváno (kým?) a máme důvod předpokládat, že naši nejvyšší strážci pořádku jsou úplnými amatéry.

KDO prozradil informace BIS médiím?

Kdo zmařil práci tajných služeb, přiměl naše politiky překotně reagovat? To mi přijde podstatné.

 

PATRIK

P. S. Teď jsem četl zajímavou věc:

Web Seznam Zprávy loni v dubnu přinesl kauzu novináře Janka Kroupy, v níž podnikatel Juraj Pavol údajně požádal o úplatek radního Prahy 8 Josefa Slobodníka (ODS) kvůli dodávkám dezinfekce. Případ skončil u soudu, přičemž Pavol byl obžalován státním zastupitelstvím z podvodu. Soud nakonec konstatoval, že čin se nestal, a reportéra podrobil kritice, že použil operativní techniku zcela v rozporu se zásadami.

Pavol byl zproštěn viny a političtí oponenti se Slobodníkovi omlouvají, že ho kritizovali neoprávněně a že podali trestní oznámení.


Komentáře (8)add feed
... : mamča
Jak se u něčeho mihne Janek Kroupa nebo Sabina Slonková, půjde o nějakou kulišárnu. Jak je možné, že si můžou psát co chtějí a o kom chtějí, a nemusí doložit důkazy a uvést zdroje ? To už jsme opravdu banánová republika.
květen 06, 2021 06:24
... : Krakonoš
Jak je možný, že si můžou politici dělat, co chtějí, bez jakýkoli odpovědnosti? To je ta správná votázka.
Následuje extrémně dlouhej citát z dnešního zcela výjimečně inteligentního příspěvku z diskuse na novinkách, číst to nemusíte:
Jsem definitivně starý.
Jsem tak starý, že si pamatuju dobu, kdy premiér odstoupil proto, že nedokázal vysvětlit, kde vzal milión na byt (Gross).
Jsem tak starý, že si pamatuju časy, kdy premiér odstoupil, protože se v rozhovoru otřel o gaye a židy (Topolánek).
Jsem starý, takže si pamatuju i to, že jednoho bývalého poslance a hejtmana policie sebrala za přijetí trapného sedmimilionového úplatku (Rath).
Jsem pamětník, protože si pamatuju, jak na úřad vlády napochodovala policie kvůli podezření z korupce a zneužití pravomoci úřední osoby (Nečas).
Pamatuju dokonce časy, kdy padla vláda kvůli obviněním strany z nejasného financování (ODS).
Jsem tak starý, že si pamatuju všechny tyhle věci, které se děly v těch divokých časech korupčního "Palerma", a které se dnešní optikou zdají naprosto nicotné.
Dnes jsme totiž už dál. Dneska je líp. Dnes už nikoho nezajímá sem tam podmáznutá zakázka, nebo nějaký nevysvětlený příjem, nebo třeba ohnutá zakázka. Dnes u nikoho nezajímá, s čím přijdou a co vyčmuchají novináři. Korupce, kšeftíky a střet zájmů se staly nikoli odchylkou od řádu, ale normou.
Stát se proměnil ve sluhu mocných a podržtažku, který je dobrý jen k tomu, aby šlapal po těch, kteří se bránit nemohou.
Systémová korupce je systémově ignorována.
Dnes žijeme ve státě, ve kterém si si premiér vyplácí stamiliony na dotacích, které nám EU nikdy neproplatí a všem je to jedno.
Žijeme ve státě, jehož instituce si přivlastnil Agrofert a proměnil je na své obhájce.
Žijeme totiž v moderních časech, kdy ani sebevětší odhalená špína nedokáže pohnout přistiženým ani o milimetr, natož aby proti němu zasáhly orgány činné v trestním řízení (Faltýnek).
Žijeme totiž ve vykuchaném státě, jehož funkcí se stalo hájit ty, kdo mají moc. Už nezáleží na pravdě a nějaké lži. jakýkoli problém se dá vyřešit prostým označením "kampaň".
Naše realita je na míle daleko starým dobrým časům, kdy média měla vliv a politici kapku sebereflexe.
Naše budoucnost je systematicky ničena, rozbíjena a pojídána partou, která drží spolu - z části prostě proto, že není nikdo, kdo by je kontroloval a kdo by mohl cokoli vymáhat - jako třeba cosi tak trapně zastaralého jako ústavnost a respekt, zčásti proto, že státní správa už neexistuje - jsou tu jen podřízení jednoho oligarchy.
Pak se nemůžeme moc divit tomu, že předseda vlády kašle na nějaký verdikt nějakých evropských auditorů.
V mechanické demokracii, v níž jsme se proměnili, se nelze se divit tomu, že policie nekoná a vrchní zástupci se bojí.
Nepřekvapí ani, že na hradě sedí člověk, který namísto hájení národních zájmů zájmy svého národa zrazuje a prodává je tu jednomu, tu jinému totalitnímu státu.
Od zlatých časů "Palerma" jsme se posunuli fakt daleko.
Jsme ale tam kde bychom chtěli být?
Nepředstavovali jsme si náhodou po pádu komunismu tu naši budoucnost trochu jinak?
Nechtěl tenhle národ náhodou cosi, co jako vláda práva a principu "padni komu padni" bude platit pro všechny? Nechtěl čirou náhodou tenhle národ to, že moc má mít svoje limity a nikdy nestojí nad zákonem?
Možná že ano. Kdo ví. Nebo jsme se možná nechali koupit za pár koblih. A možná se koupit zase necháme.
Já ale doufám že ne. Že se tahle země probere.
(napsal Tom Tom)
květen 06, 2021 16:20
... : d@niela
Ach jo....
Mně osobně tohle, co napsal Tom Tom, říká jen jedno:
- dřív to byli "malí kluci", tak se děly malé průšvihy. Teď už vyrostli, takže už hranice nejsou. (Nezáleží na tom, že osoby a obsazení se změnilo, protože pozice jsou furt stejné.)
Na žádnou vládu nemůžeme být pyšni. A tak - když to tak čtu - na tu dřívější "malou" špínu taky nemůžeme vzpomínat s nostalgií.
květen 06, 2021 17:31
... : d@niela
je smůla, že tolik lidí věří nejrůznějším blbostem. Pardon, teď se tomu říká vznešeně "dezinformace". Co například ty čipy, co máme díky testům v hlavě? Nebo falešnej covid, uměle na nás vytvořenej, k ovládnutí světa (dosaďte si jméno nějakého magnáta)?
Jak nám ničí zdraví roušky...
Ani na to nebudu myslet.
A je to pořád - Co čáry na obloze? Práškují nás chemikáliemi a viry.. Neustále žijeme mezi dejme tomu hodnými, ale - abych to řekla veleslušně - neuvěřitelně důvěřivými lidmi.
Tak pak se nemají dít velepodrazy. Vždy se najde kvantum lidí, co spolknou všechno, případně kvantum jiných, co za malé všimné přivřou oči. Atd.

květen 06, 2021 17:38
... : Iris
No nejnověji se tihle vzájemně pobízejí k nošení roušek, a to proto, že my, očkovaní, je ohrožujeme. Vysíláme nějaké špatné vibrace, které jim působí kolapsy a silnou menstruaci a vydechujeme snad nějaké jedovaté výpary. Jsme hrozbou pro společnost. Tak to teď je. Danielko, radši se moc nechlub svým očkováním, skoro věřím tomu, že nás budou napadat. V sebeobraně.

Krakonoši, četla jsem a souhlasím s Tomem. Posunuly se nám hranice vnímavosti a tolerance vůči prasárnám. Obecně.
květen 06, 2021 19:29
... : Josef Kouba
Musíme si zvykat na budoucí "pořádek".
Když zázračně spadly 3 baráky v New Yorku, začalo na letištích šacování cestujících.
Uběhlo 20 let a pořád se šacuje, přesto že se žádný pokus o únos nekonal a již žádný barák nespadnul. (alespoň o žádném nevím)
Na fery v BC ani v USA se šacování nedělá, přesto že je na palubě 2500 cestujících a 800 aut a jedna velká loď a vše by šlo ke dnu. To terrorist nezajímá, jen letadla.
Nyní je zde korona, kterou máte 99,7 % šanci přežít. Nařízení je jakýsi výcvik obyvatelstva do budoucna. Budeš poslouchat a hotovo.
Takže si budem zvykat na buzeraci na silnicích, na trvalé používání nefunkčních hadříků, na pravidelné očkování, na očkovací cestovní pasy.
Na maximální počet lidí na večírcích, u ohně v přírodě, v divadlech a v restauracích na stoly 5 m od sebe. Na nekřesťanské zvýšení cen všeho. Zrušení hotovosti, (mi vám dáme držet peníze ve strožoku, Všechno bude v bance) Zvykneme si na podkožní ID.
Musíme si zvykat, je to v zájmu našeho zdraví. Před příchodem pademie jsme žili velice nezdravě. 70 tisíc lidí zemře ročně v Čechách na rakovinu a u 50 tisíc občanů je každoročně zjištěna. Ale to nikoho nezajímá, není to nakažlivé. Kovid to je nemoc! Orwellova kniha 1984 se stává pro vlády manuálem.
Pepa K.
květen 07, 2021 03:30
... : *deeres*
Podle tisku mají Seychyly největší proočkovanost na světě( 60% v průměru,z toho 80% jsou senioři)
To, že Seychely znovu narychlo přitahují koronavirové restrikce, by byla bezvýznamná zpráva, kdyby nešlo o nejproočkovanější stát planety. Jenže v posledních dnech tam koronavirus v podstatě explodoval, a tak tento ostrovní stát v Indickém oceánu, který už měl zdánlivě vše za sebou, zavírá na tři týdny školy, ruší sportovní akce a například zakazuje setkávání v rámci více než jedné rodiny.
Je sice pravda, že tam neočkovali mercedesem mezi vakcínami, ale AstraZenecou a Sinopharmem, ale stejně mně pořád uniká smysl covidpasu, když i po očkování a to už i druhou dávkou, může být člověk přenašečem.
květen 07, 2021 22:08
... : Iris
Může být přenašečem, ale musí se setkat s nákazou. Pokud budou stále hojně mezi námi blbci, kteří i s jasnými příznaky lezou mezi lidi, nemoc bude kolovat. I když mezi očkovanými mnohem méně...ale přece. Je třeba se té věci zbavit úplně a díky jedincům, kteří jsou dnes sice snad už v menšině, ale svojí blbostí donekonečna škodí ostatním, se virus bude mít stále kde producírovat. Tito lidé pomáhají ve svých tělech vyrábět mutace, o tom už tu byla řeč.
květen 08, 2021 11:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]