O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DEFINICE LÁSKY ... LÁSKA JE, KDYŽ ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 12 duben 2021
Přejít na obsah
DEFINICE LÁSKY ... LÁSKA JE, KDYŽ ...
Strana 2
Kolik váží? Kolik měří? Co je jednotkou lásky? Tak s tímto, zdánlivě oddechovým a samozřejmě nevyřešeným tématem, při kterém jsme se i dost nasmáli, jsme se jednoho loňského letního pozdního večera rozešli od ohně. Měli jsme návštěvu a místo večerní procházky jsme si zvolili posezení u plápolajících plamenů.


 

 

Popíjeli jsme, klábosili snad o všem možném i nemožném, a s klesáním hladiny vína v lahvích a stoupáním promile alkoholu v krvi, nebyla nouze ani o záchvaty smíchu. A přitom to začalo tak nevinně. Vládou, politikou, covidem, prací apod. Když padlo téma láska, všichni tři jsme se shodli na faktu, že láska nemá dosud svoji jednotku. A tím pádem není ani zařazena v mezinárodní metrické soustavě MKSA.



Couple Lovers Silhouette Man And - Free vector graphic on PixabayCožpak to není také veličina? Vždyť se říká, že mezi dvěma lidmi opačného pohlaví to zajiskřilo. No jo, ale jak? Jak hodně? Málo nebo jen trošku? Jakou intenzitou? Přitom víme, že 1 cm jiskry ve vakuu vznikne při napětí 1 kV. Jak to tedy mezi těmi lidmi asi zajiskřilo?

 

Umí to někdo definovat?


A už jsme u problému, protože nemáme ani jednotku ani definici lásky. Také se občas mluví o chemii, také o vzájemné vůni, o souznění a pod. Ale to jsou spíše jen synonyma. Nemohu si pomoci, ale láska má přece jakousi sílu. Vždyť dokáže i hory přenášet. Takže by mohla být zařazena někde v oblasti síly, také v oblasti magnetismu, protože když se mají dva lidé rádi, vzájemně se přitahují. I když – tady vidím velký problém. Přitahují se jen opačné polarity. Dva severy a dva jihy se vzájemně odpuzují. A to velmi drasticky. Nekompromisně. Na to pozor. Takže tohle také neobstojí.

Já bych tu lásku šoupl přece jen někam mezi sílu. Vždyť nám jde přece o velikost, o sílu lásky ne? A od toho už je jen krůček, najít pro ni jednotku. Něco jako kg, m, sec, V, A, Ohm. kelvin, kandela a pod. Někdy v polovině minulého století jsme se ve škole učili, že etalon metru je uložen kdesi ve vakuu v Louvru. Bla, bla, bla... Učili jsme se definice Ohmu, Voltu, tehdy vteřiny, dnes secundy nebo už opět vteřiny? A dalších fyzikálních veličin; ale pro běžný život je to opravdu k ničemu.

A proto se nechci uchýlit k něčemu podobnému. Musí to být jasné a srozumitelné pro každého smrtelníka. Proč by se tím, k sakru, nemohla rozšířit soustava MKSA i o lásku, když už se to jednou udělalo? Z tříveličinové byla náhle čtyřveličinová a teď by byla pětiveličinová. Žádný problém... Tehdy to bylo sice jen o Ampér, ale udělalo se to. A můžeme vesele měřit.

 

 

 

Já snad nebudu moci usnout, dokud tohle nevyřeším…

A protože víc hlav víc ví,

dávám tento problém k promyšlení širokému plénu kudlančích čtenářů.

 

Už vím, že sám to určitě nezvládnu. Je to zapeklitý případ.

A neříkejte mi, tu již omšelou frázi „tvoje starosti na moji hlavu“.

Tohle by mohl být časem i světový problém!!!


Nebo se snad někdo někdy nesetkal s otázkou druhého partnera: „A jak hodně mne vlastně miluješ?“ A co na to má ten chudák, zaskočený otázkou, odpovědět, když nezná ani velikost ani jednotku lásky.


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]