O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KTERAK JSEM UMÝVÁNÍM ZÁCHODŮ DOBÝVALA SVĚT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 únor 2021
Přejít na obsah
KTERAK JSEM UMÝVÁNÍM ZÁCHODŮ DOBÝVALA SVĚT
Strana 2
Strana 3

 

 

Já, rozhodnutá, že se nenechám zlomit zlovůlí dvou zahořklých bab, které rozhodovaly o mé budoucnosti, jsem povýšila umývání záchodu na prestižní záležitost.

Do integračního zařízení jsem docházela v elegantním kalhotovém kostýmu, ruce zabořené v gumových rukavicích až po loket, na botách jsem nosila plastové návleky a čištění záchodů jsem dotáhla k takové dokonalosti, že se o mém záchodovém kouzlení se mluvilo široko daleko.

 

Po půl roce jsem dostala mimořádně dobré pracovní ohodnocení, kde nezapomněli zmínit mou nezlomnou vůli, pečlivost a přátelskou povahu.

 

Pár dní po opuštění tohoto vzdělávacího zařízení jsem dostala práci v jednom z nejlepších kasin ve Švýcarsku.

Nevím, zda mi vysvědčení o prestižním umývání záchodů pomohlo, ale dozajista vím, že když chce člověk něčeho dosáhnout, musí hodně sklonit hřbet, i kdyby na zemi bylo jen hovno.

 

 

 

VERONIKA, neskutečná divoška

 

 

 

 

 

Komentáře (13)add feed
... : zuza
Potěšila jsi vyprávěním, jen mám pocit, že takovou lekci by potřebovalo mnoho lidí v Česku, aby si vážili práce a peněz.
únor 18, 2021 06:37
... : mamča
Jsi jednička ! Nečekalas s nataženou dlaní, že Ti někdo něco dá zadarmo, a sama jsi se vypracovala. Je jedno, že od umývání záchodů.
Co znám emigranty, co odešli po r. 1968, všichni museli zapomenout na své (i VŠ) vzdělání, a začínali od píky. A všichni se z toho vyhrabali, protože chtěli.
únor 18, 2021 06:55
... : *deeres*
Už jsem psala o kámošce, která od Veroniky bydlí ve vzdálenosti něco kolem 50ti kiláků. Znalost jazyků a VŠ jí po emigraci byla úplně k ničemu. Švýcaři jsou hodně studení čumáci a prakticky se dodnes pohybuje mezi českými emigranty. Odsud emigrovala po 68.roce a přestože už ve Švýcarsku měla určité zázemí (sestra se švagrem a budoucí manžel), bylo jí to na nic. Skončila v jiném kantonu, kde musela zůstat. Pracovala ze začátku na kuřecí lince a vzdělání si musela v nové zemi zopakovat. Historky, které vypravovala o spolupracovnicích byly neuvěřitelné. Jedna z pracovnic se jí třeba ptala, jak to u nás vypadá, jestli tu také máme měsíc. Kamoška si myslela, že si dělá srandu, nebo že jí šatně rozumí, ale ne. Tazatelka byla rodilá Švýcarka.
únor 18, 2021 11:38
... : Veronika V.
Teď je to jednodušší, než to bylo kdysi. My, co jsme přijeli před deseti lety a dříve jsme nemohli žádat o politický azyl a zároveň jsme měli problém získat pracovní povolení, takže většina z nás dělala i na černo. Já jsem na začátku získávala povolení jen na sezonu a to byly max 3 měsíce v roce. Tak i tak, já se nemůžu pyšnit žádným vzděláním, ani titulem, takže mám to trošku těžší, než ostatní, ale o to více zasloužené. No a školu tady si můžu dodělat vždycky. Teď si dělám ten účetnický kurz a uvidím, jak se dále situace vyvine. V Česku bych se měla asi lépe po finanční stránce, ale ten pocit svobody a řádu je k nezaplacení.
Btw: Hloupí lidé jsou všude, kupříkladu sem teď jezdí ve velkém spousta Čechů a Slováků, o kterých člověk pochybuje, zda vůbec vychodili základní školu. Můj názor je, že když se člověk neumí prosadit ani doma, v zahraničí to bude mít 10x těžší.
únor 18, 2021 12:55
... : Bara
Ja jsem se prestehovala do Holandska v roce 1983. Nerikam, ze vsichni kteri se ptali odkud pochazim nevedeli kde je Ceskoslovensko a jeho hlavni mesto Praha, ale bylo jich docela hodne. V te dobe bylo ze zapadu casto komentovano vychodoevropske skolstvi jako neco strasneho. Docela mi to vadilo, prijde mi, ze az po nasi sametove revoluci a politickem deni ve vychodni Evrope se jejich znalost zlepsila a samozrejme otevreni hranic a volne cestovani.
únor 18, 2021 19:17
... : strejda
Já jsem si to myslel hned, že Veronika bude taková čupr ženská. Ženská do nepohody, jak se říká. Kterej chlap ji jednou dostane, bude jistě spokojený a potáhnou spolu, obrazně řečeno za jeden provaz. Piš. Piš. Piš!

A jak se pozná čupr ženská? Jednoduše. Když pije kávu, netrčí jí malíček do prostoru. Místo krajkové noční košilky se klidně vyspí i v XXXL pánské košili, která jí naopak velmi sluší. Žádná práce jí není cizí, žádné se neštítí. Jde si za svým cílem. Atd atd. atd. atd........... Příklad - nehty si lakuje decentně jen když někam jde a to bezbarvým lakem nebo perletí.... :-)
únor 19, 2021 16:16
... : strejda
Zapomněl jsem na jednu velmi důležitou vlastnost. Stydím se. Čupr ženská není hloupá.
únor 19, 2021 16:19
... : *deeres*
Veroniko, moji kamarádce bylo vysokoškolské ekonomické vzdělání ve Švýcarsku úplně k ničemu. A to uměla perfektně spisovnou němčinu, angličtinu, ruštinu, částečně italštinu. Protože je jazykově nadaná, brzy zvládla i švýcarský dialekt. Zachránilo jí to, že na střední škole z pilnosti chodila na nepovinný těsnopis a na mechanickém psacím stroji to mydlila 400 čistých úderů za minutu.
Uchytila se brzy jako zapisovatelka u soudu, byla to doba, kdy příslušná elektronika, která to později nahradila, ještě nebyla všeo becně rozšířená. A u státní správy nakonec zůstala díky znalosti jazyků jako překladatelka u soudu.
únor 19, 2021 18:01
... : Veronika V.
deeres: Ale teď je to úplně jiné :-) Otevřely se hranice a jezdí sem lidé z celého světa a konkurence je veliká. Nemůžeš srovnávat rok 1968, kdy ani Švýcarky ještě neměly volební právo, a když chtěly chodit do práce, musely mít ze zákona písemné povolení od manžela smilies/cheesy.gif Teď je to úplně jinak.
únor 19, 2021 18:11
... : Veronika V.
streja: Já tě musím zklamat. :-) Nosím dlouhatánské nehty (moje vlastní, nikdy umělé) a moje značka je, že mám vždycky karmínově červený lak. smilies/smiley.gif A ten malíček v prostoru taky mám. smilies/cheesy.gif Taky si potrpím na značkové věci, boty a kabelky a chodím spát v saténovém pyžamu, nebo v košili s krajkou :-)
Takže já jsem čupr, jen když chci. Jinak jsem nafintěná semetrika a tepláky natáhnu jen, když chodím po horách. :-) Ale tam nemám problém si rozdělat oheň, opéct si párek, lupnout rum z termosky a umazat se od bláta.
únor 19, 2021 18:14
... : *deeres*
Veroniko, já vím. Těsnopis už nikdo dávno nepoužívá a mechanický psací stroj bys nalezla leda tak v muzeu. I ta moje letitá kamarádka je už několik let v důchodu, ale dodnes občas dělá překlady z výslechů ze záznami. Většinou z ruštiny.
únor 19, 2021 18:19
... : strejda
Nafintěná semetriko, je docela možné, že jsem ve svém hodnocení malinko ulétl. Neznalost, to je podobné, jako koupě zajíce v pytli. Je ale dobře, že si nežiješ špatně. Vždyť i ten satén k ženě patří. Prostě mi nějak nešly dohromady popisované záchody a nafintěná ženská. I když to byla dávná minulost. Chápu. Karmínově dlouhatánské nehty, to už je jiné kafe. To je současno. Je to jistě krásné i při intimnu. K záchodům už není třeba se vracet... Jo, je to jistý vkus, móda, ale je to velmi, převelmi nepraktické. A pracné na údržbu. Z té nafintěnosti soudím, že Ti jistě ladí i barva respirátoru či roušky k momentální barvě oděvu. To víš, děvče, já jsem z vesnice. Vesničan z hor. Tady dávají lišky dobrou noc. Nikomu se tu nemusím líbit. A také nelíbím. Tady mi stačí jedny kalhoty a jedna bunda na několik let...
únor 19, 2021 19:56
... : Veronika V.
Já bydlím na horách mezi krávami. smilies/cheesy.gif A nemůžu říci, že se mám teď dobře. Docela nedávno jsem přišla o práci, proto si teď dělám ten účetnický kurz. Respektive mám home office a pracuji jako fiktivní účetní v jedné praktikantské firmě v rámci zlepšení šancí na pracovním trhu. Ale to je delší story a možná o tom zase někdy napíšu fejeton.
Dobře se budu mít, až zase najdu práci. A když to bude nutné, klidně se vrátím k těm záchodům.
únor 19, 2021 20:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]