O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEDĚLNÍ OBĚD U POTENCIÁLNÍ TCHÝNĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 únor 2021
Kdysi dávno jsem chodila s mládencem, který to se mnou myslel vážně (protože mě ještě dobře neznal) a pozval mě na nedělní oběd k mamince, aby mě představil. Jak jistě víte, návštěva u potenciální tchýně je v podstatě vymezování území mezi snachou a vyvdanou maminkou. Ujasňují se pozice, odhalují se slabosti či silné stránky soupeře, a také se mnohé dozvíte o svém vyvoleném, neboť prostředí, ve kterém vyrůstal, bude chtít nasimulovat i v domácnosti se svou ženou.

 

 

 

Já si nebyla jistá, jestli chci s tímto mládencem zůstat navždy, ale protože se nebojím nových výzev, pozvání na nedělní oběd k mamince jsem přijala.

Maminka byla velmi sympatická a srdečná žena.

 

Postavou připomínala volnočasového zápasníka sumo a věřím, že kdyby musela, pěstí by zabila vola.

Na malinké hlavičce měla husté kudrnaté černé vlasy, mírně prošedivělé. Opálené tváře měla ošlehané od větru a oči jí svítily, jako korálky. Když se usmála, viděla jsem v jejich ústech tolik zlata, že by nezahanbila výlohu klenotnictví.

 

 

 

154 Fat Housewife Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStockVřele mě objala v medvědí náruči a zlomila mi tři žebra.

Budoucí maminka mě provedla bytem a mně nemohlo uniknout, že na čistotu a hygienu neklade tak velký důraz.

Zdvořile jsem se usmívala a snažila jsem se ignorovat hejno švábů, kteří se v předsíni zmocnili mé značkové kabelky a táhli si ji do úkrytu.

 

Usadila mě v kuchyni ke stolu, a když jsem se opřenými lokty přilepila k povrchu, bylo mi jasné, že už není úniku. Vzhledem k tomu, že přítelova maminka vytrvale odmítala mou nabídku pomoci u vaření, jen jsem tiše seděla a pozorovala její kuchařské umění.

Obsah obrovského hrnce míchala tak ztuha a těžce, že to připomínalo míchání asfaltu. Linoucí se zápach napovídal, že se možná ani tolik nepletu.

 

Po nekonečné půlhodince jsem se ujala prostírání a oběd se mohl podávat. Byla to jakási směs rýže, zeleniny a masa v „ajntopf“ podání a úplně přesně nevím, jak se přihodilo, že některá zrnka rýže byla tvrdá a jiná rozvařená.

 

Chuť to nemělo vůbec žádnou, ale ze slušnosti jsem vytrvale žvýkala, abych s velkým zapřením tu nechutnou hmotu spolkla.

Můj nápadník se cpal tak, až se mu dělaly boule za ušima a já se sebezapřením polykala alchymistický experiment společně s ulomeným kouskem zubu.

 

I kdybych chtěla v tu chvíli utéci, tak jsem nemohla, protože jsem byla pořád pevně přilepená ke stolu. Můj mládenec si žádal nášup, ale já s výmluvou, že si chci nechat místo na dezert, jsem s díky odmítla. Mezi hlavním jídlem a dezertem jsem se s omluvou odebrala do koupelny, abych si zkontrolovala stav chrupu a tajně spolknula tabletku živočišného uhlí.

 

Jako dezert se podával koláč, zvaný bublanina. Abych další kuchařský experiment přežila, vydezinfikovala jsem se předem nabídnutým panákem slivovice a pro jistotu jsem do sebe lupla tři, abych nic nezanedbala.

 

Ačkoliv dezert taky nebyl vůbec k jídlu, hladina alkoholu mě uvedla do částečné anestezie, a tak mi to bylo úplně jedno.

 

Nabídnutou kávu, která následovala po dezertu, jsem s díky odmítla, protože při letmém pohledu do kuchyňských skříněk a na stav hrníčků jsem si uvědomila, že nejsem očkovaná proti žloutence a nechtěla jsem nic riskovat.

 

S omluvou, že se mi udělalo nevolno, ačkoliv jsem moc nelhala, jsem se s potenciální tchyní rozloučila a odebrala jsem domů dlouhou procházkou kolem nemocnice.

 

 

S milým mládencem jsem se pár dní na to rozešla.

Další takový oběd bych už nepřežila.

 

 VERONIKA, neskutečná divoška

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
Tchýně a uzený...

Všude dobře, doma tchýně.

Nápis na hrobě:
"Zde leží moje tchýně a já doma odpočívám v pokoji."

Zvoní telefon: "Unesli jsme tvou tchyni, okamžitě pošli výkupný 100 000 dolarů!"
"A když odmítnu zaplatit?"
"Tak ti jí naklonujeme!"

"Obžalovaný, proč jste shodil tchýni z balkónu?"
"Chtěl jsem se jen přesvědčit, jestli v té pohádce je pravda, že saň umí létat!"

Chlap vyhazuje tchýni z okna v šestém patře a říká jí: "Vidíš ty čarodějnice, jinej by tě zabil a já tě pouštím na svobodu."

I já jsem tchýně smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 02, 2021 12:07
... : strejda
Jo, říká se, že tchyně a uzený je nejlepší studený. Ale. Já měl takovou tchyni, že si na ni nemohu ani v nejmenším stěžovat. Ona mne měla asi radši než svoji dceru. Když se u nás vyskytla sem tam nějaká ta Itálie, vždy spražila dceru, aby na mne nebyla hubatá a aby se krotila. Tedy ne, že bych u ní hledal zastání, ale bylo to příjemné i z důvodu hledání pravdy v naší při. A nejčastěji jsme byli ve při spíše kvůli dětem. Kvůli způsobu výchovy. Já jsem byl prostě tolerantnější. A protože věděla (mluvím o tchyni), že mám rád vše, co vyšlo z trouby, hlavně kynuté věci, pekla mi samé dobrůtky. Na oplátku jsem jí zase dělal veškerou údržbu bytu, protože ona už byla dlouho vdovou. Bral jsem ji, jako druhou mámu. A určitě bych na ni nepoužil ten slogan v první větě.
Ale Veronika to popsala svým stylem. Krásně.
únor 02, 2021 14:51
... : *deeres*
Ani všechny blondýny nejsou úplbě blbý. A Veronika opět zaperlila.
únor 02, 2021 15:37
... : d@niela
No, já měla taky tchýni.
Naštěstí bydlela na druhém konci Prahy. Měla ke mně zvláštní vztah... Když se mé švagrové, její dceři,která i nadále bydlela u rodičů, narodil kluk, tak jsem zažila jednu ne zrovna pěknou příhodu:
Přišla jsem na návštěvu s mými dětmi - 3letý Bob a 7letá Lenka. Robert v kuchyni na stole viděl misku s banány, tak si jeden vzal a rozdělil se se ségrou. Když to babička viděla, spustila hlasitou lamentaci: "Ježišmarjá, hlídej si je, oni snědli našemu vnoučeti banán!"
Hele, dodneška mě to je líto...
únor 02, 2021 18:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]