O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VERONIČČINA MEXICKÁ TELENOVELA - 1. PDF Tisk E-mail
Středa, 20 leden 2021
Přejít na obsah
VERONIČČINA MEXICKÁ TELENOVELA - 1.
Strana 2
Bylo mi sedm let, u moci byli rudoarmějci a chybělo pár měsíců do revoluce. Má milovaná babička mi k narozeninám zakoupila za ušetřené bony v Tuzexu ilustrovanou knížku o Mexiku, která byla napsána v němčině. Ačkoliv jsem čerstvě navštěvovala kurzy němčiny u paní učitelky Irmy, kterou u nás Němci zapomněli po válce, moje slovní zásoba nebyla dostatečně rozvinutá na to, abych porozuměla tomu, co se tam píše. I přesto jsem už tehdy věděla, že se jednou do Mexika podívám.


Na obrázku může být: grass , sky , cloud , plant , outdoor a nature
 
Bylo mi krásných dvacet let, pyšnila jsem se rudovlasou hřívou, prsa nepodléhala gravitaci a Sony Ericsson s dvouřádkovým displejem byl posledním výkřikem techniky.
 
Moje poctivě našetřené peníze, které jsem korunku po korunce ukládala na spořitelní knížku, padly na letenku do Mexika a nezbytné výdaje. Bylo to pár let před vstupem do EU a výlet na druhý konec zeměkoule se rovnal trošku science fiction.
 
Řídíc se heslem „hodné holky se dostanou do nebe a ty zlobivé všude“, zařídila jsem si složitě po telefonu a e-mailu práci ve vysněné zemi, a tak, když jsem v Paříži nastupovala do tzv. Jumba, vydávala jsem se na dlouhou cestu téměř na jisto.

Nebudu vás zatěžovat podrobnostmi o mé práci v hlavním městě v zemi kukuřice. Nebylo to nic světoborného a plat tak tak pokryl všechny výdaje. Ale firma mi platila nehezký hotel v nelukrativní čtvrti, a tak střecha nad hlavou a sprcha, byť s kontaminovanou vodou, byly jediné jistoty, na které jsem se mohla spolehnout.

Trošku rozčarovaná z mého idealizovaného snu jsem se zařekla, že v Mexiku zůstanu maximálně pár týdnů či měsíců, ať uvidím všechno, co jsem vidět chtěla; ale můj plán se změnil, když jsem poznala Sergia...
 

Znáte ty jihoamerické telenovely, ve kterých, když chtějí scénáristé dodat příběhu na dramatičnosti, se bohatý a krásný mladík z dobré rodiny zamiluje do bezvýznamné služky z chudé rodiny, popřípadě do ubohého sirotka?
Tak to jsem v Mexiku prožila na vlastní kůži.
 
 

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]