O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NÁŠ NEJMLADŠÍ ŠACHOVÝ VELMISTR PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 listopad 2020
Co jste dělali v šestnácti? Thai Dai Van Nguyen se pár týdnů po svých šestnáctinách stal historicky nejmladším českým šachovým velmistrem. A překvapuje dál - za pár dnů mu bude teprve devatenáct, ale už má za sebou fůru šachových úspěchů. Studuje německou školu v Praze, umí německy, anglicky, vietnamsky a česky.

 

 

Šachy se naučil, když sledoval, jak jeho otec učí hru staršího bratra. V osmi letech je oba dokázal porazit. Už o rok později překvapivě vyhrál zlatou medaili v kategorii do deseti let.

Uprostřed letošního října o sobě dal vědět triumfem nad slavným Nigelem Shortem, britskou šachovou legendou, jehož v roce 1993 na cestě za titulem mistra světa vyřadil fenomenální Garri Kasparov. 

 

 

     
 

Šachů se kooronavirus dotkl asi nejméně ze všech sportů. 

Profesionální soutěže se totiž dají hrát i online.

 

 

Jo, mnoho našich českých chytrých dětí

jsou původem Vietnamci…

d@niela

 

 
 
Komentáře (5)add feed
... : kyttka
Včera jsem dokoukala super seriál The Queen´s gambit na Netflixu. Šachy jsem hrát zkoušela asi tři roky, ale jsem na ně moc pitomá. Přesto se ráda dívám, když je tu hraje jeden moc chytrej pán v místní hospůdce. Je to dobrodružství.
Děti vietnamského původu jsou neuvěřitelně cílevědomé, rodiče je vedou od mala k tomu, že se musí učit. Že by následek toho, jak debilně se tu dodnes někteří lidé k Vietnamcům v obchodech chovají? A to už tu vyrůstá třetí generace.

listopad 27, 2020 07:32
... : d@niela
Jo, tady kousek je veliká dvouškola - tedy, z jedné strany je to základka, z druhé už gympl. Prostě už není tolik dětí, jako tenkrát, když se stavěla. To dokonce děti chodily na směny. V první třídě bylo 35 "studentů", a bylo těch prvních tříd dokonce šest. Jo, když bylo po vyučování, to tady bývalo živo.
Ale chtěla jsem říct jedno: jak chodím kolem "sepes", tak sleduji, co do obou chodí vietnamských dětí. Všechny jsou perfektní. Moje kamarádka učitelka říká, že to jsou opravdu ti nejlepší čeští žáci a studenti.
Neuvěřitelně vytrvalí, cílevědomí...
Prý nezažila, že by někdy měl někdo z nich horší známku než trojku. Ostatně i ta je pro ně obrovská ostuda.
listopad 27, 2020 10:39
... : kyttka
Pravdu díš, Danielko. Mladej má teď ve třídě spolužačku Thrang, čti Čeng, a jsou skvělý tandem na společné prezentace a seminárky. Říká, že tak chytrou holku ještě nepotkal.
listopad 27, 2020 12:30
... : mamča
Je dokázáno, že "šikmooká rasa" má v průměru vyšší IQ než rasa bílá, a ta zase má vyšší IQ než rasa černá, o čemž se ale nesmí mluvit. Pochopitelně, každá skupina má i své génie, ale i hlupáky.
Moje snacha má v 1. třídě 22 dětí, z toho 10 cizinců (převážně Vietnam, ale i Čína a UK). V době "učení na dálku", což je u prvňáků dost obtížné, protože ještě neumí číst, měla připojeno všech 22 dětí, a se všemi probíhala řádná výuka za pomoci rodičů.
Pominu fakt, že všichni měli příslušnou techniku a připojení, ale ta snaha všech rodičů je obdivuhodná !
listopad 27, 2020 13:16
... : mamča
Jinak šachy jsou hlavně o komplexním myšlení, a toho při nejlepší vůli není schopen každý. Chlapec Thai Dai Van Nguyen je obdivuhodný.
listopad 27, 2020 13:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]