O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UMÍTE SI NASBÍRAT? PDF Tisk E-mail
Neděle, 04 říjen 2020
Přejít na obsah
UMÍTE SI NASBÍRAT?
Strana 2
Lékař léčí, příroda uzdravuje." (Hippokrates) | rady báby kořenářky |  recepty-rady.czJá si celkem nasbírat dovedu, ale není všem dnům konec, sezóna ještě neskončila. Mám kamarádku, která se ze všech sil snaží nechat za sebou co nejmenší civilizační stopu. Už dávno s manželem přestali jezdit autem, jako dopravní prostředek používají kolo, vlak, ale hlavně svoje nohy. Cukr a sůl považuje za jed. Její vánoční cukroví neochutnám ani ze zdvořilosti. Nejí maso, pije vodu kohoutkovku a jí většinou jenom to, co si sama vypěstuje, nebo nasbírá v přírodě.

 

 

 

Já si celkem nasbírat dovedu, ale není všem dnům konec, sezóna ještě neskončila. Mám kamarádku, která se ze všech sil snaží nechat za sebou co nejmenší civilizační stopu. Už dávno s manželem přestali jezdit autem, jako dopravní prostředek používají kolo či vlak, ale hlavně svoje nohy. Cukr a sůl považuje za jed. Její vánoční cukroví neochutnám ani ze zdvořilosti. Nejí maso, pije vodu kohoutkovku, a jí většinou jenom to, co si sama vypěstuje, nebo nasbírá v přírodě.

 

Hnusná bršlice jí chutná upravená jako špenát, stejně tak kopřivy (tak ty já můžu jedině tak ve velikonoční nádivce, nebo na vlasy) a dokonce sní i lebedu, co má hnusnou řepovou chuť. Tu si pěstuje na zahradě stejně, jako šruchu - pro jejich léčivé účinky. Jen tak mezi řečí mi sdělí, že s manželem k obědu měli uvařenou bulvu červené řepy, posypanou semínky černuchy a jak prý si pochutnali.

 

No, těpic!

 

Na tu já tedy nemám, na to jsem příliš mlsná. Ale dělám, co můžu.

 

První na jaře, sotva vysvitne sluníčko, nasbírám a nasuším podběl. Čaj z něj je skvělý proti kašli, ale na chuť je hnusný, ten já nutím ostatním, u mne to je pouze poslední záchrana, když nezabere smrkový sirup. Ten je na řadě hned po podbělu, v době, kdy nové smrkové výhonky mají alespoň pět centimetrů. A pak už jede sezóna: bezinky na limonádu, a pak už rozkvetou šípky. Květy já ochutnávám jenom tak, ale někdo z nich dělá marmeládu, společně s citrusy. Zkusila jsem jednou, ale je to pracný a žádný moc velký kulinářský zážitek to nakonec není.

 

 

Takhle by sportovce léčily báby kořenářky - Sport.cz

 

 

Objeví se první jarní houby, pak lesní jahůdky, maliny, borůvky, rozkvetou voňavé lípy a mateřídoušky. Dozrají rané třešně, pak chrupky, po nich následují višně, špendlíky, černá jeřabina (áronie), letní jablka a hrušky Jakubky.

 

Příroda nám od jara až do pozdního podzimu pořád nabízí něco, co se dá slupnout.

Jenom se pro to shýbnout, nebo natáhnout.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]