O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAMÍNKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 září 2020
S „kamínkováním“ jsem se setkala už na jaře. Jenom jsem dost dobře nevěděla o co jde. Ráno jsem šla dolů do vesnice nakoupit v Coopu na snídani rohlíky. Cesta vede kolem kostelíčka sv.Vavřince a před ním na lavičce seděl malý andělíček, namalovaný na stříbrně nastříkaném oblázku. Tak jsem tak na to koukala, přemýšlela o tom, kde se to tam asi vzalo a proč to tam vlastně je. Oblázek jsem obrátila a na zadní straně bylo nějaké pětimístné číslo a malé tiskací "f".

 

 

 

Po návratu domů jsem ze zvědavosti začala hrabat na fejsu, abych zjistila, o co se jedná.

 

A VÝSLEDEK?

 

 


Ten oblázek tam nebyl žádnou náhodou. Během karantény se lidé doma nudili a vymýšleli různé činnosti, jak sebe a hlavně děti nějak zabavit. Ukázalo se, že v tomto případě jde o výtvarnou činnost sledovanou na sociálních sítích, která má i charitativní účel.

 

Svými výtvory i úlovky se chlubí nejen děti, ale i dospělí. Může se zapojit kdokoliv, stačí si najít vhodný oblázek, popustit uzdu své fantazii a oblázek pomalovat, nejlépe akrylovými barvami.

A potom svůj kamínek zanecháte někde na dobře viditelném místě, aby mohl někomu udělat radost. Ten, kdo ho najde, si ho může jenom prohlédnout a vyfotit, také ho může přemístit na jiné místo, a nebo, pokud se mu opravdu zalíbí, může si ho nechat. Ale když si ho nechá, měl by na oplátku udělat zase něco pro druhé.

 

Je to na něm, třeba poslat nějakou DMS, nebo jako třeba já, poslat pětikačku na psí útulek Lesan, co má sídlo na Hrombabě v Kralupech.

 

Odkud byl ten andělíček, to už jsem nezjistila, druhý den byl fuč a to číslo na zadní straně, které se ukázalo být poštovním směrovacím číslem, jsem si nepamatovala.

 

Ale od té doby mně na okně přistály další dva malované kamínky, jeden s motýlkem až z Humpolce a zubatý smajlík z Prahy 11. Motýlka jsem poslala do světa, evidentně to byl světoběžník, ale smajlíka jsem si na okně nechala.

Deeres


 

 

P.S. když si zadáte do vyhledávače "kamínkování",

tak vám toho vyjede hafo...

třeba tohle:

 

 

 


Komentáře (7)add feed
... : mamča
Kamínkování je skvělá zábava nejen pro děti. Nejprve jsme se s vnučkami vypravili na zorané pole, kde jsme nasbírali dvě tašky kamení. Pak holčičky umývaly kamení ve škopku, po čemž následovalo první převlékání "od košile". Pak jsme se s vervou vrhly (už jen my, holky) do malování. Akrylové barvy nejsou úplně ideální, pomalu schnou a našim rychlomalířkám se pak barvy rozpívaly. Nicméně jsme obarvily všechno donesené kamení a následně pak drhli vnučky a oblečení. Na některé zvlášť vydařené kamínky jsem dozadu napsala PSČ, a holky je pak trousily podél cest.
Jelikož jedna vnučka dostala rýmu a nemohla do školky, pokračovaly jsme v kamínkování i následující týden, teď už jsme ale malovaly fixy, což na kamínkách dobře drží, a na rukách a oblečení též.
Ty akrylové se doporučuje přetřít bezbarvým lakem, aby neopršely.
září 14, 2020 07:02
... : mamča
Ještě jsem si vzpomněla : Malovat lze nejen na kamínky. S děvčaty jsme omalovaly asi 20 prázdných šnečích ulit a šnečí tělo dotvořily z modelíny.
Kdybyste někde u cesty potkali třeba fialového šneka s bláznivě všebarevně puntíkovaně omalovanou ulitou, tak ten je prosím od nás.
září 14, 2020 07:08
... : *deeres*
Tak jsem se podívala na odkaz, co tam dala Kudla a když jsem si prohlédla galerii, dospěla jsem k názoru, že by té ženské měli zakázat kazit přírodu. Ta se svými výplody by mně radost určitě neudělala. Ale když to někdo umí, třeba takhle, tak to je pak nádhera.
https://www.bydlimekvalitne.cz/malovani-na-kameny-kaminkovani
září 14, 2020 10:35
... : mamča
*deeres* : Tyhle nádherné kamínky jsem taky viděla. Jenže malování na kamínky není soutěž kdo dokáže namalovat hezčí, ale především zábava pro děti.
Čím dokážeš zabavit dvě předškolačky (5,5 a 3,5), co mají zrovna rýmu a nemůžou do školky, zatímco jejich maminka do práce do školy musí, protože učí 1. třídu. O tátovi živícím rodinu ani nemluvě.
Dneska dítko zakašle, a hned musí zůstat doma, protože co kdyby Koronavir, že jo ?
září 14, 2020 10:42
... : *deeres*
Jasně, že je to zábava především pro děti a tam ty kresby nejsou žádným uměleckým dílem. Ale ta paní z odkazu je dospělá a měla by se nad svým "uměním" zamyslet.
Už jsem někde četla, že ekologové jsou silně proti tomuto počínání. Stejně tak vadí stavění kamenných trpajzlíků (inukšuků), nebo vytváření kamenných obrazců v někdejších lomech.Sbíráním kamenů se narušuje ráz přírody. Pokud je seberu na zoraném poli, tak to není proti ničemu, ale když to je v nějakém chráněném území (problém mají Krkonoše i Český Ráj), nebo třeba jenom někde u vaší říčky, nebo potoka,kde se tím poškodí fauna i flora, už to zásah prostě je.
září 14, 2020 11:19
... : doktor
Deer je to nádhera a dcera si je ( jasně,že celé rodině) maluje sama. Dává přednost andílkům.ovečkám,květinkám a různým smajlíkům.papapapapa
září 15, 2020 12:28
... : Milene
Tak a jsem chytřejší. Už jsem o dovolené při cestování nějaké malované kamínky našla. Prohlídla a nechala na místě. Nevím, jestli bych zvládla kamínek namalovat. Asi zatím nemám na to čas. Ráda bych si nějaký hezký malovaný, jestli zase najdu nechala. smilies/wink.gif
září 15, 2020 18:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]