O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MARIAM - NEUVĚŘITELNÁ MATKA PDF Tisk E-mail
Středa, 09 září 2020
Taková na první pohled běžná žena kolem čtyřicítky. Trochu víc při těle, ale jinak nic nápadného. Jen – nějak to se svým manželem poněkud přehnali v milování. I když, v milování se toho asi moc přehnat nedá, zvláště, když se to oběma zúčastněným líbí. Takže – oni to přehnali v rozmnožování, v dělání dětí...  Je to neuvěřitelné, ale ve věku 39 let je Mariam Nabatanzi matkou -  nyní samoživitelkou -  38 dětí.

 


 


 

Přivedla na svět šest sad dvojčat, čtyři sady trojčat a pět sad čtyřčat. Říct, že je požehnána, je nedostatečné prohlášení. Je opravdu nejplodnější známou ženou planety. Mariam se vdávala už ve dvanácti a od třinácti se jí narodilo 44 dětí. Šest jich zemřelo, ale i tak jich zůstalo víc než dost…

 

Bohužel svou velkou plodnost nemohla nijak ovlivnit, protože jí lékař po prvním porodu oznámil, že by z antikoncepce mohla mít dost velké zdravotní problémy. No, a manžel, ten nejspíš se nějakou ochranou nezabýval. Ale po narození posledních dvojčat mu ruply nervy a milou Mariam opustil. Kdo ví, jak by to asi pokračovalo dál…

 


    
 
 

Mariam stále žije se svou početnou rodinou ve vesnici Kasawo, severně od ugandského hlavního města Kampala. Celá ta obrovská rodina se tísní ve čtyřech malých místnostech přízemního domku z cementových bloků a vlnitého plechu.

 

Mariam se sice snaží vydělávat – pracuje jako kadeřnice, prodává léky z bylinek, děti se věnují sběru kovového šrotu - ale vše je velmi rychle pohlceno platbami za jídlo, lékařskou péči, oblečení a školné.

 

Dvanáct dětí spí na kovových palandách s tenkými matracemi v jedné malé místnosti se špinavými stěnami. V ostatních místnostech se děti tísní buď na několika matracích, zatímco zbylí spí na podlaze.


Starší děti pomáhají starat se o mladé a všichni pomáhají s domácími pracemi, které jsou rozepsány na malé dřevěné desce přibité na zeď. Na další stěně visí portréty některých dětí, pyšnících se medailí kolem krku, ty, které už dokončily svou školu.

 

 

Až na ten počet, je to celkem běžná rodina...

 

d@niela

 

 

Komentáře (7)add feed
... : NČ
Radši bez komentáře. Stejně bych to, bez porušení Kudlího kodexu slušnosti, nedokázal napsat.
září 10, 2020 07:45
... : mamča
Tak hlavně aby jí někdo nenakukal, že v ČR by mohla na každé dítě brát "dafky".
Jinak klobouk dolů, že paní pracuje a snaží se všechny ty děti uživit. Holt jiný kraj, jiný mrav.
září 10, 2020 09:50
... : doktor
I taková je Afrika.
září 10, 2020 14:05
... : *deeres*
Podle Guinnessovy knihy rekordů porodila žena jistého Fjodora Vasiljeva z Ruska mezi lety 1725 a 1765, celkem 69 dětí. Porodila šestnáctkrát dvojčata, sedmkrát trojčata a čtyřikrát čtyřčata.
Mama Uganda ještě má co dohánět.
září 10, 2020 17:51
... : mamča
*deeres* : Mama Uganda do přechodu stihne klidně dalších 30 až 50 kousků. Záleží na tom, kolikery vícerčata ještě povije.
Vyrábí ty děti jak na kopírce...
září 10, 2020 19:40
... : polárka
taky by mne zajimalo kolik otcu se zucastnilo vyroby deti?
září 11, 2020 16:54
... : kyttka
Podle všeho se výroby zúčastňoval jen pan manžel a stačilo mu zasunout a nevysunout 15x. Hovado v praxi.
září 13, 2020 07:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]