O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁME TU KAJÍNKA! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 září 2020
Pes rasy Shiba-Inu vzhledem a barvou srsti připomíná divokou lišku, svou nezávislou a náladovou povahou zase spíše kočku, než psa. Jako všichni šikomoocí psí je shiba-inu k cizím lidem nedůvěřivý a odtažitý. Je to pes, který miluje jenom svoji rodinu, ale i tak to není žádný mazel. Ve své domovině se používal k lovu a přes svou nevelikou figuru si troufl i na jelena nebo medvěda.

 

 



 

Člověk hysterický, vyšilovací povahy, a bez autority, by si určitě neměl žádného shibu pořizovat, protože pak se stane, že takový chudák pes skončí zavřený v kotci.. Některý pes se s tím smíří, ale některý nikdy.

U nás v obci mají v kotci zavřené hned dva, Šibu a Mikiho.Někdy výjimka potvrzuje pravidlo a takovou výjimkou je právě Miki. Extrovert s věčně rozesmátou tlamou, který se nikdy nesmířil s tím, že bude někde zavřený a stal se z něj notorický zdrhač - stejně tak, jako byl kdysi Kajínek.

 

Majitelé ráno odjíždí do práce, teprve po příjezdu psy nakrmí a krátce vyvenčí na kšírách na zahradě. Ale jenom tehdy, když zrovna Mikiho najdou doma, protože ten usilovně a neustále pracuje na svém útěku.

 

Nejdříve tak dlouho strkal do dveří kotce, až se mu podařilo vyviklat zástrčku. Tak tam pověsili zámek.

 

A Miki se prokousal dřevěnými dveřmi.

Kolem kotce natáhli drátěný plot a Miki se naučil po něm vyšplhat nahoru a zdrhnout.

 

Kotec dostal drátěnou střechu a v současnosti se tedy Miki podhrabává, protože se naučil skvěle tunelovat.

Zřejmě to dělá celou noc, protože ráno kolem páté hodiny už číhá na mne, jestli půjdu ven.

 

 

 

Mému staršímu psu bylo v únoru už sedmnáct  a je teď jako průtokový ohřívač, a tak musím brzy s ním vypadnout ven, aby to nepustil někde na koberec. 

Když se Mikimu ráno nepodaří mne stihnout před domem, aby se nacpal do baráku a následně ke mně do bytu, tak potom alespoň prostrčí palici mřížemi u francouzského okna a tam tiše kvílí.  Tak mně nezbyde nic jiného, než vstát, vzít oba své psy, Mikiho kamarády, dát i jemu obojek a vodítko, a jít na nějakou tu hodinku do lesa.

Není to tak dlouho, co jsme si všichni mysleli, že je Miki po smrti. Dům, ve kterém jeho majitelé bydlí, je zrovna na rohu velké křižovatky. A tam ráno leželo cosi chlupatého, zrzavého, se špičatýma ušima, co už bylo jenom jako plakát.

 

Docela jsem byla naštvaná a i se mně o tom zdálo, ale nakonec se ukázalo, že to byla liška, protože Miky se znovu objevil u mého okna. Ani nepočítám už pokolikáté, asi si ho jednou už navždycky nechám.

 

 

Ahoj vám všem,

DEERES

 


Komentáře (3)add feed
... : mila1
Tohle fakt nepochopím. Proč si lidi pořizují psy, když se jim pak nevěnují. Každé psí plemeno má určité charakteristické rysy a člověk by si měl rozmyslet, které se k němu hodí. Neznám plemeno Shiba-Inu, ale podle popisu to bude pejsek čipera, který potřebuje hodně pohybu a kontaktu s lidmi. Zavřít ho do kotce a minimálně ho chodit venčit je asi horší než kdyby mu dávali málo nažrat. Máme v okolí podobný případ, je to border kolie, úžasně chytrý pes, který vyžaduje co nejvíc zaměstnání a pohybu, no a soused si ho pořídil na zahradu na hlídání a neviděla jsem, že by ho někdy vedl aspoň na procházku. Pejsek sice není v kotci, ale polehává na zahradě a zuřivě štěká a běhá kolem plotu, když jde s naším spokojeným labradorem z bůhvíkolikáté denní procházky.. Deeres, jsi moc hodná, že aspoň Ty s Mikim na procházky chodíš.
září 04, 2020 07:56
... : doktor
Deeres děkuji za všechny pejsky,kterým je ubližováno různými způsoby.Jojojo,Mikimu fandím a tobě též.
září 04, 2020 12:15
... : *deeres*
Takhle to dopadne vždy, když si bez jakýchkoliv zkušeností se psy, pořídíte plemeno, které se vám líbí a už se nestaráte o to, co zrovna tohle plemeno vyžaduje.
Shiba-inu, akita-inu a shikaki-inu jsou původí lovečtí psi z Japonska , všechna tato plemena jsou náročná na pohyb a vyžadují pevnou ruku při socializaci. Svým roztomilým zjevem pěkně klamou a i když vypadají jako ušatí plyšáci, tak to jsou temperamentní psi. Majitelé Mikiho vyloženě šáhli vedle, měli si raději na mazlení pořídit dýchavičného mopslíka.

https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/japonske-lovecke-plemeno-pes-shiba-inu-akita-inu-shikoku-inu-sikoku-inu.A170918_081150_hobby-mazlicci_mce

Ať už jsem zrovna tady, kousek od Prahy, nebo odjedu do Bubákova v Brdech, tak pejskaři, které potkávám venku, jsou většinou původně z města. Venkovští už se dávno naučili, že psi se nekrmí tím, co spadne ze stolu , ale pořád je většina z nich přesvědčena, že psu stačí zahrada. Nestačí, tam jenom běhá kolem plotu a z nudy štěká na všechno, co se za plotem pohne.
září 04, 2020 13:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]